Tesla NC 440
Re: Tesla NC 440
Dobrý den, lze prosím subtalíř, který je poháněn motorem přes gumičkou, lehce vyjmout nebo ho musím montovat?
Dobrý den, mám menší problém s gramofonem NC 440.
Pokaždé co ho zapnu tak má jinou rychlost otáček (na stejně těžké desce).
Nevíte co s tím dělat?
Pokaždé co ho zapnu tak má jinou rychlost otáček (na stejně těžké desce).
Nevíte co s tím dělat?
Velmi pravděpodobně, vytahaný řemínek. Pasuje čtyřhran náhrada NC450 nebo HC43 možná
i NC420 (ten jsem nevyzkoušel) diagnoza na dálku tož může bejt i jiná příčina stavu...
Řízení otáček je dost složitě elektronické, nad rámec první pomoci, tak.
i NC420 (ten jsem nevyzkoušel) diagnoza na dálku tož může bejt i jiná příčina stavu...
Řízení otáček je dost složitě elektronické, nad rámec první pomoci, tak.
Napadá mě spíš přidřenej motor.Zkusil bych kápnout kapku oleje na ložisko motoru a asi i talíře.Pokud se to krátkodobě zlepší, tak by to chtělo odbornější zásah (vyčištění/namazání).
Ten řemínek by taky mohl bejt důvod, proč se to mění.Ten se musí dát novej.
Elektronický řízení otáček má NC 450.
Ten řemínek by taky mohl bejt důvod, proč se to mění.Ten se musí dát novej.
Elektronický řízení otáček má NC 450.
kabelguru.cz
Spíš problém s motorem, nebo elektronikou, bohužel je tam velká teplotní závislost, rychlost se stabilizuje až po zahřátí, od p. Zatloukala z Litovle vím, že je to většinou způsobené motorem, hodně vadných kusů. Není to úplně jednoduché, rychlost je odvozena z vazebních indukčností v motoru, a ty se teplotou mění a způsobují změnu rychlosti...
Ahoj vlastním NC 430 ,o co lepší je ta 440 a v čem se liší
Zdravím všechny,
Omlouvám se za offtopic, kdyžtak mě prosím nasměrujte na nějaké živé vlákno k tomuto tématu.
Zamiloval jsem se do vinylů. Ale nové repro a zesilovač odhalili slabý článek a to je gramofon.
Prosím našel by se tu někdo kdo by byl ochoten a schopen mi vytunit mojí nc440? Ideálně Ostrava, Frýdek a okolí? Je v původním stavu jen přenoska je nová. Na kolik to zhruba vyjde?
Díky moc
Omlouvám se za offtopic, kdyžtak mě prosím nasměrujte na nějaké živé vlákno k tomuto tématu.
Zamiloval jsem se do vinylů. Ale nové repro a zesilovač odhalili slabý článek a to je gramofon.
Prosím našel by se tu někdo kdo by byl ochoten a schopen mi vytunit mojí nc440? Ideálně Ostrava, Frýdek a okolí? Je v původním stavu jen přenoska je nová. Na kolik to zhruba vyjde?
Díky moc
Prosím bez urážky!
NC 440 vs NC 430: Oba jsou to bývalé hifi přístroje, jeden 52 let, a druhý 43 let. Ten starší má stroboskop a regulaci otáčet, ale oba totální low-end bez možnosti reinkarnace. Oba "pětikolík". Za tu dobu to musí být tak ojeté, že nemá smysl to tunit a lepší zvukovka ještě více zvýrazní ty "neduhy".
Sice nemám zkušenosti jako lechos, Favorita jsem nikdy neměl. Dnes jsou to kousky v ceně cca 1700,- Kč a jakákoliv úprava, včetně výměny zvukovky to násobně převyšuje.
Doporučuji odnést do sběrného dvora a dle možného budgetu zakoupit alespoň současný low-end, nebo něco lepšího, popř. renovovaný gramec z 80., ale té nejvyšší třídy. Zvukovka bude stačit Ortofon 2M BLACK ( kolem 15 litrů ).
Řešit gramec v dnešní době má smysl, pouze pokud je k dospozici velká sbírka LP z minulosti. Kupovat ty současné v cenách 800 - 1200 ale někdy i 3000 a více za kus, ztrácí racionalitu. Navíc i zde začíná řádit LW.
NC 440 vs NC 430: Oba jsou to bývalé hifi přístroje, jeden 52 let, a druhý 43 let. Ten starší má stroboskop a regulaci otáčet, ale oba totální low-end bez možnosti reinkarnace. Oba "pětikolík". Za tu dobu to musí být tak ojeté, že nemá smysl to tunit a lepší zvukovka ještě více zvýrazní ty "neduhy".
