Testovací deska HiFi názory

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Hippo007
Kontaktovat uživatele:

Re: Testovací deska HiFi názory

Příspěvek od Hippo007 »

Nevím, jestli si někdo dal práci a spočítal, kolik skutečně stojí výroba jedné desky v závodě. Podle údajů na http://www.ragtime.cz/vinylove-desky.html mi to zhruba vychází následovně:

10" / 12" DMM řezání záznamu do mědi (za 1 stranu) … 2 * 2520 = 5040,- Kč
7" / 10" / 12" galvanické zpracování a výroba matric z DMM … 2 * 1680 = 3360,- Kč
Lisování vinylů - 12" 180 g … 40 * 250 = 10000,- Kč
DTP zpracování každé tiskoviny … 4 * 840 = 3360,- Kč
CTP deska (za 1 barvu) … 8 * 280 = 2240,- Kč
CTP deska (za 1 barvu) - ostatní tiskoviny a etikety pro picture disc … 4 * 560 = 2240,- Kč
Vnitřní sáčky - 12" tištěný papírový sáček, CMYK, křída 150g … 500 * 8,65 = 4325,- Kč
Tištěné vnější obaly - 12"/10" obal CMYK nebo 1-2 Pantone barvy … 500 * 11,10 = 5550,- Kč
Příplatek za 3 mm hřbítek obalu … 250 * 2,10 = 525,- Kč
Vložení desky do sáčku … 250 * 0,90 = 225,- Kč
Vložení desky do obalu … 250 * 0,90 = 225,- Kč

Čili za vlastní výrobu jedné desky v gramofonových závodech při vylisování 250ks se zaplatí 37090,- Kč (neboli 148,50,- / ks). Nepočítám do toho žádné další náklady s šablonou Rowinga, náklady na vytvoření signálů, zaplacení grafika vytvářejícího návrh obalu, náklady na zabalení a rozeslání.
Při výrobě 2 LP (2 desky s různým obsahem) by se snad vešla cena do Kč 250,-/jedno 2LP. Obal by byl společný, daly by se použít stejné vnitřní sáčky.

Když by se hypoteticky nechaly jen vylisovat desky s etiketami bez popisu (tu jedničku a dvojku by si tam mohl napsat každý sám, aspoň by to byla DIY deska každého vlastníka) a obal by si udělal každý doma sám (distribuovalo by se to jen v bílém papírovém sáčku), vyšla by výroba 250 desek na 19450,- Kč (78,- Kč / ks). Cena je opět bez souvisejících nákladů.

Takže asi tak, na začátku zmíněná cena 1,5€ / ks byla jen čistá cena za lisování.

Hippo007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hippo007 »

Předpokládám, že se zveřejněním skutečné ceny opadne celkové množství zájemců. A když by musel každý koupit 2 nebo 3 sady, projekt skončí. Proto by bylo vhodné udělat obsah takový, aby se zamlouval co největšímu množství zájemců.
Já bych se klonil k 2LP. První deska třeba podle efičákovy představy (na slušné nastavení poslechem), je-li vůbec tak možné gramofon nastavit, druhá deska s měřícími signály pro zpracování přes PC / přístroje.
Cena jedné desky i s poštovným nebude určitě pod 300,- a těch 100 korun navíc za druhou desku už nebude v celkových nákladech rozhodující. Získají se tím navíc zájemci se Slovanetu, kteří by si jen desku na nastavení gramce dle poslechu nekoupili.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Nevím, kdo z vás má doma možnost nastavit gramec exaktním měřením přes přístroje nebo PC, já tedy rozhodně ne a ani nevím, jak bych to dělal, takže pokud to nebude na nastavení jak psal efičák, předpokládám, že odpadne mnoho zájemců včetně mě.
Naposledy upravil(a) lidumil dne 24 dub 2012 15:51, celkem upraveno 2 x.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Kruciš - nějak mi blbne net :oops: *fnuk*

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Rowing shání na 1 LP od p.Sýkory slíbené WAV na který bych se mohl například
v Adobe Audition podívat, zanalyzovat a poslechnout.
Za potřebné WAW - Azimut - Antiskating objednané u p. Sýkory mu náleží odměna dle jeho požadavku 500 Kč na hodinu.
Ne 10, nebo 20 tisíc.

Za vulgarismy a výhružky kriminálem uděluji první upozornění nicku Bobolix.
Toto jsou HiFinázory a nikdo, nikdo nemá výjimku z pravidel.

Přímé jednání p.Sýkory s GZ Vinyl bez konzultace s Rowingem je mimo rámec původní dobrovolné nabídky vyrobeného DVD.

