Hlášení špatného zapojení beden

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Hlášení špatného zapojení beden

Příspěvek od BVa »

Na začátku vlákna jsem se zeptal, jestli není možný, že výrobce záměrně přefázoval basovej měnič z toho důvodu, že velká indukčnost ve vyhybce obrací fázi signálu.
Začiatok vlákna
Otázka..., odpoveď na otočenie fázy tlmivkou nasleduje, aj s otázkou (ktorá je vlastne tak isto odpoveď..) ako tlmivka otočí "fázu" DC napätia z baterky. Tlmivka posúva fázu v závislosti na kmitočte, max. o 90 stupňov, nič "neobrací" (180stupňov). Na začiatku audiopásma, niekde na 20Hz a nižšie neurobí s fázou (skoro) nič.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

2 Šedour
No a ta poslední odp. od BVa je myslím technicky snad uspokojivá a mířená přímo na tvou otázku. Mimochodem fakt by mě zajímal nějaký rozumný důvod ,který by toto zapojení opodstatnil. BVa nenapadá vás něco :?:

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

sedour:
Odpoved jsi dostal, faktickou, logickou, primou. Jen tu neopodstatnene prskas.

pompo:
Ze zvladas prazdne zvasty v osobni rovine psany hatmatilkou uz jsi nam ukazal. Mozna dokazes zformulovat i s cim konkretne nesouhlasis v mem textu a z jakych duvodu. Nebo jsou urazky a osobni mapadani jen marnou zasterkou tve neznalosti :-)? Tvuj text, na ktery jsem reagoval, o tom dost napovedel... Treba prekvapis a svyma radama se tentokrat budes ridit sam... :-).

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

milý píííítrsyPraho
Nemám nic konkrétního s čím bych ve tvém pravopisně a stylistiky dokonale vycizelovaném textu vyloženě nesouhlasil. Mě naprosto nezajímá tvůj názor ,ať se jedná o hi-fi ,PC ,prostě cokoli - protože to jsou ty skutečné prázdné žvásty.
Takže nemám žádný důvod ti nějak oponovat ty trumberko. kapišto :?:
Osobní rovinu raději nerozváděj protože jsi svým umanutým oponentním stylem reagoval (a to vážně nevím proč) první ty na mně.
Podsouváš mi nějakou frustraci kterou pravděpodobně teď prožíváš ty sám a snažíš se mermomocí vyvracet něco co ani není tvrzení ,jen názor ,či postřeh - navíc adresovaný jiné osobě. Tak už se konečně vzpamatuj a neotravuj ,jsi fakt jako ten ovád hovězí. :lol:

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Nepřekvapil :-D.

Reagoval jsem proto, že jsi psal nesmysly - napsal jsem v čem a proč. Povaha tvých dotčených reakcí plných bezzubých pokusů o urážení moc nepotvrzuje tvé přání otcem myšlenky o údajném podsouvání frustrace. Netřeba podsouvat, je to dost zjevné ;-).

Howgh.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

2 píííítrsPraha
Zeptal bych se z čehopak přesně bych měl jako ty frustrace mít :?: ,ale nechám to tak. Zajímavější je - jak ti najednou vadí ty ostřejší slova :idea: ,ale píííítrsyPraho vždyť ty přeci nejsi žádná třesořitka (a Jaryny jsi sám rozdával tak štědře že sis je musel začít číslovat. :lol: To už jsi zapomněl :?: Jo ten náhlý obrat ve slušňáky je pěkný ,to zas jo :lol: ,ale ten neléčený stallking ti stále zůstal. :!: Přečti si tu svoji vzorně stylizovanou diagnózu a spočítej si kolik tvých spisovných mouder se týká mé osoby a ne tématu. Moje reakce nejsou dotčené a netýkat se mně osobně,tak žádné nejsou :!: ,vím že pacientů ve tvém stavu je obtížné se jen tak zbavit ,ale když už jsi napsal to své: Howgh. *thumbs up* ( toho se drž) dám ti fér návrh nereaguj už (veřejně tě prosím) na můj text - (věř že tobě nic zdělit nepotřebuju a už vůbec nemáš co říci ty mně). No a já nebudu reagovat na tvůj - ostatně jako doteď - POKUD SE NEBUDE TÝKAT MÉ OSOBY.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

2 all - (except pííítrsPraha)
No teď snad konečně zase k tématu. Protože se "kuriózní" opačné zapojení (bas. repra) týká i solidnějších firem jako JBL - tak by mě vážně zajímal smysl tohoto počinu. Pokud neví BVa ,snad se najde jiný fachman z oboru. Obvykle existuje rozumný důvod když se něco zapojuje opačně ,snad toto nebude výjimka.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Zdatný archeolog jistě vyhrabe téma setkání v Hradišti, kde se řešila otočená polarita basovejch reproduktorů u beden JBL.Já na to bohužel nemám čas, ani chuť.

A podotýkám, že mě tohle téma zajímá jen z technickýho hlediska, osobně s tím žádnej problém nemám.Francouzský bedny nevlastním, takže žádný frustrace z pólování měničů mít ani nemůžu :lol:
kabelguru.cz

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

pompo píše:No teď snad konečně zase k tématu.
Tak už jsi pochopil, že tvé rozhodnutí prezentovat se výlučně OT osobními výpady, byla pitomost, díky :-).

.

Patrně nebude náhoda, že bedny s opačně zapojenýma basákama padají na impedanci hluboko pod její nominální hodnotu a že zároveň fáze je výrazně posunutá. Bylo mi vysvětleno, že je to daň za vysokou citlivost. Že umravňování impedance a fázovýho posunu by snižovalo citlivost. Tzn. evidentně opačné zapojení není renonc, ale cílená konstrukce.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Pítrs: Nemáš pocit, že Tvé pocity jsou naprostá blbost?

Odpovědět