Deezer

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Deezer

Příspěvek od Antony »

Bazi 36
Vybral sis z naší komunikace, cos uznal za vhodné. Ale ne to podstatné.
Doporučuji zaměřit pozornost na obsah sdělení, ne na zdvořilostní fráze.

Napíšu ti to ve zkratce a bez omáčky:
Streaming je v naprosté většině takový shit, že je jedno, do kterého šlápneš. Mudrovat nad tím, jestli deezer vlastně nevadí, protože trochu míň smrdí, je mimo oblast zájmu náročného posluchače. Lépe je takovému výkališti zcela se vyhnout. Alepoň tedy z hlediska účastníka diskuzního webu, který má v názvu hifi. Tyto služby jsou určeny pro zvuk konzumující nehifi masu, které je jedno co a jak hraje. Hlavně, že je toho hodně a co nejlevněji.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Tvůj extrémismus v téhle oblasti je samozřejmě všem známý. Je spousta lidí, kteří poslouchají jen originální vydání, proč ne? Ale ti nemají na rozdíl od tebe potřebu hlásat, že je to ten jediný správný způsob poslechu. Ty jses takovy moderní architekt "poslechového holocaustu". Vše co není originální (árijsky čisté), přijde vymazat z mapy světa. Pořídil jsem si během dlouhých let spousty remasterovaných cédéček a je nás takových určitě hodně. A teď nevím, měl bych si snad kvůli tomu přišít na mundur nějakou alternativu Davidovy hvězdy, či snad v budoucnu dokonce čekat transport do vyhlazovacího tábora? Podle mě jseš blázen. Protože napsat o hudebních službách obecně (bez přihlédnutí k tomu, jestli jsou v hifi nebo dokonce hires kvalitě), ze ideální by bylo, nepoužívat je vůbec, to je už opravdu, jak rád píšeš, výkaliště, ale v tvé hlavě.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Jsem extremista, je to v mé hlavě, a jsem tím známý. Zcela souhlasím, je to tak správně. Originální názory připadají vždy extrémní právě nositelům masových konzumních názorů.
S ostatním nesouhlasím, nacizmus symbolizující výmysly jsou zase jen ve tvé hlavě.
Mimochodem, remasterovaných CD jsem si také pořídil tisíce, proto vím, o čem mluvím. Pak jsem je prodal, sehnal si zpátky ty lépe hrající edice. Ty sis je nechal a spokojeně posloucháš. To je ten rozdíl mezi námi. To je ten rozdíl mezi náročným extremistou a nenáročným konzumentem.
Neočekávám, že bychom v této věci nalezli společný názor.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Ano, nenalezneme. A je to tak určitě správné. Jen je blbost, si myslet, ze pouze ta tvá poslechová cesta, je jediná správná. O tom to je, nechat prostor k nadechnutí i všem ostatním. Nejsou to většinou, jak si ty naivně myslíš, jenom takové tupé, ovcoidní masy.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Docela by mě zajímalo, v čem jsou tvé názory tak originální Antony.
Prostě si můžeš dovolit aparát za mega, kupovat desetitisíce nosičů a máš rád neremixovaná původní vydání.
Co je na tom tak superoriginální, že tě to opravnuje říkat jiným hifistům "nenáročný konzument"?

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Bazi 36
Má poslechová cesta je pro mne ta jediná správná, o tom nelze pochybovat. Ostatním rozhodně v ničem nebráním. Ani v nadechnutí, ani ve vlastní cestě, jsou-li jí schopni. Pokud projevení mého osobního názoru vnímáš jako překážku na tvé vlastní poslechové cestě, není tomu tak. Jen sis našel záminku.

dadaft
O originalitě svědčí přinejmenším to, mám jiný přístup než většina ostatních posluchačů. Ostatně, tak nějak je originalita definována. Reakce odpovídají. I tvoje vlastní reakce stvrzuje moji originalitu, děkuji. Rozhodně to není o aparátu, ale jen a jedině o přístupu.
Nenáročný konzument je pro mne ten, kdo splňuje moji definici nenáročného konzumenta. Bez urážky. Prostá kategorizace společenských zájmových skupin. Terminus technicus. Pokud se tě to dotklo, mrzí mě to.

