Tohle jsou sestavy pro domácí kino, ale ne pro kvalitní mch poslech hudby. Tam jsou totiž nutné určité předpoklady.
Ještě že se mne neptáš,noaid píše:A můžeš nám Alesko říci, jaký je spodní mezní kmitočet u těch jehlových repráčků ?![]()
Tohle jsou sestavy pro domácí kino, ale ne pro kvalitní mch poslech hudby. Tam jsou totiž nutné určité předpoklady.
Mirek píše:Legrační, že tu sestavu kromě Visiona nikdo neslyšel, nechci se nikoho dotknout, ale pravda je, že, co je pro někoho úžasný zvuk, může být ve skutečnosti uřvaný paskvil.
Vše zaleží na poslechových zkušenostech a na znalosti zvuku skutečných nástrojů a vkusu. Nedávno jsem zažil přímo děsivou hudební zkušenost, byli jsme se ženou pozvání na zkušební jízdy od Lexusu, s čím souvisela večerní akce s živou hudbou, skupina která tam hrála nedostatek umu nahrazovala hlasitostí reprodukce, kdy jsme mohli při rozhovoru
jenom odzírat a přestože hráli děsivě a ke všemu v hale prodejny aut byla příšerná akustika s ozvěnou, většině lidí se to asi líbílo, protože to bylo nahlas a basy masírovali bubínky.
Pravidlo, že více není vždy lépe platí i u hifi, ale třeba se v tomto případě mýlím.
Takže možná by bylo zajímavé, kdyby nám Vision napsal ve srovnání s čím, ten zvuk byl tak fantastický a kolik opravdu kvalitních sestav předtím slyšel.
Takže přesně jak jsem říkal, zúžení stereobáze, a záměrné.petrL píše:První možnost zavedl Klipsch, když ho zakočilo stereo v kombinaci s Klipschornem, který se umisťuje do rohu. Druhý roh byl evidentně často příliš daleko...
tak teď si na to kápl. zužujme a budeme všichni šťastní...noaid píše: Takže přesně jak jsem říkal, zúžení stereobáze, a záměrné.
Legrační, že tu sestavu kromě Visiona nikdo neslyšel, nechci se nikoho dotknout, ale pravda je, že z něho děláte blbce. podle mě - kdyby tam byla plenta, nikdo z vás by to, že tam nějaký "středový" kanál je, nepoznal.Mirek píše:Legrační, že tu sestavu kromě Visiona nikdo neslyšel, nechci se nikoho dotknout, ale pravda je, že, co je pro někoho úžasný zvuk, může být ve skutečnosti (ve skutečnosti, nikoliv pro druhého) uřvaný paskvil
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... 726#p83726Mirek píše:Takže možná by bylo zajímavé, kdyby nám Vision napsal ve srovnání s čím, ten zvuk byl tak fantastický a kolik opravdu kvalitních sestav předtím slyšel.
vision píše:Jinak zatím hraju na Yamahu A-S500 a ani tohle prdítko nemá při normální hlasitosti problém.
Pouze pokud to fakt s hlasitostí přeženu, rozvítí se kontrolky a zesik se vypne.
Jeho specifikace jsou:
Minimum RMS Output Power (8 ohms, 20 Hz-20 kHz) 85 W + 85 W (0.019% THD)
Maximum Power (4 ohms, 1kHz, 0.7% THD, for Europe) 120 W + 120 W
Total Harmonic Distortion (CD to Sp Out, 20 Hz-20 kHz) 0.015% (42.5 W/8 ohms)
High Dynamic Power/Channel (8/6/4/2 ohms) 130/150/185/220 W
Myslím, že i s jedním Luxmanem M-03 budu jinde.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti