sostakovic píše: ↑14 pro 2018 09:08Teď máš vyváženou sestavu. Neřeš blbosti.cepis píše: ↑11 pro 2018 10:52Zdravím,
chtěl bych se vás tady zeptat na názor a klidně mě i řekněte, že řeším kravinu. Chtěl bych "osvěžit" zvuk svý LP aparatury výměnou přenosky.
Moje výbava je:
Gramofon Pioneer PL-12D
Přenoska: Ortofon 2M-red
Zesik Pioneer KX330
Repro: Mission M33i (díky stařičkému zesiku, žádný bi-wiring či bi-amp)
Myslím, že gramec je ve slušném stavu a seřízen dobře. Vlastně jsem s poslechem i spokojen, ale chtěl bych z toho vytáhnout jinou charakteristiku, čistě pro osvěžení.
Taky se chci zeptat, jestli vůbec výměna přenosky může mít zásadní vliv na změnu zvuku - jaký? (při zachování zbytku řetězce)
Poslouchám nahrávky nové i staré, Rock, Art-rock, jazz, funky, ale i klasiku, malý i velký uskupení, takže záběr dost velkej a ne konkrétní..
Mám hodně hudby naposlucháno, ale bohužel právě nemám porovnání s jinou technikou a proto si nedovedu představit možnosti.
Máte doporučení pro přenosku? Má to smysl?
Díky
Změnou přenosky za jiný Ortofon nedosáhneš změny charakteru zvuku. Charakter zvuku bývá napříč výrobky jedné firmy velmi podobný.
Naprosto zapomeň na MC. Rozdíl mezi MM a MC je poměrně malý a aby jsi to využil, tak MC vyžaduje kompletně lepší sestavu okolo, což nemáš. Kvalitní MM hraje mnohou hudbu lépe, než základní MC.
Pokud audioneuróza přesto zvítězí, kup si třeba základní Sumiko, je charakterově odlišná od Ortofonu (hladší, sametovější, samozřejmě tím víc zkresluje, ale může se to mnoha lisem líbit více) Bude kvalitativně odpovídat zbytku sestavy.
Ještě malý dodatek. Z příspěvku trochu cítím, že tě přitahuje bi-wiring či bi-amp. U takových beden je to zbytečnost, testoval jsem bi-wiring kdysi na stejné třídě repro Mission a slepým testem jsem nic nepoznal.
Ahoj, díky moc za názor a urovnání pohledu na věc - beru si k srdci hlavně poznámku k MC. Jinak ještě k těm bi-záležitostem:) Naopak, mě to vlastně vůbec nezajímá ... asi před 8-mi lety jsem měl ještě bi-wiring zapojený, protože jsem na to měl zesilovač a poslouchal pouze CD-čka. Potom jsem si rozšířil obzor a zabrousil do vinylu a s tím pořídil starý Tuner KX330, který nic podobnýho nenabízí. Během těch dnů jsem ještě testoval na CD změnu při ne-biwiringu a světe div se, snad žádný rozdíl, jak říkáš. Snad na vyšší úrovni reprobeden... Ale, opravdu nejsem "audiofil", pouze jsem hledal něco nového ve zvuku i s tím, že si 2M-red i tak ponechám. To je doufám legitimní pohnutka