Repro na metal, hardcore a tvrdý rock

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Donuts
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro na metal, hardcore a tvrdý rock

Příspěvek od Donuts »

MB píše:
kazzatel píše:Na banána ? Ne, to je napřesdržku a nejlépe v tlupě....a pak si zahajlovat a pochodem vchod, na což se metal báječně hodí.... :mrgreen:
Tebe uz z toho, ze ta na druhom fore oslovuju Mistre uplne jebe? Ake hajlovanie? O com to tu pises? Kde zijes? Uz sa zobud...ked nerozoznas metal od oi a skinheads hudby s fasistickymi textami, tak radsej drz hubu....niekedy je fakt mlcat zlato. ja viem kto si a co si "dokazal", ale to ta neopravnuje pisat take p.icoviny!

No Kratkej proces hral slusnej metal. :lol:

Rez a rubaj do krve, nebude to poprve, pokial Slovak na Slovensku panom nebude.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Prosím admina, aby Kazzatelovy příspěvky rozhodně nemazal. Je to to poslední, čemu se dá ještě v dnešní době zasmát. Mám rád jeho styl a bohužel, ať se to mnohému z nás líbí či ne, MÁ PRAVDU!!!

Metal nemusím, to je taky pravda, ale pár věcí od ich na Cd mám a souhlasím s tím, že je to zvuková pasta, hnus a na to utrácet prachy fakt nemá moc smysl. Mám doje, že celá metalová nahrávka od prvního doteku na strunu je záměrně udělaná tak, aby to "byl hukot", tedy natažený bas kolem 80Hz, má to pak koule, zkrslení boosteru je snad ještě znásobené (krásně to řeže do uší) a činel a hjatky mají tak +6dB navrch, aby to správně zvonilo. Hlasy uječený jako když chlapa kastrujou...Tohle je můj pohled na metal, nedělám si iluzem že v praxi to bude moc odlišný.

Zajímavý je, že mám taky takové trochu dospělejší bedny s 12´´ basákem a pohání to 500W silostroj, ale ani na tom prostě metal nevydržím poslouchat dýl než 5 minut. MOžná, že Qudraly dle německého stylu a zvyku zahrají metal dobře (resp. tak že se ti to líbí), ale s hifi to fakt asi nemá co do činění. Jen to vytváří ILUZI přítomnosti na koncertě, kde - přiznejme si-je zvuk prakticky vždy tragedie, když jde o tento žánr.

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Tak zkusíme zase psát trochu k věci a bez jízlivosti a urážek ne?
Myslím, že mazat v tomto vlákně by bylo kontraproduktivní. Ať si každý udělá obrázek o vhodnosti a stylu jednotlivých příspěvků sám, kdybych to nyní promazal, tak by to vedlo ještě k rozvášněnějším diskusím obou stran.

merhaut:
Opravdu se mi nelíbí, když reaguješ na každý příspěvek Hellboye jako býk na červený hadr a reakce jsou jen plné jízlivosti a krátkých štěků. Tohle do normální diskuse opravdu nepatří. Buď napiš něco přínosného k tématu nebo nereaguj vůbec.

kazzatel:
Příspěvky o hajlování, pokérovaných magorech atd. sem opravdu nepatří, ať je tvůj názor na metal jakýkoliv. Prostě ho neposlouchej a nenavážej se do lidí, kteří to vidí či slyší jinak. Svůj názor můžeš napsat i jiným stylem, navíc do vlákna kde není silně off-topic. Toto vlákno není o tom, jestli se metal dá poslouchat nebo ne, ale o tom, které repro jsou na něj případně vhodné.

Ač si Vás obou velmi vážím za to v čem jste opravdu dobří, tak tento styl vystupování tady na fóru tolerovat nebudu. Buď jej v přispívání vynecháte nebo budu muset zasáhnout.

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

A jeste poznamka, Satriani a Vaio nejsou metalisti, ale onanisti.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Já metal taky neposlouchám, ale metalisti mi při zběžném pohledu připadají spíš sympatičtí (blíž nikoho neznám, když nepočítám spolužáky kdysi na SŠ). Ale když při projíždění stanic před usnutím na tohle narazím, tak si to občas poslechnu, do sluchátek (nějaká stanice v Praze dává český kapely, moderátor tam neuvěřitelně ráčkuje). Zvlášť takové styly kdy zpěváci "zpívají" takovým bizarním hlasem jako z hororu. Připadá mi zajímavé, když se jinak obyč chlap, možná hlava rodiny, takhle odreagovává.

Takže z mého dojmu, muzika to technicky není nijak kvalitní, s malou dynamikou a za velkou investici to nestojí, pokud to člověk nemá jako hobby číslo 1 (a pak dlouho nic). Na druhou stranu na kvalitní sestavě i špatné věci znějí lépe.

Jirka83
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

Zdeny píše:Prosím admina, aby Kazzatelovy příspěvky rozhodně nemazal. Je to to poslední, čemu se dá ještě v dnešní době zasmát. Mám rád jeho styl a bohužel, ať se to mnohému z nás líbí či ne, MÁ PRAVDU!!!
Promiň, ale v tomto případě pravdu nemá.. Byť můžou být jeho příspěvky k pousmání, v metalové hudbě se očividně nevyzná (a není sám), jen zkouší provokovat... Mě osobně není příjemné, když se přes takové OT pokusy a vtípky musíš dohrabávat k něčemu k tématu..

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Jirka83 píše:Byť můžou být jeho příspěvky k pousmání
Spis k zamysleni nad smyslem investovat do hifi pri poslechu "nehifi" nosicu.

boxer

Příspěvek od boxer »

Jistě,ale z druhé strany buďme trochu tolerantní.

