Quadral Montan, Vulcan, Titan MK 4,5

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Quadral Montan, Vulcan, Titan MK 4,5

Příspěvek od PítrsPraha »

Leony5 píše:
14 bře 2020 23:18
Dnešní 40 kg bedny s cenovkou 150 000 kč se dle mého názoru nechytají. Pro rýpaly uvedu že jsem doma a na své sestavě nic podobného neporovnával.
Takhle vznikají hifistické fámy. Někdo, kdo nic (v porovnání) neslyšel, tudíž nemá žádnou zkušenost, znalost, vědomost, vyřkne soud vytvořený na základě dojmologie plynoucí z myšlenky "nemám na to, proto je to špatný" a má "jasno" *headbang* .

Na druhou stranu respekt za to, že přiznáváš, že tenhle názor je jen myšlenka, dojem.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

PítrsPraha: Hele já si myslím, že jistou zkušenost mám. Slyšel jsem už ledasco na výstavách i doma. Koupit si můžu doslova co chci bez ohledu na cenu (pouze s ohledem na ženu) a mám doma Titany za 100 tisíc a považuju to za naprosto srovnatelné s čímkoliv co jsem z dnešní doby slyšel za řádově milion. Na Audio show v Praze se mi letos zamlouvaly hodně Gryphony, schválně jsem si sehnal nahrávky co tam pouštěli a pustil si to doma a chuť na upgrade jsem nedostal :)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

No prob ;-) , mam to se zvukem na vystavach stejne.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

To, že niekto niekde niečo počul, nie je ani vedomosť ani znalosť, je to subjektivny zmyslový vnem, dojem. Ak niekto farbisto opíše svoje subjektívne dojmy z posluchu, určite nepôjde o vedomosti a znalosti.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Hellboy píše:
17 dub 2020 17:22
PítrsPraha: Hele já si myslím, že jistou zkušenost mám. Slyšel jsem už ledasco na výstavách i doma. Koupit si můžu doslova co chci bez ohledu na cenu (pouze s ohledem na ženu) a mám doma Titany za 100 tisíc a považuju to za naprosto srovnatelné s čímkoliv co jsem z dnešní doby slyšel za řádově milion. Na Audio show v Praze se mi letos zamlouvaly hodně Gryphony, schválně jsem si sehnal nahrávky co tam pouštěli a pustil si to doma a chuť na upgrade jsem nedostal :)
Ty bych si opravdu rád poslechl *thumbs up*

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Dnešní model Vulkan stojí 280k, hrají lépe než třeba MK3 které mám za 35K ? Já jsem spokojen, názory jako že hrají jak pod dekou se mi zdají nepravdivé, mě to tak doma nezní. Záleží co preferujete ve zvuku, detailu mají habakuk jen to tak netrčí jako u některých beden, hrají na výškách velice jemně což se mi líbí nemám rád výrazné výšky a uřvané středy, no a basy jak vyšité, a hlavně zahrají opravdu hluboko. Žádné dunění nebo hučení se nekoná. Tytany jsem také měl v merku, byly po repasu v Quadralu, a cena 60K ( pasiv ) No mám na ně malou cimru. *fnuk*

JAN_24
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JAN_24 »

Hellboy píše:
17 dub 2020 17:22
... mám doma Titany za 100 tisíc a považuju to za naprosto srovnatelné s čímkoliv co jsem z dnešní doby slyšel za řádově milion...
Hellboy, prosím tě, v jakém prostoru máš Titany umístěny a jak daleko od zadní stěny? Neustále přesouvám Montany a snažím se přijít na kloub jak se zvuk mění a co mi nejvíc vyhovuje...

Papolius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Papolius »

Jan24- ahoj. Otázka není skladem ve na mě, ale Montany MKV jsem měl cca dva roky(nebo 4) stěhoval jsem je po několika bytech. Můj poznatek je, že hrály nejlépe v pokoji 22m s e stropy 3.8m, klasický Vinohradský dům. Kdekoliv jinde to nehrálo dobře. Měl jsem zadní stěnu repro cca 50cm od zadní stěny pokoje.....kdybys na měl jakýkoliv dotaz, ptej se

