Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?
Re: Mají dnes fyzické digitální nosiče (CD, SACD atd.) ještě smysl?
macher:
"Toto neni pravda. Vystup je analog, zesileni je analog.."
Žádný převod na analog v Lyngdorfu není, tedy pochopitelně kromě analogových výstupů na externí zařízení (externí analogový zesilovač, příp. subwoofer).
Bez použití takového zařízení se jedná o 100% digitál od vstupu až na svorky repro.
Prosím tohle téma řešme v sekci Lyngdorf.
"Toto neni pravda. Vystup je analog, zesileni je analog.."
Žádný převod na analog v Lyngdorfu není, tedy pochopitelně kromě analogových výstupů na externí zařízení (externí analogový zesilovač, příp. subwoofer).
Bez použití takového zařízení se jedná o 100% digitál od vstupu až na svorky repro.
Počkej, jak není?? Nevím, co máš za Lyngdorf, ale pokud je to jediný kus hardware, ze kterého posloucháš, tak musí mít v sobě DA převodník. Digitál sám o sobě nehraje. Neber špatně, ale asi jsi špatně pochopil pojem digitál/analog
Nadral reprosoustavy
Herrer, co jsi nepochopil na sdělení: "Prosím tohle téma řešme v sekci Lyngdorf."
A vis, ze reprosvorky jsou "analog"? To si jako vazne myslis, ze do repra jdou 0 a 1? Ok, presunem se jinam...AlienCZ píše: ↑03 úno 2021 13:44Žádný převod na analog v Lyngdorfu není, tedy pochopitelně kromě analogových výstupů na externí zařízení (externí analogový zesilovač, příp. subwoofer).
Herrer - no samozrejme, ze to ma DA prevodnik, konkretne od Analog Devices. Jenom AlienCZ si mysli, ze ma vse digital
D/A převodníky jsou Asahi Kasei Microdevices AK 4137
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ns.12549/
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ns.12549/
Diky za odkaz a opravu svabu v DA.
AlienCZ
Třenice na tomto Hifi foru byly vždy, ale co ses tady cca před týdnem znovuobjevil a za pár dní si vyslintal skoro 200 příspěvků o ničem ( jak by také mohly být o Hifi, když žádné Hifi nemáš a nebo s tím začínajícím Hifi nemáš dostatečnou pokoru ), nemyslíš, že by bylo lepší, kdyby ses zase na pár let vypařil? Obzvlášt, když si drze na Hififoru dovolíš nazývat Hifisty Hifimagory, kde bereš tu drzost. K tématu vlákna už ses vyjádřil a je to jednostranné, neboť máš jen staženice, dráťák a snahu chválit si to svoje pořízené, za pár peněz, tak co můžeš porovnávat, když fyzické nosiče nevlastníš a ani je nemáš na čem přehrát. Musím konstatovat, že Ty jsi kvalitní aparaturu a kvalitní poslech hudby ještě nikdy nezažil.
Věcně v oblasti Hifi vůbec nemá cenu s Tebou diskutovat ( ty Tvé fotky jsou toho důkazem ), provedl si někdy ( a nejen Ty ) komparaci toho Tvého ripu vs originál CD a slyšel jsi to na kvalitní aparatuře, kde to slyšet lze? Ty nulo a jedničko na reprosvorkách.
Přeji Ti více pokory a snadnou cestu ke skutečnému Hifi. Neber to ve zlém, ale to se fakt nedá, Ty jsi na úplném začátku a lítáš v tom.
Třenice na tomto Hifi foru byly vždy, ale co ses tady cca před týdnem znovuobjevil a za pár dní si vyslintal skoro 200 příspěvků o ničem ( jak by také mohly být o Hifi, když žádné Hifi nemáš a nebo s tím začínajícím Hifi nemáš dostatečnou pokoru ), nemyslíš, že by bylo lepší, kdyby ses zase na pár let vypařil? Obzvlášt, když si drze na Hififoru dovolíš nazývat Hifisty Hifimagory, kde bereš tu drzost. K tématu vlákna už ses vyjádřil a je to jednostranné, neboť máš jen staženice, dráťák a snahu chválit si to svoje pořízené, za pár peněz, tak co můžeš porovnávat, když fyzické nosiče nevlastníš a ani je nemáš na čem přehrát. Musím konstatovat, že Ty jsi kvalitní aparaturu a kvalitní poslech hudby ještě nikdy nezažil.
