Repro na metal, hardcore a tvrdý rock

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
olympus720
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Repro na metal, hardcore a tvrdý rock

Příspěvek od olympus720 »

Obecně se mi na tvrdé styly osvědčily starší třípásmové repro německé výroby - vyšší řady Quadral, Elac, Heco. Z jiných krajů pak samozřejmě Infinity či JBL. V menší, špatně akusticky ošetřené poslechové místnosti preferuji uzavřenou ozvučnici. Za cca 10 - 15 000Kč si má možnost rocker pořídit slušné repro. Bohužel mám problem s novými repro do cca 30 000kč. Nedokáži zahrát pořádné basy, dnes se výrobci spoléhají na subwoofer.

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

Já si myslím že vše je o tom co vlastně preferujeme. O tom že já starý ( v obou významech slova, jde mi na padesát a metal poslouchám od dvanácti) rocker a metalista skončím s poslechem u regálovek se mi v životě ani nesnilo.Před desíti lety kdy mi začal jaksi vadit zvuk cink, bum jsem začal vážněji řešit hifi.Přes nejrůznější repra od velkých TVM přes DIY projekty, Prosony, subwoofery,Acoustic Energy Radiance 3 jsem nakonec skončil u "regálů" a dal tak přednost čistotě, detailu, oddělení nástrojů (což pro mě bylo velmi důležité) a méně ale přesnějšího basu před nejnižší oktávou.Takže objetováním spodního pásma jsem získal tři nebo čtyři plusy proti jednomu mínusu.Je mi jasné že pro spoustu z vás je tato varianta nepřípustná, přiznám se že i pro mě by to před takovými dvaceti lety bylo nepředstavitelné, ale jak jsem již psal mám roky, bydlím v paneláku a dnes si poslech i třeba AC/DC užívám při kafíčku a relativně potichu, i když nutno dodat nejsem dědek, který sedí doma v županu. :lol: Ročně navštívím tak dvacet koncertů (naposledy zimní Masters of Rock) a pokud je to jen trochu možné trávím je v kotli před podiem v metalovém triku.Tímto samozřejmě nikomu neříkám aby toto bral za bernou minci ale chtěl jsem tím říct že i metal se dá poslouchat na regálech a pěkně si to užít, vždyť metal není jen o base ale i o kytarách, zpěvu, solech, vokálech a já nevím o čem ještě.Takže tady názor taky z druhé strany mince *2thumbsup* !

p79avt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p79avt »

Sany píše:Já si myslím že vše je o tom co vlastně preferujeme. O tom že já starý ( v obou významech slova, jde mi na padesát a metal poslouchám od dvanácti) rocker a metalista skončím s poslechem u regálovek se mi v životě ani nesnilo.Před desíti lety kdy mi začal jaksi vadit zvuk cink, bum jsem začal vážněji řešit hifi.Přes nejrůznější repra od velkých TVM přes DIY projekty, Prosony, subwoofery,Acoustic Energy Radiance 3 jsem nakonec skončil u "regálů" a dal tak přednost čistotě, detailu, oddělení nástrojů (což pro mě bylo velmi důležité) a méně ale přesnějšího basu před nejnižší oktávou.Takže objetováním spodního pásma jsem získal tři nebo čtyři plusy proti jednomu mínusu.Je mi jasné že pro spoustu z vás je tato varianta nepřípustná, přiznám se že i pro mě by to před takovými dvaceti lety bylo nepředstavitelné, ale jak jsem již psal mám roky, bydlím v paneláku a dnes si poslech i třeba AC/DC užívám při kafíčku a relativně potichu, i když nutno dodat nejsem dědek, který sedí doma v županu. :lol: Ročně navštívím tak dvacet koncertů (naposledy zimní Masters of Rock) a pokud je to jen trochu možné trávím je v kotli před podiem v metalovém triku.Tímto samozřejmě nikomu neříkám aby toto bral za bernou minci ale chtěl jsem tím říct že i metal se dá poslouchat na regálech a pěkně si to užít, vždyť metal není jen o base ale i o kytarách, zpěvu, solech, vokálech a já nevím o čem ještě.Takže tady názor taky z druhé strany mince *2thumbsup* !
hezky řečeno, jen bych taky rád dodal, že metal a rock poslouchám hodně, koncerty a nahrávací studia navštěvuji co to jde. Když pracuji, tak například hraji z PC přes audiotrak prodigy HD2 plus OPA2134, pak rovnou do konce 2x75W bez korekcí, na PC foobar a přes ASIO, reprosoustavy RIHA - MIKRO MONITOR a jsem spokojený, na poslech ve vzdálenosti cca 1.5m dostačující na žánry které mě zlepšují den z celodenní rozlítanosti :) chci jen říci že slušná reprosoustava musí umět zahrát obstojně vše. Snad sem někomu nesebral sen o velkých rockových bednách, sám je mám taky rád! ale musí být místnost, čas a klid k poslechu :)... Hezký večer

