Repro na metal, hardcore a tvrdý rock

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
boxer

Re: Repro na metal, hardcore a tvrdý rock

Příspěvek od boxer »

BK z vás má určitě radost. *bravo*

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

zatim nejvetsi ulet co se tyce subu jsem videl tady :-) vyzdeny na podlaze z cihel

nejde hodit odkaz, musite se proklikat pres Products / Do It Youself / Articles / Ultimate Subwoofer

http://www.bd-design.nl/index1.html

Obrázek

Obrázek

Some technical data of the Ultimate Subwoofer

* Sensitivity per channel - 112dB/1Watt/1m (in room about 92dB/1Watt/1m @ 10Hz)
* System used frequency response - 10Hz to 22Hz (after EQ and crossover)
* Total moving diaphragm area - 17.280 cm2 (1,728 m2)
* System Fc - 44Hz with Qtc - 0,5
* Total 12" woofers used - 32 x Beyma 12BR70 (16 per channel)
* Total impedance - 8 ohms (4 sets in serial connected drivers wired in parallel)
* Dimensions - 400*300*64cm (W*D*H), Netto total volume - 4.650 liters
* Using a Behringer Ultradrive Pro DCX2496 as crossover and EQ (low pass at 22Hz with a slope of 48dB)
* Using the BD-Design CrazyA to drive this monster (2 x 30Watt and bass configured)

WARNING: Real sub frequencies on a level that is too high can cause serious injuries to your organs!

topinka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od topinka »

A co tyto kósky

Obrázek
Obrázek
Obrázek

podle specifikací by to mohli uhrát
Bass driver 380mm Alnico
Bass/Mid 200mm Alnico
Mid-range 75mm soft dome
Tweeter 25mm soft dome alnico
Super tweeter 25mm soft dome
Frequency response +/- 3dB 25Hz – 45kHz
SPL 1W@1m 90dB
Nominal impedance 6 ohm
Impedance variation 4.0 – 17.0 ohms
Dimensions H x W x D (mm) 1215 x 688 x 51 *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup*

bbb19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bbb19 »

jak začátečník vwe foru nestačím mrkat... to abych si dal panáka,než něco napíšu... ale zkusím k věci. Dělší dobu se snažím poskládat aparaturu pro kamaráda, který hraje výhradně metal. Jsem v dávno minulých letech metalem odchován. Po pravdě jsem vždy chápal jen hudbu dobrou a špatnou, dobře nebo špatně nahranou. Nic více. Přestože je z logiky věci asi dost nahrávek metalových kapel v horší kvalitě, nemění to nic na tom, že je jich dost poslouchatelných. Tedy je podle mne třeba oddělit věci na to, co od toho kdo očekává. Že z hlediska měření či jakýchkoliv jiných zákonitostí tento druh hudby hrát nemůže je obecný názor. Nicméně přesto mě nakonec nalezená sestava udělala nesmírnou radost z poslechu. A je mi jedno, jestli je to pouze subjektivní dojem toho, co od toho očekávám, protože podle mne u hudby, kde jste buď osloveni energií, která plyne nebo ne nejde o barvu nástroje. Dnes polsouchám hudbu, která high-endu voní více. Nu - jazz, střední proud i komorní hudbu. Přesto bych rád založíl i ostré CD a byl bych rád, kdyby se na mne navalilo to , co u pana Ročka při poslechu JBL LS80 s Cambridge serie 650 - zesik i cd , a nálsedně tytéž bedny a aparát Meridian. Našel jsem po dlouhých týdnech hledání a poslouchání různých aparátů, čtení různých recenzí a prohledávání internetu , konečně to, co jsem hledal. Metalovou muziku tak jak jsem ji měl rád, kdž jsem ještě nevěděl, co je High-end. A našel jsem i víc. Dokonce použiju slova, která se pojí s jinými druhy hudby. Třeba jako prostor nahrávka, Dave Mustain neseděl v kopáku ale stál pevně před ním, tak zněle, že jsem mu rozuměl slova, jako detail, když James LoMenzo vzal za basu, struna měla krásně kovový zvuk, když kopák nasadil dvojblok,stále jsem zaznamenával jednotlivé údery... A to vše za plného toku energie,m která se na Vás valila. Nadchlo mne to tak, že jsem přijel z Chrudimi domů a vytáhl staré Maidny, Judasi , Accapty a užil si minulost. Protože i toto byl a je metal.... a po všech těch posledních testech, neseděl jsem v ŽÁDNÉ KOULI... KONEČNĚ!

