Otvorené, alebo uzavreté reprosoustavy?
Re: Otvorené, alebo uzavreté?
Mih
věřím víc svým uším, než odborné literatuře. basreflexové bedny, všechny, které jsem v životě slyšel, hrály dutě.
a některé z nich měly ještě další a mnohem horší potíže.
zato se oproti uzavřeným lehce ustavují v prostoru (v tzv. odborné literatuře se tvrdívá opak, ale to jsou kecy, a snad proto jí ne ve všem až tak důvěřuji).
věřím víc svým uším, než odborné literatuře. basreflexové bedny, všechny, které jsem v životě slyšel, hrály dutě.
a některé z nich měly ještě další a mnohem horší potíže.
zato se oproti uzavřeným lehce ustavují v prostoru (v tzv. odborné literatuře se tvrdívá opak, ale to jsou kecy, a snad proto jí ne ve všem až tak důvěřuji).
Dadaft - O.K. je to tvůj názor, nevydáváš jej za obecnou pravdu, tak je to v pořádku.
dadaft
všechny basreflexové bedny které jsi v životě slyšel hrály dutě?
to nějak nechápu....
lze to ještě vysvětlit?
hlava mi to nebere. zatím.
díky
všechny basreflexové bedny které jsi v životě slyšel hrály dutě?
to nějak nechápu....
lze to ještě vysvětlit?
hlava mi to nebere. zatím.
díky
nevím, jak by se to dalo vysvětlit. já to tak slyším. hlavně při tichém hraní dobře ustavené uzavřené trojpásma předou jako kočky, celý prostor je protkán místečko vedle místečka trojrozměrným zvukem a je to jako samet, kterým se dotýkáš kůže. je to hluboké okouzlení a nic, co jsem v životě zažil, se tomu nevyrovná. možná by se k tomu mohl vyjádřit i Acon - on i já si myslíme, že srovnávat uzavřené a otevřené bedny jako totéž, jen prostě jiný systém, jsou bludy. bassreflexové bedny, to je jako sedět ve velkém, dutém sudu a ozvěnami si představovat šírou, rozlehlou pláň; uzavřené je být tam venku, pod hvězdami - prostě nesrovnatelné... ale tohle kdo nezažil, neuvěří, to je mi jasné.
ještě snad dodám, že u takových Divusů nebude s ustavením až takový problém - já mám ale momentálně příliš slabý zesák na to, abych mohl stavět úhlopříčně, a dvě bedny navíc tuhle konfiguraci neutáhnou, ale já vím naprosto přesně, co chci (to se nedá zapomenout, i když tzv. odborná literatura zase tvrdí, že zvuková paměť je nějakých 10 sekund, blééé, kecy), a doufám, že silnější železo a 4 bedny budou na tuhle vynucenou okolnostmi úhlopříčnou konfiguraci stačit, doufám, jestli ne, budu muset jít ještě dál. ale znovu opakuji, vím naprosto přesně, co chci, a otevřené bedny to nejsou. nedokážou to uhrát. krajinu pod hvězdami.
prostě: buď zadní vyzařování repráků uzavřít a nechat membrány hrát pod tlakem nebo je úplně otevřít - takové bedny jsem ještě neslyšel, budou mít úplně jiné nároky na prostorové ustavení, ale myslím, že by mohly hrát hodně dobře - ovšem je zde otázka basů...
ale né nechat to vymlátit v 30 nebo 100 litrové komoře a pouštět to jakkoliv spočítaným otvorem ven - jde to slyšet a ne, že ne - jen si na to mnozí už tak zvykli, že jim to ani nepříjde...
ale né nechat to vymlátit v 30 nebo 100 litrové komoře a pouštět to jakkoliv spočítaným otvorem ven - jde to slyšet a ne, že ne - jen si na to mnozí už tak zvykli, že jim to ani nepříjde...
Ikare,brzdi v rozletu
Ne,nemohu souhlasit s tím,že mi bedny hrajou dutě,protože jsou otevřený systém.(Vždyť jsi je i slyšel
.)Pokud bedna hraje ,dutě' je problém někde nastředech.Myslím,že budeš muset použít jiný výraz pro to,co chceš vyjádřit.
Přes řeku do stínu stromů.
ale já přece nevyžaduji, ať se mnou všichni souhlasíte!
každý máme svoje - já mluvím k těm, kteří vědí, co říkám, a kteří se třeba nechali přesvědčit, že bassreflexy jsou stejné, protože všichni, co znají, je mají. nejsou stejné.
myslíš, že bych vyměnil svoje fb815-ky s provizorním střeďákem za 4t za tvoje ushery nebo lachimovy xn360 nebo zbyňkovy triangle? nevyměnil ani náhodou. ani za nic. já neříkám, že to jsou špatné bedny - jen nejsou pro mě...
lepší slovo než duté mě prostě nenapadá - a líp to popsat, než jsem se pokusil, neumím. je spousta různých vesmírů...
já se vracím do krajiny pod hvězdami.
každý máme svoje - já mluvím k těm, kteří vědí, co říkám, a kteří se třeba nechali přesvědčit, že bassreflexy jsou stejné, protože všichni, co znají, je mají. nejsou stejné.
myslíš, že bych vyměnil svoje fb815-ky s provizorním střeďákem za 4t za tvoje ushery nebo lachimovy xn360 nebo zbyňkovy triangle? nevyměnil ani náhodou. ani za nic. já neříkám, že to jsou špatné bedny - jen nejsou pro mě...
lepší slovo než duté mě prostě nenapadá - a líp to popsat, než jsem se pokusil, neumím. je spousta různých vesmírů...
já se vracím do krajiny pod hvězdami.
