Počúvate ešte CD ?
Re: Počúvate ešte CD ?
Jen "technická". "trestné je až to přehrávání staženého cizího díla, za které jsi nezaplatil." = nesmysl, viz citace z autorského zákona:
Oddíl 2
Volná užití a zákonné licence
§ 30
Volná užití
(1) Za užití díla podle tohoto zákona se nepovažuje užití pro osobní potřebu fyzické osoby, jehož účelem není dosažení přímého nebo nepřímého hospodářského nebo obchodního prospěchu, nestanoví-li tento zákon jinak.
Oddíl 2
Volná užití a zákonné licence
§ 30
Volná užití
(1) Za užití díla podle tohoto zákona se nepovažuje užití pro osobní potřebu fyzické osoby, jehož účelem není dosažení přímého nebo nepřímého hospodářského nebo obchodního prospěchu, nestanoví-li tento zákon jinak.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nerozumím smyslu téhle poznámky. Jen prostě nesouhlasím s tvým názorem, že se kupujícího vůbec netýká, kam jdou jeho peníze a neměl by se o to zajímat. Zvlášť když z toho těží mafie typu OSA a jí podobné. To podle mého názoru hudbě a umělcům škodí řádově víc než když si zdarma stáhnu nějaké album, u kterého je min 50% šance, že si jej následně koupím nebo aspoň zahrnu do svého katalogu na placeném Tidalu.
Oldear
Že se ty ozveš jako vždy, to mně ani nepřekvapilo. Žes vůbec, ale vůbec nepochopil ty moje hrušky nebo jablka, to už mně nepřekvapuje vůbec. Není ti dáno pochopit asi ani krátkou souvislost textu. Natož myšlenku, v tvé ješitné zaslepenosti anonymního pisálka.Ty jsi obravdu boreček s hodně velkou prdelí sedícím si na svým vlastním vedení.
Navíc, když se snažíš upřesňovat, moralizovat, ukazovat na správné, a při tom v základní věci, kterou "cituješ" ze sebe uděláš hňupa ještě většího. Viz Merhautův dovětek.
Raději se jdi projít, za rohem si několikrát nafackuj a říkej si, " Nebudu už nikam psát, vždyť jsem všem k smíchu."
Jinak na ty tvý pitomý žvásty nemá cenu reagovat. Protože skoro všude je to u tebe jako s hodinkama a holinkama. Fakticky ti to je jedno.
Hlavně , že oboje se natahuje.
Že se ty ozveš jako vždy, to mně ani nepřekvapilo. Žes vůbec, ale vůbec nepochopil ty moje hrušky nebo jablka, to už mně nepřekvapuje vůbec. Není ti dáno pochopit asi ani krátkou souvislost textu. Natož myšlenku, v tvé ješitné zaslepenosti anonymního pisálka.Ty jsi obravdu boreček s hodně velkou prdelí sedícím si na svým vlastním vedení.
Navíc, když se snažíš upřesňovat, moralizovat, ukazovat na správné, a při tom v základní věci, kterou "cituješ" ze sebe uděláš hňupa ještě většího. Viz Merhautův dovětek.
Raději se jdi projít, za rohem si několikrát nafackuj a říkej si, " Nebudu už nikam psát, vždyť jsem všem k smíchu."
Jinak na ty tvý pitomý žvásty nemá cenu reagovat. Protože skoro všude je to u tebe jako s hodinkama a holinkama. Fakticky ti to je jedno.
Hlavně , že oboje se natahuje.
Chtěl bych si koupit poslední album skupin Believe, Monarch Trail, Machines Dream, Kotebel a Quantum Fantay. Můžeš mi, prosím tě, napsat, kam si mám zajet je poslechnout? Chtěl bych před koupí posoudit, zda to není zajíc v pytli. Jasně, všechno je ke stažení, ale rozhodl jsem se, že budu jako tyOldear píše: - ale tam, kam chodím já, si kdykoliv před koupí může tu nahrávku poslechnout.
