Hlášení špatného zapojení beden

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Hlášení špatného zapojení beden

Příspěvek od BVa »

International standard these days require that when you apply a positive voltage to the PLUS terminal, the cone should move out.
http://www.troelsgravesen.dk/polarity.htm

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Ty budeš nejen zlatoušec, šeďoure, ale asi i pěknej h...l.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Jo vono to tady žere písmenka. Takže, šeďoure: HEYSEL.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2 šeďour
This standard provides a means to ensure that correct polarity is maintained throughout an audio production chain
by determining the polarity of the signals at the various interface points between different items of equipment, in
particular at the acoustical, electrical, mechanical, digital, and magnetic ports. The standard intends that each item of
equipment comply separately with the polarity requirements for the input and output signals. The preservation of
signal polarity in audio recording and processing is important for two main reasons:
a) the polarity relationship between channels of a stereo pair or multichannel set of signals is of
fundamental importance in the correct re-creation of the sound field;
b) some audio signals are sufficiently asymmetrical that polarity inversion may be perceptually
detected.
NOTE This standard is consistent with IEC 60268-2 and IEC 61213.
3 Definitions
3.1
positive-polarity audio signal
instantaneous positive audio signal
positive polarity
audio signal in any transmission medium (acoustical, mechanical, electrical, magnetic, modulated carrier, and so on)
that would result from an increase (over the static atmospheric pressure) of the instantaneous acoustic pressure on
the diaphragm of a pressure microphone, which causes displacement of the diaphragm away from the sound
entrance
A hľadaj si sám.

Odar

Příspěvek od Odar »

šeďour píše:Názor na vás a na vaše "dílo" už jsem si udělal dávno, a tohle mě v něm jen utvrdilo.
Skoda, ze si nedal vediet, ze si bol v Trnave. Mohli sme dat pivo, ako som kedysi, kdesi (verejne) slubil *sunglases*

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Šeďoure, takto se ztrapňovat je už od tebe masochismus.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Plus/minus a tady se to za chvilku popere. A pak proc se ve svete furt valci @_@ Neni to jedno?

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Takže co jsme se zatím dozvěděli ?

Že Bunta vytrhá věty z kontextu (ostatně jako obvykle), že demagogicky odpovídá na něco úplně jinýho, že nechápe bez přímýho odkazu psanej text.Tím ale nepřekvapil.
Že Fokály co má doma rozumbrada Peťulda z Prahy, jsou asi pěkný s r a č k y, páč (podle Bunty) nemaj předpisově zapojený basáky.Co s tím budeš dělat Peťuldo ?
A že vy ostatní sice moc nechápete o čem je řeč, ale tak akorát přizvukujete Buntovi, to taky nepřekvapí.

A otázka na S499_1023 .. Takže, šeďoure: HEYSEL..co to jako je ?
kabelguru.cz

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Dělat s tím nebudu nic, kromě spokojenýho poslouchání, šeďoure. Jak zaznělo, obrácená fáze basových repro může reálně vadit jedině při multikanálu, což je celkem logický. Já mám a vždy budu mít hlavní sestavu stereo.
Co píše p. Bunta mně osobně dává smysl (nejen v tomhle vlákně) na rozdíl od tvýho přihlouplýho bezzubýho rádoby hejtu (nejen v tomhle vlákně).

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

KVĚ
29
2015

Ital Bruno Guarini chtěl potěšit syna, který oslavil 21. narozeniny, úspěšně složil zkoušku ve škole a plánoval svatbu – a tak ho vzal do Bruselu na finále PMEZ, tehdejší Ligy mistrů, mezi Juventusem a Liverpoolem. Byl květen 1985.
Zdroj: http://fotbal.idnes.cz/fotbalova-traged ... reprez_ald

http://www.theanfieldwrap.com/2015/05/h ... roduction/

https://www.theguardian.com/football/bl ... nniversary

http://home.bt.com/news/world-news/may- ... 3984048674

http://www.paratdnes.cz/2016/06/Trestan ... asila.html

Ale on myslel asi nadávku. :)

.............

