Quadral Montan, Vulcan, Titan MK 4,5

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
JAN_24
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Quadral Montan, Vulcan, Titan MK 4,5

Příspěvek od JAN_24 »

Zdravím všechny, toto téma bych rád věnoval reproduktorům Quadral nejvyšší řady v provedení vintage MK 4, 5. Kdo je má, kdo je měl a hlavně, na jakým AMPu je hrajete.

JAN_24
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Quadral Montan, Vulcan, Titan MK 4,5

Příspěvek od JAN_24 »

Sám za sebe uvedu: Mám aktuálně Montany MK5, začal jsem na SONY 700ES ale nebyla úplná spokojenost - basy nic moc, obecně suchý projev bez šťávy. Přisuzuji to výkonu a charakteru SONY.
Nyní jsem upgradoval na dělenec KENWOOD M2 + Kenwood C2 a je to jinný svět.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Tak si to užívej *palec*

JAN_24
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JAN_24 »

No a jak ses dostal ty ke kombinaci Vulcan s Vincentem? Šel jsi po této kombinaci na jisto?

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Teď jsem koupil od Machalika Titany MkV. Mám už roky Wotany Mk5 a považuju je za naprosto boží, takže jsem od nejvyšší řady nečekal málo. Doposud jsem hrál na BW Nautilus 801 a Wotany měl jen jako druhou sestavu v jiné místnosti. Po té, co jsem to včera přehodil na Titany, tak musím říct, že je to prostě lepší. Stojí to polovinu a hraje to parádně.

Basuje to strašlivě. Pustil jsem dětem pohádku, šel pryč a za chvíli se začalo ozývat o dvě místnosti vedle hrozivé hučení a vibrovat výplň dveří, tak jsem rychle běžel zpátky, že se něco posralo a k mému překvapení to byl jen jakýsi hluboký zvuk ze soundtracku :)

Zvukově kromě monstrózních basů, které mi ale nepřijdou nějak přehnaně navíc, je to prostě velká bedna nejvyšší třídy. Basy tam kde dřív nebyly najednou jsou a zní to líp. Jinak to má klasický zvuk starých Quadrálů. Velmi čisté a zřetelné výšky. Středy nejsou plechové a netahají za uši, ale jsou tam.

Zní to prostě tak hezky teple a přitom mohutně a zcela čistě. Ideální bedny na rock a metak, kde zahrají v naprostém kraválu kytar brutální basy, což spousta i dražších beden prostě nedává a zároveň když si pustíte jazz, tak jste prostě tam.

Titany prakticky nejdou sehnat, ale cokoli z MKV (Wotan, Vulkan, Titan) považuji za jeden z nejlepších poměrů cena výkon a člověk skoro aby přidal jednu nulu aby si mohl koupit něco nového co bude hrát srovnatelně. Tak to mám rád.

Jinak podělal se mi výkonnější zesilovač a tak teď hraju "jen" ze stařičkého Technicse SE-A5 a naprosto v pohodě to utáhne (jsem připraven na kecy, že jsem hluchej, pokud mi to stačí :)

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

...považuji za jeden z nejlepších poměrů cena výkon ...

S tímto tvrzením a v podstatě i celým Tvým příspěvkem souhlasím, sám jsem měl možnost opakovaně v klidu poslouchat jak jejich velké sloupy, tak velké 3-p regálovky. Jen bych upozornil na jednu věc - 100% to platí právě na poslech rockové/popové muziky. Já poslouchám hlavně klasiku a tady už je dost znát, že jejich bedny mají svůj specifický zvuk/charakter podání a opravdu nejsou zvukově neutrální (hodně to je slyšet i na kvalitních nahrávkách ženských hlasů). Což je ale často na uvedené muzice naopak plusem, díky tomu baví a dají se poslouchat i horší nahrávky.

JAN_24
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JAN_24 »

....Zvukově kromě monstrózních basů, které mi ale nepřijdou nějak přehnaně navíc, je to prostě velká bedna nejvyšší třídy. Basy tam kde dřív nebyly najednou jsou a zní to líp...

No, já jsem "zatím u Montanů" :) ale přecházel jsem od Shogunů MK5 a rozdíl v basech je opravu veliký. Nemyslím přebasování ale prostě v těch nízkých kmitočtech, co z nich úplně zřetelně leze. Teď si to Vážně užívám ve spojení s Kenwoodem, kterej je dává úplně s přehledem *thumbs up*

Co máš prosím tě za preamp. před tou SE-A5 ? Taky jsem nad ní uvažoval.

Další dotaz, Titan máš i s originál zesilovačem pro basáky od Quadralu?