Seznam tracků pro Rowinga

Píše :

"Má představa LP:
1. identifikace kanálů - hlasem levý, pravý - nahrajeme si sami
2. test fáze
3. vyvážení kanálů - růžový šum L+P, L, P - můžu vygenerovat sám
4. antiskating - jednám se Sýkorou, sám v tuto chvíli nejsem schopen
vygenerovat
5. azimut - bude potřeba aby zesilovač uměl sloučit kanály do mono
výstupu, což už většina nemá, ale zařadil bych, u někoho to otestovat
půjde jinde ne, ale je to dobrý funkční test, jednoduché vyhodnocení uchem
6. test rezonance - laterálně, vertikálně - Sýkora má údajně připraveno

7. otázkou zda zařadit stopu se signálem 20Hz až 20kHz pro celkový
frekvenční test. Uchem si jen poslechneš jak se mění tón a co ti z toho
leze. Využití případně jen s dalším záznamovým a měřícím aparátem. Takže
jako nutné bych tuto stopu neviděl. "
Konec citátu.
--------------------------------------------------------------------------------------------

V rámci Rowingova projektu který celé vydání zastřešuje a je garantem, za což mu připadne zisk v případě, že deska dopadne dobře.
Pokud se "něco" nepovede a bude například zapotřebí nový náklad nebude to příjemné a riziko ponese jen a jen garant Rowing.

Máte někdo možnosti v práci (TV, rádio, studio) dodat Rowingovi tracky ve WAW ?
Zašlete je prosím na mail: martin.vlcek(zavináč)entrum.cz

boxer

Příspěvek od boxer »

Aniž bych chtěl cokoliv ovlivňovat, dle výše uvedeného (kromě snad azimutu)....je tam něco jiného, než je na dodnes existujících "seřizovacích" LP?

Jen se ptám.

bobolix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobolix »

Nechtěl jsem už do toho vstupovat. Ale musím. Upozorňuji, že pokud mi bude "zapovězen" přímý kontakt s GZ, tak jdu od toho. Přinejmenším z praktických důvodů - nepřichází v úvahu, že bych se na každou maličkost dovoloval nějakého velkého šéfa a ostatně si myslím, že ani Rowing něco takového neočekává - alespoň z hovoru s ním nic takového nevyplynulo. Navíc mi mailem sdělil, že příštích čtrnáct dní nemá vůbec čas se touhle věcí zabývat a já potřebuju některé věci řešit operativně. Ostatně i já mám i bez LP dost jiných věcí na práci.

Pokud jde o samotný materiál, opakuji, že s nějakou konkrétní částkou jsem vůbec nepočítal a celý ten výše uvedený výpočet mi připadá poněkud ujetý, přinejmenším proto, že vůbec neuvažuje DPH - ty ceny z GZ jsou totiž - aspoň pokud vím - bez DPH, která se samozřejmě bude muset odvést.

Za vulgarismy se neomlouvám, některé emoce se totiž bez jejich použití nedají vyjádřit a vytečkovávání mi připadá poněkud slaboduché. Pokud to vadí moderátorovi, ať to vytečkuje sám, ale v zájmu respektování autorských práv nechť se pod ty tečky podepíše. Snad většině lidí neušlo, že se obvykle vyjadřuji velice spisovně a gramaticky správně (až na případné překlepy či nedoklepy) a mohou si tudíž dovoditi, že když ten který vulgarism použíti si dovolím, patrně to nějaký smysl má, kterýž hoden jest toho, by se uvažovati o něm slušelo.

Je také zajímavé, že když jsem vyzval k vyjádření názorů a dodání připomínek k tracklistu, tak se až na dva hlasy na Slovnaftu nikdo neozval, a teď je tady najednou "moudrostí" záplava. I bez připomínek na fóru jsem shledal nutným celou původní koncepci hodně pozměnit - bylo tam totiž poměrně dost věcí určených pro vyhodnocení s měřícími přístroji - čímž se to celé posouvá od původně měřící desky k desce určené převážně k testování sluchem. Takže je to pro mne možná z poloviny nový projekt. Ale to už tady rozebírat nechci. Pokud je někdo přesvědčený, že to umí lépe než já, ať se přihlásí a udělá to sám. Tím by to pro mne skončilo a byl by pokoj. Pravděpodobně by tím skončil i celý projekt, ale to by se mne už netýkalo, ostatně gramofon jsem naposledy použil asi tak před šesti lety.

A tím skutečně definitivně končím s komentováním v tomto vláknu. Strávil jsem tím už neúnosně mnoho času. Howgh! (To prosím není sprosté slovo.)

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Lidumile. Nikdo nepíše, že to bude deska s měřícími signály! Čti pořádně. Pouze jsem upozornil, že deska by měla obsahovat jak signály pro nastavení poslechem tak i měřícím přístrojem. A to z důvodu aby byli uspokojeni všichni, bylo co nejvíce zájemců a aby deska byla také něčím ojedinělá. Pokud k tomu bude i návod který bude říkat s kterým signálem se co zjištuje a jak nastavuje bude to mít vekou přidanou hodnotu.¨

Osobně bych mohl třeba přidat papírovou strobo šablonu kterou připravuji abych nějak napomohl. Případně by\ch se mohl optat kolegů z branže zda by o desky nebyl zájem v zahraničních studií, protože tak jak jsem ted popsal svoji představu si myslím, že by byl o to velký zájem i venku a nám by se mohli snížit náklady. Ale to je jen teorie.

