Bunik píše:Ooooh mít tak mastery posledních Oldfieldových počinů od The Songs of Distant Earth až po Music of the Spheres. Nechal bych si vylisovat všechny! Chlapci z Tubular.net by se určitě přidali.
Takové husté nahrávky bych si přál.
Poslouchám Deep Purple Live BBS.
Široké drážky, není slyšet prokopírování modulace o drážku dřív.
Přímý záznam z pásku BBS
Jedna deska 33 rpm na dvou LP. Sladký analog.
tak zde je odkaz na 70MB soubor v kterém najdete nějaké základní info o objednávání, výrobě a předložení dat pro naší budoucí placku včetně nějaké teorie o řezání desek. Je tam i ofocený track list měřící desky od supraphonu kde jsou signály na zjištění rezonance raménka. Zkrátka kdo chce stáhnětě a přečtě te si. dostal jsem to dne od GZ ale je to neuspořádané. Ještě mi pošlou ceníky na výrobu obalu..
tak zde je odkaz na 70MB soubor v kterém najdete nějaké základní info o objednávání, výrobě a předložení dat pro naší budoucí placku včetně nějaké teorie o řezání desek. Je tam i ofocený track list měřící desky od supraphonu kde jsou signály na zjištění rezonance raménka. Zkrátka kdo chce stáhnětě a přečtě te si. dostal jsem to dne od GZ ale je to neuspořádané. Ještě mi pošlou ceníky na výrobu obalu..
bohužiaľ sa mi ten súbor z e-disku nedá bez kreditov stiahnuť a posielať sms na dobitie kreditu nejdem. prosím ak je to možné treba ten súbor uploadnúť na nejaký iný server / rapidshare,ulozto. / dík.
Ahoj, reupnul jsem to na uloz.to (doufám že to nebude vadit uživateli TAB)
Taky mi to nešlo stáhnout, nejspíš kvůli sdílený IP adrese, tak jsem dal 30Kč za kredit http://www.uloz.to/12831238/vinyl-exe
Jinak ten .exe soubor je samorozbalovací archiv 7zip. Stačí spustit a sám se rozbalí do požadované složky.
A až desky budou hotový tak bych měl taky o 5 kousků zájem.
Děkuji za informace, nicméně si neodpustím: dnes přeci každý umí rozbalit archiv a má na to program. Tak k čemu ten samorozbalovací exáč ?
Silně váhám, jestli to mám riskovat, přestože bych si dokumentaci velmi rád prohlédnul.
vykopíruvam z Technické podmínky vinyl.pdfzaujímavú stať o akceptovaných dátových formátoch
2.1.1 Zvukové soubory Zvukové soubory lze dodat na datových nosičích nebo přenosem na FTP server. Nelze je použít přímo
pro mastering, proto bude provedena kontrola, jestli jsou vhodné pro přípravu vinylového masteru,
podle dodané dokumentace budou přiřazeny na příslušné strany desky a případně budou provedeny
nezbytné úpravy zvuku.
2.1.1.1 Doporučené formáty:
· WAV (Windows PCM) - nekomprimované audio
· AIF, AIFF (Apple Macintosh) - nekomprimované audio
· APE (Monkey's Audio) - bezeztrátová komprese, včetně detekce chyb
· FLAC (Free Losseless Audio Codec) - bezeztrátová komprese, vč. detekce chyb
Bitová rozlišení: akceptujeme 16, 20, 24 a 32 bitů.
Vzorkovací frekvence: akceptujeme 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4 a 192 kHz. Soubory se vzorkovací frekvencí vyšší než 44.1 kHz standardně nepřevzorkováváme, kromě případu,
kdy nemají všechny soubory pro celou stranu stejnou vzorkovací frekvenci. Pak budou příslušné
soubory ve studiu GZ převzorkovány na vyšší z těchto frekvencí. Nižší vzorkovací frekvence, např.
22,05 kHz a 32 kHz, lze akceptovat také, ale nedoporučujeme je vzhledem k potenciálně horší kvalitě
zvuku. Doporučujeme dodat soubory v takové kvalitě, v jaké je zákazník nahrál nebo obdržel od studia, které
provádělo mastering nebo míchání nahrávek. Je vhodné toto studio předem informovat
o doporučeních uvedených v tomto bodě a také o doporučeních pro přípravu vinylového masteru
uvedených na webové stránce GZ. Nedoporučujeme provádět žádné dodatečné konverze nebo
převody.
čo sa týka fyzických médií, tak okrem samotného uploadu na ftp akceptujú snáď všetko od mgf pásku rýchlosti 38 po dáta na flashke, čo je tiež pozitívna správa.
12" dosku je možné vyrobiť v gramáži 140, 180 a 220g, u vyšších gramáží ale upozorňujú na potenciálny zvýšený praskot.
Sice mě použití samorozbalovacího archivu taky zaráží, ale je to přece ještě jednodušší než rozbalovat rar nebo zip.
Stačí přece jen kliknout, není k tomu potřeba žádný další program.
A pokud se někdo obává obsahu tak nemusí, už jsem to prověřil
Kluci nezlobte se ale ten odkaz mi dal můj kamarád a zaměstnanec GZ. Také jsem první tři sekundy na to koukl jak puk. Pak jsem ale našel odkaz stáhnout pomalu a zadarmo. Po stáhnutí jsem jen udělal jeden klik na soubor a sám se rozbalil. Přiznám se, že na to .exe jsem také koukal nechápavě. Pokud to dáte někdo jinam mě to nevadí..
Mě zaujala možnost studiového formátu DDP master což je nějaký kvalitní formát v kterém se ukládá přímo hudba při nahrávání. Jinak důležité informace jsou, že v případě, že by jsme někdy chtěli nejen testovací desku tak je možné opravdu stát u řezání, podílet se na masteringu nebo aspon jeho kontrole a to hlavní, že jsou ochotni udělat klidně dvě tři matrice zkušební a vylisovat pár ks desek. Po poslechnutí si vybereme vzor podle kterého se bude lisovat. A vyrobí se min. počet 250ks placek