Testovací deska HiFi názory

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
panda
Kontaktovat uživatele:

Re: Testovací deska HiFi názory

Příspěvek od panda »

Až to bude možné, bylo by tedy dobře napsat, jaké signály vlastně na desce budou.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

To -od eficak v dnes, 19:40
Moje vize je jen nářadí na slušné nastavení poslechem, postupem - Rowingova šablona -deska s LP, předozadní fáze, antiskating v drážce, azimut, snímavost. Doplní Rowing.

Jestli se tam vejde něco pro měření, tak až v druhém plánu na co nejjednodušší bázi a jako doplněk.
Moje vize je mladá posluchačka vinylu na Tesla NC-440, dá sbírce jiné grády třeba i přes domácí kino ve stereu.

Vzorem je mi nastavovací software domácícho kina, které přiloženým mikrákem zkonroluje a opraví základní nastavení polarity a možná i fáze.

Jednoduše jak to jde.
S tím na 100% souhlasím.Také to tak bylo od začátku myšleno.Hlavně jde o nápad a myšlenku něco vytvořit jako komunita *thumbs up*

jacq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jacq »

Kdo je prosim momentalne organizatorem akce? tab, eficak, lamak, bobolix, rowing, nebo nekdo uplne jiny?
Rad bych se domluvil ohledne zpracovani grafiky... Abych vedel, co je jeste potreba zaridit a co uz nebude moje starost :)

bobolix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobolix »

Do prdele,

o nějakých 30 či 50 000 nikdy nebyla řeč, ona vlastně nikdy nebyla řeč o žádné konkrétní částce. Těch 20 000, které jsem napsal do svého odhadu, byl odhad na veškerou práci, pokud by na to bylo, ne jen za signály. Tahle částka je limitovaná odhadnutou cenou do 300 Kč, pokud to někdo nepochopil, ať se naučí číst česky.

Pokud jde o předání hotových signálů na DVD, tedy těch, které jsem dělal pro Clearaudio, tak ty klidně předám a nashledanou. Ovšem upozorňuji, že jsou tam signály pro vyhodnocení na osciloskopu, na měřiči zkreslení, na analyzátoru Audio Precision a podobně. Což by pro většinu zájemců asi bylo dost velké rozčarování. Tohle jsem si ujasnil s Rowingem. A taky jsou tam nějaké tracky, které by patrně ani nešly vyrobit a musely by se na základě konzultace s lisovnou upravovat. Což mám v tuto chvíli už zčásti ujasněné.

Popravdě, po přečtení všech příspěvků, byť možná i dobře míněných, se mi tenhle projekt už nějak začíná zajídat. Jestliže to chcete mít hodně jednoduché, vezměte nějaké osvědčené LP, okopírujte to do počítače a nechte vylisovat. Pokud si výrobce nebude hlídat autorská práva (což ovšem v Loděnicích dělají), tak vás za to možná ani nezavřou.

bobolix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobolix »

eficak píše: Moje vize je mladá posluchačka vinylu na Tesla NC-440, dá sbírce jiné grády třeba i přes domácí kino ve stereu.

Vzorem je mi nastavovací software domácícho kina, které přiloženým mikrákem zkonroluje a opraví základní nastavení polarity a možná i fáze.

Jednoduše jak to jde.
*hura* *hura* *hura* *hura* *hura* *hura* *hura* *hura* *hura* *hura* *hura* *hura* *hura* *hura* *hura* *hura* *hura* *hura*
*2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup*
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bobolix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobolix »

eficak píše: Vzorem je mi nastavovací software domácícho kina, které přiloženým mikrákem zkonroluje a opraví základní nastavení polarity a možná i fáze.
Jednoduše jak to jde.
Žádné software na "fázi" nebo "polaritě" nic neopraví - to musí udělat uživatel (týká se to samozřejmě polarity - hovořit v této souvislosti o fázi je mírně řečeno nekompetentní). Pokud je AVR něčím takovým vybaven v rámci firmware a příslušný mikrofon je přiložen, tak pouze nastavuje ekvalizér na pokud možno vyrovnanou přenosovou charakteristiku a smysl to má pouze v případě, že se "měření" provádí v několika místech (něco takového mám doma, ale nikdy jsem to nepoužil, znám i lepší způsoby).

