Blu-Ray film (vizuální kvalita)
Re: Blu-Ray film (vizuální kvalita)
jirie
Nemáš tak docela pravdu, zrovna jsem si ten BD objednal, telefonicky ověřeno, nosič fyzicky 1ks v e-shop.
Je třeba pořádně hledat, ale je to náročné, spousta shopů v tom má bordel a inzerujou jinou verzi než nabízí.
Nemáš tak docela pravdu, zrovna jsem si ten BD objednal, telefonicky ověřeno, nosič fyzicky 1ks v e-shop.
Je třeba pořádně hledat, ale je to náročné, spousta shopů v tom má bordel a inzerujou jinou verzi než nabízí.
Tak se pochlub kde jsi objednal. Doufám, že to nebyl poslední kousek 

Bohužel to poslední kousek byl
Pochlubím se až bude balík na cestě. Při mé smůle si to tam taky objednáš a pošlou ho tobě. No ne že bych
ti ho nepřál, ale taky ho chci
Je to takový divný e-shop, skoro nikdy ho při zadání nějakého titulu vyhledávač nepředhodí, i když ho nabízí
netuším proč.
Jinak solidní, pán komunikuje vstřícně, ochotný, poskytne info, už jsem tam nakupoval.

Pochlubím se až bude balík na cestě. Při mé smůle si to tam taky objednáš a pošlou ho tobě. No ne že bych
ti ho nepřál, ale taky ho chci

Je to takový divný e-shop, skoro nikdy ho při zadání nějakého titulu vyhledávač nepředhodí, i když ho nabízí
netuším proč.
Jinak solidní, pán komunikuje vstřícně, ochotný, poskytne info, už jsem tam nakupoval.
Koukám že sehnat staré vydání BD Avatara je docela zábava. 

Mňo. Ne že by ty hrozny byly stejně kyselé .....
...ale snad by stačil nějaký objektivní srovnávací test obou verzí a potom bychom nemuseli zbytečně zoufat.
...ale snad by stačil nějaký objektivní srovnávací test obou verzí a potom bychom nemuseli zbytečně zoufat.
Ještě že mne Avatar jako film tragicky nebaví. Jeho vlastnictví mi chybět nebude. Dnes mi přišel Monty Python smysl života, Hobit prodloužená jednička, Blade Runner a Skála. Tak se pak rozepíšu podrobněji jaký je obraz a zvuk. Přeji mnoho úspěchů ve shánění správné verze Avatara... 

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
drfish:
Když Avatar přišel do kin a všude se o něm psalo dokola a znovu a pořád, tak jsem se zařekl, že tenhle film nikdy neuvidím. Zásadovost proti masové mediální otupělosti "muší bejt"
. No ale pak jsem četl jednu pochvalnou recenzi na obrazovou kvalitu za druhou, no a majíc v té době nový a můj první BD přehrávač, koupil jsem si ho. S velkou nevraživostí se na film podíval. Pak podruhé, potřetí.... A baví mě pořád.
Je to pohádka a tak k tomu člověk musí přistupovat. Takové 3 oříšky pro Popelku taky nejsou nijak hluboký nebo intelektuální film, ale jsou prostě dokonalou skvěle natočenou pohádkou. To samé je podle mne Avatar.
A to poselství, které je v celém filmu tak okatě mezi řádky, to podle mě bude za pár desítek let tématem č. 1 téhle planety.
Když Avatar přišel do kin a všude se o něm psalo dokola a znovu a pořád, tak jsem se zařekl, že tenhle film nikdy neuvidím. Zásadovost proti masové mediální otupělosti "muší bejt"

Je to pohádka a tak k tomu člověk musí přistupovat. Takové 3 oříšky pro Popelku taky nejsou nijak hluboký nebo intelektuální film, ale jsou prostě dokonalou skvěle natočenou pohádkou. To samé je podle mne Avatar.
A to poselství, které je v celém filmu tak okatě mezi řádky, to podle mě bude za pár desítek let tématem č. 1 téhle planety.
Proti gustu žádnej dišputát. Obrazově je to výtečné, viděl jsem to před měsícem. Koukám se náhodou docela často na "jednoduché" filmy. Resident evil, Underworld a taková ta podobná béčka. Obvykle je to na BD dobrý zážitek. Jen ten Avatar mi nějak nesedl, snad to ještě někdy dám... 