Jistě ,nesouhlasím s hajlováním a hraním si na tvrdé "blood-death-men",sám dnešní speed,black,gore,doom .... atd neposlouchám ( http://musix.nazory.cz/view.php?cisloclanku=2006060005 ),ale

z druhé strany.

Když jsem na přelomu 60.a 70. let poslouchal Led,Zeppelin,Deep Purple,Pink Floyd,Black Sabbath,tak můj otec mohl vyletět z kůže a dostával jsem podobné dardy jako nyní píše Upupa. Po letech se mi sám přiznal,jak jeho pronásledoval jeho otec (můj děda),zvyklý na dechovku,když můj otec poslouchal swing.Já jsem nepochopil,když mé dcery poslouchaly Spice Girl,Backstreet boys,Oceán...atd,jak to mohou poslouchat.To co poslouchá zeť,to už vůbec mi hlava nebere (trance,hiphop) a o vnoučatech ani nemluvím.

Takže pouze a jenom generační vývoj.

Vlasto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vlasto »

metal ako hudba:
odnoží metalu a hard rocku je ako maku, niektorí su imidžisti, niektorí vôbec, ale hádzať ich všetkých do jedného vreca môže len ten, kto nevie, nepozná , nerozumie...

Takisto sa nájde veľa dobrých metalových nahrávok, hlavne s novej dielne, nevidel by som to tak tragicky, treba hľadat, počúvať...

reprodukcia:
Pevný basový základ, kopáky dôrazné, prekreslené, nezahuhlané a suhlasím s Dadaftom, podanie by malo byť surovejsie, na druhú stranu nikto nechce aby ho po 10 min. rezali uši. Nájsť komprosim asi nie je ľahké.

Nedávno som bol na výbornom progress metalovom koncerte a kým sa mi neunavili uši, tie atribúty tam boli, prekresleny kopák v hrudi, rezavé gytary a klávesy , všetko v prijateľnom množstve...

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Jirka83 píše:
Zdeny píše:Prosím admina, aby Kazzatelovy příspěvky rozhodně nemazal. Je to to poslední, čemu se dá ještě v dnešní době zasmát. Mám rád jeho styl a bohužel, ať se to mnohému z nás líbí či ne, MÁ PRAVDU!!!
Promiň, ale v tomto případě pravdu nemá.. Byť můžou být jeho příspěvky k pousmání, v metalové hudbě se očividně nevyzná (a není sám), jen zkouší provokovat... Mě osobně není příjemné, když se přes takové OT pokusy a vtípky musíš dohrabávat k něčemu k tématu..

Jirka83: a v čem ne? V tom, že metal je z 99% mizerbně zvukově udělaný? Však to tak je, uječené středy, vytažená basová boule a to navác vše zkreslené. A o tom byla řeč, či ne?

Vezmu nahrávku Sepultura - hnus k blití. Vezmiu Slayer - to samé. A další a další.

Satriania ani Vai není sice metal, i když je to někdy tak považováno, ale konkretně od Satrianiho Surfing with the alien od MFSL je jiná liga - ta se poslouchat dá a nikod to nebude napadat kvůli špatné kvalitě. A navíc, vzpomeň si na nedávné celosvětové akce pořádané proti kvalitě posledního CD od Metalicy? Tak ještě souhlasíš, že metal je dobřě zvukově udělaný ?? Nemluvím o obsahu, ale o kvalitě zvuku!!

agustini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agustini »

..siel by som si vypocut neake tie PA bedny. Kedysi som cital prispevok o HiFistovi co hladal bedne na metal a oslovil ho prave neaky PA system. Mozno to bolo prave na tychto forach, ale uz si nespominam.. Ak clovek prezije ten cisto funkcionalisticky vzhlad a neplanuje to umiestnit niekam do obyvaku s modernym nabytkom , tak to moze byt tiez riesenie nielen na metal. Navyse za par korun... ;)
Naposledy upravil(a) agustini dne 17 bře 2010 10:19, celkem upraveno 1 x.

Vlasto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vlasto »

Zdeny píše:
Vezmu nahrávku Sepultura - hnus k blití. Vezmiu Slayer - to samé. A další a další.
prave pri Sepulture a Slayeri by som povedal, ze stare nahravky su velmi dobre, novsie veci velmi od nich nepoznam

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Vlasto píše:
Zdeny píše:
prave pri Sepulture a Slayeri by som povedal, ze stare nahravky su velmi dobre, novsie veci velmi od nich nepoznam
Tim ses celkem vyloucil z dalsi diskuze, protoze objektivne dobre nejsou. Tedy minimalne od te Sepultury, Slayer doma zadny nemam.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Můj pan profesor říkával "chovejte se přiměřeně svému věku a vzdělání" a proto mě tak moc zaráží reakce Pana Dudka. To že dotyčný poslouchá jiný styl hudby ještě neznamená že jej musím automaticky napadat a urážet. A ještě srovnávat metalisty s nácky tak to je asi to nejextrémnější co jsem zatím slyšel. Nevím kolik metalistů jste měl v životě vidět at už to bylo kdekoliv ale nepřišlo mi že všichni mají vyholené hlavy břitvou a na rukávech nášivky SS. Mě by nikdy nenapadlo začít se do někoho navážet jen proto že poslouchá jazz nebo klasiku samosřejmě v patřičné kvalitě protože víme že tyto styly muziky bývají zpravidla a o dost kvalitněji nahrané než např zminovaný hardrock,rock,metal.

je to jak píše Vlasto chce to prostě říz a dobrý bass. Zpravidla tedy třípásmovou konstukci a nějáký větší basák. Myslím že jako dobrý příklad lze uvést něco od brněnské kliky. Tedy pro rockery,metalisty samosřejmě. Tady jde hlavně o rychlost,říz a basový spodek.

Odpovědět