martinpapo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinpapo »

vedel by niekto dalsi potvrdit info vhodnosti JBL LS80?

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

martinpapo: JBL LS80 jsem poslouchal zhruba před třemi lety na NAD M3+M5, jako rockerovi se mi to líbilo, nic mi nevadilo a desing je opravdu luxusní.

martinpapo
Kontaktovat uživatele:

Sany píše:martinpapo: JBL LS80 jsem poslouchal zhruba před třemi lety na NAD M3+M5, jako rockerovi se mi to líbilo, nic mi nevadilo a desing je opravdu luxusní.
dik za postreh.
mne prave nereze ten design. hlavne bez sietok...a niesu malee

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

JBL povazuji vseobecne za rocku a metalu „priznive naklonenou“ znacku. (Nepohrdne ale ani folkem, blues a jazzem. 8-) )
Nejsou prezprilis analyticke, ale ani „zabarvene“ a rozhodne ne "vycmrdle". Maji plny, teply a velmi dynamicky projev a diky jejich ucinnosti je mozne rozhybat je i zesilovacem s „prumernym“ vykonem.
Za naprostou „pecku“ platil v 90-tych letech model „L90“ v provedeni studioveho monitoru, ktery i s lampovym zesilovacem dokazal vyvinout velmi solidni tlak „na branici“. *thumbs up*
Samotne LS 80 sice neznam, jejich test v casopisech „Audio“ a „Stereo“ ale preci jen neco napovi:

http://www.audio.de/testbericht/jbl-ls-80-310564.html

http://www.stereo.de/index.php?id=423

Zda se, ze JBL svuj kurz stale uspesne drzi. ;)

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Mám ve své sbírce převážně rockové nahrávky a nechybí tam i pár ostřejších věci typu Slayer, Machine Head, Testament atd. Když jsem pořizoval bedny, tak jsem pochopitelně zkoušel i tyto nahrávky a mezi trojicí značek Xavian, Bowers & Wilkins a Tannoy se mi nejvíce líbil zvuk Tannoy. Xavian (Preludio) měly příliš jemný a měkký zvuk, Bowers (PM 1) obyčejný sterilní přenes, který mě v podstatě ničím nezaujal. Tannoy DC6T - tady to mělo všechno říz a barvu zvuku, jakou jsem si představoval. Tak jsem se tím pádem zaměřil na tuto značku a nakonec pořídil vyšší model DC8T, který mi ten "rambajs" naservíruje i s luxusními spodky. Ale dle diskuzí na netu mám pocit, že Tannoy je specifická značka se zvukem, který buď miluješ nebo nenávidíš. :D

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Tak to Vám závidím...mně hraje všechno stejně jak plastová bedýnka závodního rozhlasu po drátě za normalizace, no asi jsem neměl to štěstí a příležitost poslechnout si pořádné boxy v tlumené místnosti a tak podobně. Ty Pionýry 901 to je jedná hrůza, za strašné (tenkrát) peníze až se mi nechce do toho šťourat, tunit, výhybky ladit a cpát výplně která tam chybí. Dobrý zvuk měly pro mě a ten heavymetal brekdown co poslouchám 35 let polské Altus 140 Unitra Tonsil třípásma, bassreflex, 140W / 8Ω, regulace výšky-středy, v počátcích prodávané pod logem Akai, vývoz do EU jako Dynamic Speaker HX100, fotku někdě mám a zveřejním zájem-li bude. Výš jsem se nedostal.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

