Xavian Jolly

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Xavian Jolly

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

Xavian Jolly

Měl jsem příležitost si poslechnout tyhle malé 2-pásmové uzavřené sloupky od Xavianu.

Mám tenhle typ beden moc rád a tohle jsou opravdu skvělé bedny do menší poslechovky. Papírový středobas a hedvábí nahoře, pro mě nepřekonatelná kombinace, nádherný vzhled a manuální práce. Zvuk vysloveně audiofilský, pro ty, kteří takové bedny dokážou ocenit -- vřelost, lokalizace, luft a rychlost, dohromady neunavující zábavnost.
K tomu 100W/ch neutrální zesák a radost až na kost. JOLLY. *2thumbsup*
Bravo.
Poměr kvalita/cena z říše snů.

Tady recenze, pod kterou bych se podepsal
https://www.stereolife.pl/archiwum/test ... vian-jolly

Obrázek

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Re: Xavian Jolly

Příspěvek od Bazi 36 »

Tak o audiofilnim zvuku bych hovoril asi az u modelu stella,pokud stojanove tak alespon ambra. Jolly hraji jiste moc hezky,ale to perly a bon bonus(14.000kc)taky. Samozrejme jsem vsechny vyposlechl,bohuzel jen v hostivicich, v mem prostoru jsem mel chvili jen ty bonbóny.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Měl jsem příležitost si poslechnout tyhle malé 2-pásmové uzavřené sloupky od Xavianu.
Len technická, sú to basreflexy... Ten spodný "reproduktor" je len pasívna membrána.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

BVa - Fakt že jo. Zvukem bych ale tipoval uzavřenky. Na každý pád je to dobře udělané a nic mě jako milovníka uzavřenek na té pasivní membráně nerozčilovalo. Tipoval bych minimální efekt na celkový zvuk.

Bazi 36 - Asi vím, co tím "audiofilský" myslíš jiného než já. Nicméně 18 cm středobasy Stelly nejsou nic moc pro dvojpásma, tam je ideál 13cm (ovšem slabý bas) a velmi rozumný kompromis je těch 15cm, co mají Jolly - od 55Hz až někam do 4k je to relativně velmi dobré

Takže bych to tedy s dovolením přeformuloval -- pokud máte rádi bohatství na středech a v podstatě jednopásmový zvuk (dělička je až 3,5k), rychlý zábavný BBC sound a projev typických malých sloupků,,,,,,,,, tak skvělá volba za férový peníz. Vzhledově luxus.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Zvukem bych ale tipoval uzavřenky. Na každý pád je to dobře udělané a nic mě jako milovníka uzavřenek na té pasivní membráně nerozčilovalo. Tipoval bych minimální efekt na celkový zvuk.
Dopad na zvuk bude výrazný, podstatne menej basov, ak by sa tá pasívna membrána "znehybnila". Asi ako keď zapcháš tesne basreflex.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Prve dve rady s mikro bassreflexikmi su vtipne. Ale s rozdelenim do 4 rad toho asi predaju viac, keby mali napr. len 2.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Jj,ale uz ty soucasne nejmensi(bon bonus),zahraji celkem transparentne,spodek spis tak akorat,ale rychle a pevne. To ze zvladnou jazz a akustiku bravurne,jsem cekal,ale trosku jsem opepril i progrock a zadnej prusvih se nekonal,samozrejme bez spodniho hromobiti.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Tak tie Bon Bonusy bez zlavy stoja 15 tisic Kc a bola by naozaj hanba, keby za tu cenu tak nehrali. Netreba porovnavat s Geniusmi za par tisic, ale s repro aspon podobnej konstrukcie a ceny.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Screenshot_2018-10-01-08-40-18~01~01.png
Vcera som navstivil stranku Xavian a dnes uz vsade na nete vidim reklamu na ich bedny. Trochu to s tou internetovou reklamou (a cenou repro) prehanaju...

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Miero, jestli máš androida, tak tě i jako mně může překvapit, že reklama se ti bude zobrazovat nejen na základě toho, co jsi kde hledal, ale i na základě ústního hovoru např. o sušičkách ovoce a hub, v přítomnosti tvého telefonu. Se vším souhlasíš v podmínkách když nastavuješ nový zařízení a přiřazení google účtu.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

oj, to aby som telefonu vylupol mikrofon... hm

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

BVa píše:
30 zář 2018 14:36
Zvukem bych ale tipoval uzavřenky. Na každý pád je to dobře udělané a nic mě jako milovníka uzavřenek na té pasivní membráně nerozčilovalo. Tipoval bych minimální efekt na celkový zvuk.
Dopad na zvuk bude výrazný, podstatne menej basov, ak by sa tá pasívna membrána "znehybnila". Asi ako keď zapcháš tesne basreflex.
Dobrá. Nepochybně máš pravdu.
Za sebe jako milovníka uzavřenek jen dodám --- když už tedy bassreflex, tak ne díru do bedny, ale pasivní membránu.

Na každý pád za ty prachy jsou Jolly absolutní bomba po všech směrech.
A hlavní podíl na tom podle všeho bude mít ten nový papírový středobas.

Obrázek

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

dadaft, za 33 tisic absolutni bomba? a porovnaval si to s niecim podobnym? alebo ta zaujalo, ze to je taky stihly stlpik?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Ježíši co mě zase taháš za slovíčka --- absolutní bomba v kategorii malých sloupků, ať je jasno.
Jsou lidi, kteří tenhle typ beden preferují nad všechny jiné, i když to někdo asi nedovede pocxhopit.
Ne, neporovnával, jen s hudbou a pocitem, že líp to už snad nejde, maximálně stejně dobře.
A nikoho do ničeho nenutím, prostě to ber jako můj názor a klidně si mysli, že jsou tisíce lepších beden tohoto ranku, je mi to fuk...
Naposledy upravil(a) dadaft dne 01 říj 2018 10:07, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět