HD

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Re: HD

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Mám kabelovku od UPC a kvalita obrazu rovná se změna počasí!!!Někdy mám obraz jako víno a pokud je nějaká změna v počasí tak mám obraz 80let...Když si vzpomenu jak se prováděla montáž jak venkovní tak do země tak se mě chce *headbang*

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Zkušenost s pozemním HD zatím nemám a zřejmě další delší čas mít nebudu. Kabel k mému místečku ještě nedotáhli. Vystačím si s orbitem.
DRVOŠTĚP píše:Mám kabelovku od UPC a kvalita obrazu rovná se změna počasí!!!Někdy mám obraz jako víno a pokud je nějaká změna v počasí tak mám obraz 80let...Když si vzpomenu jak se prováděla montáž jak venkovní tak do země tak se mě chce *headbang*
S UPC mám špatnou zkušenost. Za hodně peněz málo dat. Jakýkoliv kanál, který nabízí Skylink, nebo CSlink, byl z UPC daleko horší, rozmazaný a v porovnání s těmito providery téměř nekoukatelný. Obrázek

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

UPC ať kabel nebo satelit, ať SD nebo HD - nejhorší, když nepočítáme O2 - O2 je prý jen taková simulace vysílání ;)
pozemní DVB-T - lepší než kabelovky jak SD, tak HD. Na to že je u HD datový tok menší než má DVD, tak je to skvělé.
satelit - asi nejlepší.

Kabelovky prostě asi berou standardní digi vysílání a ten zkomprimovaný signál ještě něčím přechroustají, takže jeho kvalitu ještě více sníží. Takže z digi kabelovky už nikdy nebude tak kvalitní obraz jako z pozemního vysílání.

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Ten kdo má HDTV od Skylinku http://www.skylink.cz/web/structure/6.html si myslím může tak trochu lebedit. 3 nové hudební HD kanály MTVN-HD, iConcerts, Unitel Classica HD.
Nejvíc jsem zatím sledoval iConcerts (http://www.iconcerts.com), např. koncert Björk, nebo Coldplay. Zajímavý pořad Later With Jools Holland, kde byly hosty D. Gilmour, P. Simon, E. Costelo. Vidět a slyšet jsou i jiní např. K. Melua, C. Corea, Gorilaz atd. Zatím mohu říct, vcelku pestrý výběr. Obraz ve většině případech není originál HD, ale i přesto je lepší, než většina SD programů.
Unitel Classica HD je parádní, tedy zatím na co jsem koukal, a to jak obrazem, tak i vcelku zvukem (podobně jako BravaHD).

CharlieCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CharlieCh »

Jenom kvůli hokeji v HD jsem utekl od DIGITV ke Skylinku a vůbec toho nelituju, mám 2 měsíce dostupné všechny programy, kvalita je ve srovnání s digitv (nemluvím o HD) výborná...i 3D promo vysílání na mojem Samsungu potěší *2thumbsup*
Tak zbývá jenom počkat, co vše reálně po vypršení promo času zčerná a vybrat si balíček ;)

PS - byť mám Ostravu nadohled (a tím myslím skutečně nadohled) pozemní HD vysílání je nezachytitelné, škoda, aspoň pro srovnání.

durgo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od durgo »

Satelit na balkón som nechcel, tak mám HD od káblovky UPC, no a kedže nemám s čím porovnať tak úplna spokojnosť ;)
Dúfam, že v HD sa bude za pár rokov vysielať všetko *sunglases*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

durgo píše:Dúfam, že v HD sa bude za pár rokov vysielať všetko
já taky.
zrovna jsem se začal dívat na hokej v HD - dát si k nohám kyblík ledu, ať cítím ten ozón, tak jako bych tam byl. síla.

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

Mě na HD nejvíc štve to, že klasický kinofilm najednou vypadá jako divadelní inscenace. Veškeré detaily vylezou na povrch, ostrost prostoru a komponent je naprosto nezvyklá a taková nepřirozená. A nejhorší je to u HD překopávek starších SD filmů s počítačovými efety. To, co vypadalo v SD režimu jako parádní trikový záběr, v HD vyleze na povrch jako nedomrdlá šaškárna.

