Otvorené, alebo uzavreté reprosoustavy?
Otvorené, alebo uzavreté reprosoustavy?
Alienov príspevok v akustike ma inšpiroval na otvorenie tejto témy. Z toho mála uzavretých bední čo som počul si myslím, že uzavretá bedňa ma hodne navrch proti otvorenej. Hlavne čistejší bas. Jedine pri uzavretej bedni som nepočul prehnané dunenie či už u mňa doma, alebo na iných miestach posluchu. Žial, je ich príliš málo.
Čo vy na to?
Čo vy na to?
Re: Otvorené, alebo uzavreté?
třeba studio eso mě tvrdí, že do méně akusticky vhodné místnosti (a do mé myšárny)
bude vždy uzavřená bedna lepší než bedna s basreflexem.
já osobní zkušenost nemám. ZATÍM.
ještě nikdy jsem uzavřenou bednu neměl. pokud nepočítám hifi-studio ssm a samodoma.
pokud bych si však kupoval náhradu za xn360, koukal bych asi po uzavřené ozvučnici.
bude vždy uzavřená bedna lepší než bedna s basreflexem.
já osobní zkušenost nemám. ZATÍM.
ještě nikdy jsem uzavřenou bednu neměl. pokud nepočítám hifi-studio ssm a samodoma.
pokud bych si však kupoval náhradu za xn360, koukal bych asi po uzavřené ozvučnici.
Acon, ja poznam jedny boxy ktore maju basreflex a nedunia - Avalony! 
můj postoj k basreflexovým bednám je známý - nebrat. 
ále, přece mi to nedá, a dovolím si jeden přátelský štulec:
geneze basreflexových beden je zřejmá - děcka chtěly víc basů, ale fotříci odmítali vydat prašule za velké, dobře stavěné bedny s drahými basáky 25 či 30 cm průměr. a v hudebním byznysu se téměř vše točí kolem adolescentů. jenže jak donutit malé regálovky, aby hrály basy jako kráva? .....
.......???
??? už ???
no jasně: bassreflex !!!
co mi nejde do hlavy je, že na tuhle komedii přistoupili sídlištním partičkám dávno odrostlí hifisté s mozkem mezi ušima. možná je to tím, jak se dozvídám z jiného vlákna, že už téměř nemají čas své načančané aparáty poslouchat. a tak třeba takový lachim, když ho tu mám na ráně (jsem zlej
, ale on je pro každou srandu, že?), zcela skromně označovaný za hifi znalce, uzavřené bedny nikdy v životě pořádně neslyšel. on si sem tam doma pustí svoje vychytávky, které mu hrajou fakt dobře, a pak se toulá po rautech a dělá mu achich, že to v poslechovkách plných podobných týpků nikomu nehraje tak jako jemu doma. šťastný muž, ten lachim 
ne že bych se svými starými křápy chtěl soutěžit, to by nebylo fér, ale řekněme u Acona by mu asi trošku zvlhl prach do hifi pistolí...

geneze basreflexových beden je zřejmá - děcka chtěly víc basů, ale fotříci odmítali vydat prašule za velké, dobře stavěné bedny s drahými basáky 25 či 30 cm průměr. a v hudebním byznysu se téměř vše točí kolem adolescentů. jenže jak donutit malé regálovky, aby hrály basy jako kráva? .....
.......???
co mi nejde do hlavy je, že na tuhle komedii přistoupili sídlištním partičkám dávno odrostlí hifisté s mozkem mezi ušima. možná je to tím, jak se dozvídám z jiného vlákna, že už téměř nemají čas své načančané aparáty poslouchat. a tak třeba takový lachim, když ho tu mám na ráně (jsem zlej
ne že bych se svými starými křápy chtěl soutěžit, to by nebylo fér, ale řekněme u Acona by mu asi trošku zvlhl prach do hifi pistolí...
dadaft
ne neslyšel.
to jsi špatně četl.
nevlastnil. slyšel milion.
ale z aconů bych byl asi hodně "otrávenej". to máš pravdu.
kdyby ta d1 nebyla tak katastrofální, už vyrážím....
ne neslyšel.
to jsi špatně četl.
nevlastnil. slyšel milion.
ale z aconů bych byl asi hodně "otrávenej". to máš pravdu.
kdyby ta d1 nebyla tak katastrofální, už vyrážím....
aha. to je jiná. slyšel jsi milion beden. - - -
- - - tak to klobouk dolů a beru zpět svou uštěpačnost... 
