škoda, už jsem přemýšlel že by mohly být dvě verze - jedna obyčejná něco jako https://distortaudio.org/pkharmonic.html a pak by mohla být "ultimate" verze která by ještě přidala šumění a praskání aby šel nastavit profil "vinyl" - to by pak každému umožnilo poslouchat na vinylu i nahrávky které nikdy na vinylu nevyšly ultimátní gamechanger
Jarda69
Skresľujúci (nelineárny) prístroj okrem harmonických kmitočtov (násobkov) "vyrobí" aj intermodulácie (súčtové a rozdielové kmitočty) vstupných signálov ako úplne nové "informácie".
Podľa Vás BVa mám niečo so sluchom? Máte vešteckú guľu? Predstavte si že bol som nedávno na uchometriu povinnú prehliadku s práce a všetko mám v poriadku.
"vsetko mam v poriadku" znamena len to, ze vzhladom na vek so v norme v pasme 250-8.000Hz a ze mozes dalej pracovat, lebo si schopny porozumiet bezpecnostnym pokynom a teda si schopny vykonavat pracu, bez toho aby si bol rizikom pre seba ci ostatnych. To je vsetko.
No já byl na kompletním vyšetření nedávno a 18k pro obě uši a celkově dobré výsledky, vzhledem k věku (50+) dokonce výtečné. Jsem za to hodně rád a i pocitově slyším dobře. A užívám si to. Díky za to, jinak jdu celkem zdravotně do háje...
No, tak to gratuluji, zřejmě netopýr, či tvor z jiného vesmíru. "18k pro obě uši" - to dá tak cca 11 leté dítě, kdy je fyziologie člověka v nejlepší kondici, postupem věku se ta horní hranice snižuje a to u každého a u Hifisty při návalu dB o to více. ... ale třeba seš vyjímka.
Na měření jsem sice nebyl, ale před pár dny v rámci ustavování beden jsem si ověřil, že slyším 15 500Hz, možná i 16 000Hz, ale to může být jen pocit. Každopádně měření na ORL by bylo fajn ) Myslím, že bychom se někteří divili.
Audio Research Reference 80S, Meitner MA3i, Bespoke, NuPrime CDT-8, Avantgarde Acoustic UNO fino XD, Acoustic Signature Hurricane NEO
Ono se toho v tom vyssim pasmu zas az tak moc nedeje a s vekem degraduji i jine sluchove parametry nez jen ty vyssi frekvence. Spis nez na mereni usi bych doporucil chodit 1-2x za rok na cisteni usi. To muze udelat opravdu velky rozdil.
Stejně to asi nikdy nepochopím, jak je treba z reproduktoru slyšet rozdíl ve zkreslení mezi 0.001 a 0.01, kdyz ma repro zkreslení treba 0.1
a slyšíš na svých reproduktorech rozdíl mezi elektronkovým a tranzistorovým zesilovačem? Protože jestli jo tak to je přesně ten rozdíl mezi THD+N 0.0006 a 0.0083. Je to takhle víc srozumitelný než ti psal Bva?
Me poslech musi bavit a je mi uplne sumak co za tim je za mereni. Tim spis, kdyz jsem se dost nameril na prumce a nasledne VSE . Kazdy at si posloucha na cem chce a s usima do kolika Hz chce. Tohle je vlakno o R26 DAC .
Mam U18 na ceste a zajima me hlavne propojeni, zda pouzivas I2S a zda jsi laboroval s kabelazi jak signalovou, tak napajeci u Gustard komba? Pouzivam nyni USB stribro od Neotechu a I2S HDMI InAkustik Premium (0,75m). Zaroven zvazuji v budoucnu zkusit nejake hodiny, stajove C18 jsou docela drahe, cili mozna zacnu C16.
však v pohodě koudy - akorád nechápu když sis ten "zkreslovač" Gustard R26 koupil tak proč teď řešíš zase jak ho "odzkreslit" - to je nějaká forma masochismu?