Jediný s kým mohu plně souhlasit za dnešek je člen Hippo007. Jako jediný zde uvedl ceny a má myslím rozumný na to názor. Z jeho úvahy vychází, že cena by mohla být kolem 300Kč pro dvoj LP. Neřešte prosím zda to bude 250 nebo max. 400Kč. Obal, vnitřní obal, etiketa s tím vším musíme počítat nebudeme dělat odfláknutou práci.

Ted ale vážně prosím p.Sýkoru (za měřící i poslechové signály), Rowinga a Jaq, který dělal grafiku aby nám sdělily kolik budou chtít za svojí práci nebo jaké jsou jejich náklady které musíme zaplatit! Nic dál neřešte dokud nám tito pánové neřeknou cenu.

Po sdělení ceny od těchto pánů jeden z nás obdrží veškeré podklady od nich, které se pak odešlou do GZdigital. V GZ nám řeknou pak konečnou cenu za odvedení od A-Z. Zároven tento člověk by měl dohlížet na to při výrobě nebo aspoň při vyzvednutí vylisovaných desek.

Efičák a ostatní: Chcete Garanta. Hm. Garant je přeci GZdigital. Pokud oni vylisují špatnou desku tak snad přeci u nich se bude reklamovat ne? Jinak pochybuji, že se nám do ruky dostane nějaký zmetek..

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Jo jinak nf milivoltmetr, osciloskop nebo případně stáhnout nějaký soft a měřit do PC myslím není věda a najde se určitě dost lidí kteří vlastní nějaký tento přístroj..

jacq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jacq »

Ja to delam pro radost. Proto, ze me to bavi. Kdybych za to chtel financni odmenu, tak to napisu rovnou na zacatku. Odmenou mi budiz dobry pocit z (doufam) dobre odvedene prace a radost pri pohledu na LP na polici. Zadam maximalne symbolickou odmenu v podobe jednoho LP navic, odborneho serizeni gramofonu nebo neco takoveho.

Hippo007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hippo007 »

Jak správně poznamenal bobolix, k mnou uvedeným cenám je třeba ještě přičíst DPH.
S DPH mi vychází minimální cena 1LP na 180,- a 2LP na 270,- (bez ceny práce za sestavení dat, vložené šablony a dopravy)

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

TAB: Moje poznámka nemířila vůbec na Tebe, neboť jsem Tvůj příspěvek četl velmi pozorně - asi tak. Byla obecného rázu. Já třeba voltmetr ani osciloskop nemám, nevím jak s nimi zacházet, stejně jako nemám a nehodlám stahovat soft do PC. Podobně doma nemám třeba "vercajk" na výměnu rozvodů auta, zase mám doma kompletní nářadí na opravu kol. A navíc se živím prací zcela odlišnou a jsem pouhopouhý uživatel a posluchač, který se obloukem kajícně vrací do analogového ráje a chce pokud možno optimálně nastavit "kolotoč na černé placky" aby zjistil zda má smysl investovat dále a kde. Takže znovu opakuji - pokud budou na 2LP nebo třeba i na jednom LP tracky na nastavení pouhým uchem a další tracky pro měřící přístroje, nemám s tím problém, pokud to bude jen deska měřící - sorry ale nemám zájem. Cenu včetně práce samozřejmě neřeším, hodnotu své práce si každý musí určit sám a je na uživateli jestli bere, nebo nechá ležet. Původní projekt počítal víceméně s nadšením zúčastněných, což bylo velmi optimistické a z pohledu "kapitalismu" nebojím se říci dubiosně-tristní. Jen mě poněkud zaráží "hloupé žabomyší války" některých protagonistů vedené zde veřejně. Nikoho z diskutérů osobně neznám, měl jsem v minulosti (a to již lehce vzdálenější) a doposud mám pana Sýkoru za guru ve světě Hi-Fi a High-endu, ale některé jeho zdejší reakce :o :shock: Kapišto?

bobolix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobolix »

Charakter reakce z principu věci nevyhnutelně souvisí s charakterem akce. Česky: Na hrubý pytel hrubá záplata, kapišto ? (A nemusí jít nutně o formu - rovněž obsah hraje neopominutedlnou roli.)

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Poslední plevelná reakce, neboť je silně off topic. Navíc považuji za zbytečné a zbabělé kydat anonymně hnůj na netu. Nevím, co je mezi vámi a nechci to ani vědět - vaše věc - ale jak jsem psal některé reakce vzbuzují podiv až pohoršení. Myslím si, že člověk Vašeho intelektu, vědomostí a znalostí se právě tímto pořekadlem řídit nemusí - ale každého věc.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

To Bobolix:
Proč nenapíšeš kolik za požadované tracky chceš?
Jednoduché, jasné, všem pochopitelné.
Takhle jsou jen zbytečné dohady.

Odpovědět