Pro-Ject Debut

Prostor pro milovníky poslechu LP
Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pro-Ject Debut

Příspěvek od Prospero »

A mas spravne nastaveny VTA (vysku ramenka?). Pokud ramenko neni vodorovne s deskou mohla by to byt pricina.
Kdyz je lozislo ramenka vyse nez prenoska pribyva vysek, v opacnem pripade naopak basu. Mirne "snizeni" by ti tedy mohlo prinest "sytejsi" zvuk.
Muzes vyzkouset. ;)

novtom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novtom »

Bingo!!!!
Díky za tip.
Tohle mě vůbec nenapadlo. Odebral jsem závažíčko, podle návodu na youtube jsem gramofon přesně vyvážil, nastavil zátížení přenosky podle manuálu a "tlampač" zmizel. Objevily se basy a snížily se vejšky.
Ještě jsem laboroval s kabelama, kombinací předzesilovač, či úplně bez něj a nakonec jsem snad objevil ideální kombinaci. Konečně se objevil takový ten teplý gramofonový zvuk a při porovnání FLAC vs. gramofon jsem měl jasného vítěze. Teď si ještě našetřím na nějaký elektronkový předzesilovač a budu mít soustavu snad zcela odladěnou.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

A je to! ;)

novtom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novtom »

Jaký byste mi doporučili předzesilovač? Přenosku mám OM5e. Včera jsem měl na vyzkoušení P-J SE II z hifionline bazaru, bohužel to byl nějaký vadný kus, takže jsem ho zase vrátil (do pravého kanálu šel strašně hlasitý šum, i když nebyl gramofon zapojen). Co se mi na něm strašně líbilo, byla vzdušnost a krásné rozložení nástrojů, ta deska dostala úplně jiný prostor. Zvukově se tam objevily další detaily. Jenže ten už se nevyrábí, takže váhám jestli Phono-Box S, nebo jen tu nižší řadu Phono-Box.

Díky

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Rozhodne S! Ten "priplatek" se urcite vyplati. (S je o dost dal nez zakladni model.) ;)

novtom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novtom »

Neporovnával někdo S a starší SE II? Pokud by to S hrálo podobně vzdušně a prostorově, tak bych do něj šel :-)

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

Pan Renown je názoru že to S-ko je o chloupek lepší. Taky ho velmi zvažuju.

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

A proč né TUBE BOX SE, máš tam hned i lampy.

novtom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novtom »

@ bohus: to by bylo asi to nejlepší, ale tam je cena předzesilovače už téměř stejná jako u gramofonu a zas moje sbírka vinylů není tak objemná, abych investoval takovouto částku.
Zatím to vypadá na SE II zde z bazaru od jednoho člena fóra.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Podložka, samozřejmě má vliv, ale Achromat stojí přes 2000 Kč, to je více než třetina ceny Debutu III. Spokojil bych se s Pro-ject Leather-It. Cena je méně než poloviční a výsledky velmi dobré. Ještě pozitivnější vliv má podložka při použití clampu.
Velmi pozitivní test podložky Pro-Ject Leather it v HiFi Choice 03/2013 !!!

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Já jí mám a nedám na ni dopustit.Zvuk se sklidnil,ubylo praskání a šum.Zvuk je klidný a neunavuje. *thumbs up*

novtom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novtom »

@ Drvoštěp: mohu potvrdit, včera jsem objednal, dnes dorazila a zvuk se opět o něco zlepšil. Hlavně přibylo mnohem víc basů. Přijde mi hudba teď taková vzdušnější, volnější prostorovější a hlavně mnohem víc analogová. Nevěřil jsem, že jedna podložka dokáže takové divy. Ještě mám objednaný clamp z eBay, tak jsem zvědav, jestli i to pomůže. Každopádně v Hifi choice nelhali a opravdu je to krok kupředu.

Bunik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bunik »

No a nebo se zeptejte někoho, kdo pracuje s kůží aby vám kulatý kus ustřihl.
Mylsím, že Renown to jednu dobu nabízel. 300 i s poštovným. *2thumbsup*

Odpovědět