mal som na mysli napr. Reign in Blood, South of Heaven, Arise...ok, mozno nie su velmi dobre..ale su v pohode...Donuts píše:Tim ses celkem vyloucil z dalsi diskuze, protoze objektivne dobre nejsou. Tedy minimalne od te Sepultury, Slayer doma zadny nemam.Vlasto píše:prave pri Sepulture a Slayeri by som povedal, ze stare nahravky su velmi dobre, novsie veci velmi od nich nepoznamZdeny píše:
Vezmu nahrávku Sepultura - hnus k blití. Vezmiu Slayer - to samé. A další a další.
Repro na metal, hardcore a tvrdý rock
Re: Repro na metal, hardcore a tvrdý rock
kazzatel píše:Na banána ? Ne, to je napřesdržku a nejlépe v tlupě....a pak si zahajlovat a pochodem vchod, na což se metal báječně hodí....
Viking schöne Rede, mein Prediger (Kazzatel)kazzatel píše:Já věděl, že píchám do vosího hnízda...Metal mě prostě nebaví, byť ho hrají i borci velikosti Satrianiho...vadí mi ta prezentovaná agresivita, kravský rohy a vytlemený lebky, ta vikingština, to bělošství...ten unisound, ta dvoudecibelová dynamika po 98% času...holt jsem vyrostl s jinou muzikou, zaplaťpámbu...
To je poměrně odvážné tvrzení, neb zrovna tito pánové jsou v dané oblasti velmi uznáváni a v 90. letech vyhráli i nějaké ty ceny (Guitar World Magazine, Guitar player vč. několika nominací na Grammy etc..) Spolupracovali (kromě jiných) i s takovými matadory, jako byly F. Zappa(Vai) anebo Deep Purple(Satriani). Jinak možná, že jsi přehlédl, že já jsem psal, že se mi líbí pouze některé nahrávky těchto kytar. veličin nikoliv všechny.. I takový nekompromisní kritik, jako je P. Dudek napsal "borci velikosti Satrianiho", takže to také o čemsi vypovídá, byť ho jejich hudba neoslovuje.Donuts píše:A jeste poznamka, Satriani a Vaio nejsou metalisti, ale onanisti.
Jinak nevím, jestli si ve své prostoduchosti vůbec dokážeš představit, jaké úsilí, vytrvalost a především odříkání jsou nutné k dosažení té "onanie"...
Zajímalo by mě, co jsi ve svém životě zatím dokázal ty a co tady po tobě zůstane. Řekl bych, že ani ten příznačný smrad z krematoria a to je jen dobře....
Klidek broucku, nemuzes kazdy prispevek pochopit. Jednou tu o takovyhc onanistech byl cely thread, taky se nekdo rozciloval, ze do nej nekdo zaradil Yngwieho.
Satriani je vyborny hrac, ktereho mam opravdu rad, ale jeho produkce je cista onanie.
Satriani je vyborny hrac, ktereho mam opravdu rad, ale jeho produkce je cista onanie.
OK, odmyslíme-li si ty kravský rohy, cvočky a meče, tj. symboly násilí, zbyde technická stránka věci. Nutnou podmínkou této hudby je poslechová úroveň na hranici únosnosti, protože jinak vše ztratí ( nebo skoro vše ) svůj smysl. A to je hlavní kámen vašeho problému: nutíte svůj aparát vydávat něco, na co není stavěný. Na koncertě se na vás valí zvuk z hradby beden a vy chcete doma totéž z 20 cm basáčku, 10 cm střeďáku a maličké kaloty...vzhledem k signálové složitosti této hudby ( po naprostou většinu času plná úroveň všeho ) váš aparát proto produkuje značné harmonické a intermodulační zkreslení, což jak sami přiznáváte, způsobuje brzkou únavu z poslechu. A z toho plyne takový závěr: buď si pořiďte " dospělý " aparát ( a to setsakra kvalitní ), nebo domácí " péáčko " - jiná cesta není....