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Jo, je to poloaktivní. Před koupí to bylo v servisu, jestli je vše ok. Preamp je SU-A6 Mk2. Normálně jsem poslední dobou hrál na Sony TA-N77ES, což je podobnej kousek, ale s větším výkonem (viz moje vybavení v profilu), ale odešel mi preamp a musím ho nechat opravit. Ale přiznám se, že mám k tomu připojenej na filmy i Receiver Yamaha 3070 a prostě to hraje dobře i s ním :) Mám nutkání k tomu připojit svůj Streamer Rose, kterej má v sobě malej digitální zesík 50W, schválně jak to bude hrát :) Přičemž stejně vždycky říkám, že nejzásadnější je místnost. Nautiluse, který v mojí poslechovce skoro vůbec nebasovaly, jsem dal do obyváku, napíchnul na starej Pioneer M90 a basuje to tak, že jsem to musel stáhnout korekcema na minimum. Takže bedna o který bych v jedný místnosti řekl, že basuje málo, v druhý basuje extrémě. Kdybych tam dal Titany, tak se asi vysypou okna :) Fascinující je, že ty Titany basují velmi slušně i když hrajou potichu.

zarkow
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zarkow »

Několik let jsem měl Vulkány MkII v aktivu + Dispre 2. Bylo to moje první a zároveň na dlouhou dobu asi poslední hifi repro sestava, protože jsem musel přejít na sluchatkové řešení. Zpětně můžu říct, že to byly dospělé bedny za dostupné peníze. Hrály fajn i v malém prostoru, uzavřená konstrukce a TML nedělala problém s basy. Pokud v nahrávce byly, prezentace autoritativní. Aktivy samozřejmě tomu zásadně pomohly. Žánrově univerzální, pop, rock či elektronika jim seděla dobře a mohutnost zvuku přidávala na realističnosti. Každopádně na akusticko vokálovou muziku bych dnes už upřednostnil přirozenější a reálnější témbr (jsem aktuálně ovlivněn Senny HD 600). Zda jsou v tomto ohledu novější modely dál, netuším, neměl jsem příležitost k poslechu.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Vulcany MK3, jedna z nejurostlejsich z teto rady (70kg).Bohuzel nebyly idealni podminky na poslech (panelak+slaby zesik), presto i s tomto handycapem jsem si je uzil a bylo to moje prvni vetsi tripasmo. Ale porad, za cenu hluboko pod 30k nevidane, v peknem stavu a sly dal k majiteli do mezonetu. Mk5 s paskovym stredakem bych si rad poslechl.

Titany, to je uplne monstrum, mam jeste nekde foto 150cm,150kg :D, to je pro me hifi!

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

Souhlasím s tebou, měl jsem Vulkány MK3 a musím říct, že když pominu pár opravdu drahých sestav na různých výstavách a show, tak v domácích podmínkách jsem asi nic lepšího neslyšel. U mne si bohužel nerozuměli s místností ( neměli u mne tolik prostoru, kolik potřebují) a tak jsem byl nucen přejít na o něco menší repro.

JAN_24
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JAN_24 »

Tam jsou vhodné dle mého právě MONTANy (do menších prostor). Já mám poslechovou místnost / obývák cca 5x 4,5 m s otevřeným průchodem do jídelny na kratší straně a Montany jsou dle mého ideál. Ale jak to vnímám, je to vždy hlavně o akustice prostoru. Pán od kterého jsem je kupoval je měl v mnohem větším prostoru, odhad 6x7 m, na zemi jen dlažba, na stěnách možná nějaký ten obrázek, žádná skříň, vestavěný krb a v rohu sedačka. Když jsem je poslouchal před koupí, znělo to hrozně - někdy je dobrý, když člověk ví co chce a nedá na první dojem. Já jsem spíš ověřoval stav měničů, než celkový zvuk.

U něj totální akustický peklo, u mě doma jsem absolutně spokojenej.

Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hans1983 »

Já mám "jen" Amun Mk V
https://www.hifi-wiki.de/index.php/Quadral_Amun_Mk_V

Předpokládám že je to nižší série výše zmíněných. Sem spokojen mám je v dýze jestli to dobře pojmenuji mahagon. Před nějakými roky sem je sehnal z druhé ruky za 17tis Kč. Ty vyší modeli bych asi už nezaplatil :)

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

No já mám jen Vulkan MK III, jsem spokojený a kdybych je chtěl nahradit novými kousky asi bych to finančně nadal ( investice by byla určitě více jak 200 000 kč ). Plný zvuk s pořádnými basy dnes něco stojí jak už zde bylo napsáno. Je to velice dobrá koupě, jen to chce adekvátní krmení, a dát si pozor aby to nebyly bedny ve kterých se vrtal nějakej samouk. Dnešní 40 kg bedny s cenovkou 150 000 kč se dle mého názoru nechytají. Pro rýpaly uvedu že jsem doma a na své sestavě nic podobného neporovnával, ale na druhou stranu jsem nějaké reprosoustavy v uvedené ceně měl možnost poslechnout u svých kolegů. Na druhou stranu uvedu že se jedná o velice staré modely a tím pádem je dost riskantní je kupovat od překupníků kteří je mohou neprofesionálně opravovat a přeprodávat. Quadral dodnes na tyto bedny poskytuje servis což o něčem vypovídá, prostě se povedly a stojí za to si je pořídit za zlomek ( 1/10 ) ceny ve smyslu k dnešním sestavám.

JAN_24
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JAN_24 »

Hans1983 píše:
14 bře 2020 19:59
Já mám "jen" Amun Mk V...
Dívám se, že hraješ na JVC AX-1100. To byla hned první volba, nebo jsi zkoušel více zesilovačů?

Měl jsem původně SHOGUNy Mk V a na 700 ES zvuku něco chybělo - jak jsem psal výše, buď výkon, nebo charakter ampu k nim moc neseděl.

OFF TOPIC: Poslal jsem ale Esprit dál v kombinaci s regálovkama B&W 601 s2 a zvuk byl na danou kategorii super.

Odpovědět