A ani se neptam, jestli mas svou dojmoligii podeprenou opravdovym slepym testem top CD prehravacu vs Foobar2000, protoze je jasne, ze "slozita" fantazie vyplodila prani otcem myslenky....
No a tady je presne ukazka nedostatku zkusenosti...
Podepisuji v plném rozsahu.svartenatt píše: ↑02 úno 2021 22:30Už samotný název vlákna v sobě obsahuje odpověď.
Nosiče zvuku, hudby. Musí být přítomen dokonalý otvírák těchto konzerv. Pokud je zapotřebí nějaké mechaniky pro otevření, tak nikdy nebude dokonalá. Čtení bitů z paměti je dnes nejlepší možnost pro reprodukování zakonzervované hudby.
Fyzické nosiče ve své podstatě nemají možnost konkurovat digitální distribuci. Jinak nejde o kvalitu zvuku, ale opravdu fetiš.
Ha, "předražený", tohle oblíbené slovo bez výjimky nadužívané jako synonymum k nemám na to, tu jako "argument" ještě nezazněloAlienCZ píše:Předražené optické mechaniky s předraženou elektronikou s předraženými dacy a předraženými kabely a na konci máme, když to všechno k sobě popasuje, to samé, co mám na začátku.
To byl tematický záměr, neboť jak je známo téma kabelizace nemá řešeníPítrsPraha píše: ↑03 úno 2021 09:45Ha, "předražený", tohle oblíbené slovo bez výjimky nadužívané jako synonymum k nemám na to, tu jako "argument" ještě nezazněloAlienCZ píše:Předražené optické mechaniky s předraženou elektronikou s předraženými dacy a předraženými kabely a na konci máme, když to všechno k sobě popasuje, to samé, co mám na začátku.. Aneb ať žije smysluplná diskuse....
Jinak při přehrávání z NASu / streamu nejsou třeba kabely a DAC?
Antony píše: ↑26 led 2021 12:09Mám zkušenosti se streamovacími službami (Tidal, Deezer, Apple Music), kdy jsem v rámci bezplatné zkušební doby srovnával jimi poskytované soubory s různými edicemi originálních CD. Ty zkušenosti říkají, že poskytovatelé streamu vždy neomylně sáhnou po nejvíce zkomprimovaném remasteru. Bez výjimky, ověřeno na stovkách vzorků.
Pokud tedy je titul z devadesátých let a starší, nikdy není na streamu jeho kvalita zachována podle prvních digitálních edic. Vždy je použit nejnovější remaster, tedy zmršená dynamika. Výjimečně existuje možnost najít verzi remastered a neremastered, tu mi ojediněle nabídnul Apple Music, například u starých SODOM.
Slušný zvuk najdu pouze tehdy, pokud titul nebyl nikdy remasterován. Pokud se takový náhodou vyskytne na streamu, pak je k dispozici stará verze solidním DR. Vlastní dodatečnou komprimaci neprovádějí, jak jsem se dříve mylně domníval. Avšak, takových nereeditovaných nahrávek je málo, navíc nejsou komerčně dostatečně atraktivní, a tak se v naprosté většině na streamu nenacházejí vůbec.
To jsou další důvody, proč je streamování hudby pro mne naprosto k ničemu. Nacházejí se tam jen zmršené edice, ty nezmršené tam chybí. Spousta interpretů a nahrávek chybí zcela.
Ty sem ale fakt házíš samý špeky...nejdřív ty nesmysly, že my cdčkáři potřebujeme mít na rozdíl od streamermanů a pcčkářů neotravný bedny a bůhvíjak schopnej zesilovač a teď zas, že jenom my snad používáme dac. Ty zřejmě zesiluješ v tom koncáku rovnou syrový jedničky a nuly. Na mě to dělá dojem, že nám tím chceš dát najevo, jak jsi s tim vyj.bal, když sis pořídil all-in-one s bednama přitlučenejma do sádroše.AlienCZ píše: ↑03 úno 2021 10:37To byl tematický záměr, neboť jak je známo téma kabelizace nemá řešeníPítrsPraha píše: ↑03 úno 2021 09:45Ha, "předražený", tohle oblíbené slovo bez výjimky nadužívané jako synonymum k nemám na to, tu jako "argument" ještě nezazněloAlienCZ píše:Předražené optické mechaniky s předraženou elektronikou s předraženými dacy a předraženými kabely a na konci máme, když to všechno k sobě popasuje, to samé, co mám na začátku.. Aneb ať žije smysluplná diskuse....