Promiň, ale na tyto nesmyslné kecy jsem neskutečně alergický. Bohužel je to ale přístup, se kterým se setkávám až moc často i při své práci. Ukradnou rohlík, to většině lidí přijde jako zlodějina. Ale vzít někomu jeho duševní vlastnictví, ať už v podobě nahrané desky, nebo kreativního nápadu, projektu, myšlenky, to už je v pořádku. Ach JoRedBaron píše: ↑21 lis 2017 09:08A k údivu v rozdílu ukradení zesilovače vs stažení hudby: Tento údiv vychází právě z mylného předpokladu, že vše, co kdy bylo staženo, by mělo být zaplaceno. Jenže tento předpoklad je mylný z nehmotné povahy duševního vlastnictví, tolik peněz na světě ani není aby zaplatily vše co kdy bylo staženo...
Přečti si můj příspěvek pro Oldeara a můžeš mi odpovědět třeba i ty. Díky.
Mám pro Tebe dobrou zprávu. Nemusíš nikam jezdit, všechna aktuální alba od zmíněných interpretů najdeš Spotify. Tedy s vyjímkou Monarch Trail, ten jsem tam teď narychlo nenašel. Takže stačí zaplatit poplatek a můžeš vesele poslouchat...Karel1 píše: ↑21 lis 2017 18:57Chtěl bych si koupit poslední album skupin Believe, Monarch Trail, Machines Dream, Kotebel a Quantum Fantay. Můžeš mi, prosím tě, napsat, kam si mám zajet je poslechnout? Chtěl bych před koupí posoudit, zda to není zajíc v pytli. Jasně, všechno je ke stažení, ale rozhodl jsem se, že budu jako tyOldear píše: - ale tam, kam chodím já, si kdykoliv před koupí může tu nahrávku poslechnout.
Tak ještě jsem pro Tebe něco udělal. Našel jsem Ti na Amazonu ukázky skladeb Monarch Trail:
https://www.amazon.com/Skye-Monarch-Tra ... 729&sr=1-1
https://www.amazon.com/Sand-Monarch-Tra ... 506&sr=1-2
Tady máš link na jejich oficiální YT kanál, kde jsou také nějaké skladby:
https://www.youtube.com/channel/UCxQs5M ... qc85cvmogQ
Mimochodem - toto se píše přímo na jejich stránkách:
Piracy
Just a note to say that “Skye” by Monarch Trail is available for download from these websites/services: CDbaby, itunes, Amazon mp3 and Google Music Store. The music is there because we are working with them/allowed them to sell our music for us. We actually get support from these guys, we like them!
Any other download sites, no matter how much they try to convince you otherwise, are NOT legal sites. We have not allowed our music to be there–They have stolen the album, are violating copyright law, and are generally disrespecting music and life on Earth in general! Please do not use these other sites!
https://www.amazon.com/Skye-Monarch-Tra ... 729&sr=1-1
https://www.amazon.com/Sand-Monarch-Tra ... 506&sr=1-2
Tady máš link na jejich oficiální YT kanál, kde jsou také nějaké skladby:
https://www.youtube.com/channel/UCxQs5M ... qc85cvmogQ
Mimochodem - toto se píše přímo na jejich stránkách:
Piracy
Just a note to say that “Skye” by Monarch Trail is available for download from these websites/services: CDbaby, itunes, Amazon mp3 and Google Music Store. The music is there because we are working with them/allowed them to sell our music for us. We actually get support from these guys, we like them!
Any other download sites, no matter how much they try to convince you otherwise, are NOT legal sites. We have not allowed our music to be there–They have stolen the album, are violating copyright law, and are generally disrespecting music and life on Earth in general! Please do not use these other sites!
To, že mě "nutíš" do nějaké hudební služby je to samé, jako kdybych já ti "doporučoval", abys jí přestal používat a začal kupovat CD. Než koupím CD, chci vědět, jak je nahrané. Již nechci kupovat debilní mastering typu Rammstein či Metallicy. Oldearovi jsem adresoval dotaz, do kterého obchodu mám jít Ušetřím ti práci - čti pozorně.