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

Antony píše:
27 kvě 2020 10:48
Bazi 36
Vybral sis z naší komunikace, cos uznal za vhodné. Ale ne to podstatné.
Doporučuji zaměřit pozornost na obsah sdělení, ne na zdvořilostní fráze.

Napíšu ti to ve zkratce a bez omáčky:
Streaming je v naprosté většině takový shit, že je jedno, do kterého šlápneš. Mudrovat nad tím, jestli deezer vlastně nevadí, protože trochu míň smrdí, je mimo oblast zájmu náročného posluchače. Lépe je takovému výkališti zcela se vyhnout. Alepoň tedy z hlediska účastníka diskuzního webu, který má v názvu hifi. Tyto služby jsou určeny pro zvuk konzumující nehifi masu, které je jedno co a jak hraje. Hlavně, že je toho hodně a co nejlevněji.
Tak ty jseš hustej frajer. :)

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Antony
Nesouhlasim s tebou v tvem tvrzeni, ze ostatnim určitě v nicem nebráníš. No fyzicky jistě ne, ale tvá věta, ze by bylo ideální hudební služby nepoužívat vůbec, je významově co? Vzdyt ty je prece nepouzivas, takze o co ti jde jiného, než ostatni od jejich pouzivani odrazovat? A davas si zalezet na tom, abys jejich odběratelům dal najevo, ze to z nich činí nenáročné konzumenty, hloupé masy, ze streaming je pouze shit a lepe je takovemu vykalisti se vyhnout. To jsou tva slova. Ty ses mu prece vyhnul, tak proc se tu ostatnim pomoci "jen své pravdy" snazis vsugerovat, jací jsou to nýmandi, ze to muzou poslouchat? Kdybys chtel prezentovat jen "svuj" nazor, napsal bys: nevyuzivam, nelibi se mi to, je to pro mne zvukova katastrofa, finito. Jenze ty prave potrebujes pouzivat to svoje: ten kdo to vyuziva je. ...a. ... a hned si samozrejme nemuzes odpustit a nezminit takove ty dehonestujici narazky typu: nikomu nebranim v jejich ceste, pokud jsou ji schopní. Proč? No protoze ego a "priběh o mě a o podlidech".

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Bazi 36:
Pokud projev odlišného názoru neuneseš, a vnímáš jej jako bránění, pak sorry jako... k tomu není co dodat.
A ano, málokdo je schopen (nebo ochoten) vlastní cesty, je totiž nepohodlná a zdlouhavá, na rozdíl od té masově konzumní.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Ale jo Antony, v podstatě jsi originální, na čemž ti tak strašně záleží.
Ty tvrdíš, že ten hnus je samotný streaming. Ve skutečnosti je streaming jen jiným způsobem získávání digitálních dat. Skutečný hnus je ovšem zhoršení kvality nahrávek, remastery komprimující dynamiku atd., streaming jako takový s tím nemá moc společného. Snad jen to, že na streamech nenajdeš deset různých "vydání" jedné nahrávky je pravda. Nicméně zase otevírá ohromný prostor pro hledání a nacházení nových zajímavých věcí, kterému se cdčkový prodej nemůže komfortem ani rozsahem rovnat.

A taky jsi dost náfuka. Nic ve zlém. Jen konstatování skutečnosti, jak si ji definuji já.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Tak pravda je, že řešit rozdíl mezi 320kbps a FLACem je naprosto zbytečné u věcí, které jsou masterovány jako sardinky našlapané v plechovce. Rád si poslechnu originální vydání s DR přes 10 spokojeně v MP3 192kbps a rozhodně to bude mít lepší zvuk.

