Reproduktory TVM

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
majki1170
Kontaktovat uživatele:

Reproduktory TVM

Příspěvek od majki1170 »

Před časem se opět na internetu objevily reproduktory, které dřív vyráběla TVM. Nevíte někdo, jaká je jejich kvalita? Nejsou to nějaké napodobeniny z Číny? Není zde uvedený výrobce, takže mi to připadá trošku podezřelé. Díky za odpověď

http://eshop.soh.cz/vyprodej/i786-hlubo ... r-arn-5614

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Reproduktory TVM

Příspěvek od drfish »

To by pořád mohly být TVM, ne? Vždyť toho ve Valmezu po krachu fabriky musely zůstat narvaný sklady...dělali prý velmi dlouho na sklad, než to definitivně kleklo. Úplně stejně jako ETA.....

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

U repro TVM bych se nebál neoriginální náhrady CHINA ,naopak bych předpokládal že je mohou už jen vylepšit :lol: U těch (origo CZ) byl mnohdy problém najít duo stejných parametrů,kvalitní střeďák prakticky neexistoval - čím novější tipa tím syntetičtější a kelímkojdnější zvuk,výškáče ač hedvábná kalota SSSyčáky nejhrubšího zrna, středobasy a basy tipicky lenivá chcíplá deka. Už jsem narazil na asi 17 cm středobas - MADE IN CHINA (naoko velmi podobný novějším tvm) jen membrána nějaký tenký (poly/plast nebo co) a mírně měkčí vlnka závěsu. Po osazení toho repra do bedny takto upravené dvoupásmo oproti druhé původní bedně ihned znatelně ožilo. Takže pokud nejde o náhradu jediného repra do soustavy ,tak bych na originalitu kálel a bez obav vyzkoušel snad cokoli parametrově vhodného co se naskytne.

majki1170
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majki1170 »

Já bych reproduktory TVM tak neopovrhoval. Ve své cenové kategorii většina z nich patří k naprosté špičce. Je pravda, že střeďák v Tesle nikdy nedokázali vyrobit, ale za to ARN 5614 je výborný středobas. Kalotovým výškáčům jsem taky nijak nepřišel na chuť, protože mě jejich ostré výšky tahají za uši, ale papírová ARV 089 je výborná. TVM je prostě česká klasika, kterou zlikvidovali Němci kvůli odstranění konkurence z trhu.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Česká klasika, která kromě basáků (vyráběných na lince od Grundiga) a speciálů nic neuměla a u nás se zcela neprávem těšila velkému obdivu (pro nemožnost přímého srovnání). I v Ostblocku to ledaskdo uměl líp - NDR, CCCP, Poláci.... Jak by ji asi Němci likvidovali, když do ní nikdy nevstupovali, neopak je podporoval Grundig nákupem basáků do svých levných sestav, VW nákupem repráků do své produkce)?

majki1170
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majki1170 »

Co já vím, tak posledních několik let právě Němci TVM vlastní.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Posledních několik let TVM neexistuje. Předtím vlastnil TVM nějaký Moldavec, který fabriku vyssál, vytuneloval, všechno odvez a zanechal po sobě jen spoušť.
Proto mě fascinuje, jak se tady kvalifikovaně debatuje, že třeba drfish napíše, že toho musely "zůstat narvaný sklady", když je obecně známo, že po TVM nezbylo nic, akorát to, co měli obchodníci skladem.

majki1170
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majki1170 »

Díky za objasnění, vypadá to, že jsem napsal blbost. Ono toho o TVM moc oficiálně napsáno nebylo. Před cca pěti lety jsem volal na odbyt kvůli objednávce, ale tam nikdo nic nesměl říkat . Od té doby fungují stále jen stránky. Až teď jsem objevil článek o podivných změnách vlastníků. V každém případě je to hodně smutný příběh.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Boys ze zkulisí firmy tvm toho moc nevím ale jsem si jist že jsem o nic nepřišel, Mám však ještě v živé paměti jak zvukovou kvalitou samotných měničů překonaly bezvyhybková repra od JVC naše slavné o polovinu větší třípásma :lol: O některých (povedených) angl. tanoy ,mission atd. ani nemluvě. Nejlepší je ,se na naše slavné tesly zeptat nějakého špičkového konstruktéra (těch nadávek a sprostých slov) :oops: nikoho takového kdo si je dokáže po všech stránkách poměřit a ví jak se tyto speaker-y chovají by ani nenapadlo z toho něco stavět ,škoda i toho kusu dřevotřísky a falešné dýhy.

