Počúvate ešte CD ?
Re: Počúvate ešte CD ?
No samozřejmě. MP3 a flešky sračky jakož hudbu z compu nenávidím, vinyl je rituál. FM tuner zahálí, anténu mně sejmuli při zasklivání balkónu, zrovna tak SAT talíř. V paneláku vládne polovojenský dril, nikdo se nezeptá, befel a basta, na lampárně stěžuj si.
Placky všeho druhu jsou stále ještě jedním ze dvou zdrojů nejvyšší kvality , která se postupem času nemění. Tím druhým může být stáhnutelný obsah většinou označený CDquality nebo Hi-Res. Slůvko může jsem použil proto, že málokdo se 100% jistotou zná zdroj takovýchto souborů. Zárukou podle mě není ani historií vystavěné dobré jméno vydavatelství/prodejce ani recenze od slovutných kritiků. Co se může přiblížit ideálu je studio, které si vydává svůj "downloadable content" samo a je "plně digitální" = má Hi-Res zdroj a nemá tedy potřebu dělat ještě jednu kopii všeho např. v MP3 pro stáhnutí,
např. http://www.aixrecords.com/techtalk/aix_ ... pment.html
http://www.aixrecords.com/techtalk/reco ... 96_24.html
Znovu je to ale jen o víře a posluchač by musel koupit jak CD, tak soubory a navzájem je porovnat, a pak se rozhodnout zda věřit dál nebo tento postup opakovat
.
Stejný problém je u streamovacích služeb, kdy jakási přidaná nálepka High,HD,MQA... znovu nic nevypovídá o zdroji pořízení, který může být v tom lepším případě rip CD vytvořený problematikou znalým člověkem. V tom horším...
Pokud tedy budu chtít, aby se ke mně dostalo to nejlepší, nekompromistní (nepíšu teď o kvalitě obsahu, nýbrž záznamu), sáhnu jednoznačně po CD (SACD, DVD-A...).
např. http://www.aixrecords.com/techtalk/aix_ ... pment.html
http://www.aixrecords.com/techtalk/reco ... 96_24.html
Znovu je to ale jen o víře a posluchač by musel koupit jak CD, tak soubory a navzájem je porovnat, a pak se rozhodnout zda věřit dál nebo tento postup opakovat

Stejný problém je u streamovacích služeb, kdy jakási přidaná nálepka High,HD,MQA... znovu nic nevypovídá o zdroji pořízení, který může být v tom lepším případě rip CD vytvořený problematikou znalým člověkem. V tom horším...
Pokud tedy budu chtít, aby se ke mně dostalo to nejlepší, nekompromistní (nepíšu teď o kvalitě obsahu, nýbrž záznamu), sáhnu jednoznačně po CD (SACD, DVD-A...).
Blbá otázka (a proč jako ne?), blbý obrázek (proč zrovna CDR?). Sorry.designer píše:Púštate si ešte svoje strieborné kotúčiky, alebo vám ležia v šuplíku ?
Já ne,cd přehrávač opustil mou sestavu.Nejvic poslouchám LP,digitál z mini PC ovládané tabletem.Vetsinu cd jsem nagraboval do NAS,kde mám i hires
LUK
CD jako takové ale není zárukou nejlepší, nekompromisní kvality záznamu (ostatně to se nedá říct o žádném formátu ani záznamovém médiu), často se setkáš s CD, který jsou zvukově prostě otřesný.dkdkdk píše: ...Pokud tedy budu chtít, aby se ke mně dostalo to nejlepší, nekompromistní (nepíšu teď o kvalitě obsahu, nýbrž záznamu), sáhnu jednoznačně po CD (SACD, DVD-A...).
Stejně jako se nedá věřit zdroji ze kterého stáhneš hudbu z netu, tak nemůžeš říct, že CD jako takový je automaticky a vždycky nejlepší a nekompromisní. Není to tak jednoduchý aby sis řek "zajdu do obchodu, koupím si první CD co mi padne do oka a hnedka budu mít ten nejlepší možnej zvuk". I CD si musíš vybírat a koukat na vydání pokud chceš opravdu to nejlepší. A obzvlášť to platí u starších nahrávek, u novějších, kde je často prostě jen jedno vydání si samozřejmě vybírat nemůžeš.
Re: LUK
dkdkdk píše: (nepíšu teď o kvalitě obsahu, nýbrž záznamu)
LUK píše:často se setkáš s CD, který jsou zvukově prostě otřesný.