Jinak při přehrávání z NASu / streamu nejsou třeba kabely a DAC?
![]()
Tak je to jasný, fyzický nosiče mají smysl!! A já si půjdu pustit první Japonská vydaní ELA na LP. Stream nikdy.Antony píše: ↑03 úno 2021 11:09m+m:
Kopíruji svůj post z jiného vlákna, ktterý odpověď na tvoji otázku obsahuje:
Antony píše: ↑26 led 2021 12:09Mám zkušenosti se streamovacími službami (Tidal, Deezer, Apple Music), kdy jsem v rámci bezplatné zkušební doby srovnával jimi poskytované soubory s různými edicemi originálních CD. Ty zkušenosti říkají, že poskytovatelé streamu vždy neomylně sáhnou po nejvíce zkomprimovaném remasteru. Bez výjimky, ověřeno na stovkách vzorků.
Pokud tedy je titul z devadesátých let a starší, nikdy není na streamu jeho kvalita zachována podle prvních digitálních edic. Vždy je použit nejnovější remaster, tedy zmršená dynamika. Výjimečně existuje možnost najít verzi remastered a neremastered, tu mi ojediněle nabídnul Apple Music, například u starých SODOM.
Slušný zvuk najdu pouze tehdy, pokud titul nebyl nikdy remasterován. Pokud se takový náhodou vyskytne na streamu, pak je k dispozici stará verze solidním DR. Vlastní dodatečnou komprimaci neprovádějí, jak jsem se dříve mylně domníval. Avšak, takových nereeditovaných nahrávek je málo, navíc nejsou komerčně dostatečně atraktivní, a tak se v naprosté většině na streamu nenacházejí vůbec.
To jsou další důvody, proč je streamování hudby pro mne naprosto k ničemu. Nacházejí se tam jen zmršené edice, ty nezmršené tam chybí. Spousta interpretů a nahrávek chybí zcela.
Bazi, já nic z toho co píšeš nepsal. To sis prostě vymyslel, případně vztáhl na někoho jiného, případně na sebe. Ptal jsem se, jestli má někdo nějaký osobní problém se mnou. Tak ses přihlásil, viz měření počtu fotek mé sestavy. Tak to napiš rovnou a nevař tady jakousi trapnou kaši. Přitom často intenzivně zdůrazňuji, že nemám ani to nejmenší proti kterékoliv variantě "hifimagorství".Bazi 36 píše: ↑03 úno 2021 11:31Ty sem ale fakt házíš samý špeky...nejdřív ty nesmysly, že my cdčkáři potřebujeme mít na rozdíl od streamermanů a pcčkářů neotravný bedny a bůhvíjak schopnej zesilovač a teď zas, že jenom my snad používáme dac. Ty zřejmě zesiluješ v tom koncáku rovnou syrový jedničky a nuly. Na mě to dělá dojem, že nám tím chceš dát najevo, jak jsi s tim vyj.bal, když sis pořídil all-in-one s bednama přitlučenejma do sádroše.
Myslim, že tady na fóru zbyly ještě dvě vlákna, kams ty fotky svojí sestavy nestihnul přišroubovat.
Toto neni pravda. Vystup je analog, zesileni je analog... 0 a 1 mas v ceste do okamziku prevodu na analog. Jestli si dobre pamatuji, tak u Tveho Lyngdorfu se na prevod D/A pouziva svab od Analog Devices.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host