JAN_24 píše: ↑20 dub 2020 08:54
Hellboy píše: ↑17 dub 2020 17:22
... mám doma Titany za 100 tisíc a považuju to za naprosto srovnatelné s čímkoliv co jsem z dnešní doby slyšel za řádově milion...
Hellboy, prosím tě, v jakém prostoru máš Titany umístěny a jak daleko od zadní stěny? Neustále přesouvám Montany a snažím se přijít na kloub jak se zvuk mění a co mi nejvíc vyhovuje...
Mám je v místnosti cca 25m2, stropy cca 3,5m. Mám je u kratší stěny. Taková pracovna. 3 stěny jsou obložené dřevěným nábytkem, obří knihovna, na zemi peršan, na oknech těžké závěsy. Mezi bednama je plátno na projektor, které asi taky funguje jako utlumení. ve vedlejší místnosti stejných rozměrů kam jsem přesunul Nautiluse, kde je míň nábytku a není tam koberec, začaly tyto basovat a dunět až nesnesitelně a to v té pracovně basovaly málo. Bedny jsou v rozích, měnič je od zdí v obou směrech cca 60-80cm. Basák jde nahoru, basreflex je od zdi asi 30 čísel. Neduní to. Zvuk je vcelku OK. Vtipmý je, že jsem měl chvilku přehozenou fázi a strašlivě to dunělo. Čekal bych, že to spíš bude basovat míň, ale ne.
Každopádně mě to podmínky nedovolují, ale čekal bych, že ve větší místnosti to bude lepší a bude to mít trochu lepší prostor.