Sice nemám zkušenosti jako lechos, Favorita jsem nikdy neměl. Dnes jsou to kousky v ceně cca 1700,- Kč a jakákoliv úprava, včetně výměny zvukovky to násobně převyšuje.
Doporučuji odnést do sběrného dvora a dle možného budgetu zakoupit alespoň současný low-end, nebo něco lepšího, popř. renovovaný gramec z 80., ale té nejvyšší třídy. Zvukovka bude stačit Ortofon 2M BLACK ( kolem 15 litrů ).
Řešit gramec v dnešní době má smysl, pouze pokud je k dospozici velká sbírka LP z minulosti. Kupovat ty současné v cenách 800 - 1200 ale někdy i 3000 a více za kus, ztrácí racionalitu. Navíc i zde začíná řádit LW.
Sem mu psal, at se zamiluje do hires flacu, ale nechce 
Oldeare,zase plácáš.Gramofon už nepěstuju,ale kdysi jsem jich řádku měl,dokonce jsem si stavěl i SG-60 z Hifi klubu Praha.
Ten NC 44O je jasně lepší,má o pár kilo těžší talíř (má i těžkej hliníkověj subtalíř,žádnej plech nebo plast),vyměnit pětikolík za cinche
není problém,zkontrolovat elektroniku motorku,případně vyměnit kondenzátory,novej řemínek(jsou k sehnání),vyčístit,promazat,ramínko je S,je velmi dobré i na seřízení antiskatingu,tohle jsou ůpravy za 2-4 litry plus nějakou novou přenosku.Ta regulace otáček je tam dost jemná,když si na talíř hodíš nějakej papírovej stroboskop,tak to krásně vidíš,
Ten NC 44O je jasně lepší,má o pár kilo těžší talíř (má i těžkej hliníkověj subtalíř,žádnej plech nebo plast),vyměnit pětikolík za cinche
není problém,zkontrolovat elektroniku motorku,případně vyměnit kondenzátory,novej řemínek(jsou k sehnání),vyčístit,promazat,ramínko je S,je velmi dobré i na seřízení antiskatingu,tohle jsou ůpravy za 2-4 litry plus nějakou novou přenosku.Ta regulace otáček je tam dost jemná,když si na talíř hodíš nějakej papírovej stroboskop,tak to krásně vidíš,
Tomáš
V kontextu mého příspěvku nechápu význam slova "zase plácáš" a Ty zase útočíš na osobu, ale proti gustu ...... Klidně se neracionálně hrabejte v elektroodpadu.
BTW, historie pro pamětníky:
https://www.oldradio.cz/gramofon/nc440.htm
https://www.oldradio.cz/gramofon/nc430.htm
Hifi klub Svazarmu Praha, Ve Smečkách - nadávno jsem na půdě narazil na šásko z konce 70., které dodávali se zvukovkou Audiotechnika a s ovládáním takovými dvěma pákami. Název už si nepamatuji, používal jsem jej s TW 40, v dobách studia na střední škole. To už je pravěk.
V kontextu mého příspěvku nechápu význam slova "zase plácáš" a Ty zase útočíš na osobu, ale proti gustu ...... Klidně se neracionálně hrabejte v elektroodpadu.
BTW, historie pro pamětníky:
https://www.oldradio.cz/gramofon/nc440.htm
https://www.oldradio.cz/gramofon/nc430.htm
Hifi klub Svazarmu Praha, Ve Smečkách - nadávno jsem na půdě narazil na šásko z konce 70., které dodávali se zvukovkou Audiotechnika a s ovládáním takovými dvěma pákami. Název už si nepamatuji, používal jsem jej s TW 40, v dobách studia na střední škole. To už je pravěk.
Oldeare,chtěl jsem jen napsat,že ten NC 440 po nějaké drobné úpravě je dobrej gramofon,že strčí do kapsy lecjaké celodřevěné (včetně talíře)
srágory od Pro-jectu
srágory od Pro-jectu
OK, v poho.
Ahojte, podařilo se mi sehnat velice zachovalý první typ NC440 (stríbrná s motorem M302), problém ale je, že po zapnutí je zvuk z reproduktorů slyšet jen velice, velice potichu, připojeno k originílnímu tesla zesilovači AZS218 (na 100% funkční, zkoušeno jiným gramofonem). Talíř se točí, přenoska dobrá (zkoušeno jinde) , regulace reaguje.
Nevíte kde hledat chybu? Děkuji Mira
Nevíte kde hledat chybu? Děkuji Mira