udelal jsem teda reup zip verze http://www.ulozto.cz/12845298/vinyl-bouky-zip
Testovací deska HiFi názory
Re: Gram. závody Loděnice - GZ Vinyl
to zni skoro jako z nejakeho snu a ne, ze by to vsechno mohla byt pravda 
Co se týče testovací desky, taky se hlásím, jako zájemce (klidně o 5 ks) 
dík za reup. už som to stiahol v pohode. tiež mám zdieľanú IP takže tam bude problem.jirikv píše:Ahoj, reupnul jsem to na uloz.to (doufám že to nebude vadit uživateli TAB)
Taky mi to nešlo stáhnout, nejspíš kvůli sdílený IP adrese, tak jsem dal 30Kč za kredit![]()
http://www.uloz.to/12831238/vinyl-exe
Jinak ten .exe soubor je samorozbalovací archiv 7zip. Stačí spustit a sám se rozbalí do požadované složky.
A až desky budou hotový tak bych měl taky o 5 kousků zájem.
- enregistree
- Kontaktovat uživatele:
Merci beaucoup!jacq píše:to zni skoro jako z nejakeho snu a ne, ze by to vsechno mohla byt pravda
Misty to vypada jako navod na sestaveni vlastni lisovny.
enregistree píše:Merci beaucoup!jacq píše:to zni skoro jako z nejakeho snu a ne, ze by to vsechno mohla byt pravda
Misty to vypada jako navod na sestaveni vlastni lisovny.
Každé oddělení tomu kamarádovi něco dalo tak je to tak hala bala. Je tam prý děsná domluva. Ty odbroné texty z kterých by šlo sestavit vlastní lis a řezací mašinu jsou od toho otce Vinylu
Pokud by se rýsovala skutečně reálná perspektiva výroby testovací desky, mohl bych nabídnout materiál, který jsem dělal už asi před třemi lety - soubor signálů pro test LP, pojednaný dosti univerzálně (frekvenční, snímavost, skating, zkreslení atd.) Mám to ve formátu 24192 a vejde se to na jedno datové DVD. Co je podstatné - je to dělané tak, aby se to dalo vyrobit, tj. s respektováním hranic daných přípustnou geometrií drážky (max. amplituda. max. zakřivení atd).
Dovolím si doporučit organizátorům akce, aby se neprodleně spojili s uživatelem bobolix.
Pokud se nemýlím, pod tímto nickem přispívá jeden z největších odborníků v naší zemi.
Má-li podklady připravené, jakékoliv naše amatérské návrhy na obsah desky jsou mimo mísu.

Pokud se nemýlím, pod tímto nickem přispívá jeden z největších odborníků v naší zemi.
Má-li podklady připravené, jakékoliv naše amatérské návrhy na obsah desky jsou mimo mísu.
VB má tady zas novej nick? Asi 
Ani ne, používá ten nick třeba na diyaudio. Jinak nechci tlumit nadšení, ale o možnostech měřicích desek si velké iluze nedělejte. Vytvoříte "něco", ale ne "standard", jelikož budete závislí na nastavení a kvalitě stroje, lidském faktoru atd. atd.
Pavel Macura Audio
Súhlasím s pandou. 
Pokud pominu kvalitu zdroje (dodaných podkladů pro lisování), tak si nejsem jist, jestli je možné dosáhnou v dnešní době výrazně lepšího výsledku. Nebo se snad pletu?PMA píše:Ani ne, používá ten nick třeba na diyaudio. Jinak nechci tlumit nadšení, ale o možnostech měřicích desek si velké iluze nedělejte. Vytvoříte "něco", ale ne "standard", jelikož budete závislí na nastavení a kvalitě stroje, lidském faktoru atd. atd.
Myslím to tak, jestli existuje společnost schopná vylisovat LP v lepší kvalitě za podobně dostupnu cenu, nebo jinak o co může být deska lepší/horší než testovací LP od Supraponu nebo třeba HiFi news.
PMA: A jak by měl takový standart vypadat? Nastavení a měření gramofonu bude vždy o lidském faktoru...
Bobolix: perspektivní a možné to je, pokud by jsi nám pomohl tak jsem určitě pro, protože vytvářet znovu signály s respektováním fyzikálních zákonů při řezání LP by bylo pro nás asi nekonečná práce. Můžeš aspoň tady napsat ten soubor/playlist at to odsouhlasíme všichni?
Lamak: Tím, že si vyrobíme LP desku nedosáhneme nějaké vyšší kvality ale třeba užitku. Já mám testovací desku od Clear audia a ta moc signálů nemá a nejsem s ní spokojen a to stála hodně love..
Bobolix: perspektivní a možné to je, pokud by jsi nám pomohl tak jsem určitě pro, protože vytvářet znovu signály s respektováním fyzikálních zákonů při řezání LP by bylo pro nás asi nekonečná práce. Můžeš aspoň tady napsat ten soubor/playlist at to odsouhlasíme všichni?
Lamak: Tím, že si vyrobíme LP desku nedosáhneme nějaké vyšší kvality ale třeba užitku. Já mám testovací desku od Clear audia a ta moc signálů nemá a nejsem s ní spokojen a to stála hodně love..
Myslím že pokud jsou zvukové podklady správně navrženy s respektováním pravidel záznamu, tak kvalita výlisku bude určitě srovnatelná s komerčními testovacími LP.
Vždyť v GZ jsou docela dobří a rozhodně bych řekl že srovnatelné s dnešní zahraniční produkcí.
A pokud by bylo ještě před zahájením celkové výroby několik testovacích vzorků, tak i vzhledem k super ceně není co řešit.
Jinak se také přimlouvám za zveřejnění podkladů. Myslím že všichni tu budou autorovi moc vděčni
Vždyť v GZ jsou docela dobří a rozhodně bych řekl že srovnatelné s dnešní zahraniční produkcí.
A pokud by bylo ještě před zahájením celkové výroby několik testovacích vzorků, tak i vzhledem k super ceně není co řešit.
Jinak se také přimlouvám za zveřejnění podkladů. Myslím že všichni tu budou autorovi moc vděčni
Přidávám se k zájemcům o desku. Jeden výlisek bych s radostí zakoupil.
Tak jsem to myslel. Předpokládám, že faktorem, který nejvíc ovlivní výsledek, bude kvalita podkladů a ta věřím, že bude výborná. Navíc výsledná cena bude jinde než třeba zmíněné Clear audio.TAB píše: Lamak: Tím, že si vyrobíme LP desku nedosáhneme nějaké vyšší kvality ale třeba užitku. Já mám testovací desku od Clear audia a ta moc signálů nemá a nejsem s ní spokojen a to stála hodně love..