Quadral Montan, Vulcan, Titan MK 4,5
Re: Quadral Montan, Vulcan, Titan MK 4,5
Ještě bych měl dotaz na majitele titan a vulkan dá se to poslouchat i potichu někde jsem četl že je to jenom na hlasitý poslech.Např.když si manželka bude chtít pustit rádio a pod.
Ano potichu hrají skvěle, a čím je hodláš napájet ?
Potichu poslouchám běžně, a je to bez újmy na kvalitě zvuku. Převážně hraji na nižší střední hlasitost, pohoda. Nářezy už dávám málokdy, většinou jen abych předvedl, co zesilovač a bedny dokážou.
Mám konec Yamaha m-60 jestli to bude stačit nevím ale když tak mohu mít ještě jeden,myslím že to má asi 140-160w do 8ohm.Dříve jsem chtěl nějakého podobného Luxmana z té doby m02 nebo m03 apod.ale zdá se mi že jsou dneska dost drahé a neměl jsem bohužel možnost přímého srovnání a bez toho nic jiného nekoupím.
Maji nižší citlivost ale jsou 4 ohmové. Hrát to určitě bude. Osobně bych použil M60 2x. Bude to daleko lepší. Měl jem Vulkany mk 4,5. Starší řady byly na výkon zesilovače náročnější. Titany se mi zdály o něco náročnější než Vulkany, ale přímé srovnani doma jsem neměl. Znám je ve spojení s aktiv packety Quadral...
Já za sebe a Montany dodám, zrovna včera jsem to zkoušel, při nízké hlasitosti je samozřejmě poznat úbytek detailů a prokreslenost zvuku.
Určitě potom se hodí zapnout Loadness a pohrát si z korekcemi.
(Ale dle některých HIFIstů se těchto tlačítek a koleček nesmí dotýkat

Yamaha M-60 by mohla stačit na Q.Vulkan. Cenový rozdíl byl mezi jednotlivými modely také dost markantní.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Dovolim si vlastni poznatek: ze sestava nehraje dobre potichu (ubytek detailu a prokreslenosti zvuku, jak zminuje JAN_24), nemusi nutne byt (jen) bednama. Je to o schopnosti hrat dynamicky a bez ztraty rozliseni pri male hlasitosti, tzn. o bednach i zesilovaci a jejich kombinaci. V hifi je tohle ale tezka disciplina. Nahlas zahraje dobre leccos, potichu uz zdaleka ne. Loudness v tomhle ale nepomuze, to je ciste uprava frekvencni charakteristiky. S rozlisenim, dynamikou nebo detaily nic neudela.
Pisu to obecne, zde uvedene Yamahy a Quadraly jsem spolu neslysel.
Pisu to obecne, zde uvedene Yamahy a Quadraly jsem spolu neslysel.
Titany hrají potichu SKVĚLE. Večer když je ticho a mám je puštěný opravdu decentně je to paráda.
Také poslouchám většinou po večerech na minimum hlasitosti a nemá to chybu. Nic ve zvuku nechybí.
Vzhledem k velikosti a váze asi musím jít do Vulkánu a mám i trochu nižší strop.
Mk 4 nebo 5?
Jedny mk4 mi utekly tak zatím nevím možná zkusím i mk3
U mkI-IIII je silnější krmeni nutnost. Je to zas trochu jiná bedna. Osobně mám nejraději mkIV...
Jo krmení k tomu rád dodám.