majki1170
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od majki1170 »

Tak ona třípásma od Tesly hrají všechny špatně, ale třeba takové dva a půl pásmo Aura R4 +R2N za tehdejší pořizovací cenu cca 11tisíc je docela dobré.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Jo myslím že si je pamauji a mám pocit že měly taky jen kondenzátor před výškáčem. Od Aury jsem ale víc obdivoval ty tanganciály gramo ,čest Jandově památce. A ten kónický papírák výškáč (co jsi psal) myslím nemusel být tak špatný ,mám pocit že velmi podobný dodnes dělá visation a šel hodně do středů (tj.dobře dělit na dvoupásma) a poslední snad poslouchatelný střed (teď ale nevím zda to nebylo širokopásmo) byl ten veliký s papírovou vlnovkou.

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

Nejsem žádný hifimachr, ale, (snad právě proto), nechal jsem se několikrát nalákat na koupi zlevněných beden osazených právě TVM basovými reproduktory,případně středy v třípásmu. No a ty bedny prostě hrají všechny zvukově velmi podobně, bohužel dost obyčejně nebo jak to mám říct. Poslouchat je není žádný zvukový zážitek, asi tak. Troufnu si vyslovit názor, že tady hodně záleží na zesilovači a jistě by se našel nějaký, který by je rozehrál. Což je na druhou stranu nesmysl, protože k TVM bednám si nikdo nebude kupovat highendový zesilovač.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

štětináč píše:Nejsem žádný hifimachr, ale, (snad právě proto), nechal jsem se několikrát nalákat na koupi zlevněných beden osazených právě TVM basovými reproduktory,případně středy v třípásmu. No a ty bedny prostě hrají všechny zvukově velmi podobně, bohužel dost obyčejně nebo jak to mám říct. Poslouchat je není žádný zvukový zážitek, asi tak. Troufnu si vyslovit názor, že tady hodně záleží na zesilovači a jistě by se našel nějaký, který by je rozehrál. Což je na druhou stranu nesmysl, protože k TVM bednám si nikdo nebude kupovat highendový zesilovač.
Zdar
samosebou mají tvm své ´´skalní ´´zastánce ,ale většina hifistů je vyřadí pro zvukovou nekompetentci ihned po prvním porovnání s jakýmkoli jiným kvalitním repro. Rozdíl v detailnosti a živosti čehokoli kvalitního oproti rozplizlým zadekovaným teslám je obvykle markantní.
A jak pokračuje tvé hledání repro? kdysi jsem ti dával tip na ty dex.. Dnes ,když už je ti kvalita našich repro jasná bych se tě spíš zeptal zda víš o těchto malých sloupech - indiana line tesi 560 ?

http://www.audiodrom.cz/recenze/reproso ... si560.html

četl jsem více zahraničních recenzí a všude znělo jedno a totéž velmi jednoduché ale dobře promyšlené zapojení ,levné ale kvalitní komponenty i provedení ,ale především v dané ceně senzační zvuk. Pokud bych já neměl to co mám ,tak vezmu nejl.dostupný zesilovač a jedu si je ihned poslechnout.

Pokud existuje v rozumné ceně něco takového ,tak proč vůbec ještě řešit nějaké TVM ?

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Jedna nádherná poetická formulace v tom popisu
"...které jsou outsourcovány ze zěmě tygra a draka...". Přeloženo .... čínská sračka.
Nechci shazovat ty bedny, neslyšel jsem je, a jsem také názoru, že i levné věci můžou být dobré, ale z toho sáhodlouheho literárně poetického blábolu /TO NENI RECENZE !/ jsem se opět nedozvěděl vůbec NIC. Ani to, jestli bedny mají nějakou výhybku anebo jen kond v sérii s kalotou.

sekal

Příspěvek od sekal »

Recenze s měřením beden INDIANA LINE Tesi 560 je zde - http://www.coralelectronic.com/pdf_press/220.pdf . V textu je zveřejněno i schéma výhybky..

Odpovědět