Tesla NC 440
Re: Tesla NC 440
Někdo si dal práci a dal tam MC přenosku?
Přenoska je tam MM, odzkoušena, hrála na jiném gramofonu s tímto zesilovačem
Odpojit piny na přenosce a promerit dráty? Nekonecno mezi dráty, jestli to tam něco nezatěžuje?
Přeházené drátky? Naměříš odpor/impedanci přenosky?
Přeházené drátky? Naměříš odpor/impedanci přenosky?
odpovím banalitou, používáš doufám vstup gramo (někdy označ.phono) je to tak? syndrom je typickej - po připojení
do LINE (tuner, tape...) jakej jinej gramec jsi testoval, typ přenosky? (aaa, někdo již podobně reagoval dříve, no už
necháme bejt)
do LINE (tuner, tape...) jakej jinej gramec jsi testoval, typ přenosky? (aaa, někdo již podobně reagoval dříve, no už
necháme bejt)
O víkendu zkusím proměřit ten odpor na přenosce. Přenoska je ale určitě dobrá. Mám ji pujčenou z hrající NC 450. Drátky nahoře v raménku jsou podle barev. Na zesilovači přepnuto na MG a pětikolik zapojený ve zdířce MG. Nemohlo by to být třeba studeným spoji v raménku? Ať už nahoře u přenosky nebo v dole v konektoru. Tahle NC má ještě nedemotovatelný headshell a jen konektory. Jak se dostanu do spodniho konektoru raménka?
Zkus to naopak: svůj NC440 na jiném zesilovači (recívru) no a vylučovací metodou...
Však tím odporem budeš měřit ty drátky. Když bude větší, tak studenák. Kdyz bude menší, tak někde zkrat nebo něco podobného.
Tak jeden kontakt se mi nezdál, odpor se nedal změřil, multimetr neustále měnil rozsah. Tak jsem ho přepájel a už jsem pal odpor naměřil.
Dokázal by mi ještě někdo poradit, který kontakt na přenosce odpovídá kterému pinu ze spodního konektoru Din5 na raménku? Ať mám jistotu, že to mám správně? Hledal jsem to dnes na internetu celý den ale bohužel nic jsem nenašel.
Dokázal by mi ještě někdo poradit, který kontakt na přenosce odpovídá kterému pinu ze spodního konektoru Din5 na raménku? Ať mám jistotu, že to mám správně? Hledal jsem to dnes na internetu celý den ale bohužel nic jsem nenašel.
Díky, tohle mi ale nějak nedpovídá, já jsem totiž na svém ramínku propívál a měřil odpor na kontektech 1,4,5,3
někdy označ.barevně: červený = pravý, bílý levý, zelený pravá zem a modrý levá zem
(na 5-pinu (DIN) viz obr. výše) levý=3 a pravý=5
(na 5-pinu (DIN) viz obr. výše) levý=3 a pravý=5
-
fb_tomáš15
- Kontaktovat uživatele:
K čemu to jako má být dobré pod zesilovačem? Pokud nemáš lampový zesilovač s totálně vytřepanýma lampama.
-
fb_tomáš15
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se patří do jiného vláknafb_tomáš15 píše: ↑14 dub 2025 10:36K čemu to jako má být dobré pod zesilovačem? Pokud nemáš lampový zesilovač s totálně vytřepanýma lampama.