Reprá ako su určené + a - svorky určuje každý výrobca sám. Aj označuje.Plus všeobecne býva červeným a v pravo ak je terminál zo zadu a dívame sa nan ale nie vždy je to pravidlo.Celosvetovo uznávaná norma na to asi nebude.
Stáva sa ze aj dodané reprá ako sučiastka na dalšiu montáž možu byť opačne omylom z výroby označené. Seriozny výrobca to meria ale vždy je všade faktor technický a ludský čo može zlyhať. 8-)

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2 šeďour
Že Bunta vytrhá věty z kontextu (ostatně jako obvykle), že demagogicky odpovídá na něco úplně jinýho, že nechápe bez přímýho odkazu psanej text.Tím ale nepřekvapil.
Čo keby si si prestal vymýšľať a otvorene klamať? Alebo ťa stále serie môj názor na Earth Beat? Alebo máš problém pochopiť tie citácie, ktoré odpovedajú na tvoje otázky? Tak ti pomôžem..
Je to doporučený štandard AES a IEC, na dodržanie absolútnej polarity v každej časti záznamového a reprodukčného reťazca, pretože je to základný predpoklad pre :
a)dodržanie správnej vzájomnej polarity kanálov pri stereo reprodukcii a multikanálovej reprodukcii. Toto je zásadné pre vytvorenie správnej priestorovej informácie
b) Audio signál môže byť aj natoľko nesymetrický, že toto môže byť už vnímateľné (existujú na to testy..)

Ak chápeš, čo znamená dodržanie absolútnej polarity v každej časti reťazca, a čo znamená citovaný bod 3.1 (definícia pozitívnej akustickej polarity..), tak by ti malo byť jasné, kde je sever..
Je to doporučenie pre normálnych výrobcov, aby pri spojení viacerých komponentov od rôznych výrobcov nevznikali kvôli tomu problémy, bordel a chaos , ako je zrejmé z prvého príspevku. Ak to niektorí výrobcovia nerešpektujú je to v dôsledku ich problém (budú nekompatibilní) , alebo je to snaha o nejakú "výnimočnosť", alebo len ignorancia..
Je to rovnaké doporučenie, ako napr. pre zapojenie XLR konektora pre symetrický signál (1-zem, 2+, 3-) , napriek tomu existujú výrobcovia, ktorí 2 a 3 zamieňajú..Je to to isté, ako keby si nejaký producent prehodil na zázname CD L a R. Tiež to hrá, ale...

ma1ko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ma1ko »

V knize Reproduktory a reproduktorové soustavy od autorů Svoboda a Štefan je citován výňatek z tehdejší platné normy ČSN 368261 takto:

Pro účely fázováni musí být jednotně značena polarita vývodů reproduktorů nebo reproduktorové soustavy. Vývod, na který se připojí kladný pól stejnosměrného zdroje, jehož proudový impuls způsobí při této polarizaci vychýlení membrány,
ve směru, kterým nemá být vyzařován akustický signál (např . u přímo vyzařujících reproduktorů normální konstrukce směrem k magnetu), je vhodně označen. Polarita se neznačí u reproduktorů , u nichž fázování nepřichází v úvahu (např . u miniaturních reproduktorů pro tranzistorové přijímače).

Bohužel text normy ČSN 368305, která ji v roce 2004 nahradila jsem zatím nečetl.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

....jak jsem psal, dovnitř: (např . u přímo vyzařujících reproduktorů normální konstrukce směrem k magnetu)

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Pane Bunto, mohl bych napsat to samé o vás.Ale já už se vás na nic neptám, stejně pokaždý odpovídáte na něco úplně jinýho.
Naštěstí mám možnost zeptat se lidí, kteří tomu opravdu rozumí.

P.S. nepřekvapil jste, a vytáhl jste rádoby ožehavý problém, který, ale evidentně trápí jen vás.Jenže to jste vedle.Mým úkolem je pouze to, aby ta věc ode mne odcházela plně funkční, tj.smontovaná, zkontrolovaná a nastavená.A to je vše.To, za jakým účelem si tu věc někdo koupí, je již zcela mimo mne.

Takže váš názor na ErthBeat je mi uprdele.Vadilo mi něco jinýho.
kabelguru.cz

Odpovědět