Testovací deska HiFi názory
Re: Testovací deska HiFi názory
Vážení, někteří zde zúčastnění zřejmě ještě stále nechápou, že jsem už trochu starý na to, abych si nechával veřejně kálet na hlavu a mlčky to akceptoval, zatímco kdokoli jiný si může osobovat právo mne zcela libovolným způsobem napadat. Moje náboženství mi sice nedovoluje používat fyzického násilí, to ale neznamená, že si musím nechat všechno líbit. Kdybych byl apoštol nebo světec, nastavil bych druhou tvář. Kdybych byl zenový mudrc, tak bych se tomu jen asi tiše smál - jenže kdybych byl zenový mudrc, ani bych sem nelezl. Nejsem ke své škodě ani jedno ani druhé. Moje chyba, mea culpa, sorry.
Pokud jde o nějakou odměnu, dobrá. Řeknu to takhle - kdybych to dělal jako soukromou zakázku, stálo by to v tuto chvíli asi tak těch 10 kKč, což jsem již nepřímo naznačil. Ono té práce bude ještě trochu víc, ale přes 15000 to nepřeleze, aspoň doufám. Ovšem jako soukromou zakázku to nedělám a peníze mne nemotivují - jak jsem již rovněž naznačil, kdyby mne to nezajímalo, nedělal bych to za (možná skoro) žádné peníze. Takže záleží na tom, jak celá záležitost nakonec dopadne. Pokud to všichni zúčastnění budou dělat zadarmo, udělám to zadarmo rovněž, nanejvýš si vezmu nějaký ten výlisek na památku. Pokud se to celé vyřeší tak, aby vznikl nějaký finanční přebytek, podělím se o něj se zúčastněnými podle dohody, kterou uzavřeme mezi sebou. A pokud to bude mít nějaké komerční pokračování, budu žádat řekněme 25% z čistého výtěžku, na což bych pak ovšem chtěl regulérní smlouvu. A to bych doporučoval i ostatním zúčastněným. Samozřejmě je mi jasné, že v okamžiku, kdy "pustím z ruky" hotový produkt bez právně ošetřené smlouvy, tak už není žádný způsob, jak zabránit jeho zneužití. Ale do tohohle rizika půjdu - nepodezřívám z nějakých podrazů Rowinga, kterého v tuto chvíli považuji za jediného partnera (ten rumor zde na fóru beru jen jako specificky český resp. českomoravský folklór).
P.S. Doufám, že aspoň někdo tady pochopil, že si občas rád dělam z lidí srandu, i když díky nějakým těm keltským genům je to možná někdy sranda trochu hrubšího zrna.
P.P.S.Vyhnout se komunikačním chybám lze pouze vyloučením jakékoli komunikace.
Pokud jde o nějakou odměnu, dobrá. Řeknu to takhle - kdybych to dělal jako soukromou zakázku, stálo by to v tuto chvíli asi tak těch 10 kKč, což jsem již nepřímo naznačil. Ono té práce bude ještě trochu víc, ale přes 15000 to nepřeleze, aspoň doufám. Ovšem jako soukromou zakázku to nedělám a peníze mne nemotivují - jak jsem již rovněž naznačil, kdyby mne to nezajímalo, nedělal bych to za (možná skoro) žádné peníze. Takže záleží na tom, jak celá záležitost nakonec dopadne. Pokud to všichni zúčastnění budou dělat zadarmo, udělám to zadarmo rovněž, nanejvýš si vezmu nějaký ten výlisek na památku. Pokud se to celé vyřeší tak, aby vznikl nějaký finanční přebytek, podělím se o něj se zúčastněnými podle dohody, kterou uzavřeme mezi sebou. A pokud to bude mít nějaké komerční pokračování, budu žádat řekněme 25% z čistého výtěžku, na což bych pak ovšem chtěl regulérní smlouvu. A to bych doporučoval i ostatním zúčastněným. Samozřejmě je mi jasné, že v okamžiku, kdy "pustím z ruky" hotový produkt bez právně ošetřené smlouvy, tak už není žádný způsob, jak zabránit jeho zneužití. Ale do tohohle rizika půjdu - nepodezřívám z nějakých podrazů Rowinga, kterého v tuto chvíli považuji za jediného partnera (ten rumor zde na fóru beru jen jako specificky český resp. českomoravský folklór).
P.S. Doufám, že aspoň někdo tady pochopil, že si občas rád dělam z lidí srandu, i když díky nějakým těm keltským genům je to možná někdy sranda trochu hrubšího zrna.
P.P.S.Vyhnout se komunikačním chybám lze pouze vyloučením jakékoli komunikace.
