Deezer
Re: Deezer
Vsak je to uz preci skoro kazdemu jasne, né. Hifi komunita neni pupek sveta a tech zbylych 99% zákazníků Spotify, nema o zvukovem rozdilu mezi třistadvacítkovou MP3 a hifi či hiresem, ani šajnu. K cemu by to taky potrebovali vedet, kdyz pro ne hudba vetsinou znamená celodenni příjemný druh rachotu, dopravený do mozku skrzeva špunty nevalné kvality, zastrcenymi hluboko do zvukovodu. Produkce se pak odehrava predevsim za pochodu a ve vsech moznych i nemoznych dopravních prostredcích. Tahle vetsinová populace se navic věnuje dalsi spoustě různých, dulezitych zájmů, které jim pravidelne, mesic co mesic, vysavají penezenku, takze si pak při pohledu na slovni spojeni "kvalitni zvuk", klepou na čelo. No a pokud ma Spotify pres 100.000.000 takovýchto vice ci mene spokojenych predplatitelu, nemusi stran kvality resit vubec nic.
Přesně tak, nenapsal bych to líp.
Tohle asi všichni znáte a kdo ještě ne, pak můžete zkusit:
https://www.npr.org/sections/therecord/ ... 9647424509
"...a pak buď múdrý "
Já to párkrát zkusil a nejlepší výsledek byl 4/6, takže pořád náhoda, pokud to nebude alespoň 3 x po sobě 6/6.
https://www.npr.org/sections/therecord/ ... 9647424509
"...a pak buď múdrý "
Já to párkrát zkusil a nejlepší výsledek byl 4/6, takže pořád náhoda, pokud to nebude alespoň 3 x po sobě 6/6.
Ramones:
Tenhe testík je známej už nějakou dobu. A není to tak dlouho co se v jednom tématu tady na fóru tohle taky řešilo a jak se ukázalo někteří z nás nemají problém v tomhle testu slyšet 6/6.
Tenhe testík je známej už nějakou dobu. A není to tak dlouho co se v jednom tématu tady na fóru tohle taky řešilo a jak se ukázalo někteří z nás nemají problém v tomhle testu slyšet 6/6.
Vždyť jsem napsal "Tohle asi všichni znáte..."
A ano, někteří možná. Můj odhad: 1% ???
Jen v kontextu, že se pořád řeší + a - sreamu a formátu.
A ano, někteří možná. Můj odhad: 1% ???
Jen v kontextu, že se pořád řeší + a - sreamu a formátu.
Jasný, u spousty skladeb bych nepoznal rozdíl ale u spousty je zase rozdíl dost markantní, a to nemám žádnou hi- end aparaturu, beru to jako celek. Tyhle testy jsou zajímavý, ale něco jsou i chytáky. Každej máme jiný uši, já měl 4 roky Spotify, pak zkusil na měsíc zadarmo Deezer hifi, jel ho 14 dní a když jsem si po 14ti dnech pustil Spotify, tak volba byla jasná, kvalita Spotify mi už nestačila. Proto nechápu ty diskuze a články, kde se píše, že většina lidí rozdíl nepozná. V peckách do uší asi ne, ale pokud má někdo hudbu jako koníčka a má alespoň trochu dobrou aparaturu, tak to přece u většiny skladeb poznat musí ne?
Není nutný mít extra aparaturu, ten test jsem na svojí hlavní aparatuře vůbec nedělal. Poslouchal jsem to na obyčejnej základní sluchátkovej sestavičce (sluchátka + DAC/Amp) v celkovej ceně asi tak 7500Kč, přičemž ty sluchátka považuju za celkem přebasovaný, a přesto nemám problém v tom testu rozlišit 6/6 ukázek.
A + a - streamu? Největší mínus streamovacích služeb není ani tak formát v jakým se to streamuje ani vzorkovací frekvence atd., ale nemožnost vybrat/najít si tam ty skutečně kvalitní/nejlepší vydání alb, to přece víme všichni už jakou dobu.
A + a - streamu? Největší mínus streamovacích služeb není ani tak formát v jakým se to streamuje ani vzorkovací frekvence atd., ale nemožnost vybrat/najít si tam ty skutečně kvalitní/nejlepší vydání alb, to přece víme všichni už jakou dobu.