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Jen malá zkušenost:
Měl jsem jako první majitel nové bedny Quadral Montan Mk VIII, cena cca. 150 tis., pořízeno někdy před 5 léty. Montan je třetí nejvyšším model, po Titanech a Vulkanech. Po roce mi dovalili Machalda se Syčákem na vyzkoušení Quadral Titan Mk IV. Tedy bedny o zhruba 25 let starší, zato nejvyšší model. Postavili jsme je vedle sebe a provedli srovnávací poslech.
Domníval jsem se, že nový Montan bude důstojný soupeř. Ale ani náhodou. Starý Titan kraloval úplně ve všem, naprosto jednoznačně a výrazně. Suverenita a pohoda přednesu celého zvukového spektra, pevný nadhled v podání libovolného druhu hudby, majestátní vykreslení scény, to jsou vlastnosti, které u Titanu dominovaly. Montany ve srovnání s nimi snaživě křičely, ale ten rozdíl byl do uší bijící. Takže jsem si Titan Mk IV. nechal, mám je dodnes, a nehodám je nikdy měnit. Jsem absolutně spokojený. Měl jsem možnost slyšet i jiné generace Titanů, tam ty rozdíly jsou spíše kosmetické. Prostě velkou bednu nenahradíš, objem neokecáš.
Naposledy upravil(a) Antony dne 20 dub 2020 11:04, celkem upraveno 1 x.

JAN_24
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JAN_24 »

Papolius: Super díky za příspěvek. Je to v podstatě můj případ, místnost 5x4,5 metrů a strop přes 3,5 m. Taky se mi jeví odstup cca 40-50cm od zadní stěny jako nejlepší. Navíc teda já mám dřevěný strop, dřevěným myslím fakt dřevo palubky a trámy přiznané. No pokud jde volume doprava tak i celý strop je jedna velká ozvučnice :twisted:
Naposledy upravil(a) JAN_24 dne 20 dub 2020 11:04, celkem upraveno 1 x.

JAN_24
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JAN_24 »

Antony píše:
20 dub 2020 10:55
Jen malá zkušenost:
.... Domníval jsem se, že nový Montan bude důstojný soupeř. Ale ani náhodou. Starý Titan kraloval úplně ve všem, naprosto jednoznačně a výrazně....
No a toto jsou přesně ty příspěvky u kterých člověk začíná přemýšlet za kolik by mohl prodat ledvinu a šel si koupit větší reproduktory *taktone* Pěkně děkuju :D

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

JAN_24:
Tak to bych měl ještě dodat, že Titan Mk III nebo IV koupíš dnes zhruba za 50-60 tisíc. Zvukově tyto bedny těžko hledají konkurenci v čemkoli dnes novém do půl milionu, klidně i výše. Alespoň podle toho, co mám na posloucháno na různých výstavách a showroomech. Následující generace Titan MK V se už pohybuje kolem 140 tisíc, ale takový rozdíl ve zvuku, jaký naznačuje cenový skok, tam rozhodně není. Jsou štíhlejší, elegantnější. Mně se monstróznost řady I-IV ale tak líbí, že bych ani z estetického hlediska nic jiného nechtěl.
Pro srovnání současná řada Aurum 9 má Montany za 174 tisíc a Vulkany za 280 tisíc. Nešel bych do nich. Nový Aurum Titan 9 je za 400 tisíc. Nakolik má smysl řešit jeho přínos ve srovnání s Mk IV za 50 tisíc je otázka.
Takže, nechej ledvinu ledvinou a zkus vintage. Má něco do sebe..

JAN_24
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JAN_24 »

Antony: Naprostý souhlas. Problém Titanů je prostě velikost. Už teď, když jsem nahradil Shoguny za Montany, tak žena měla (a pořád má) dost problém. Toto ale ustojím. Kdybych teď dotáhnul Titany, tak to už neprojde.

...ale nikdy neříkej nikdy...

Jinak Vintage kouzlu jsem už propadnul :D Zesilovač s předstupněm r.v. 1983-4, Gramofony už mám doma 4 vždy r.v. 1978 - 1985 apod.

Nejvíc mě ale na celé vintage technice okouzluje, když např. rozděláš gramofon, který je nefunkční a majitel ti ho doslova dá za stovku, vevnitř je nádherná technika, věnuješ tomu 4-5 hodin času, pár náhradních dílů a ono to zase nááádherně hraje :D
Ale to už je *offtopic*.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Docela by mě zajímalo, jestli někdo nemá zkušenosti s touto generací:
otzyvy-quadral-aurum-titan-vii-2637797-600x600-909.jpg
Ta jediná se mi designově líbí, i když chápu, že pro jiné to naopak bude hnus.
kabelguru.cz

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Mk VII ve tvaru věžičky je nádherný designový úlet. Milovat, nebo nesnášet.. Pro mne je to ztělesnění Hi-Fi krásy. Nikdy jsem je ale neslyšel.

Shoguny jsem dal ženě k televizi. Už tam nic jiného nechce. Když jsem se jí ptal, jestli jí Titany v obýváku nevadí, divila se, proč by měly. Vždyť jsou krásný, říká. Tož tak, samotného mě překvapila.

Vintage má svoje kouzlo, a leckdy i logický smysl. Neříkám, že vždy, ale v bednách určitě ano.

Odpovědět