Nechci streamovat, chci si koupit ta CD!
Monarch trail, machines dream a Quantum Fantay som hodil do spotify a čuduj sa svete, posledné dve kapely tam mali nové albumy.Karel1 píše: ↑21 lis 2017 18:57
Chtěl bych si koupit poslední album skupin Believe, Monarch Trail, Machines Dream, Kotebel a Quantum Fantay. Můžeš mi, prosím tě, napsat, kam si mám zajet je poslechnout? Chtěl bych před koupí posoudit, zda to není zajíc v pytli. Jasně, všechno je ke stažení, ale rozhodl jsem se, že budu jako ty
bože toto je vyslovene alibizmus. Tak chceš počuť čo je obsahom nahrávky alebo chceš mať doma zadarmo v perfektnej kvalite nahrávku v digi verzii z netu, aby si sa rozhodol či sa ti do masteringu oplatí investovať (a tá možná investícia je vo veľmi teoretickej rovine, nehovoriac o tom, keby sa ti nepáčila a zmazal by si ju. Užil by si dielo bez protiplnenia).Karel1 píše: ↑21 lis 2017 19:41To, že mě "nutíš" do nějaké hudební služby je to samé, jako kdybych já ti "doporučoval", abys jí přestal používat a začal kupovat CD. Než koupím CD, chci vědět, jak je nahrané. Již nechci kupovat debilní mastering typu Rammstein či Metallicy. Oldearovi jsem adresoval dotaz, do kterého obchodu mám jít Ušetřím ti práci - čti pozorně.
Asi by bol super podnikateľský model "prepožičiavanie hudby". Dať možnosť stiahnuť album za 2€ s tým, že po dvoch dňom/dvoch počutiach sa uzamkne a otvorí až úplným zakúpením. A nech sa človek rozhoduje či ho chce, alebo nie... Sliepka ostane celá a vlk bude sýty.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Obe strany to z myho pohledu moc hroti.
Karel1 tim, ze mu vadi, ze by mel streamovat, ale stazeni mu neva. Podstatou (tim myslim hrani hudby z PC namisto poslechu v obchode) je to preci to same.
A zabiny007 tim, ze striktne odsuzuje kazdy stazeni. Za sebe v tom nevidim problem, pokud stahujici vetsinu hudby stejne nakoupi. Pak nikdo o nic neprichazi.
Faktem ale zustava, ze i v tomhle odvetvi predbehla technologie legislativu, mysleni lidi i lety zabehle zpusoby.
Karel1 tim, ze mu vadi, ze by mel streamovat, ale stazeni mu neva. Podstatou (tim myslim hrani hudby z PC namisto poslechu v obchode) je to preci to same.
A zabiny007 tim, ze striktne odsuzuje kazdy stazeni. Za sebe v tom nevidim problem, pokud stahujici vetsinu hudby stejne nakoupi. Pak nikdo o nic neprichazi.
Faktem ale zustava, ze i v tomhle odvetvi predbehla technologie legislativu, mysleni lidi i lety zabehle zpusoby.
Karel1
Prosím použij trochu rozum. Jak Ti mohu radit, kde si máš poslechnout hudbu kterou budeš kupovat? Já tak činím v Praze, Plzni a v Německu. Pokud bych Ti něco doporučil, budeš tvrdit, že kvůli poslechu tam nebudeš jezdit, to raději ukradneš. No a právě, že bydlíš například v nějakých kotěhůlkách, Tě vůbec neopravňuje hudbu ukradnout aby sis ušetřil případnopu cestu. Je to zbytečná diskuse, já tvrdím, že normální je nekrást, ale Vy si dělejte co chcete. Mě je to šumák.
Crommelin
Tak vidím, že s Tebou je to ještě horší než jsem čekal. Je to v tendencích Tvého vyjádření jak z obrázku poznáš, jak co hraje. To už jsou jiné sféry a tam já se nepohybuji. Tak sorry.
