Dotaz pro odborníky

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
AM
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotaz pro odborníky

Příspěvek od AM »

me by spis lakaly tripasmove packove jblka s 18" basakem, cena docela prizniva 45k za kus 8-)

http://www.jblpro.com/catalog/general/P ... =119&MId=3

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

ps. zvuk se ti zdal zivy (tzv. koncertni) kvuli jinemu projevu hornu oproti klasickym hifi bednam, tipuju ze tim stredem suploval pseudohloubku, protoze horny samy o sobe pseudohloubku nemaji. me spis lakaji packove jblka, mely by mit pomerne dobre vyvazenou charakterisiku oproti jinym pa.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Kravina.

vision
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vision »

Zdeny píše:Kravina.
Z jakého pohledu je to pro Tebe kravina?

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Vision-> zkoušel jsem profi sub s 18 palcovým reproduktorem Beyma v místnosti a překvapilo mě, že basy za moc nestojí.Ovšem, když se přešlo do jiné místnosti, tam už začaly být basy mnohem výraznější a úplně nejlíp to basovalo když se vyšlo před barák...intenzivní, pevný a velmi hluboký bas.Ta vzdálenost, na kterou se váže spodní konec kmitočtového pásma se prostě v místnosti nedá dosáhnout.
PAčko basuje dobře, až když máš od něj odstup (koncert nebo diskotéka).Domů si pořiď kvalitní hifi reprosoustavy.
...
Vše musí být propojeno na linkové úrovni (i ten mixer L+R), na připojení centru a subwooferů musíš mít samostatné výkonové zesilovače s možností regulace úrovně.Kombinace banánků a speaconů by bylo nejlépe zhotovit vlastní silou.Shánět redukce bude dost vyčerpávající.
kabelguru.cz

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Kravina je cpát domů POAčka. A podívej se na ty parametery toho SW - na doma teda tohle moc vhodný nebud - muzika bude bučet a dinět, ale jen ne hrát.

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

zalezi z jake vzdalenosti budes poslouchat, me prijdou z 5m vysky a vyssi stredy z hifi beden s kalotaky uz poslabsi, smerove horny s tim problem nemaji. u nemecke kombinace docela pochybuju, ze by ty dvoupasma 12" basaky a jednim, byt ponekud vetsim hornem dobre vykryly pasmo. i ty tripasmove jblka budou mit podle charakteristiky stredoveho hornu diru kolem 200-300 hz

podle mereni to neni zas takova hruza, ale urcite bych je chtel nejdriv slyset http://www.jblpro.com/catalog/support/g ... &docid=827

vision
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vision »

Tady je problém, že hifi subwoofery jsou max tak 12". Samozřejmě, že jsou i větší, ale to je už za nehorázné peníze :-)
Obrázek
Vzhledem k tomu, že se mi děsně líbí pořádný koláče, myslel jsem, že to vyřeším těma PA :-(
Naposledy upravil(a) vision dne 21 lis 2011 18:40, celkem upraveno 1 x.

Odar

Příspěvek od Odar »

To, ze su za nehorazne peniaze ma svoj dovod. Keby sa s tym dalo "vydzubat", tak kazdy si kupi domov PA sub a je "vymalovane" :lol:

vision
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vision »

Jenže to bude zase ranec. :(

vision
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vision »

Jediný co jsem našel "většího" je Paradigm 35cm cena kolem 20tis.
Obrázek
Nebo Heco, které se už nevyrábí 38cm, cena kolem 17tis.
Obrázek
Jenže nevím, jestli tahle cenová relace je vhodná pro stereo poslech.

Papolius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Papolius »

Vision--A není lepší si do té Tvé 30m místnosti pořídit dva normální suby? Já mám na 21m JBL L8400p http://www.bhphotovideo.com/c/product/4 ... eries.html

Bohatě stačí. U filmů, pokud ho dám na polovinu skáče sedačka. Na hudbu je velmi nenápadný. Dovedu si ale představit, že na větší pokoj bych radši pořídil dvě 12ky než jeden větší.
Jiank Ty máš přeci velké infinity kappa....jak je zesiluješ?

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Odar píše:To, ze su za nehorazne peniaze ma svoj dovod. Keby sa s tym dalo "vydzubat", tak kazdy si kupi domov PA sub a je "vymalovane" :lol:
Trochu zkratkovitý závěr. Hi-fi především musí být relativně malé. A je to jiný segment trhu, s jiným poměrem cena/výkon ;-) Pokud rozměry PA nevadí a poslechová vzdálenost je dostatečně velká (víc než obvyklé 2.5 m), tak v tom nevidím problém. U subu záleží hlavně na nastavení (hlasitot, fáze) a zesilovači. Obecně se u PA dá očekávat skříň z tenčího materiálu kvůli menší váze. Ale to je zase řešitelné třeba příčnými vzpěrami nebo dodatečným tlumením.

vision
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vision »

Pěkně mi motáte hlavu *2thumbsup*

Odpovědět