Pro-Ject Debut

Prostor pro milovníky poslechu LP
Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pro-Ject Debut

Příspěvek od Renown »

na HiFi rozhodně Pro-Ject, to Lenco je jak píše Prospero něco trochu jiného.

Co se týká phono předzesilovače. Externí vs. interní, obvykle jsou externí lepší (čest vyjímkám) nejlepší je si to vyzkoušet na vlastní uši

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Vše je o penězích a řetězci.A pokud chceš sladit analog tak bych se mrknul na základní řadu stejné značky.Na to Lenco je hezký pohled,nic víc... *thumbs down* Vyčkej více odopědí viz Renown,Efi,Fox,TAB a další.

faktotum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od faktotum »

Marantz TT-5005 vypadá taky zajímavě. Těžko se rozhodnout...ale asi pro-ject vyhraje.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Marantz s tímto pokusem *thumbs down*

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Ode mne take *thumbs down* Marantz TT 5005 alias "Plastikovy bombarder"! :D

faktotum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od faktotum »

Nj prd se v tom vyznám. Ale jak jsem psal, Pro-Ject to vyhraje, dokoupim RED přenosku a uvidíme jak se k tomu bude chovat ten zesík. Posleze kdyz tak dokoupim předzesilovač....v tom případě se zase přijdu poradit *palec*

tomashr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomashr »

Ad Marantz TT-5005 - máte s ním někdo praktickou zkušenost? Dotaz mířím na to, jsou-li výhrady jen na příliš plastové řešení s předpokladem menší životnosti atd. anebo se najdou i nějaké kixy v přenoskovém ramínku, zvuku, atd...
Znám totiž pár lidí, kteří by měli zájem o gramo na vysloveně občasné použití (LP pro ně nejsou priorita), nicméně přeci jen by chtěli aspoň trochu přijatelnou přenosku, která neničí desky a naopak ocení trochu více komfortu a "blbuvzdornosti". Čistě podle dojmu z katalogu by se pro podobné zadání TT-5005 mohl docela hodit, ale přirozeně to může mít nějaký "háček"...

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Marantz TT-5005 se mi jeví jako naprosto nepoužitelný , nejhůře vypadá asi raménko a talíř (a vůbec celý gramofon je jeden velký plastový shit a ani cena to nemůže omluvit) , o ložisku si nedělám žádné iluze , integrovaný phono - to musí být úplné dno .. I ty nejnižší řady od Projectu jsou někde úplně jinde .

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Poslechni Cibu.Má pravdu. *2thumbsup*

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Presne tak jak napsal ciba. To ramenko...das ist HRUZA a ani o zbytku asi nemusi byt pochybnosti. Usetrit 2.500 - 3.000Kc oproti Pro Jectu znamena jedine - usetrit na spatnem miste. ;)

novtom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novtom »

Jelikož jsem gramofon nikdy neměl, zeptám se tedy spíš hloupě.

K vánocům bude Pro-Ject Debut. S přenoskou asi nebude problém, to jsem tady na fóru vyčetl, že nejlepší bude Ortofon RED.

Jako zesilovač používám Pioneer A-443, který umí přenosky mc/mm přepínat. Jestli jsem to správně pochopil, pokud ještě přidám předzesilovač, půjde ještě kvalita zvuku nahoru?

Pokud ano, jaký byste k Debutu doporučili?

Co třeba ten základní: Pro-Ject Phono Box

Vánoce jsou daleko, ale přeci jen, je potřeba se připravit, abych pak nebyl zaskočen, že to nehraje :-).

Díky za tipy

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Ale nezapoměň na to že externí předzesilovač bude zapojen na jiném vstupu!Takže nejdříve vyzkoušet interní vstup na phono a jak to bude hrát a pak nejlépe půjčený a uslyšíš rozdíl.

faktotum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od faktotum »

Tak gramec je na cestě. Ještě jsem si pořídil jiný zesilovač - ONKYO TX-SR705E S, ač je to receiver, myslím, že bude kvalitnější ve stereu než ten Sony co mám. Tak jak tak jsem potřeboval receiver na kino. Rád bych ale, jestli mi tady někdo poradí se zapojením beden. Chci je zapojit jako BI-AMP. Trochu jsem to namaloval, tak jestli to mám O.K. Abych něco neodpálil.
A druhá otázka, receiver má vstup na gramo, asi preamp ? Budu k němu potřebovat předzesilovač ?

Foto zapojení repro tady: http://www.imgbank.cz/images/2012/12/14/TiWt4.jpg

Děkuji

Luki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luki »

Zdarec,
vyzkoušet phono preamp v ONKYO, (předzesilovač tam je a prozatím nebudeš potřebovat externí). Jestli nebudeš spokojen, tak koupit předzesilovač.

Co se týče BI-WIRING-u (BI-WIRING není BI-AMPING !!!), připojil bych to jako FRONT SPEAKERS a ZONE 2 SPEAKERS.
Nejdřív přečtí tohle:
http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=9&t=3254
a zkus slepý test…. BI-WIRING a MONO-WIRING… a potom napiš....
Luki

faktotum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od faktotum »

Tak to nějak nechápu. Proč je u toho receiveru jasně napsaná možnost BI-AMP. A jsou na to přímo svorky - BI-AMP for front speaker - ty se buď použijí na surround back, nebo právě na bi-amp.

Tady, na strankach o hifi jsem našel tento obrázek, který je totožný s tím, co jsem vytvořil: http://www.imgbank.cz/images/2012/12/14/CbG1W.jpg

A tady ze stránek hifipassion je o biampingu také řeč.

V praxi lze ovšem vysledovat několik odlišnosti, za prvé pro majitele multikanálových zesilovačů existuje možnost zapojit biamping a tak využit 4 kanály pro stereo. Pro každou bednu se použijí dva SAMOSTATNÉ kanály AVR.

Obrázek

Ovšem pozor ! Nepleťte si to s A a B výstupy s jednoho zesilovače ! Pokud jsou výstupy A a B v zesilovači spojeny jedná se zase jenom o biwiring. Předpokladem biampingu je použití dvou zesilovacích části pro jednu reprobednu.

Odpovědět