NIN píše:Ale dle diskuzí na netu mám pocit, že Tannoy je specifická značka se zvukem, který buď miluješ nebo nenávidíš. :D
A nejen Tannoy. Takovych zvukove "vyhranenejsich" znacek je vic, napriklad Klipsch, KEF nebo Canton (ale i dalsi). ;)
lechos píše:Ty Pionýry 901 to je jedná hrůza
Vim o cem mluvis!
Reproduktory od Pioneeru jsou hruzne v podstate vsechny, vcetne vyssich modelu "Prologue". Sam jsem mel "CS 780" a byl jsem z toho zvuku "na palici".
Moc rad jsem v te dobe vzpominal na kvalitni repro znacky "Videoton" od soudruhu z Madarska. :lol:
A (neber to prosim jako utok) ani gramofon Pioneer "PL 770" mne zrovna nepresvedcil..... *sunglases*

martinpapo
Kontaktovat uživatele:

pokukoval som aj po Tannoy. Asi mi neostava nic ine iba chodit a vybrat si uchu najkrajsie. Tak aby ma to bavilo.
V Kosiciach mame 2 studia a moznosti si vypocut "len" znacky: Vienna Acoustics, Dali, B&W, Sonus faber, Canton , Klipsch a Martin Logan.

ubl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ubl »

moc mně pobavila tahle diskuze, kde se lidi co poslouchají jazz, varhanní konzerty a další okrajový žánry, vyjadřují k tomu, jak má znít metal, jak je to hrozně špatná muzika, že to poslouchaj jenom náckové, ..... asi je na světě hodně nácků, když se podíváte na návštěvnosti koncertů, tak až na vyjímky jsou právě metalové/rockové koncerty/festivaly nejnavštěvovanější - zřejmě sjezdy NSxAP;
stačí se podívat na názvy LP metalových skupin a hned je jasné, že sou to nacisti - např. NAPALM DEATH - nazi punks fuck off;
ty samý lidi bádaj co má a co nemá hodně basů - ta varhanní hudba (to SACD co tu bylo zmíněno) - dyť tam ani basa nehraje ....
říkat o sepultuře, slayeru, že jejich nahrávky z 80 let sou špatné - dyť to sou desky co utvářely historii metalu, inspirovaly další tisíce skupin, ....
vždycky jsem si myslel, že hi-fi znamená super sestavu, na které pak poslouchám to co se mi líbí, ale podle to toho co tady čtu, je to asi naopak, koupim si super aparaturu a k ní si pak vyberu žánr, který na ní bude super znít, ....

Historik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Historik »

Tak ja mám väčšie regálovky od KEFu a hrajú kvalitné rockové/metalové nahrávky luxusne. Je to proste o preferenciách, mne sa ich zvuk páčil viac ako u repro za násobne vyššie ceny (napr Focaly). Ale ktovie, možno raz vyrastiem... :D

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

ubl píše:....lidi co poslouchají jazz, varhanní konzerty a další okrajový žánry, vyjadřují k tomu, jak má znít metal....ty samý lidi bádaj co má a co nemá hodně basů - ta varhanní hudba (to SACD co tu bylo zmíněno) - dyť tam ani basa nehraje ...
Díky za příspěvek, já taky se moc pobavila..... :lol:

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Novější série boxů ten Pioneer jednoznačně odrbal jak prase a zbabral k nemožnosti až mám někdy podezření na konkurencí infiltrovanou sabotáž...CS603 nehrály špatně ale to je 30 let zpět - nebo více...no naštěstí výběr je dnes nepřeberný a ceny (někdy) lidové kdo má aspoň těch průměrnejch 26tis. Kč brutto/měs. :lol:

Odpovědět