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Deezer neznám, ale v Tidalu, kterej bude asi podobnej, jsem kdysi viděl hifistův splněný sen. Zkusil jsem ho, opakovaně mu dával šanci, abych ho nakonec vždy zatratil. V MÉM SETUPU zvuk znatelně horší, než u toho samého přímo z flashky strčené do streameru. Kolik je tam proměnných, který mi ten tidalovský zvuk kurví, si ani netroufám odhadovat a věřím, že to může být lepší, ale absolutně nevěřím, že to kdy může bejt výborný. Proč? Protože už jen ty zmíněný loudness war poznamenaný remastery v tidalovském katalogu jsou opravdu argument jako kráva, ať se to líbí nebo nelíbí. I z tohohle důvodu Tidal rozhodně není a nejspíš ani nikdy nebude nástroj pro náročné, protože nedělá nic jiného, než co dělá hudební průmysl jako takový - snaží se zpřístupnit všem, vydělává a čím dál víc řve. Je to smutný, pro fanouška kvalitního poslechu nepochopitelný, ale z pohledu trhu perfektně promyšlený a hlavně naprosto logický. Hifistů je málo, "nenáročných" posluchačů miliony. Spotify nemám, ale vlastně je mi sympatický v tom, že si na HiFi ani nehraje a hrát odmítá. Je to hrdej konzum s geniální koncepcí pro vydělávání :-) Tidal je takovej zvláštní hybrid, kterej se snaží dodat pocit, že je tu pro ty náročný, což bylo sympatický na papíře a možná to tak ze začátku i mysleli, jenže vydavatelství jim poskytnou to, co samy chtějí a tedy ten úplně stejný konzum pro masy. Jak z toho ven... Už ani přes vinyl z toho nevede zaručená cesta, ale pořád je tomu puristickému HiFi zdaleka nejblíž. A to píšu jako někdo, kdo gramec BOHUŽEL nemá :-)
Nadral reprosoustavy

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Já si teda takového množství remasterů u Tidalu nevšimnul, ale je fakt, že klasickou audiofilskou muziku od Jethro Tull Pink Floyd, před Marillion po Porcupine Tree, vůbec neposlouchám, takže nemám přehled.

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

dadaft: Samozřejmě že to je hodně i o tom, co posloucháš. Čím úspěšnější interpret, tím zvukově hůř. Kdybych byl fanda klasiky nebo jazzíčku, nejspíš bych měl o starost míň, protože tam tohle svinstvo zdaleka neřádí tolik. Nejvíc mě štve, že to dobře udělat jde. Příklady táhnou i v mainstreamu. Třeba Ultimate Collection Sabbathů z roku 2016 nezní podle mě vůbec blbě.
Nadral reprosoustavy

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

dadaft
"Snad jen to, že na streamech nenajdeš deset různých "vydání" jedné nahrávky je pravda"
Žádné "Snad jen to", ale naprosto zásadní a rozhodující pravda. Alespoň tedy pro posluchače, kterému záleží na kvalitě hudby a způsobu její prezentace.

Na zhoršení kvality nahrávek má stream svůj významný podíl v tom, že masově distribuuje nekvalitu, bez možnosti uživatelské volby. Pro mne fatální nedostatek, trvám na svobodě výběru, odmítám se podřizovat streamovacímu diktátu. Pro běžného konzumenta asi bezvýznamná vlastnost.

Tvoje "ohromný prostor pro hledání a nacházení nových zajímavých věcí" srovnej s mým "Tyto služby jsou určeny pro zvuk konzumující nehifi masu, které je jedno co a jak hraje. Hlavně, že je toho hodně a co nejlevněji."
Prostě, moji definici konzumenta splňuješ dokonale...

Klidně budu ve tvých očích náfuka.. Beru to jako daň za posluchačskou originalitu :)

Odpovědět