Jen jsem chtěl reagovat na nesmysly a zjevné porušování autorského zákona. Mám nějakou osobní zkušenost s těmi tzv. ochraňovateli umělců ( specifikuje je tady koudelka ) i proti jejich vůli. Řešíme s nimi problémy skoro každý měsíc v práci.
Hlavně poslouchejte hudbu, kupovanou a třeba i kradenou - mě je to fuck. Howgh.
Prosím použij trochu rozum. Jak Ti mohu radit, kde si máš poslechnout hudbu kterou budeš kupovat? Já tak činím v Praze, Plzni a v Německu. Pokud bych Ti něco doporučil, budeš tvrdit, že kvůli poslechu tam nebudeš jezdit, to raději ukradneš. No a právě, že bydlíš například v nějakých kotěhůlkách, Tě vůbec neopravňuje hudbu ukradnout aby sis ušetřil případnopu cestu. Je to zbytečná diskuse, já tvrdím, že normální je nekrást, ale Vy si dělejte co chcete. Mě je to šumák.
Crommelin
Tak vidím, že s Tebou je to ještě horší než jsem čekal. Je to v tendencích Tvého vyjádření jak z obrázku poznáš, jak co hraje. To už jsou jiné sféry a tam já se nepohybuji. Tak sorry.
Jen jsem chtěl reagovat na nesmysly a zjevné porušování autorského zákona. Mám nějakou osobní zkušenost s těmi tzv. ochraňovateli umělců ( specifikuje je tady koudelka ) i proti jejich vůli. Řešíme s nimi problémy skoro každý měsíc v práci.
Hlavně poslouchejte hudbu, kupovanou a třeba i kradenou - mě je to fuck. Howgh.
Jen pro upřesnění:
Já neodsuzuji každé stažení. Vadí mi stažení z nelegálních zdrojů jako automatický zdroj nahrávek. Vadí mi alibisté, kteří tvrdí, že to jinak nejde a stažení je jediným možným řešením. Není to tak - viz Karlův příběh kapel, které si chce před koupí poslechnout, ale nemá kde. A přitom ty legální možnosti jsou i u "jeho" kapel a to jak na Spotify, tak i u obchodníků typu Amazon a pod., nebo přímo na webu či oficiálním kanále kapely.
Jinak jak jsem psal na začátku této diskuze - dělejte si co chcete, když vám to není blbý a svědomí vám to dovolí. Ale netvrďte, že to je v pořádku. Není.
P.S.: Ano, i já mám doma pár pálenek a stažených souborů takových nahrávek, které jsou nesehnatelné. Někdy to prostě jinak nejde. Ale netvrdím že je to v pořádku. Není. Proto mám na tyto CD nastaveny "hlídací psy" např. na discogs a jakmile se objeví, tak kupuji originál a doplňuji sbírku.
Já neodsuzuji každé stažení. Vadí mi stažení z nelegálních zdrojů jako automatický zdroj nahrávek. Vadí mi alibisté, kteří tvrdí, že to jinak nejde a stažení je jediným možným řešením. Není to tak - viz Karlův příběh kapel, které si chce před koupí poslechnout, ale nemá kde. A přitom ty legální možnosti jsou i u "jeho" kapel a to jak na Spotify, tak i u obchodníků typu Amazon a pod., nebo přímo na webu či oficiálním kanále kapely.
Jinak jak jsem psal na začátku této diskuze - dělejte si co chcete, když vám to není blbý a svědomí vám to dovolí. Ale netvrďte, že to je v pořádku. Není.
P.S.: Ano, i já mám doma pár pálenek a stažených souborů takových nahrávek, které jsou nesehnatelné. Někdy to prostě jinak nejde. Ale netvrdím že je to v pořádku. Není. Proto mám na tyto CD nastaveny "hlídací psy" např. na discogs a jakmile se objeví, tak kupuji originál a doplňuji sbírku.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
S tim samozrejme nelze nez souhlasit .