Naposledy upravil(a) bobolix dne 25 dub 2012 12:02, celkem upraveno 2 x.
Každém případě, ať to bude projekt komerční nebo nekomeřční, měl by mít nějaký právní a účetní rámec. V případě komerčního projektu je to jasné, zhotovitel nese všechny povinnosti i rizika svého záměru, připraví projekt, zafinancuje výrobu a výsledek pak nabídně potenciálním zájemcům.
Ale i případě nekomečního projektu by se měli vyjasnit některé otázky. Jednak kdo a za co zodpovídá, jaký bude finální produkt a za kolik. Nejsem právník a ani účetní, ale i nekomeční projekt by měl mít nějaké účetníctví a zodpovědnou osobu za finance. Nelze předpokládat, že někdo altruisticky vše zafinancuje a pak bude z přihlášených zájemců dolovat peníze. Je předpoklad, že se určí nějaká záloha, která pokryje nezbytné výlohy nebo aspoň jejich významnou část. Tím pádem musí být jasně veřejně definována zodpovědnost jednolivých osob, aby se předešlo zbytečným nezhodám.
Osobně bych neřešil jestli to bude stát 300 nebo 500 Kč, pokud bude výsledný produkt za to stát.
Ale prosil bych všechny zůčastněné aby se v klidu mezi sebou domluvili na dalším postupu, ať se to zbytečně neřeší veřejně na fóru. A ať kvůli malichernostem nezapadne dobrá myšlenka.
Ale i případě nekomečního projektu by se měli vyjasnit některé otázky. Jednak kdo a za co zodpovídá, jaký bude finální produkt a za kolik. Nejsem právník a ani účetní, ale i nekomeční projekt by měl mít nějaké účetníctví a zodpovědnou osobu za finance. Nelze předpokládat, že někdo altruisticky vše zafinancuje a pak bude z přihlášených zájemců dolovat peníze. Je předpoklad, že se určí nějaká záloha, která pokryje nezbytné výlohy nebo aspoň jejich významnou část. Tím pádem musí být jasně veřejně definována zodpovědnost jednolivých osob, aby se předešlo zbytečným nezhodám.
Osobně bych neřešil jestli to bude stát 300 nebo 500 Kč, pokud bude výsledný produkt za to stát.
Ale prosil bych všechny zůčastněné aby se v klidu mezi sebou domluvili na dalším postupu, ať se to zbytečně neřeší veřejně na fóru. A ať kvůli malichernostem nezapadne dobrá myšlenka.
Velmi rozumný příspěvek. Doporučoval bych, abychom my (zájemci o desku) nějaký čas drželi bobříka mlčení.
Organizátoři, autoři a tvůrci projektu, nechť se domluví mezi sebou (mimo fórum), co na desce bude, kolik co bude stát a jak to bude organizováno.
Výsledek pak předloží zde, zájemci upraví své objednávky a doladí se finální fáze, kdy už se mohou vybírat zálohy. Asi se nedá všechno spočítat na halíř.
Možná by bylo dobré výslednou cenu desky zaokrouhlit směrem nahoru tak o 5-10% jako rezervu. Když něco zbyde, organizátoři se o to podělí.
Předejde se tak vymáhání několikakorunových doplatků, kdyby do finální bilance zasáhl nějaký nepředvídatelný faktor.
Bude-li to takto předem deklarováno, nemuselo by to nikomu vadit. Předpokládám, že nikomu z nás nejde o pár korun. Podstatná je pouze transparentnost celé akce, aby bylo dopředu jasné co a jak.
Organizátoři, autoři a tvůrci projektu, nechť se domluví mezi sebou (mimo fórum), co na desce bude, kolik co bude stát a jak to bude organizováno.
Výsledek pak předloží zde, zájemci upraví své objednávky a doladí se finální fáze, kdy už se mohou vybírat zálohy. Asi se nedá všechno spočítat na halíř.
Možná by bylo dobré výslednou cenu desky zaokrouhlit směrem nahoru tak o 5-10% jako rezervu. Když něco zbyde, organizátoři se o to podělí.
Předejde se tak vymáhání několikakorunových doplatků, kdyby do finální bilance zasáhl nějaký nepředvídatelný faktor.
Bude-li to takto předem deklarováno, nemuselo by to nikomu vadit. Předpokládám, že nikomu z nás nejde o pár korun. Podstatná je pouze transparentnost celé akce, aby bylo dopředu jasné co a jak.