Tak nevím.
Přírodopisy, sport - SUPER.
Koncerty - SUPER.
Filmy - prozatím velmi rozporuplné pocity. *taktone*

durgo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od durgo »

alienCZ
S tými filmami máš pravdu. Ale za 4 mesiace čo som mal zaplatené HBO HD sa tam aj tak nedalo nič pozerať, takže neni čo ľutovať.
HBO HD obraz paráda pri novších filmoch.
Príroda a šport spokojnosť hlavne kvôli obsahu ale aj kvalite obrazu, History HD a Eurosport HD *thumbs up*
dadaft, alienCZ
môžete si vychutnať české hokejové zápasy v slušnej kvalite ;)

Mám ale dojem, že neni HD ako HD, najlepší obraz podľa mňa na UPC má discovery.
Bolo by zaujímavé porovnať všetky možnosti príjmu HD vedľa seba *sunglases*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

souhlas. sport, příroda *thumbs up* , filmy často raději v SD než v HD.

jinak problém letošního MS v hokeji není obraz, ale zvuk. podle mě velmi nevhodné mikrofony komentátorů. když zvednou hlas začnou rezonovat a když padne gól nebo je velká šance a lidi šílí, tak to začne navíc celé vazbit a zvuk je totální hnus.
myslím, že ČT4 mívá vcelku dobrý zvuk, ale letos podruhé už se nezadařilo: u Fed Cupu jim tam zase něco pískalo (hlavně na začátku výměn).

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Ta nepřirozenost filmů není způsobená rozlišením, ale počtem snímků za sekundu. Většina televizí má nějakej 100 a více Hz dopočet anímků z 24 a 25Hz na 100 a víc a díky tomu začne všechno vypadat fakt jako TV inscenace a ne jako film. Teď jsem koukal na nějakej starej film s Burianem a nebet to černobílý, tak bych řek, že je to starý pár let díky všemu tomu přepočítávání. Takže si to na té TV vypněte a bude to zase OK.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

no jo, vypněte - ale jak?

AlienCZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od AlienCZ »

dadaft píše:no jo, vypněte - ale jak?
Přepnout si HD překopávku na SD rozlišení na metrové plazmě to je z bláta do kaluže. Nejvyšší čas přestat na TV čumět. :-)

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Hellboy píše:Ta nepřirozenost filmů není způsobená rozlišením, ale počtem snímků za sekundu. Většina televizí má nějakej 100 a více Hz dopočet anímků z 24 a 25Hz na 100 a víc a díky tomu začne všechno vypadat fakt jako TV inscenace a ne jako film. Teď jsem koukal na nějakej starej film s Burianem a nebet to černobílý, tak bych řek, že je to starý pár let díky všemu tomu přepočítávání. Takže si to na té TV vypněte a bude to zase OK.
Tím myslíš nejspíš TrueMotion? Nebo si to každá značka pojmenovává podle sebe?
dadaft píše:no jo, vypněte - ale jak?
Pokud se ptáš na vypnutí toho dopočtu snímkování, tak nejspíš někde v pokročilém nastavení obrazu.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

AlienCZ, tohle nemá co do činění s rozlišením, ale s počtem snímků za sec. Menuje se to všude různě - True Motion a všelijak jinak. Obvykle tam je nějaká zmínka o 100 a více Hz, nebo pohybu a bývá to v pokročilém nastavení. Mě samotného dost překvapilo jak moc to dokáže změnit vnímání obrazu a to překvapivě k horšímu :) Já mám Samsung, kde to sice taky je, ale nikterak do očí bijící, ale rodinka si teď koupila novější Philips a když se to zapne, je to opravdu masakr. Dávali tuhle nějakej americkej film z padesátých let a jednak to vypadalo jako kdyby to natočili včera (což je ralativně dobře), ale díky na 24Hz navyklému oku to bylo tak strašně plynulý, že to vážně vypadalo jako kdyby se to točilo na digitální kameru. Kouzlo filmu prostě pro nás spočívá i v tom, že je to trochu trhané a tím pádem ne úplně přirozené a to filmu dává takový nádech něčeho uměle vytvořeného, že člověk ví, že je to něco víc, než jen pohled skrze okno. Na zprávy a hokej jsou tyhle 100Hz hrátky super, ale na starší filmy je to spíš špatně. Jsem dost zvědavej jak dopadnou nový filmy, který se začínají točit na 48fps (Hobit třeba). Protože to bude nejspíš vypadat podobně.

Odpovědět