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Ještě řekni jaké bedny to nakonec byly. To nejdůležitější si vynechal :)

bbb19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bbb19 »

nevynechal , přeclédl jsi v mé slohové práci, sestavy JBL LS80 + Cambridge serie 650 - cd+ zesík resp. JBL LS80 + Meridian G řada. Obě sestavy hráli skvěle, Cambridge ostřeji, jakoby syrověji - 2 ze tří posluchaču preferovali, já inklinoval k Meridianu, trochu jemnější, za to pro mne detailnější zvuk. Myslím, že podstatné je , s číém se bedny krmí. Z počátku jsem myslel , že bez subíku metal nebude metalem, ale nakonec problémy s laděním nestojí za to, když jsou takové bedny jako LS- 80...

pink panter
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pink panter »

BVa píše:To je sub? *taktone* Toto je sub, :D
Obrázek
21" a z druhej strany boxu je druhý, príkon cca 3kW, hrá to od 15Hz. Určite dosť aj na rock. *2thumbsup*

Tak toto som počul, išlo domáce kino s podporou tohoto macíka nazvaného Mobydick,bolo to neuveriteľné,film Kung fu Panda ma dostal,nikdy mi nič v domácom kine neofukovalo nohy *2thumbsup* , Duri máš to super *bravo*

Pistacius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pistacius »

Verim ze susedia z okolia 5km sa odstahovali prec...
:lol:

RoXoR
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RoXoR »

Ja počúvam Metal na týchto kúskoch a som spokojný ...

Obrázek

Vlasto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vlasto »

tak ktoré z nich zahrajú metal?

Obrázek

Dragon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dragon »

RoXoR píše:Ja počúvam Metal na týchto kúskoch a som spokojný ...

Obrázek

Cabasse sú vynikajúce na rock, metal, sú expresívne, dynamické .... ja zatiaľ hrám metal, rock na Cabasse Kara a to je paľba a poriadna .... *palec*

anawak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anawak »

moju zbierku nosicov tvori zo 70% metal a hard rock a nejak som tak dospel k poznaniu, že najlepsie mi sedeli bedne od Bower and Wilkins 800 seria (804 D, 803 D, 802 D)alebo potom CANTON reference (aj ked sa hrozne dlho zahravaju).
Ale naposledy som pocuval metal na AVALON Ascendant..... a padol som na zadok- Supeeer----------

Panzer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Panzer »

Mozna hloupy (tedy velmi pravdepodobne hloupy) dotaz:

A co resit proste spatne nahravky, kterych se ale nechci vzdat, resp. prestat poslouchat proto, ze na vymazlene rovne sestave (kde vsechno dobre nahrane zni uzasne) hrajou na nic, dobrym parametrickym ekvalizerem? At uz hardwarove - treba necim takovym http://sabine.com/Pro_GRQ2_index.htm - nebo si neco podobneho udelat hezky po jednotlivych skladbach nebo pasazich napr. v Cubase, a udelat si vlastni remaster... ?

Pro upresneni - netvrdim, ze: 1) spousta nahravek neni prisernych a placatych a 2) ze pri lepsi praci ve studiu by nic z toho nebylo potreba, ale kdyz ono 3) ke spouste takovych nahravek ma clovek proste citovy vztah :-)

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Byl jsem navštívit p. Navrátila v Havířově, hledal jsem reprobedny k mému int. zesilovači Luxman L530. Žánr byl právě rock/metal. Zkoušeli jsme různé Ushery (X-708, S-520II, V-601) Xavian - Duetto, ale bylo to takové nudné, pomalejší, nedůrazné kopáky. Potom na řadu přišli Dali Lektor 3 a to byl panečku nářez. Já byl úplně nadšenej, zvlášť když cena těchto bedýnek je 14 tisíc :shock: . Metallica - One, Helloween, Dio, AC/DC, naprostá paráda.

Zkoušeli jsme ještě novější model Dali Ikon 2 s hybridním výškovým reproduktorem a nejspíš to bylo právě tím. Výšky byly až příliš řezavé, boleli z toho uši. Určitě to půjde upravit zesilovačem, navíc podání středů a basů bylo ještě lepší jak u Lektorů.

Značka Dali mě dost překvapila, zvlášť když jsem se o ní nikde nic pořádného nedočetl. Určitě stojí za poslech. *thumbs up*

Lektor 3:
Obrázek

dedek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedek »

pro samoT
Zahraji DALI Lektor 3 take jine zanry ??? .... treba elektroniku, moderni muziku, jazz, klasiku? Hledam univ. male repro do male zatlumene poslechovky, bassreflex dopredu mi vyhovuje.

Odpovědět