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

bobolix píše:
Do prdele,

o nějakých 30 či 50 000 nikdy nebyla řeč, ona vlastně nikdy nebyla řeč o žádné konkrétní částce. Těch 20 000, které jsem napsal do svého odhadu, byl odhad na veškerou práci, pokud by na to bylo, ne jen za signály. Tahle částka je limitovaná odhadnutou cenou do 300 Kč, pokud to někdo nepochopil, ať se naučí číst česky.
No nic proti, ale některé příspěvky, které jsem konkrétně od TEBE četl jsem vůbec nepochopil! Radši jsem nereagoval.
Takže teď už vím, že asi není problém jen ve mně, ale asi ve více lidech-kteří také nepochopili :D *thumbs up*

bobolix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobolix »

Milánkové, berte nebo nechte bejt. říká se "Chytrému napověz, hloupého trkni". Já už jsem se tady pokoušel i trkat a nějak moc dobře to zřejmě nefunguje. *headbang* Tak nevím. Další komentáře už psát nebudu. Případné věcné dotazy prosím do SZ. Anebo na Slovnaft.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Jak to tak tady pročítám, mám pocit, že prvotní nadšení pro věc bylo u některých vystřídáno ne zcela kritickým podnikatelským mamonem. Pokud se věcná diskuze zvrhne ve vzájemné napadání, jdu od toho, neboť nemám potřebu se podílet na jedné či druhé straně nechutných výpadů. Možná by bylo nejlepší, kdyby diskuzi někdo lucidní s rozumným názorem na věc (nejlépe jeden z "otců" projektu) vzal pevně do rukou a (přestože cenzura mi je veskrze cizí po letech strávených v bývalém režimu) utřídil a nepotřebné komentáře - včetně tohoto mého - odmazal. Téma je zaplaveno mnohdy i osobními invektivami a politikařením. Nic ve zlém, ale......

THresil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THresil »

bobolix píše:Milánkové, berte nebo nechte bejt. říká se "Chytrému napověz, hloupého trkni". Já už jsem se tady pokoušel i trkat a nějak moc dobře to zřejmě nefunguje. *headbang* Tak nevím. Další komentáře už psát nebudu. Případné věcné dotazy prosím do SZ. Anebo na Slovnaft.
Já nic proti tobě nebo tvému vyjadřování nemám, jen píšu jak to je, prostě X věcí jsem od tebe nepochopil. To je celé, nic víc... A o chytrém apod. to určitě není... :D

STUDIO_ESO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STUDIO_ESO »

bobolix píše:Milánkové, berte nebo nechte bejt. říká se "Chytrému napověz, hloupého trkni". Já už jsem se tady pokoušel i trkat a nějak moc dobře to zřejmě nefunguje. *headbang* Tak nevím. Další komentáře už psát nebudu. Případné věcné dotazy prosím do SZ. Anebo na Slovnaft.
Začínám mít pocit, že to od „víc hlav víc ví“ sklouzává někam do „mnoho psů, zajícova smrt“ a „deset kuchařů přesolí kaši“. Částečně i mým přispěním, jak si uvědomuji.

Nejlépe by snad bylo, aby se těch cca 4-6 více zúčastněných dohodli mezi sebou (Dr. Žába, Bohumil Sýkora, Martin Vlček, grafik atd…) v užším kruhu a nikdo z nás dalších to zatím neřešil.
S přáním klidné mysli a příjemného pondělka,
Šimko Josef

seva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seva »

Mám stejný názor. Čekám jak to vyhnije. Poptávka je celkem jasná.Teď je třeba říct, kolik to bude stát, co na tom bude a kdy to bude. Pak pošlu prachy a budu čekat.

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

STUDIO_ESO píše:
Začínám mít pocit, že to od „víc hlav víc ví“ sklouzává někam do „mnoho psů, zajícova smrt“ a „deset kuchařů přesolí kaši“. Částečně i mým přispěním, jak si uvědomuji.

Nejlépe by snad bylo, aby se těch cca 4-6 více zúčastněných dohodli mezi sebou (Dr. Žába, Bohumil Sýkora, Martin Vlček, grafik atd…) v užším kruhu a nikdo z nás dalších to zatím neřešil.
S přáním klidné mysli a příjemného pondělka,
Šimko Josef
Taky souhlasím. Navíc mi přijde nešťasné, takovou věc řešit psanným projevem, který bývá často velmi špatně chápán a vznikají tak zbytečné rozepře. Tak se prosím Vy, ktěří tomuto rozumíte dohodněte mezi sebou v klidu a nám předhoďte výsledek (cenu, grafickou podobu, seznam tracků).