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Hellboy
tak jsem včera zase zkoušel poslechnout ty Dimmu Borgir. 3 alba. ani mi to nepříjde jako nějaká velká složitost. je to vcelku husté, bubeník je kulomet a řeže to všude možně, ale nijak zvlášt se to neslívá nebo tak. kytary jsou tak nabustrované, že je to prostě velkolepé. metal. pokud bych to měl naposlouchané, tak by s tím možná nějak testovat šlo, ale hledat podle toho nějaký problém v sestavě asi nee. když systém zahraje akustickou kytaru Kristin Hersh a jiné ak. nástroje, měl by uhrát i Dimmu Borgir (nebo třeba Betty Blowtorch, ty mám radši). kdybych to měl odhadovat naopak, tj. jestli na neznámém systému podle DB budou dobré i jiné žánry, asi bych byl dost opatrný.
tak jsem včera zase zkoušel poslechnout ty Dimmu Borgir. 3 alba. ani mi to nepříjde jako nějaká velká složitost. je to vcelku husté, bubeník je kulomet a řeže to všude možně, ale nijak zvlášt se to neslívá nebo tak. kytary jsou tak nabustrované, že je to prostě velkolepé. metal. pokud bych to měl naposlouchané, tak by s tím možná nějak testovat šlo, ale hledat podle toho nějaký problém v sestavě asi nee. když systém zahraje akustickou kytaru Kristin Hersh a jiné ak. nástroje, měl by uhrát i Dimmu Borgir (nebo třeba Betty Blowtorch, ty mám radši). kdybych to měl odhadovat naopak, tj. jestli na neznámém systému podle DB budou dobré i jiné žánry, asi bych byl dost opatrný.
Donuts:
Já jsem naprosto klidný a tvé "příspěvky", myslím, i přes zjevnou "náročnost", chápu docela dobře. Možná méně (a k věci) by bylo více..
P.S. Stran Malmsteena ale souhlasím.. Ten zjevně propadl sebeklamu a vydal se špatnou cestou...
Já jsem naprosto klidný a tvé "příspěvky", myslím, i přes zjevnou "náročnost", chápu docela dobře. Možná méně (a k věci) by bylo více..
P.S. Stran Malmsteena ale souhlasím.. Ten zjevně propadl sebeklamu a vydal se špatnou cestou...
Ak môžem otázku, čo si predstavujete pod "dospelý" aparát na metal a hard rock? Fakt bez irónie, som len zvedavý.kazzatel píše: A z toho plyne takový závěr: buď si pořiďte " dospělý " aparát ( a to setsakra kvalitní ), nebo domácí " péáčko " - jiná cesta není....
Kdepak hrál Satriani s Deep Purple? Rád bych ty nahrávky někde sehnal....
Zdeny píše:Kdepak hrál Satriani s Deep Purple? Rád bych ty nahrávky někde sehnal....
V 93 na japonskem a v 94 na evropskem turne.
Zdeny píše:Kdepak hrál Satriani s Deep Purple? Rád bych ty nahrávky někde sehnal....

Přijde mi trochu zvláštní, když lidé, kteří metal neposlouchají (nebo jím dokonce pohrdají) a jejich znalosti končí u náhodného poslechu Slayeru, staré Sepultury a Metallicy říkají jak má být nahraný a jak má správně znít. Jakožto metalista si "dovolím" tvrdit, že to, že metal má znít ostře (čili nepříjemně na středech) a tím pádem, že sestava má k již dost zkreslené nahrávce přidat ještě další zkreslení je krávovina, protože metalisti mají stejné uši jako kdokoli jiný a neusínají se zapnutou zbíječkou u hlavy, protože je to krása.
To že bude mít řada metalových nahrávek malou dynamiku není ani tak dané špatnou nahrávkou, ale podstatou samotné skladby. Mám řadu alb, kde jedna skladba má dynamiku 5, protože tam od začátku hrají jen nabustrované kytary a druhá skladba 15, protože tam hrají kostelní varhany a jsou v ní akustické pasáže (Wounded Kings). To že zdejší starší generace nebude schopna poznat jestli to zní správně, nebo tam něco chybí, když nemají o metalu ánung a jediné co v něm slyší je randál je asi poměrně pochopitelné, ovšem o skutečné kvalitě nahrávek to neříká vůbec nic.
O tom, že řada metalistů i těch nejobskurnějších žánrů se ve volném čase baví hraním jazzu (Pestilence, Cynic, Mayhem, Thorns...) a jejich instrumentální kvality jsou špičkové se taky nemá cenu bavit. O tom, že řada kapel používá ve své hudbě živé symfonické orchestry a nahrávají ve stejných studiích se stejnými zvukaři jako se nahrává klasická hudba a filmové soundtracky (Dimmu Borgir, Waltari - Yeah Yeah Die Die a tuny dalších), že řada z nich používá ve své hudbě dost netradiční středověké nástroje, smyčcové kvarteta apod. (Winds, Wardruna, Negura Bunget, Orphaned Land) se nemá cenu bavit. To že často nahrávají ve špičkových studiích se špičkovými producenty z mainstreamu je taky fakt a na kvalitě těch nahrávek by se to "možná" mohlo projevit.