Hm, to zní zajímavě, musím říct, že mě Tidal svým uživatelským prostředím taky dost žere, i když hraje dobře ...... o víkendu ten Deezer rozjedu...ayman píše: ↑21 dub 2020 19:04Řekl bych že katalogy mají tyhle služby vesměs stejný, Spotify je ale nejstarší, tak má asi toho nejvíc, prostě si ty služby vyzkoušej, všechny mají zkušební dobu zdarma a svoje pro a proti, a uvidíš co ti bude vyhovovat. Já začal Tidalem, ale uchvátilo mě uživatelské rozhraní a konektivita Spotify, a ač má horší kvalitu streamu, tak jsem po dlouhém rozhodování u Spotify několik let zůstal, protože Tidal se mi prostě nelíbil a Spotify ohromil. Jenže pak přišlo Amazon HD který jsem měsíc zkusil, protože stojí půlku co Tidal, a ač jejich menu a ovládání je úplná katastrofa, tak jsem se už zvukově nechtěl vrátit ke Spotify, který má jen 320kpbs. Ten rozdíl jsem už pak dost slyšel. Zkusil jsem Deezer Hifi a je to hodně blízko Spotify co se týče ovládání a menu, ale je navíc v HIFI. Pokud by ale Spotify spustilo HIFI, tak se okamžitě vracím.
Hlavně Hi-fi předplatné stojí od teď místo 330,- jen 249,- !!!
Naprostý souhlas. Přesně tohle tvrdím také.
Archiv mnoha tisíc titulů, co jsem porovnáváním spousty dostupných edicí vytvořil za posledních cca. 30 let, je nenahraditelný. Mám tam vybrána ta zvukově nejzdařilejší vydání své oblíbené muziky. Streamovací služby se s tím nemohou nijak porovnávat.
+1
ayman - tak ušetřených 81,- Kč potěší, nicméně zas tak zásadní to pro mě není - jestli bude Deezer dobrý, stane se mou hlavní síťovou službou, ale mám v plánu nechat si dál i Tidal a Spotify.
Přesně tak. Představa, že bych neměl svou mnoha a mnohatisícovou sbírku nosičů CD, SACD, LP atd., byl tím pádem odkázanej jen na nějakej stream a nemohl si užívat hudbu v pořádnej/plnej kvalitě, je doslova děsivá. Nevím co bych dělal kdybych měl poslouchat jen stream, s takovým poklesem v kvalitě poslechu Já bych se prostě smířit a spokojit nedokázal.Antony píše: ↑26 kvě 2020 11:49Naprostý souhlas. Přesně tohle tvrdím také.
Archiv mnoha tisíc titulů, co jsem porovnáváním spousty dostupných edicí vytvořil za posledních cca. 30 let, je nenahraditelný. Mám tam vybrána ta zvukově nejzdařilejší vydání své oblíbené muziky. Streamovací služby se s tím nemohou nijak porovnávat.
LUK:
Souhlas, moje slova. A v jejich světle se jeví porovnávání mezi kvalitou jednotlivých poskytovatelů streamované muziky, jako řešení nepodstatných detailů. Je mi opravdu upřímně jedno jestli zprasený master/remaster někdo distribuuje hůře, a někdo iiný "lépe". Ideální by bylo - vůbec jej nepoužívat.
Sedíme ve vlaku, který jede do poslechového pekla, a řešíme barvu sedaček, místo abychom hledali záchrannou brzdu.
Souhlas, moje slova. A v jejich světle se jeví porovnávání mezi kvalitou jednotlivých poskytovatelů streamované muziky, jako řešení nepodstatných detailů. Je mi opravdu upřímně jedno jestli zprasený master/remaster někdo distribuuje hůře, a někdo iiný "lépe". Ideální by bylo - vůbec jej nepoužívat.
Sedíme ve vlaku, který jede do poslechového pekla, a řešíme barvu sedaček, místo abychom hledali záchrannou brzdu.
Super. Vlakno je o hudebních službách, konkretne o Deezeru a vseci, co neco takoveho vyuzivaji, se dnes dozvedí, ze ideální by bylo - vubec je nepouzivat. Milí odběratelé těchto produktů, hovoří k vám hlas "boží", jak jste do ted mohli žít takhle po selsku? Na zrušení předplatného máte ode dneška sedm pracovních dnů. Pokud místní tribunál zjistí, ze se tak nestalo, vystavujete se trestnímu stíhání a budete predvoláni k podání vysvětlení!!!
Není nad to, když si dva rozumí.
Antony píše: naprostý souhlas (s Lukem).
Luk odpovídá: přesně tak (naprostý souhlas s naprostým souhlasem)
Antony odvětí: souhlas, moje slova (tedy souhlasí s naprostým souhlasem naprostého souhlasu)
Hoši, vy jste se našli snad na inzerát. Taková bezbřehá symbióza. Uz jste si odsouhlasili, kdo bude dělat "tátu"?
Není nad to, když si dva rozumí.
Antony píše: naprostý souhlas (s Lukem).
Luk odpovídá: přesně tak (naprostý souhlas s naprostým souhlasem)
Antony odvětí: souhlas, moje slova (tedy souhlasí s naprostým souhlasem naprostého souhlasu)
Hoši, vy jste se našli snad na inzerát. Taková bezbřehá symbióza. Uz jste si odsouhlasili, kdo bude dělat "tátu"?