Tak jsem trochu hledal a ten francouský 2 diskový stelbook Avatar vypadá že 2D disk je ten samý co
vyšel samostatně jako první s tím vyšším datovým tokem.
http://www.film-arena.cz/recenze/blu-ra ... sky-potisk
To jen tak pro "jirie" kdyby ten původní disk chtěl a nudil se, tak může pátrat jestli je to opravdu tak.
vyšel samostatně jako první s tím vyšším datovým tokem.
http://www.film-arena.cz/recenze/blu-ra ... sky-potisk
To jen tak pro "jirie" kdyby ten původní disk chtěl a nudil se, tak může pátrat jestli je to opravdu tak.
Vcelku strhující zážitek jsem si dnes pořídil filmem Blade Runner Final Cut. Člověk by nevěřil, co dokázali ti chlapíci restaurátoři udělat z třicet let starého filmu. Obraz sice trochu zrní, ale je velmi ostrý a vzhledem k tomu, že se většina filmu odehrává ve tmě nebo v šeru, kde i současná produkce pokulhává, výsledek je téměř referenční. Jsou tam místa, kde si dali práce víc a kde míň, to je vidět. Ale celkově na jedničku s hvězdičkou. Zvuk je velmi dobrý na tak starý film, i když ve špičkách výšky zkreslují. Takže zvuk tak na 80%. Jako film to ovšem hodnotím známkou "absolutní kult" aneb "kdo neviděl jakoby nežil".

http://en.wikipedia.org/wiki/Remember_That_Night
Není to sice žádná novinka, ale zkrátka nějak podezřele často si to pouštím. Zvuková kvalita je i ve stereu excelentní a obraz je také vynikající. Zvuk bicích je neskutečně příjemný. Z celého vystoupení čiší jakási pohoda. Škoda, že Pulse od Pink Floyd je obrazově tak zpackané (ten formát letterbox
)
Není to sice žádná novinka, ale zkrátka nějak podezřele často si to pouštím. Zvuková kvalita je i ve stereu excelentní a obraz je také vynikající. Zvuk bicích je neskutečně příjemný. Z celého vystoupení čiší jakási pohoda. Škoda, že Pulse od Pink Floyd je obrazově tak zpackané (ten formát letterbox

"""""Druhý disk nabízí také trojici skrytých bonusů
1) Vyberete-li v menu skladbu "Dark Globe" a necháte-li ji přehrát až do konce, následuje akustická verze "Echoes" z koncertu v Abbey Road. Tato skrytá skladba se nepřehraje, zvolíte-li v menu možnost Play All!
2) Když v hlavním menu počkáte asi dvacet vteřin, objeví se malý ohňostroj. V ten okamžik stiskněte Enter na ovladači a spustí se asi půl minuty dlouhé domácí video, na kterém David Gilmour hraje na cümbüş.
3) V podmenu "From The Royal Albert Hall" vyčkejte znovu asi dvacet vteřin na ohňostroj a stiskněte Enter. Odměnou vám bude necelou minutu dlouhý taneční remix písně "On An Island" se záběry na křepčící návštěvníky koncertu."""""
Je to k DVD, funguje to i na BD???
Celkem o tom uvažuji, ale vzhledem ke stáří mám trochu obavu o kvalitu obrazu.
Mohl bys to drobátko více zhodnotit (obraz)
1) Vyberete-li v menu skladbu "Dark Globe" a necháte-li ji přehrát až do konce, následuje akustická verze "Echoes" z koncertu v Abbey Road. Tato skrytá skladba se nepřehraje, zvolíte-li v menu možnost Play All!
2) Když v hlavním menu počkáte asi dvacet vteřin, objeví se malý ohňostroj. V ten okamžik stiskněte Enter na ovladači a spustí se asi půl minuty dlouhé domácí video, na kterém David Gilmour hraje na cümbüş.
3) V podmenu "From The Royal Albert Hall" vyčkejte znovu asi dvacet vteřin na ohňostroj a stiskněte Enter. Odměnou vám bude necelou minutu dlouhý taneční remix písně "On An Island" se záběry na křepčící návštěvníky koncertu."""""
Je to k DVD, funguje to i na BD???
Celkem o tom uvažuji, ale vzhledem ke stáří mám trochu obavu o kvalitu obrazu.
Mohl bys to drobátko více zhodnotit (obraz)

