Počúvate ešte CD ?

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Počúvate ešte CD ?

Příspěvek od PítrsPraha »

odar:
V KONTEXTU toho, co a proc jsem psal, to jedno neni. Je treba cist celou diskusi a vnimat jeji obsah, ne jen jeden prispevek. CD-R je uplne jine medium, co se zaznamove vrstvy tyka, proto ma i jine vlastnosti. V navaznosti na to, o cem jsem psal, je zminka o CD-R irelevantni.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

A jaké má jiné vlastnosti? Nahrává jiná data?

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

No já to beru jako hobby a mám různá období kdy se mi líbí různé "věci"
Koupím CD založím, za pár let si na to vzpomenu, najdu v regálu, zasunu a
poslouchám *thumbs up*
Neřeším co se změnilo a co je jinak, vytáhnu CD které jsem si koupil před cca 25 lety
zasunu a poslouchám, paradoxně je někdy kvalita zvuku starého CD jinde než dnešní nahrávky.
Kdybych si před 20 lety někde něco stáhnul na něco, kde bych to dneska měl??
Nějaké zálohování a přehrávaní něčeho na něco není moje hobby, chci si jen poslechnout
svou oblíbenou hudbu, sáhnout do regálu, vědět že "to tam je" zasunout a poslouchat.
Některé CD jsem si kupoval ještě jako mladý kluk a pořád jsou v polici a kdykoliv si je můžu přehrát
ať je v IT světě jakákoliv revoluce *2thumbsup*
Navíc mě během týdne napadne spousta "tipů" povysunu CD v regálu a až je čas jdu na to :mrgreen:
Jsem asi holt "stará škola" "mladé" a jejich přístup ale neodsuzuju, prostě nová doba *2thumbsup*

designer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od designer »

Pamela píše:No já to beru jako hobby a mám různá období kdy se mi líbí různé "věci"
Koupím CD založím, za pár let si na to vzpomenu, najdu v regálu, zasunu a
poslouchám *thumbs up*
Neřeším co se změnilo a co je jinak, vytáhnu CD které jsem si koupil před cca 25 lety
zasunu a poslouchám, paradoxně je někdy kvalita zvuku starého CD jinde než dnešní nahrávky.
Kdybych si před 20 lety někde něco stáhnul na něco, kde bych to dneska měl??
Nějaké zálohování a přehrávaní něčeho na něco není moje hobby, chci si jen poslechnout
svou oblíbenou hudbu, sáhnout do regálu, vědět že "to tam je" zasunout a poslouchat.
Některé CD jsem si kupoval ještě jako mladý kluk a pořád jsou v polici a kdykoliv si je můžu přehrát
ať je v IT světě jakákoliv revoluce *2thumbsup*
Navíc mě během týdne napadne spousta "tipů" povysunu CD v regálu a až je čas jdu na to :mrgreen:
Jsem asi holt "stará škola" "mladé" a jejich přístup ale neodsuzuju, prostě nová doba *2thumbsup*
*2thumbsup* *jupi*

Pamela
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pamela »

Zálohuji zásadně na originál CD :mrgreen: :mrgreen:

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Jsem asi holt "stará škola" "mladé" a jejich přístup ale neodsuzuju, prostě nová doba
Já zase tak mladý nejsem :D

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

Pamela píše:Zálohuji zásadně na originál CD :mrgreen: :mrgreen:
... ja mám tiež všetko, na čom mi fakt záleží, "zazálohované" na origo CD ... za posledných cca 30 rokov som s tým nikdy nemal žiaden problém :lol:

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Pamela to vystihl dokonale.Ještě bych připoměl dnes už historickou hodnotu třeba CD už léta neexistujících českých kapel z koncertů a ještě nekomerčních festivalů (Tornádo Lue,Deep Sweden,Sluníčko,Psí vojáci,Pluto atd)Blbý je jen to že je to plus mínus 20 let.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

přes částečné prodeje a darování cd mi doma zbyly pomalu 2000 kousků ... jen už to určitě nebudu rozšiřovat

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Já ještě ani nezačal :lol:, vidím že v dnešní době digitalizace rovnou přeskočím a až bude vhodný čas a prostor, tak doplním lossless formáty na NAS o gramec *thumbs up*. Pak dostane poslech s lampami ještě větší nádech nostalagie.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

80% svého pracovního času trávím u PC, telefonu nebo tabletu a jako podkres pouštím v pracovně či v autě hudbu z HDD či ze Spotify.
Když si chci ale od všeho odpočinout, je pro mne nepředstavitelné vzít zase do ruky tablet a lovit hudbu na HDD. To potřebuji mít své rituály. Miluji ten proces od listování sbírkou, přes vytažení nosiče až po prohlížení obalu během přehrávání. Toto mne nikdy neomrzí, takže se nejspíš u mne nestane, že bych sbírku zrušil a jel jen z HDD či nějakého streameru.

*offtopic* Navíc by mne zajímalo, kolik procent hudby mají "stahovači" legálně zakoupeno a kolik je kradeno. Protože nelegální stažení alba z netu je stejná krádež, jako kdybyste v sámošce vzali pulčák kořalky.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

*offtopic* Stahuji jen co najdu volně na internetu a to není krádež a morální zásady stažení nemá cenu v době vytunelování OKD, Babišovi řepky ad. miliardových transakcí řešit. Je to druh reklamy autora a s rozšířením internetu se s tímto musí počítat.

Onu pohodu si vychutnám právě až dosedne jehla gramofonu na desku a rozezní se repro a na to se těším, už jen postavit barák a odchovat děti :D.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

No to hej, enemže kdo ukradne miliardu je podnikatěl, kdo hladový ukradne rohlík je lump a zlodej...

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

zabiny007 píše:Navíc by mne zajímalo, kolik procent hudby mají "stahovači" legálně zakoupeno a kolik je kradeno. Protože nelegální stažení alba z netu je stejná krádež, jako kdybyste v sámošce vzali pulčák kořalky.
Dejme tomu, že s tebou budu souhlasit ;) Potom mi ale řekni (napiš), kam, komu a kolik mám posílat, když stahuju např zde - http://rutracker.org/forum/viewforum.php?f=1704 (atd.)
Omlouvám se za *offtopic*

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

lechos píše:No to hej, enemže kdo ukradne miliardu je podnikatěl, kdo hladový ukradne rohlík je lump a zlodej...
Hoďte na něj už konečně někdo síť ;)

Odpovědět