Můj názor: Rád si připlatím víc za desku, která bude opravdu použitelná, než-li levnou, ale nepoužitelnou.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Jacq a ostatní:

Prvotní cca tři příspěvky hlásali udělejme měřící desku. Vylisujeme 250Ks za tolik a tolik a vyjde nás to na 1,5eur. Samozřejmě snad každému mohlo dojít, že to byl nadšenecký nesmysl ta cena.to by se muselo najít ne 250zájemců ale deset tisíc :D Když jsem tu diskusi viděl tak ta myšlenka mě chytla a řekl jsem si zkusím proto něco udělat, protože před půl rokem jsem kupoval desku od Clearaudia za 50Euro a nejsem s ní spokojen a to zdůvodů:

1) Chybí mi český návod jaký signák je k čemu a jak vyhodnotit výsledek a napravit chybu (Ne všemu prostě rozumím, přiznám to...)
2) Testovací signály jsou extrémně krátké takže to je jen pro nastavení uchem a na měření to není vůbec
3) bral bych více testovacích signálů

dále jsem chtěl aby ten projekt došel ke zdárnému konci a protože na masteringu LP mám kamaráda myslel jsem si, že bych mohl něčím přispět.
Udělal jsem tedy první návrh obalu který pak začal dál rozvíjet Jacq a jsem rád za to, protože já nejsem grafik. Hodil jsem do vlákna pár technický informací od GZ Digital které jsem obdržel od kamaráda ale ceník třeba za obal už jsem bohužel nedostal. Byl jsem teda i připraven do Loděnic vyrazit a než se tak stalo dostal jsem od někoho na p. Sýkoru telefon, že by měl mít podklady. Zavolal jsem a zdvořile se zeptal zda to tak je a jak by se dalo domluvit a případně co by to stálo. Bylo mi řečeno, že Clearaudio pro které to bylo uděláno to nakonec nechtělo nebo nezaplatilo a použilo jen z toho něco. Sám za sebe jsem řekl, že určitě za poskytnutí materiálu by jsi měl p. Sýkora něco říci a upozornoval jsem to i zde na foru. Tak nevím proč ted tady lidi tak povykují!.. Na konci tel. rozhovoru mi p. Sýkora řekl, že by to co vzniká zde na Hifi názorech zveřejnil na slovanetu aby se k tomu vyjádřilo více lidí. No budiž.

Pak jsem tak postupem času četl že vlastně se do toho vložil ten a onen a tak jsem zde přestal psát..Ted tu čtu o anketách v které se hlasuje kolik dáme za desku což považuji za totální nesmysl, pak tu někdo konstatoval, že človíček, který vytvořil první českou šablonu bude supervizor a přitom zde nenapsal ani jednu jedinou větu a nepodložil třeba nějaký podklad který by byl přílohou k LP. Nějak se mi to tu tedy zamotává a nechápu ty postupy.

Já tedy abych odpověděl jednumu členovi. Nejsem organizátorem a ani nechci jim být. Budu rád když ti co zde se samozvaně považují nebo rozhodují o tom kdo co bude dělat aby udělali vše proto aby to stále se aspon přibližovalo komunitní prvotní myšlence a tedy udělejme něco společnými silami. Požaduji tak 100% TRANSPARETNOST:

CHCI ZNÁT:
1) cenu za surový výlisek LP(jediné co je to známo)
2) cenu za poskytnutí a upravení matroše bobolixem= p.Sýkora
3) cenu za výrobu obalu v GZ
4) cenu za výtisk přílohy/návodu a její vytvoření

Navrhuji udělat tabulku a zveřejnit kde v jedné kolonce počet zájemců bude stoupat, v druhé budou celkové náklady a v třetí kolonce bude aktuální cena na jedno LP která se bude měnit s aktuálním nárůstem zájemců..

Dále bych požadoval aby tam byli signály jak pro nastavení přístrojem tak lidským uchem! Je mi lhostejné zda to bude na 1 nebo 2 LP. Spolu s návodem taková deska bude mít pro mě a ostatní měřiče či posluchače velikou cenu a jsem ochoten za to zaplatit klidně třebas 500,-.
Hlavně lidi nic nevzdávejte a snažme se rozumně domluvit.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Jen hodnoty.

cena za LP : 300 Kč x 250 = 75.000 Kč sada je 2 Ks desky pro jednoho ze seznamu = 600 Kč plus cesta nebo Pošta.

Náklady na tracky Bobolix +-30.000 Kč předem.

Je-li to 1 LP a vejdou -li se všechny jen na jednu matrici a včetně obalů s grafikou dejme Loděnici +-30.000Kč.

Doprava kontrola a práce s rezervou+- 10.000

Zbylo 5t.

Kdyby náhodou deska třeba nefungovala, kdo je garant, ten v kolonce doprava a práce ?

Z čeho garant pokryje případné reklamace nebo celý nový náklad...

Ono se toho už nepovedlo s hifi víc.

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=13572

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=14319

Odpovědět