Otevřené repro jsem slyšel - JAMO. Žádný zázrak a za ty peníze co stojí už vůbec ne.
Dadaft - Repro dělím na dobře a blbě hrající a v obou skupinách jsou uzavřené i s basreflexem.
Nemáš nějakou fobii když uvidíš díru? Pozn. V reprobedně!
Dadaft - Repro dělím na dobře a blbě hrající a v obou skupinách jsou uzavřené i s basreflexem.
Nemáš nějakou fobii když uvidíš díru? Pozn. V reprobedně!
fóbii z děr nemám - jen nesnáším hmyz a lidi bez vlastních názorů.

Re: Otvorené, alebo uzavreté reprosoustavy?
možná někoho prudí slovo "dutý" - klidně takto: bassreflexové bedny, to je jako sedět v nádherném do vysoka klenutém gotickém chrámu, a za andělských zpěvů z kůru se oddávati kouzelným vizím rajských zahrad nebo tajemných džunglí plných šťavnatých plodů a divokých zvířat, fatamorgánám pouští s pohyblivými dunami navátých písků či nekonečným třpitivým hladinám bájných moří, s přístavy plnými vůní a krásných holek; uzavřené je jako být tam venku, v krajině pod hvězdami...dadaft píše:hlavně při tichém hraní dobře ustavené uzavřené trojpásma předou jako kočky, celý prostor je protkán místečko vedle místečka trojrozměrným zvukem a je to jako samet, kterým se dotýkáš kůže. je to hluboké okouzlení a nic, co jsem v životě zažil, se tomu nevyrovná. možná by se k tomu mohl vyjádřit i Acon - on i já si myslíme, že srovnávat uzavřené a otevřené bedny jako totéž, jen prostě jiný systém, jsou bludy. bassreflexové bedny, to je jako sedět ve velkém, dutém sudu a ozvěnami si představovat šírou, rozlehlou pláň; uzavřené je být tam venku, pod hvězdami - prostě nesrovnatelné... ale tohle kdo nezažil, neuvěří, to je mi jasné.
lepší?
dadaft
díky.
tvé poetično mi trochu přiblížilo tvůj názor na basreflexové bedny.
sohlasím, že oba systémy hrají jinak.
to je ale na osobní debatu u tomatového nápoje a šrotových rohlíků
díky.
tvé poetično mi trochu přiblížilo tvůj názor na basreflexové bedny.
sohlasím, že oba systémy hrají jinak.
to je ale na osobní debatu u tomatového nápoje a šrotových rohlíků
lachime. někdy koncem léta bych měl pobývat týden čtrnáct dnů v naší stověžaté matičce. múžeme dát scuka. volím ale raději mírně oslazené jamajské teé a tmavou čokoládou polévané větrníčky s medovou šlehačkou. jestli ti to neva.
dadaft.
koupím ti tedy větrník a teplou čokoládu.
bude nám to spolu moooc slušet. v růžové cukrárničce
seznámím tě s členy místního pražského klubu.
bohužel ne se všemi. ti slovenští členové jsou v hrozném časovém presu.
zařídím snad poslech (termín je dosti daleko )basreflexových a uzavřených beden. přímo vedle sebe.
na pořádném železe.
pak si poslechneme tvůj názor
dej včas vědět, please.
nevím, zda se mi podaří vypůjčit nějakou ideální ups

koupím ti tedy větrník a teplou čokoládu.
bude nám to spolu moooc slušet. v růžové cukrárničce
seznámím tě s členy místního pražského klubu.
bohužel ne se všemi. ti slovenští členové jsou v hrozném časovém presu.
zařídím snad poslech (termín je dosti daleko )basreflexových a uzavřených beden. přímo vedle sebe.
na pořádném železe.
pak si poslechneme tvůj názor
dej včas vědět, please.
nevím, zda se mi podaří vypůjčit nějakou ideální ups
jistě, až budu vědět termín (nechám svůj třípokojový kutloch s výhledem na město napospas zednickým mistrům, aby vyměnili všechny okna, rozvedli proud v čisté mědi, z toho jednu extra mocnou odstíněnou žílu do poslechovky, a i jinak zapracovali), dám učitě vědět.
růžová kavárna - no jo, velkoměsto. už se moc těším.
růžová kavárna - no jo, velkoměsto. už se moc těším.