Quadral Montan, Vulcan, Titan MK 4,5

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
fb_zdeněk1
Kontaktovat uživatele:

Re: Quadral Montan, Vulcan, Titan MK 4,5

Příspěvek od fb_zdeněk1 »

Hellboy píše:
08 bře 2020 18:31
Teď jsem koupil od Machalika Titany MkV. Mám už roky Wotany Mk5 a považuju je za naprosto boží, takže jsem od nejvyšší řady nečekal málo. Doposud jsem hrál na BW Nautilus 801 a Wotany měl jen jako druhou sestavu v jiné místnosti. Po té, co jsem to včera přehodil na Titany, tak musím říct, že je to prostě lepší. Stojí to polovinu a hraje to parádně.

Basuje to strašlivě. Pustil jsem dětem pohádku, šel pryč a za chvíli se začalo ozývat o dvě místnosti vedle hrozivé hučení a vibrovat výplň dveří, tak jsem rychle běžel zpátky, že se něco posralo a k mému překvapení to byl jen jakýsi hluboký zvuk ze soundtracku :)

Zvukově kromě monstrózních basů, které mi ale nepřijdou nějak přehnaně navíc, je to prostě velká bedna nejvyšší třídy. Basy tam kde dřív nebyly najednou jsou a zní to líp. Jinak to má klasický zvuk starých Quadrálů. Velmi čisté a zřetelné výšky. Středy nejsou plechové a netahají za uši, ale jsou tam.

Zní to prostě tak hezky teple a přitom mohutně a zcela čistě. Ideální bedny na rock a metak, kde zahrají v naprostém kraválu kytar brutální basy, což spousta i dražších beden prostě nedává a zároveň když si pustíte jazz, tak jste prostě tam.

Titany prakticky nejdou sehnat, ale cokoli z MKV (Wotan, Vulkan, Titan) považuji za jeden z nejlepších poměrů cena výkon a člověk skoro aby přidal jednu nulu aby si mohl koupit něco nového co bude hrát srovnatelně. Tak to mám rád.

Jinak podělal se mi výkonnější zesilovač a tak teď hraju "jen" ze stařičkého Technicse SE-A5 a naprosto v pohodě to utáhne (jsem připraven na kecy, že jsem hluchej, pokud mi to stačí :)

Zdravím ... možná píšu pozdě :D . Nemá náhodou někdo na prodej Quadral wotan mk5 ?

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Quadral Montan, Vulcan, Titan MK 4,5

Příspěvek od Hellboy »

Přátelé, jen takový nový poznatek. Dnes u mě byli lidé zabývající se akustikou, kteří mi budou upravovat nový byt, abych neprudil sousedy a měřili mojí sestavu. Titany MkV se chlubí tím, že hrají od 16Hz do 80kHz.

Zároveň mi na tomto fóru bylo často v minulosti s posměchem vysvětlováno, že na metal mi stačí něco co hraje od 60Hz, protože v nahrávkách stejně nic pod to není a žádné hudební nástroje stejně tak hluboko nehrají.

Tak dnes jsme to měřili.

Obrázek

Zkoušeli jsme Love Unlimited od Fun Lovin Criminals, což je jazz/rap, Vltimas - Something Wicked Marches In, což je Death Metal a jeden film, kde to hodně bouchá - Godzilla vs Kong.

Ve všech nahrávkách hrály Titany od 20Hz až do 20kHz. V death metalové nahrávce bylo basů pod 50Hz nejvíc. Víc než v klasických dunivých filmových explozích. Pod 20Hz v zásadě nic nebylo, jedna ta mašinka dokáže změřit frekvence už od 6Hz a tam byla až do 20 prakticky 0, což ale předpokládám je v samotném mixu a je to tak správně :)

Tak nějak se ukázalo, že oblíbená tabulka, kterou zde občas někdo vytahoval a která ukazuje, že ani velká basa nehraje pod 40Hz, nemá tak úplně pravdu. Je mi vcelku jedno, jestli tam ty basy někdo přidává při mixu, zní to dobře a bedny co to nedokážou zahrát, což je velká část i velkých drahých beden, zní prostě hůř, než právě třeba Titany.

Titany (ale i prakticky všechny Quadraly ze série MkV a níž) jsou na tvrdou hudbu super a tvrdá hudba z ní z beden s mocnými basy mnohem lépe.

Odpovědět