Repro na metal, hardcore a tvrdý rock

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Repro na metal, hardcore a tvrdý rock

Příspěvek od samoT »

dedek píše:pro samoT
Zahraji DALI Lektor 3 take jine zanry ??? .... treba elektroniku, moderni muziku, jazz, klasiku? Hledam univ. male repro do male zatlumene poslechovky, bassreflex dopredu mi vyhovuje.
Ahoj,
to fakt netuším, doma je ještě nemám, to co jsem psal byla zkušenost ze studia. Navíc je krmil zesilovač i CD player Luxman a navíc tuto hudbu vůbec neposlouchám. Ale za poslech stojí.

Hanz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanz »

Já mám doma Dali Mentor 2 s hybridním výškáčem a právě kvůli univerzálnosti a skvělému rozlišení (nejen) na výškách jsem si je koupil. Ikon 6 znám velmi dobře od kamaráda, jsou to prostě analitické bedny citlivé na nahrávku. Mají trochu syntetické a ostřejší výšky oproti Mentor. Dost u nich záleží na natočení repro k posluchači, nesmíš je natáčet dovnitř k uším, ale nechat je hrát kolmo nebo velmi mírně natočené dovnitř. Pak hrajou OK. Jsou tak i navržené od výrobce (je to napsáno v návodu). První den jsem je měl natočené k uším a fakt to bylo za pár minut dost nepříjemný.

Pokud je budete poslouchat, tak se nenechte ukecat prodejcem na údajně skvělou reklamní kombinaci Nad a Dali, je to katastrofa, leze z toho jakýsi mono zvuk. Nechte si zapojit jinou značku. Skvěle hrajou s Atollem a Audionetem, velmi dobře s Marantzem, špatně s Yamahou a otřesně s Nadem (víc jsem toho neslyšel).

slayers
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slayers »

Tak po přečtení této debaty jsem se musel pousmát nad vyhraněností a ironií některých příspěvků.Vždyť tvrdá muzika,tedy i metal má takových odnoží a možností si vybrat že nechápu její házení na jednu hromadu ať se to týká kvality zvuku a nebo hudby.
Jako alespoň jeden příklad bych uvedl Armored Saint-Revelation,pokud jste toto cd slyšeli,musí vás donutit alespoň k debatě na úrovni.
Jako tip bych zkusil repro Elac ve spojení s Denonem,jejich odlišné podání si vyhovuje.

jacq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jacq »

jeee, tak dobre uz jsem se u diskuze dlouho nepobavil, fakt mi tekly slzy :D takova sranda nebyva ani na idnesu pod recenzema o audio...

poslouchal jsem dali concept 6, metaliku, nektere pisnicky se mi dokonce zacaly libit. kdyz hrala basa, tak hrala basa, v ramci moznosti beden, samozrejme. doplneni o subwoofer by urcite pomohlo (mene uz pak potesi sousedy). takze proc ne.
taky jsem slysel elac 201, davaji prokreslenejsi a detailnejsi vysky. nemeli jsme subwoofer, takze to byl takovy poslech/neposlech. se subwooferem to bude fajn.

posloucham (kdyz uz mam naladu) spise jiny zanr metalu, nez o jakem zde pisete, vetsinu vyse zminenych kapel znam jen od kamose, ktery je smazil z pocitacovych bednicek encore, ja si obcas pustim do sluchatek black sabath nebo iron maiden a tam hraji "tak jak jsem si zvykl" :) v dobrych sluchatkach clovek vetsinou uslysi vic, nez v prumernych bednach, ale nenahradi vibrace nizkych frekvenci vnimane celym telem. na koncerte to zni (vetsinou pokazde) uplne jinak, tam jde jen o endorfin... jednou jsem byl na dobre nazvucenem koncerte, ale to byl karel plihal...

ps. jak jste sem posilali ty velke a vetsi repraky, vzpomnel jsem si, ze jsem kdesi na netu zahlidnul zajimavy pocin od mitsubishi
Obrázek

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Já si někdy rád taky poslechnu metal a tvrdý rock a to na bednách staršího data Pionner HPM 60. A rozhodně to nehraje špatně. No ,ale hardcore ,kde blují do mikrofonu nemusím.

boxer

Příspěvek od boxer »

A co tyto?