Já osobně jsem nad cenou nepřemýšlel...zrovna dneska jsem o tomto projektu vykládal kamarádovi, který není postižen hi-fi. Říkal, že je to príma a že je dobré, když bude mít deska punc originality tohoto fora. Cena je mě téměř fuk, očekávání je široké, někde mezi 300-1000Kč.
Nikdy by mě nenapadlo rušit objednávku. Ať žije projekt. Do toho kluci.
Nikdy by mě nenapadlo rušit objednávku. Ať žije projekt. Do toho kluci.
lubin, panda, martinSt4, Sostakovic. Jsou to od Vás dobré názory.
Také se přidávám at zde ti co chtějí desku ukončí zde diskusi. Ted bych to opravdu nechal na Rowingovi a bobolixovi. Oni dva jsou dost na to technicky vzdělaní a měli by se mezi sebou a GZ digital domluvit a pak říct konečnou částku aby jsme věděli kolik si máme připravit na LP..
Po zveřejnění bych se vůbec nebál LP převodem dopředu zaplatit. Tak jako když se nakupuje přez e-shop. Bud zaplatíte kartou a modlíte se co přijde nebo to máte dobírkou a taky nevíte co přijde..
Tahle záležitost by měla být nekomerčního charakteru ale to neznamená, že Rowing nebo bobolix si za to nic nemusí říci...A pokud si třeba studio esso koupí více desek nebo někdo znás a pak si je prodá jako raritu někde třeba přes ebay tak budiž. Nás to přeci nemusí zajímat a ani v tom nějaký velký kšeft nevidím.
Také se přidávám at zde ti co chtějí desku ukončí zde diskusi. Ted bych to opravdu nechal na Rowingovi a bobolixovi. Oni dva jsou dost na to technicky vzdělaní a měli by se mezi sebou a GZ digital domluvit a pak říct konečnou částku aby jsme věděli kolik si máme připravit na LP..
Tahle záležitost by měla být nekomerčního charakteru ale to neznamená, že Rowing nebo bobolix si za to nic nemusí říci...A pokud si třeba studio esso koupí více desek nebo někdo znás a pak si je prodá jako raritu někde třeba přes ebay tak budiž. Nás to přeci nemusí zajímat a ani v tom nějaký velký kšeft nevidím.
- STUDIO_ESO
- Kontaktovat uživatele:
Popravdě, na kšeft to nechci (Od začátku jsem měl strach, aby se do tohohle projektu nenavezl jakýkoli profesionální obchodník, byla by to smrt celé záležitosti). Těch 2-10 ks jsem psal někdy na začátku, kdy se teprve sbírali lidi. Projekt mi připomíná dobu HaZ, kdy se věci dělali z nadšení, napůl na koleně a ne na kšeft alébrž pro zábavu, to celé asi z jakési dost perverzní nutnosti a nedostatku všeho obecně. Ale i tak byly některé věci z té doby docela zajímavé. Také je to něco (LP hihi názorů), co lidi tady na fóru nutká na něčem se domluvit, a ne jen dokola řešit žabomyší zákopové válečky a furt do kola omílat staré sporečky. Taky každý může mít pocit že něčím přispěl (byť jen názorem), i když, upřímně, stejně 99% všeho bude ležet na Martinovi Vlčků, Bohumilu Sýkorovi a dalších lidech kolem, vč. velmi zdařilého (dle mého soudu) grafického návrhuTAB píše:Tahle záležitost by měla být nekomerčního charakteru ale to neznamená, že Rowing nebo bobolix si za to nic nemusí říci...A pokud si třeba studio esso koupí více desek nebo někdo znás a pak si je prodá jako raritu někde třeba přes ebay tak budiž. Nás to přeci nemusí zajímat a ani v tom nějaký velký kšeft nevidím.
Příjemný večer všem,
Šimko Josef
PS: K financování - myslím, že se vše vysvětlilo a průhlednější to asi být nemůže, zatím ani přesnější. A Asterix, Obelix a Bobolix by samozřejmě asi něco dostat měli. Jak znám cenu obdobné práce, mohu s čistým svědomím vyloučit finanční pohnutky u kteréhokoli z nich. Pánové to dělají z jiných důvodů. Pokud by totiž měli dostat opravdu zaplaceno (v cenách obvyklých), stála by deska násobně více.
- STUDIO_ESO
- Kontaktovat uživatele:
Otázkou je, zda ale neudělat dvoualbum. Když už, tak už. Jedno LP "poslechové", druhé čistě "měřící". Jsme přeci furianti, ne?