Ano, ale stále je to CD s danou jakostí záznamu. Jaké komu se líbí vydání už je individuální.LUK píše:I CD si musíš vybírat a koukat na vydání pokud chceš opravdu to nejlepší.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
dkdkdk:
Neco jako jakost zaznamu na CD neexistuje. Mezi CD jsou zvukove stejne obrovske rozdily, jako treba mezi temi hi-res soubory. Mnoha CD zneji hur nez 320 mp3 z kvalitni nahravky.
A to oodle menplati pro vsechny druhy zaznamu. Jedina vyjimka, kde jsem (ja osobne) zatim nenarazil na vylozene zprzneny zvuk, je SACD.
Neco jako jakost zaznamu na CD neexistuje. Mezi CD jsou zvukove stejne obrovske rozdily, jako treba mezi temi hi-res soubory. Mnoha CD zneji hur nez 320 mp3 z kvalitni nahravky.
A to oodle menplati pro vsechny druhy zaznamu. Jedina vyjimka, kde jsem (ja osobne) zatim nenarazil na vylozene zprzneny zvuk, je SACD.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
lechos:
Jak jste si to v dome odsouhlasili, tak to mate. A kdyz se podivas na zrekonstruovane a/nebo zateplene panelaky, uvidis mraky satelitu, vesaku na pradlo, anten atd. Staci se misto nadavani proste normalne domluvit
.
Pozitivni cesta ma vzdy vic moznosti nez negace.
Jak jste si to v dome odsouhlasili, tak to mate. A kdyz se podivas na zrekonstruovane a/nebo zateplene panelaky, uvidis mraky satelitu, vesaku na pradlo, anten atd. Staci se misto nadavani proste normalne domluvit

Pozitivni cesta ma vzdy vic moznosti nez negace.
Prohlížení bukletu, přečíst si kdo dělal mastering, kde bylo CD vyrobeno, rozlepení LP z fólie, přivonění k přebalu (dodnes mám zafixováno v paměti vůni amerických elpíček), to vše patří k rituálu, kdy audiofilní poslech je povýšen nad konzum. Proto moje generace nedá dopustit na pevná média. Věřím, že časem dojde k renesanci CD, tak jak je tomu dnes u LP. Už dnes se těžko shání původní vydání třeba anglických sleezových kapel nebo amerických AOR bandů. Na netu taky všechno nevisí. Spousta lidí co si myslela, že stáhla z netu formát 96/24 později zjistili, že si stáhli vinyl tipy.
Oprava: ripy
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Poslouchám stříbrné kotouče svého HDD
. Poslouchám u PC, takže je zbytečné mít CD přehrávač, stačí mi mechanika pro ripování CD.

Re: LUK
Čemu nerozumíš? Já taky nepíšu o kvalitě obsahu. "Obsah" je konkrétní album, písnička... "Záznam" naproti tomu je nahrávka samotná a to jak je kvalitní určuje mastering, remastering atd. A proto logicky pokud je kvalita "záznamu" mizerná je CD mizerné po "zvukové" stránce a nezachrání to ani že "obsahem" CD je Thriller od Jacksona, Brothers In Arms od Dire Straits apod.dkdkdk píše:dkdkdk píše: (nepíšu teď o kvalitě obsahu, nýbrž záznamu)LUK píše:často se setkáš s CD, který jsou zvukově prostě otřesný.![]()
![]()
Kde jsi jako přišel na nějakou "danou jakost záznamu" u CD mi není jasný. Nic takovýho nikdy neexistovalo ani neexistuje. CD Formát má předpoklady ke kvalitnímu zvuku to jo, ale to by se ten kdo dělá tu nahrávku musel snažit a to je v dněšní době stále spíš vyjímka. Pokud zvukař doj.be samotnou nahrávku, tak to, že to pak plesknou na CD už to nezachrání. Prostě jak říkám CD jako takový není zárukou nejlepší, nekompromistní kvality (ani žádnej jinej formát nebo médium). Různý vydání maj různou kvalitu remasteru nebo masteru, tak to prostě je. A není to o tom co se komu líbí nebo nelíbí. Některá CD vydání se podle mě hodí leda tak jako zrcátko (a ještě mizernýdkdkdk píše:Ano, ale stále je to CD s danou jakostí záznamu. Jaké komu se líbí vydání už je individuální.LUK píše:I CD si musíš vybírat a koukat na vydání pokud chceš opravdu to nejlepší.

Nic, nechte to být. Nerozumíme si
Naprosto souhlasím. Nejsmutnější je, když koupíte CD od prestižního labelu (Telarc) o kterém jsem si myslel, že co titul to reference a naměrite DR5.(Al Di Meola). Za to ale formát nemůže, to je někde jinde.