Trenner & Friedl Duke loudspeaker
Price €130,000 (ale pááár) *thumbs up*
Obrázek

Frequency Response22 Hz to 80,000 Hz (f-3dB) Sensitivity92 dB (2,83 V/1 m) Impedance8 Ohms
DimensionsHeight 1500 mm Width 500 mm Depth 850 mm
Amplification requirement4x monaural amplifiers, or 2 stereo amplifiers
Weight 129 kg
Finishes Bodyon demand
Finishes Fronton demand
Monaural Active Crossover XON
Bandwith20 Hz to 1 MHz (f-0.1dB) Noise level-99dB A weighted Output impedance50 Ohms Output level10 V RMS Power consumptionmax. 25 Watts
Dimensions Height 250 mm Width 390 mm Depth 80 mm

boxer

Příspěvek od boxer »

nebo

Peak Consult Ultimatum
€169,000

Obrázek

Mamut
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mamut »

To radši budu jezdit za ty prachy na bigbít po celém světě kde se co zajímavého šustne :D Pro mě stále platí Hard 'N' Heavy si nacpat do hlavy přes vhodná sluchátka..samozřejmě sem velice ohleduplný ke svému okolí a proto používám uzavřená :)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

BVa
tak to je mazec. milion repráků, každý na jiném místě + suby co zahrajou 10Hz !!! no neber to! dinosauři z Jurského parku budou neskuteční...

no a "sub-atomické" akcelerátory a "epigenetické" signální kabely???
:lol: :lol: :lol:
to musím mít!!!

Vlasto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vlasto »

Myslím, že tieto americké bedničky za nejakých prijateľných 7000$ by rock zvládli bez problémov: Legacy audio Focus HD:

Obrázek

Horal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horal »

Naše bedničky AQ 820 ty tuto hudbu zvládají taky dost dobře.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Kamarát si po tohtoročnej výstave v Prahe veľmi pochvaľuje KEF Q900. Skúšal tam niekoľko druhov reprobední do 200 tis. Kč a tieto mu zahrali jeho obľúbený Iron Maiden najlepšie a to len za 1/4 tej ceny.

Felčar
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Felčar »

Poslouchám metal na Quadralech: Amun (sloupy) a Rondo (regálovky) a jsem celkem spokojený...JInak byla celkem zábava číst příspěvky v tomto vláknu od začátku. Čeho se člověk nedočká od dospělých (? :? ) lidí...

týno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od týno »

zdarec rokeři repro na bigboš to je celkem těžké - a, budto se člověk smíří s malo informacemi ,to znamená že věčina metal-rockových nahrávek se dá poslouchat,ale hifi v tom nelze hledat. b,nebo přesný zvuk to jest hifi tak se zase věčina poslouchat nedá to je fakt! já to zatím vyřešil repro sony ss f 80es a kupodivu jsem i bigbošem spokojenej.a když si chci užít koncert doma tak otočím volume doprava a je to mazec opravdu hustej,i kamoš co má infinity resance cena nových kolem 120000 kč tak sony na bigboš lepší-prostě koncertní zvuk.tak to mám já
jinak sony uměj i klasiku,jazz,nebo micuse atd.-to jsem taky spokojenej,tím nechciříci že mě to hraje jak má,to ne jsou samořjmě lepší ,ale už jsem za svuj hifi život taky něco slyšel je mi 42 tak že vim že každej posun ale oprravdový posun tak finančně bolí že jsem asi v cíli
a jěště ke kvalitě nahrávek,kuli tomu že bigboš je většinou ne tak dobře nahraný ,nepřestanu ho poslouchat ,jsou tam pro mě emoce,které ve sterilním jazzu nejsou akorát to dobře hraje to jo.

Odpovědět