No nevím jestli to zařídím ale snad jo. Budu ted mít asi více času než je zdrávo, protože naše firmička krachuje takže jsem bez práce..
Ale k věci. Poprosím o dvě věci. Pokud máte někdo podklady nejlépe již přizpůsobené na LP desku tak jen prosím o zveřejnění playlistu a myslím, že i můžeme dárce finančně odměnit protože se to rozloží do výroby placek.
Po zveřejnění playlistu a jeho odsouhlasení ještě zjistím cenu za vytvoření obalu na kterém se tady musíme domluvit jak bude vypadat a na konec uvedu svůj mail a všichni kdo budou chtít tak mi napíšou a já udělám seznam lidí kterým to pak pošlu na dobírku až to bude vyrobené. Případně pokud toto forum to umožnuje tak by se mohl poslat všem hifistum mail at kdo chce tak že muže si placku objednat a napsat mi...At se na nikoho nezapomene.. No a aby to nebylo málo tak udělám po fabrice exkurzi s malou reportáží aby všeci viděli kde jsme si to nechali vyrobit
Dobrý večer všem,
dovolte prosím, abych přispěl drobnou hřivnou k debatě na téma obal, ale prvně bych rád vyzdvihl jinou věc. Je totiž natolik zajímavá, že mi nedá, abych se o tom nezmínil. Na většinu debat na hifi fórech mám svůj, pevně již časem vyprofilovaný názor. Většinou převažuje nekonstruktivní hádání na téma A vs. B, jindy soutěžení kdo dál, kdo výš. Pak máme lenivce typu: Už jsem líný (a neschopný, navíc se bojím udělat si vlastní názor a stát si za ním…) typu řekněte mi co je nejlepší, čím více odpovědí, tím lépe, já si vyberu tu nejčastěji se opakující. A různí prodejci a šmelináři jako bonus, ať už oficiálně mají ten statut či nikoli. Ale dvakrát jsem byl v poslední době velmi příjemně překvapen. Poprvé když německý kolega koupil zesilovač od pana Kubíka a dost lidí zde se mu snažilo poradit a pomoci, když slíbené zboží ne a ne dorazit... A podruhé s tímto projektem. Pevně doufám že to dopadne i za tu cenu, že deska třeba úplně ideální nebude (a asi nebude…). Je to první větší společný projekt a velmi si toho cením. Nějak podobně možná kdysi vznikaly první výrobky hifiklubu uveřejňované v HaZ.
I z toho důvodu bych byl proto, aby na přední straně přebalu bylo jednoduché logo HIFINÁZORŮ (pokud se věc dotáhne do konce, máte nač být hrdí) a na zadní seznam tracků a případné doplňující informace…
Jj...moje řeč , na našich fórech převažuje posílání se někam za cokoli , zatímco venku je mezi uživateli mnohem víc respektu. Tomuhle projektu držím palce a je povzbudivé , že v "dnešní době" dokáže víc lidí zrealizovat jednu společnou věc.
Vždy je to zázrak když se větší skupina lidí na něčem domluví a něco vytvoří. Je už jedno zda na domovní schůzi či zde na Hifi názorech. Ted ale vážně prosím ty co mohou dodat podklady at je zde uveřejní případně pošlou mě do soukromé pošty. Získat základní kmitočty není problém ale ty vychytanější pro nastavení antiskatingu, měření rezonancí atd. už tolik snadné získat není.
Souhlasím s logem hifinázorů na přední obal, který i možná já jako antitalent přez grafiku bych dokázal ho udělat. Zadní strana by byla pro playlist s popisem jak desku používat a jména lidí kteří se na tomto projektu podíleli...
TAB a LUPUS:
Přesně moje řeč a tak jsem to i myslel, když jsem tu psal o tom, že bych byl rád za obal. Něco jednoduchého s logem HiFi názory (které je mimochodem podle mě velice povedené) a playlistem na druhé straně + eventuální propagace někoho, kdy by měl zájem se prezentovat a tím celý teto projek tím podpořit.
Aby se to někam posunulo, tak zkusím něco dát v týdnu dohromady a snad se k tomu nědo vyjádří nebo poskytne jiný návrh.
již chvilku to tu sleduju a až se věc povde, budu mít o několik desek zájem.
Projdu doma všechno co mam a uvidim jestli by se něco nedalo použít. Asi to nebudou tesy přímo určené ke gramu, ale už sám nevím co domam mám. Jak říkám projdu to, uvidím, pošlu to a pak je jen na vás co dál.
K obalu mě napadlo použít vedle samozdřejmě loga a playlistu například ještě malý QR code. Určitě to všichni znají. Dá se do toho zakódovat spoustu informací a v budoucnu se asi nenajde nikdo kdo by neměl smartfouna, kterej by to nepřečetl. Já to dnes potkávám úplně všude, na faktuře pocínaje a toaleťákem konče. Osobně bych to asi na ten obal nedával, ale můžete se nad tím zamyslet a probrat v tomto velikém projektu veškeré možnoti, které by mohly souviset a potom vybrat pouze to co opravdu bude dobré.
pár článků o výrobě vinylových desek, zajímavá je i obrazová příloha (občas skok o 50 let zpátky - výroba LP je kombinace archaické a moderní techniky)
Bohužel na tom odkaze jsem playlist nenašel. Je to kvůli registraci? Protože jestli ano tak registrace na hifi slovanetu není zrovna dobře vymyšlená a nešla mi provést. Jinak pokud testovací deska bude obsahovat všechny důležité prvky, které zde padli vidím to na 99,99%, že z toho bude dvoj LP..
TAB-raději udělat jenom jednu testovací LP a pak po názorech a připomínkách se vrhnout na pokračování.Protože teď už to vypadá na čtyři LP.Čím více se bude kecat a rozebírat co bude na LP tím budou potencionální zájemci odpadat...Navrhuji uzávěrku 29.2
Drvoštěp + ostatní: Včera jsem mluvil s autorem zde uvedeného track listu a bylo dohodnuto, že se počká na vyjádření pokud možno všech lidí kteří mají co k tomu dodat. Není kam spěchat, chceme přeci kvalitu a ne pár zvuků na desce. Já za sebe a mohu-li říci i za autora podkladů jsem pro dvoj LP. Například pro nastavení antiskatingu je potřeba větší volná plocha na desce. Poprosil bych a to vážně aby se každý kdo tomu trochu rozumí vyjádřil a doplnil to co v playlistu chybí.
Dále si myslím, že by k uvedenému playlistu nebo LP by mělo být uvedeno k čemu jednotlivé skladby jsou a jak je správně využít. Ne všichni tomu rozumí a umějí správně využít měřící desku a i já se přiučím velice rád. Tato osvěta(návod) by přilákala další lidi a nemyslím si, že by zájem upadal. Nikdo si nebude kupovat něco čemu nerozumí.
Není to tak všechno jednoduché a bude třeba i sehnat peníze na výrobu tak prosím nespěchejte dopadne to dobře!
Zde je můj amatérský návrh předního obalu. Kdo chce může přijít s vlastním nebo napsat připomínku. K svému návrhu mohu říci jen že jsem vycházel z loga Hifi názory ale nechtěl jsem aby tam bylo ''hifi názory''. Logo by mělo říci na první pohled i za hranicemi naší malé zemičky, že jde o práci HiFistů z ČR ....