Ale já si přece jen myslím,že to nebude tak jednoduché,jak si to teď jednoduše vysvětlil---s tím reflexem---

Přes řeku do stínu stromů.
korys
to já si myslím také.
dadaft to dosti zjednodušil a podal s veselou nadsázkou.
připomíná mi to podobné téma. také věčné, nekonečné....
"jeden velký basák nebo 2-3 malé?"
to já si myslím také.
dadaft to dosti zjednodušil a podal s veselou nadsázkou.
připomíná mi to podobné téma. také věčné, nekonečné....
"jeden velký basák nebo 2-3 malé?"
Svet nie je ciernobiely...Vlastnil som cca 10 rokov uzatvorene boxy (Dunlavy SC-IV/A), na kratsiu stenu tiez duneli az sa nedali pocuvat a okrem toho mali zase ine problemy ako boxy s basreflexom...
tony
tak, tak.
slyšeli jsme bedny špatné i dobré. oboje jak uzavřené, tak děravé....
hlavně, že ty naše jsou zrovna ty nej...
hezký den do blavy
tak, tak.
slyšeli jsme bedny špatné i dobré. oboje jak uzavřené, tak děravé....
hlavně, že ty naše jsou zrovna ty nej...
hezký den do blavy
ano, ani já si to nemyslím.
lachim to chápe - byla to nadsázka a schválně přitažená za uši. nicméně není úplně mimo. dobré či aspoň slušné uzavřené bedny se dnes dají koupit jen v kategoriích high-end nebo second-hand-end. jak říká Acon, je jich žalostně málo. vždycky si vzpomenu na story, kterou vyprávěl na f-sportu alienCZ - jak seděl u nějakého nového známého a poslouchali něco na cd a zesu technics a diy uzavřených bednách s repráky tesla. byl z toho úplně na větvi - hrálo to potichu, ale byla to plná palba se vším všudy. jeho KEFy a krell (tuším) neměly nárok. docela mě to tehdy pobavilo - dělal admina na hifi-fóru a poprvé v životě slyšel poměrně citlivé uzavřené bedny s nevýkonným, leč barvitým železem... klasické stereo ho šokovalo.
proto bývám občas lehce jizlivý...
lachim to chápe - byla to nadsázka a schválně přitažená za uši. nicméně není úplně mimo. dobré či aspoň slušné uzavřené bedny se dnes dají koupit jen v kategoriích high-end nebo second-hand-end. jak říká Acon, je jich žalostně málo. vždycky si vzpomenu na story, kterou vyprávěl na f-sportu alienCZ - jak seděl u nějakého nového známého a poslouchali něco na cd a zesu technics a diy uzavřených bednách s repráky tesla. byl z toho úplně na větvi - hrálo to potichu, ale byla to plná palba se vším všudy. jeho KEFy a krell (tuším) neměly nárok. docela mě to tehdy pobavilo - dělal admina na hifi-fóru a poprvé v životě slyšel poměrně citlivé uzavřené bedny s nevýkonným, leč barvitým železem... klasické stereo ho šokovalo.
proto bývám občas lehce jizlivý...
Veru tak, dobrych boxov, resp. vyrobcov boxov je zalostne malo, ja by som povedal ze tak max. 5%...
Povídání o tom, že repro s basreflexem hůře hrají nízké kmitočty a vyznívající že jsou jakoby méněcenné jsou Nové Pověsti České. Stačí si o této problematice něco nastudovat v odborné literatuře.
hrajou dutě
místo aby hrály hustě, hrajou dutě
možná u třípásem bych to čistě na basáku rozdýchal, dvojpásma už ne-e
ale proč se trápit?
já je nechci
nechci žádné basreflexy a nechci ani uzavřené dvojpásma
chci uzavřené třípásma
a mám je.
každý je ve své poslechovce vlastním pánem a ať si volí podle své libosti.
ale je třeba je sem tam připomenout, aby nezmizely úplně.
místo aby hrály hustě, hrajou dutě
možná u třípásem bych to čistě na basáku rozdýchal, dvojpásma už ne-e
ale proč se trápit?
já je nechci
nechci žádné basreflexy a nechci ani uzavřené dvojpásma
chci uzavřené třípásma
a mám je.
každý je ve své poslechovce vlastním pánem a ať si volí podle své libosti.
ale je třeba je sem tam připomenout, aby nezmizely úplně.