Vzhledem ke stáří

Ne, to se opravdu nedá jinak hodnotit než jako vynikající

Nevím, zda je tu na fóru ještě jiný majitel tohohle skvělého koncertu, ale vzhledem k tomu, že Live in Gdaňsk nevyšlo na BD, tak žádný obrazově lepší koncert D. Gilmoura snad ani neexistuje.
No přece jen to vyšlo 2007 a to už je dlouho ve světě BR.
Druhá věc je, že praxe je bohužel jiná, navíc jsem narazil na komentáře typu
"obraz ujde" tak se ptám.
Asi objednám a uvidím.
Skoro 10 000 zobrazení a přispívá tady max 5 lidí ???
Proč se bojí lidi na CZ forech napsat že se jim něco líbí ???
Založil jsem tohle téma jen abych zmapoval nabídku BD s kvalitním obrazem, nejde o žánr ani o zobrazovadlo co kdo má,
jen o obraz a jak se komu líbil.
Druhá věc je, že praxe je bohužel jiná, navíc jsem narazil na komentáře typu
"obraz ujde" tak se ptám.
Asi objednám a uvidím.
Skoro 10 000 zobrazení a přispívá tady max 5 lidí ???
Proč se bojí lidi na CZ forech napsat že se jim něco líbí ???
Založil jsem tohle téma jen abych zmapoval nabídku BD s kvalitním obrazem, nejde o žánr ani o zobrazovadlo co kdo má,
jen o obraz a jak se komu líbil.
Ahoj Pamela,
já třeba těch BDček moc nemám, tady je moje filmotéka:
http://www.csfd.cz/uzivatel/230533-hans1983/filmoteka/
Ty BD co mám přidané dnes sem ještě ani neviděl všechny
Ohledně kvality obrazu a zvuku Blue-Ray Disků (BD) je to někdy i těžké posoudit, nikdy to nebude horší jak DVD. Všechny BD co sem kdy viděl měli perfektně remasterovaný obraz - samozřejmě starší snímky "jemně zrnily" a zvuk byl taky lepší jak z DVD.
U BD s muzikou se dá pak bavit o kvalitě nahrávky, ale u filmu to pozná asi jen hrstka lidí co má nějakou extra vícekanálovou kinosestavu, já to pouštím jen přes stereo takže rozdíl k vícekanálovích masterech oproti DVD nepoznám.
Když to shrnu, tak mě ještě zádný BD disk co sem zatm pořídil nikdy nezklamal.
Slibiji že se pokusím hodit vždy nějaký komentář když něco na BD shlédnu.
já třeba těch BDček moc nemám, tady je moje filmotéka:
http://www.csfd.cz/uzivatel/230533-hans1983/filmoteka/
Ty BD co mám přidané dnes sem ještě ani neviděl všechny

Ohledně kvality obrazu a zvuku Blue-Ray Disků (BD) je to někdy i těžké posoudit, nikdy to nebude horší jak DVD. Všechny BD co sem kdy viděl měli perfektně remasterovaný obraz - samozřejmě starší snímky "jemně zrnily" a zvuk byl taky lepší jak z DVD.
U BD s muzikou se dá pak bavit o kvalitě nahrávky, ale u filmu to pozná asi jen hrstka lidí co má nějakou extra vícekanálovou kinosestavu, já to pouštím jen přes stereo takže rozdíl k vícekanálovích masterech oproti DVD nepoznám.
Když to shrnu, tak mě ještě zádný BD disk co sem zatm pořídil nikdy nezklamal.
Slibiji že se pokusím hodit vždy nějaký komentář když něco na BD shlédnu.