JŠ
Předpokládám, že u "poslechové" by byl problém vybrat obsah tak, aby to nekolidovalo s autorskými právy (a zároveň to zvukově stálo za tu práci)STUDIO_ESO píše:Otázkou je, zda ale neudělat dvoualbum. Když už, tak už. Jedno LP "poslechové", druhé čistě "měřící". Jsme přeci furianti, ne?JŠ
- STUDIO_ESO
- Kontaktovat uživatele:
Promiňte, špatně/nepřesně jsem se vyjádřil. Měl jsem na mysli nastavovací, ale tak aby nastavení zvládla i ona blonďatá nymfa, jak požadoval Dr. Žába. Tedy s minimálními požadavky na měřící techniku.micska píše:Předpokládám, že u "poslechové" by byl problém vybrat obsah tak, aby to nekolidovalo s autorskými právy (a zároveň to zvukově stálo za tu práci)STUDIO_ESO píše:Otázkou je, zda ale neudělat dvoualbum. Když už, tak už. Jedno LP "poslechové", druhé čistě "měřící". Jsme přeci furianti, ne?JŠ
JŠ
Když ajťáci přišli vysvětli nový soft ve firmě, bylo zle. Na cokoli sme se zeptali, přišla nesrozumitelná odpověď.
Steve Jobs ... nechť je naším vzorem.
Nejjednodušeji , jak to jde. Elpíčko pro ajťáky ?
Ne ajťákům, Nám žábám. S tou 17 letou holčinou to je pravda. Má Pro-Ject Xpression III. s taťkovou úpravou motorku co sem tu zveřejňoval.
Rowing to dokázal s nastavením a šablonou. Moje přesnost nastavení přesahu je pod 1. milimetrem a to je přesněji, než umí ten pán v továrně co tam dává automaticky OM3e.
Steve Jobs ... nechť je naším vzorem.
Nejjednodušeji , jak to jde. Elpíčko pro ajťáky ?
Ne ajťákům, Nám žábám. S tou 17 letou holčinou to je pravda. Má Pro-Ject Xpression III. s taťkovou úpravou motorku co sem tu zveřejňoval.
Rowing to dokázal s nastavením a šablonou. Moje přesnost nastavení přesahu je pod 1. milimetrem a to je přesněji, než umí ten pán v továrně co tam dává automaticky OM3e.
Už to nějakou dobu předělávám na kompromis - jedono LP, na kterém budou převážně poslechové testy a jen nejnutnější měřící sugnály. Že bych to začal předělávat znova ????
Ta podrážděnost není na místě.
Přestaňte po mě vyjíždět .
To není podrážděnost, jen základní otázka, jak má deska vypadat.
Jak jsem psal výše, já bych dvojLP snesl. První LP na poslechové nastavení, druhé na ověření nastavení pomocí přístrojů.
Ale nechci tady rozpoutat další diskusi. Organizátoři by se mezi sebou měli domluvit a vedoucí akce by nám měl dát vědět, jak desku zamýšlí udělat.
Jak jsem psal výše, já bych dvojLP snesl. První LP na poslechové nastavení, druhé na ověření nastavení pomocí přístrojů.
Ale nechci tady rozpoutat další diskusi. Organizátoři by se mezi sebou měli domluvit a vedoucí akce by nám měl dát vědět, jak desku zamýšlí udělat.
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
bobolix píše:Už to nějakou dobu předělávám na kompromis - jedono LP, na kterém budou převážně poslechové testy a jen nejnutnější měřící sugnály. Že bych to začal předělávat znova ????
Já v tom tedy taky nevidím žádnou podrážděnou reakci. Naprosto jasná a logická reakce bez stopy podráždění.eficak píše:Ta podrážděnost není na místě.
Koukám, že jsme si v noci zase seděl na vedeníSTUDIO_ESO píše:Promiňte, špatně/nepřesně jsem se vyjádřil. Měl jsem na mysli nastavovací, ale tak aby nastavení zvládla i ona blonďatá nymfa, jak požadoval Dr. Žába. Tedy s minimálními požadavky na měřící techniku.micska píše:Předpokládám, že u "poslechové" by byl problém vybrat obsah tak, aby to nekolidovalo s autorskými právy (a zároveň to zvukově stálo za tu práci)STUDIO_ESO píše:Otázkou je, zda ale neudělat dvoualbum. Když už, tak už. Jedno LP "poslechové", druhé čistě "měřící". Jsme přeci furianti, ne?JŠ
JŠ
Odvolávám tím, co jsme odvolal, rozhodně pro blonďatou nymfu
Rozhodně nééé, tohle zní výborněbobolix píše:Už to nějakou dobu předělávám na kompromis - jedono LP, na kterém budou převážně poslechové testy a jen nejnutnější měřící sugnály. Že bych to začal předělávat znova ????