Výměna přenosky
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Výměna přenosky
Dinosaurjr, samozřejmě Ti přeji, aby se to zpravilo ale nemyslím, že tzv. rozehrávání pomůže. Kluci mají na mysli, že se přenoska během času mění. Není možné aby výrobce udělal přenosku, která hraje špatně a až po čase hraje bez zkreslení. Myslím, že Ti dávají planou naději. AT-VM95EN hrála okamžitě bez problémů a na nezničené desce to byl zážitek.
Tohle by mozna mohla byt jedna z pricin. Predzesilovac je soucasti zesilovace (Kenwood KA-5010) a netusim, jakou ma zatezovaci kapacitu. Ted se pravdepodobne vetsina z vas chyti za celokarfik píše: ↑20 bře 2021 21:23Máš dodrženu zatěžovací kapacitu pod 200pF?
Kabel v ramínku - 40pF
Cinche - 2x 10pF
0,5m nízkokapacitního kabelu - 30pF
0,5m kabelu ze symetriky - 100pF
Kabel/PCB v předzesu - 20pF
Takže pokud tvůj předzes umí vypnout veškerou zatěžovací kapacitu tak jsme na 110/180pF. Pokud máš nějaký základní předzes, ten tam bude mít tak 220pF a jsi mimo. Na toto je potřeba si dát před koupí přenosek AT pozor.

- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Starší zesilovače a receivery z éry LP (do r.90) obsahovaly kvalitní phono pre. A zrovna Kenwood (ale i jiné zn.) si dával záležet. Jenže s nástupem CD (86-89) to šlo s kvalitou phono pre do kopru téměř u všech zn. Jak je na tom KA-5010 (r.v.89) netuším. Kabel to chce co kratší a co nejkvalitnější (stínění+uzemnění). Těch 2,5m je moc hlavně u obyč. kabelu.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Přenosky AT prostě potřebují do 200pF, ideálně do 100pF, tím hrají lépe. Takže kombinace tkaničky délky 2,5m (tipuji 300pF) + 160pF zatěžovací kapacity Kenwood KA-5010 + raménko 40pF jsme na 500pF. Pro 500pF + 550mH + 47kHz je rezonance přenosky 10kHz a to je prostě špatně, to je slyšet. Při 100pF je to 22kHz a to je OK. Takže jsou tři možnost:
1 - Grado Black 3 - kapacita se neřeší
2 - Ortofon OM5E - doporučená 200-600pF
3 - Vycvaknout kondík na vstupu Kenwoodu, měl by být dle schéma hned u konektorů + kabel z nízkokapacitního kabelu (třeba laciný RG59) = 40 + 150 + 20 + 20 = 230pF
1 - Grado Black 3 - kapacita se neřeší
2 - Ortofon OM5E - doporučená 200-600pF
3 - Vycvaknout kondík na vstupu Kenwoodu, měl by být dle schéma hned u konektorů + kabel z nízkokapacitního kabelu (třeba laciný RG59) = 40 + 150 + 20 + 20 = 230pF
Mno a to jsem se rozhodoval pri porizovani prenosky, jestli koupit AT nebo Ortofon. Cenove by to vyslo +/- stejne. Evidentne jsem zase sahnul vedle
. Ale nevadi, jsem na to zvykly, ze to tak mivam
.
Uz mam skoro dostaveny Actidamp a ten bude moct byt hned vedle gramofonu, takze tahle signalova cesta bude klidne max 0,5 m. Z Actidampu do Kenwooda, uz to bude zas pak horsi, nicmene na 1,5 m bych se mohl dostat.

Uz mam skoro dostaveny Actidamp a ten bude moct byt hned vedle gramofonu, takze tahle signalova cesta bude klidne max 0,5 m. Z Actidampu do Kenwooda, uz to bude zas pak horsi, nicmene na 1,5 m bych se mohl dostat.
Mám mnou upravený Actidamp Mk2, hraje pěkně a je jednoduchý. Přenosku AT si nech a na vstupu Actidampu vypni všechny kondíky. A 0,5m kabel už je celkem jedno z čeho bude. Dostaneš se pod 200pF. Pak to bude hrát jak víno. Výhodou je, že pokud budeš chtít jít dál, dá se za relativně dostupný peníz koupit microlinear hrot a dát ho do této přenosky.
Diky, ze jsi to nakousnul s tim hrotem. Vcera jsem se dival na stranky AT a dostal se do stavu lehke paniky, kdyz jsem u vetsiny produktu (rozumej prenosek) videl poznamku "out of stock". Pusobi to na me, jak kdyby s timto sortimentem koncili. Pravda je ta, ze uz kdyz jsem kupoval tu co mam, tak bylo problem ji sehnat. Vetsina e-shopu psala ze je nedostupna, pripadne na dotaz.
Pozor, nevím na co jsi se díval, ale je starý model AT-95E, která má hranatý držák chvějky a ta už se asi nevyrábí.
https://www.aq.cz/prenoska-audio-technica-at-95e-p4743/
A pak je nový model, taková lehce zakulacený s označením AT-VM95E a tam je na výběr vícero hrotů.
https://www.audigo.cz/Domaci-audio/Pren ... a-AT-VM95E
Pochybuji, že by uvedli novinku loni na trh a už ji neměli. Možná je jen výroba omezena covidem, tak jak spousta odvětví. Nebo lidi jsou doma na homeoffice, tak poslouchají desky, brousí hroty a nestačí je vyrábět
. Kupodivu covid do některých odvětví přinesl obrovské zisky.
https://www.aq.cz/prenoska-audio-technica-at-95e-p4743/
A pak je nový model, taková lehce zakulacený s označením AT-VM95E a tam je na výběr vícero hrotů.
https://www.audigo.cz/Domaci-audio/Pren ... a-AT-VM95E
Pochybuji, že by uvedli novinku loni na trh a už ji neměli. Možná je jen výroba omezena covidem, tak jak spousta odvětví. Nebo lidi jsou doma na homeoffice, tak poslouchají desky, brousí hroty a nestačí je vyrábět

Ano, mam na mysli AT-VM95E. Doufam, ze mas pravdu a je to pouze docasny vypadek.
Vidiš to a já ji minulý týden prodal za 800Kč, měla nahráno 15h. Škoda