Pokus jsem to dobře pochopil tak když má interpret záměr udělat zvuk syroví, bez „cingrlátek“ a různých zvukových lákadel. Není přece potřeba zvuk zmršit a ořezat! I takto zmixovaná muzika může mít dobrou dynamiku a slušné DR?! A ne jak hučící ventilátor(i ventilátor může mít dobrej zvuk )ZdenekJR píše: ↑27 led 2021 16:44ad LUK a Raw Power od Stooges - "zprasenina" je to pro tebe, jsou lidé (např. já), které to baví a dokonce to vlastní na CD (stejně jako ten původní Bowieho remix); proto jsem dával příkladem ty Cherubs (kompilace singlů atd., která vyšla r. 1996), které také nejsou obětí loudnesswar, ale úmysl. Ne všechno musí znít jako Brothers in Arms (naštěstí).
Příšerná kvalita originálních CD
Re: Příšerná kvalita originálních CD
Tohle album mám náhodou ripnuté z CD z roku 1997 (vlastní) do wavu. Jak bych si mohl sám změřit to DR a porovnat si to?vanav píše: ↑27 led 2021 18:14K těch DM Ultra. Jasný záměr vydat LW asi těžko, protože LP z roku vydání má DR12.
http://dr.loudness-war.info/album/view/82633
Soft do PC na měření DR je na tom odkazu pod zprávou co jsi citoval. Nahoře „Link“
Já se strašně omlouvám, ale dnes nemám svůj den. Prosímtě kde to je, děkujuSoft do PC na měření DR je na tom odkazu pod zprávou co jsi citoval. Nahoře „Link“
Myslíš tohle? Dynamic Range Meter 1.1.1
Mám někde i postup jak instalovat a zprovoznit, pokud chceš
Naposledy upravil(a) komar dne 27 led 2021 19:08, celkem upraveno 1 x.
Sakra kde to jsem? Kam jsem to vlez? Myslel jsem, že na hifi fórum, ale asi ne, asi jsem nechtěně vlez někam jinam. Mrvení hudby Loudness War už omlouváme tím, že je to jako záměr a hifi se tu určuje podle nějaký normy, která je ke všemu původem z roku 1966, a najednou jsme u toho, že už i MP3 128kbps je tedy hifi nebo snad i "překračuje hifi" Já fakt nestačím zírat. Co se to tu děje?
Výborně, než ale příště začneš kázat, tak by sis měl zamést před vlastním prahem. Pak by to totiž nevypadlo tak blbě až bys říkal, aby ostatní "ty své jednoznačné závěry popisovali třeba jako své subjektivní postřehy, nikoliv jako jediné a ty správné "pravdy" s kterými ostatní nesmí vůbec polemizovat, protože jinak jsou z vašeho pohledu méněcenní," když jsi tu přitom jen před pár hodinama ty sám svoje subjektivní dohady prezentoval jako absolutní pravdu platící na všechny, viz:Ramones píše: ↑27 led 2021 17:53Vážení mravokárci, namátkou Pítrs + LUK, bylo by dobré, kdybyste ty své jednoznačné závěry popisovali třeba jako své subjektivní postřehy, nikoliv jako jediné a ty správné "pravdy" s kterými ostatní nesmí vůbec polemizovat, protože jinak jsou z vašeho pohledu méněcenní.
Ramones píše: ↑26 led 2021 13:27To, ze se obcas nekomu povede trefit do testu mezi mp3 a lossles, jeste neznamena, ze to tak bude vzdy a pokud to nebude vzdy, je to pouze urcite procento nahody.
:::::::::::::::::::::::
V opravdu slepém testu by nikdo z nich rozdíl neslyšel.
Ovšem těžko by se jim s tím žilo
Beru metlu a jdu zametat. Dik za upozorneni.
Jinak k te norme z 1966, je zde a hlavne na hi end foru par jedinců, kteri poslouchaji hudbu z těchto a ještě starsich let na velmi vymazlenych aparatech. Vznikala analogove. Nezer se tak a bud v klidu.
Jinak k te norme z 1966, je zde a hlavne na hi end foru par jedinců, kteri poslouchaji hudbu z těchto a ještě starsich let na velmi vymazlenych aparatech. Vznikala analogove. Nezer se tak a bud v klidu.
Tady je ale sranda
K tomu Raw Power a 'umeleckemu zameru'. Ja jeste dovedu pochopit nejaky umelecky zamer, kdyz se to ekvalizuje, komprimuje a tak. Ale takovej clipping? Vzdyt to je technicka prasarna! To je jako kdybych natocil film kde jde jenom zvuk a obraz je cerna tma, kde jen obcas neco prosvitne. Nekdo tomu muze asi rikat umeni no, je fakt ze dneska se za umeni uz povazuje kazda blbost.
K tomu Raw Power a 'umeleckemu zameru'. Ja jeste dovedu pochopit nejaky umelecky zamer, kdyz se to ekvalizuje, komprimuje a tak. Ale takovej clipping? Vzdyt to je technicka prasarna! To je jako kdybych natocil film kde jde jenom zvuk a obraz je cerna tma, kde jen obcas neco prosvitne. Nekdo tomu muze asi rikat umeni no, je fakt ze dneska se za umeni uz povazuje kazda blbost.
Já rád přirovnávám a zde bych taky jedno přirovnání měl.
Výrobci PC skříní kolikrát vymýšlej různé tunning tvary a paskvily, a byla móda aby bedna vypadala jako starý rezavý vrak a uvnitř přitom byl nadupaný hardware! Jaký by asi tak mělo smysl, kdyby to PC bylo uvnitř jako venku?!?
Proč by si někdo úmyslně prčil vlastní dílo? Nahraný to přece může být dobře, a jakej to bude mít kabát u ž je něco jiného!
Výrobci PC skříní kolikrát vymýšlej různé tunning tvary a paskvily, a byla móda aby bedna vypadala jako starý rezavý vrak a uvnitř přitom byl nadupaný hardware! Jaký by asi tak mělo smysl, kdyby to PC bylo uvnitř jako venku?!?
Proč by si někdo úmyslně prčil vlastní dílo? Nahraný to přece může být dobře, a jakej to bude mít kabát u ž je něco jiného!
Já mám to CD z roku 1997 taky, kde jinde bych vzal tu ukázku kterou jsem sem dával, ale asi nerozumím řeči tvého kmene..... to se ti jako fakt víc líbí poslouchat tu zpraseninu z roku 1997 než to CD z roku 1989? To se ti fakt líbí, že ten 1997 remaster chrčí, prská, drnčí, duní, hučí, tříská..... prostě je to jen hluková stěna? Mě se už po třech minutách poslechu týhle zmršeniny chce s histerickým křikem proběhnout zavřenejma dveřma, jen abych už byl z poslechovky pryč, to se prostě nedá poslouchat.
Nenapadlo tě někdy pustit si to původní CD nebo třeba LP a otočit kolečkem volume víc doprava, když chceš "keep audio levels in the red"? To by totiž už smysl dávalo, tím bys získal hlasitost a zároveň nezkreslenej a nezničenej zvuk. Že je to jako punk totiž neznamená, že je u toho zničenej zvuk v pořádku.
Nežeru a jsem v klidu, neboj, ale to, že někdo poslouchá hudbu z 60. let, nebo i starší, na "vymazelných aparátech" s tou normou z roku 1966 nijak nesouvisí.