Věcně v oblasti Hifi vůbec nemá cenu s Tebou diskutovat ( ty Tvé fotky jsou toho důkazem ), provedl si někdy ( a nejen Ty ) komparaci toho Tvého ripu vs originál CD a slyšel jsi to na kvalitní aparatuře, kde to slyšet lze? Ty nulo a jedničko na reprosvorkách.
Přeji Ti více pokory a snadnou cestu ke skutečnému Hifi. Neber to ve zlém, ale to se fakt nedá, Ty jsi na úplném začátku a lítáš v tom.
takže si to dovolím shrnout (mám totiž maturitu!!)
kategorie a) příznivci fyzických nosičů - dinosauři-fetišisté, hudbu příliš neposlouchají, protože se se nemůžou vyznat ve svých prachem pokrytých muzeálních sbírkách a nalézt konkrétní nahrávku; stejně se nejraději ukájejí nad obalem - úchylové
kategorie b) vyznavači digitálních formátů (včetně distribuce) - dráteníci-piráti, myslí si, že s tím "vyjebali", protože všechno hned najdou a ještě ušetří za drahé vybavení, ale to si jenom myslí, že poslouchají hudbu - pouze ořezané nahrávky na mizerném aparátu - hluchouni
kategorie c) vetřelec z vesmíru - ten poslouchá rozkmitané membrány, je ve vývoji mnoho světelných let dál (analogovou větev má jeho druh dávno za sebou)
kategorie a) příznivci fyzických nosičů - dinosauři-fetišisté, hudbu příliš neposlouchají, protože se se nemůžou vyznat ve svých prachem pokrytých muzeálních sbírkách a nalézt konkrétní nahrávku; stejně se nejraději ukájejí nad obalem - úchylové
kategorie b) vyznavači digitálních formátů (včetně distribuce) - dráteníci-piráti, myslí si, že s tím "vyjebali", protože všechno hned najdou a ještě ušetří za drahé vybavení, ale to si jenom myslí, že poslouchají hudbu - pouze ořezané nahrávky na mizerném aparátu - hluchouni
kategorie c) vetřelec z vesmíru - ten poslouchá rozkmitané membrány, je ve vývoji mnoho světelných let dál (analogovou větev má jeho druh dávno za sebou)
Tohle škatulkování je blbost. Dalo by se skoro říct, že jde o souboj pragmatiků s romantiky. Obě skupiny mají v zásobě relevantní argumenty, kterým ta druhá skupina může klidně i rozumět, ale holt chce něco jiného. Kdyby šlo o čistě filozofickou disputaci, tak by asi vyhrál Antony. Každopádně zábavný téma ke čtení.
Jinak mně osobně jsou puristi/sběratelé sympatický. Když vidím, jak kamarád v rukavicích a se štětečkem rituálně vkládá LP do gramce, tak mě to svým způsobem fascinuje, ale to ještě neznamená, že bych to chtěl dělat taky. On mi zase říká, že mi závidí, jak jednoduše mám všechno kdykoliv k dispozici, ale tuším, že by to tak stejně nechtěl
Btw, jak tu psal Bazi, ten emocionální faktor mi taky trochu chybí. Každá cesta do Bontonlandu byla skoro svátek, procházení mezi regály, nasávání atmosféry a nakonec cesta k otrávenému prodavači s pýchou, jak dobrý vkus, že to mám... Pak jsem se zastavil někde na pivku, koupil si Rock & Pop, četl recenze, prohlížel booklet a prodlužoval si těšení. Jo, něco do sebe to rozhodně mělo.