Jestliže někdo považuje jako prubířský kámen sestavy klasickou hudbu, tak mám pocit, že klasika společně s metalovou kapelou bude asi ještě o něco větší problém na reprodukci.
Často je navíc zvuk zcela záměrně příšerný, jako symbol návratu k udergroundovým kořenům. Stačí si poslechnout třeba starší naprosto geniálně nahranou a zahranou desku Mayhem - Grand Declaration Of War, která (podle mě) patří k tomu nejlepšímu v metalovém zvuku a jejich nejnovější počin Ordo Ad Chao, což je zcela záměrně naprostý zvukový kanál, nahraný někde na chalupě v horách.
Takže rady o zvuku metalu a na nákup beden za 10 tisíc od lidí, co poslouchají šukací jazz na regálovkách s basáky 10cm se nedají brát zrovna moc vážně, byť to jsou možná konstruktéři.
To že bude mít řada metalových nahrávek malou dynamiku není ani tak dané špatnou nahrávkou, ale podstatou samotné skladby. Mám řadu alb, kde jedna skladba má dynamiku 5, protože tam od začátku hrají jen nabustrované kytary a druhá skladba 15, protože tam hrají kostelní varhany a jsou v ní akustické pasáže (Wounded Kings). To že zdejší starší generace nebude schopna poznat jestli to zní správně, nebo tam něco chybí, když nemají o metalu ánung a jediné co v něm slyší je randál je asi poměrně pochopitelné, ovšem o skutečné kvalitě nahrávek to neříká vůbec nic.
O tom, že řada metalistů i těch nejobskurnějších žánrů se ve volném čase baví hraním jazzu (Pestilence, Cynic, Mayhem, Thorns...) a jejich instrumentální kvality jsou špičkové se taky nemá cenu bavit. O tom, že řada kapel používá ve své hudbě živé symfonické orchestry a nahrávají ve stejných studiích se stejnými zvukaři jako se nahrává klasická hudba a filmové soundtracky (Dimmu Borgir, Waltari - Yeah Yeah Die Die a tuny dalších), že řada z nich používá ve své hudbě dost netradiční středověké nástroje, smyčcové kvarteta apod. (Winds, Wardruna, Negura Bunget, Orphaned Land) se nemá cenu bavit. To že často nahrávají ve špičkových studiích se špičkovými producenty z mainstreamu je taky fakt a na kvalitě těch nahrávek by se to "možná" mohlo projevit.
Jestliže někdo považuje jako prubířský kámen sestavy klasickou hudbu, tak mám pocit, že klasika společně s metalovou kapelou bude asi ještě o něco větší problém na reprodukci.
Často je navíc zvuk zcela záměrně příšerný, jako symbol návratu k udergroundovým kořenům. Stačí si poslechnout třeba starší naprosto geniálně nahranou a zahranou desku Mayhem - Grand Declaration Of War, která (podle mě) patří k tomu nejlepšímu v metalovém zvuku a jejich nejnovější počin Ordo Ad Chao, což je zcela záměrně naprostý zvukový kanál, nahraný někde na chalupě v horách.
Takže rady o zvuku metalu a na nákup beden za 10 tisíc od lidí, co poslouchají šukací jazz na regálovkách s basáky 10cm se nedají brát zrovna moc vážně, byť to jsou možná konstruktéři.
Tohle je živá nahrávka té vikingské fašizující metalistické svoloče:
http://www.youtube.com/watch?v=7HMl81zRp4E
Dostali za to tuším grammy a CD má naprosto fantastický zvuk, takže myslím, že pánové vědí jak kvalitně nahrát zvuk.
A tohle jsou nahrávky od těch samých vymazaných metel:
http://www.youtube.com/watch?v=NyHr0ELB ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=aFn26ntmSsg
Zvuk je poněkud jiného ražení, ale pořád mi na to nebudou stačit ptačí budky z makra.
A není to zas takové satanisticko vikingské pozérství. Pánové si něco odseděli za zapalování kostelů a nějaké to násilí.
http://www.youtube.com/watch?v=7HMl81zRp4E
Dostali za to tuším grammy a CD má naprosto fantastický zvuk, takže myslím, že pánové vědí jak kvalitně nahrát zvuk.
A tohle jsou nahrávky od těch samých vymazaných metel:
http://www.youtube.com/watch?v=NyHr0ELB ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=aFn26ntmSsg
Zvuk je poněkud jiného ražení, ale pořád mi na to nebudou stačit ptačí budky z makra.
A není to zas takové satanisticko vikingské pozérství. Pánové si něco odseděli za zapalování kostelů a nějaké to násilí.