Otvorené, alebo uzavreté reprosoustavy?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Otvorené, alebo uzavreté?

Příspěvek od dadaft »

Mih
věřím víc svým uším, než odborné literatuře. basreflexové bedny, všechny, které jsem v životě slyšel, hrály dutě.
a některé z nich měly ještě další a mnohem horší potíže.
zato se oproti uzavřeným lehce ustavují v prostoru (v tzv. odborné literatuře se tvrdívá opak, ale to jsou kecy, a snad proto jí ne ve všem až tak důvěřuji).

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Dadaft - O.K. je to tvůj názor, nevydáváš jej za obecnou pravdu, tak je to v pořádku.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

dadaft

všechny basreflexové bedny které jsi v životě slyšel hrály dutě?
to nějak nechápu....
lze to ještě vysvětlit?
hlava mi to nebere. zatím.
díky

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

nevím, jak by se to dalo vysvětlit. já to tak slyším. hlavně při tichém hraní dobře ustavené uzavřené trojpásma předou jako kočky, celý prostor je protkán místečko vedle místečka trojrozměrným zvukem a je to jako samet, kterým se dotýkáš kůže. je to hluboké okouzlení a nic, co jsem v životě zažil, se tomu nevyrovná. možná by se k tomu mohl vyjádřit i Acon - on i já si myslíme, že srovnávat uzavřené a otevřené bedny jako totéž, jen prostě jiný systém, jsou bludy. bassreflexové bedny, to je jako sedět ve velkém, dutém sudu a ozvěnami si představovat šírou, rozlehlou pláň; uzavřené je být tam venku, pod hvězdami - prostě nesrovnatelné... ale tohle kdo nezažil, neuvěří, to je mi jasné.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ještě snad dodám, že u takových Divusů nebude s ustavením až takový problém - já mám ale momentálně příliš slabý zesák na to, abych mohl stavět úhlopříčně, a dvě bedny navíc tuhle konfiguraci neutáhnou, ale já vím naprosto přesně, co chci (to se nedá zapomenout, i když tzv. odborná literatura zase tvrdí, že zvuková paměť je nějakých 10 sekund, blééé, kecy), a doufám, že silnější železo a 4 bedny budou na tuhle vynucenou okolnostmi úhlopříčnou konfiguraci stačit, doufám, jestli ne, budu muset jít ještě dál. ale znovu opakuji, vím naprosto přesně, co chci, a otevřené bedny to nejsou. nedokážou to uhrát. krajinu pod hvězdami.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

prostě: buď zadní vyzařování repráků uzavřít a nechat membrány hrát pod tlakem nebo je úplně otevřít - takové bedny jsem ještě neslyšel, budou mít úplně jiné nároky na prostorové ustavení, ale myslím, že by mohly hrát hodně dobře - ovšem je zde otázka basů...
ale né nechat to vymlátit v 30 nebo 100 litrové komoře a pouštět to jakkoliv spočítaným otvorem ven - jde to slyšet a ne, že ne - jen si na to mnozí už tak zvykli, že jim to ani nepříjde...

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Ikare,brzdi v rozletu :D Ne,nemohu souhlasit s tím,že mi bedny hrajou dutě,protože jsou otevřený systém.(Vždyť jsi je i slyšel ;) .)Pokud bedna hraje ,dutě' je problém někde nastředech.Myslím,že budeš muset použít jiný výraz pro to,co chceš vyjádřit.
Přes řeku do stínu stromů.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ale já přece nevyžaduji, ať se mnou všichni souhlasíte!
každý máme svoje - já mluvím k těm, kteří vědí, co říkám, a kteří se třeba nechali přesvědčit, že bassreflexy jsou stejné, protože všichni, co znají, je mají. nejsou stejné.
myslíš, že bych vyměnil svoje fb815-ky s provizorním střeďákem za 4t za tvoje ushery nebo lachimovy xn360 nebo zbyňkovy triangle? nevyměnil ani náhodou. ani za nic. já neříkám, že to jsou špatné bedny - jen nejsou pro mě...
lepší slovo než duté mě prostě nenapadá - a líp to popsat, než jsem se pokusil, neumím. je spousta různých vesmírů...
já se vracím do krajiny pod hvězdami.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Otevřené repro jsem slyšel - JAMO. Žádný zázrak a za ty peníze co stojí už vůbec ne.
Dadaft - Repro dělím na dobře a blbě hrající a v obou skupinách jsou uzavřené i s basreflexem.
Nemáš nějakou fobii když uvidíš díru? Pozn. V reprobedně!

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

fóbii z děr nemám - jen nesnáším hmyz a lidi bez vlastních názorů.
:lol:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Otvorené, alebo uzavreté reprosoustavy?

Příspěvek od dadaft »

dadaft píše:hlavně při tichém hraní dobře ustavené uzavřené trojpásma předou jako kočky, celý prostor je protkán místečko vedle místečka trojrozměrným zvukem a je to jako samet, kterým se dotýkáš kůže. je to hluboké okouzlení a nic, co jsem v životě zažil, se tomu nevyrovná. možná by se k tomu mohl vyjádřit i Acon - on i já si myslíme, že srovnávat uzavřené a otevřené bedny jako totéž, jen prostě jiný systém, jsou bludy. bassreflexové bedny, to je jako sedět ve velkém, dutém sudu a ozvěnami si představovat šírou, rozlehlou pláň; uzavřené je být tam venku, pod hvězdami - prostě nesrovnatelné... ale tohle kdo nezažil, neuvěří, to je mi jasné.
možná někoho prudí slovo "dutý" - klidně takto: bassreflexové bedny, to je jako sedět v nádherném do vysoka klenutém gotickém chrámu, a za andělských zpěvů z kůru se oddávati kouzelným vizím rajských zahrad nebo tajemných džunglí plných šťavnatých plodů a divokých zvířat, fatamorgánám pouští s pohyblivými dunami navátých písků či nekonečným třpitivým hladinám bájných moří, s přístavy plnými vůní a krásných holek; uzavřené je jako být tam venku, v krajině pod hvězdami...

lepší?

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

dadaft
díky.
tvé poetično mi trochu přiblížilo tvůj názor na basreflexové bedny.
sohlasím, že oba systémy hrají jinak.
to je ale na osobní debatu u tomatového nápoje a šrotových rohlíků :)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

lachime. někdy koncem léta bych měl pobývat týden čtrnáct dnů v naší stověžaté matičce. múžeme dát scuka. volím ale raději mírně oslazené jamajské teé a tmavou čokoládou polévané větrníčky s medovou šlehačkou. jestli ti to neva.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

dadaft.
koupím ti tedy větrník a teplou čokoládu.
bude nám to spolu moooc slušet. v růžové cukrárničce :)
seznámím tě s členy místního pražského klubu.
bohužel ne se všemi. ti slovenští členové jsou v hrozném časovém presu.
zařídím snad poslech (termín je dosti daleko )basreflexových a uzavřených beden. přímo vedle sebe.
na pořádném železe.
pak si poslechneme tvůj názor :)
dej včas vědět, please.
nevím, zda se mi podaří vypůjčit nějakou ideální ups :) :)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

jistě, až budu vědět termín (nechám svůj třípokojový kutloch s výhledem na město napospas zednickým mistrům, aby vyměnili všechny okna, rozvedli proud v čisté mědi, z toho jednu extra mocnou odstíněnou žílu do poslechovky, a i jinak zapracovali), dám učitě vědět.

růžová kavárna - no jo, velkoměsto. už se moc těším.

Odpovědět