Pořád se ve mě láme, že bych chtěl gramec a aspoň svoje top naposlouchaný desky mít na LP. Hodně peněz, vysoký nároky na údržbu i přirozená lenost a neschopnost udržovat sbírky čehokoliv, mě v tom trochu brzdí. Ale zase mě povzbuzuje menší dopad Loudness War na vinyly. Těžký prostě.
Jinak mně osobně jsou puristi/sběratelé sympatický. Když vidím, jak kamarád v rukavicích a se štětečkem rituálně vkládá LP do gramce, tak mě to svým způsobem fascinuje, ale to ještě neznamená, že bych to chtěl dělat taky. On mi zase říká, že mi závidí, jak jednoduše mám všechno kdykoliv k dispozici, ale tuším, že by to tak stejně nechtěl
Btw, jak tu psal Bazi, ten emocionální faktor mi taky trochu chybí. Každá cesta do Bontonlandu byla skoro svátek, procházení mezi regály, nasávání atmosféry a nakonec cesta k otrávenému prodavači s pýchou, jak dobrý vkus, že to mám... Pak jsem se zastavil někde na pivku, koupil si Rock & Pop, četl recenze, prohlížel booklet a prodlužoval si těšení. Jo, něco do sebe to rozhodně mělo.
Pořád se ve mě láme, že bych chtěl gramec a aspoň svoje top naposlouchaný desky mít na LP. Hodně peněz, vysoký nároky na údržbu i přirozená lenost a neschopnost udržovat sbírky čehokoliv, mě v tom trochu brzdí. Ale zase mě povzbuzuje menší dopad Loudness War na vinyly. Těžký prostě.
Nadral reprosoustavy
Chlapi, je to pod úroveň a to hrubě...
Tady se člověk i zasměje
Dobre napísané. Top srdcovky sa snažím mať na LP, fetiš-nefetiš.Herrer píše: ↑03 úno 2021 16:19Tohle škatulkování je blbost. Dalo by se skoro říct, že jde o souboj pragmatiků s romantiky. Obě skupiny mají v zásobě relevantní argumenty, kterým ta druhá skupina může klidně i rozumět, ale holt chce něco jiného. Kdyby šlo o čistě filozofickou disputaci, tak by asi vyhrál Antony. Každopádně zábavný téma ke čtení.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
To co napsal Herrer:
Toto má vysokou hodnotu.
Ovšem v souvislosti s tématem nejde o zvuk, jen osobní zážitek z okamžiku.
Pokud chcete nekompromisní kvalitu, tak nějaké LP a CD vás nemůžou zajímat.
Pítrs je na mě úchylný, jistě bude reagovat.
To je přesně ten dobrý pocit z fyzického nosiče, který nelze napodobit. Okamžik, kdy se spojí určité situace a zakoupená nahrávka má vyšší význam ve vzpomínkách.Btw, jak tu psal Bazi, ten emocionální faktor mi taky trochu chybí. Každá cesta do Bontonlandu byla skoro svátek, procházení mezi regály, nasávání atmosféry a nakonec cesta k otrávenému prodavači s pýchou, jak dobrý vkus, že to mám... Pak jsem se zastavil někde na pivku, koupil si Rock & Pop, četl recenze, prohlížel booklet a prodlužoval si těšení. Jo, něco do sebe to rozhodně mělo.
Toto má vysokou hodnotu.
Ovšem v souvislosti s tématem nejde o zvuk, jen osobní zážitek z okamžiku.
Pokud chcete nekompromisní kvalitu, tak nějaké LP a CD vás nemůžou zajímat.
Pítrs je na mě úchylný, jistě bude reagovat.
“ Pokud chcete nekompromisní kvalitu, tak nějaké LP a CD vás nemůžou zajímat. ”
Muzes vysvetlit jak to myslis?
Muzes vysvetlit jak to myslis?
"Pokud chcete nekompromisní kvalitu, tak nějaké LP a CD vás nemůžou zajímat. "
A co konkrétně by nás mělo zajímat??
A co konkrétně by nás mělo zajímat??