Xavian Jolly
Re: Xavian Jolly
Hmm, objem ničím nenahradí, fyziku neokecáš a jistě je lepší být zdravý a bohatý než chudý a nemocný. Ještě něco dalšího? Pro lidi co nemaj na to si koupit koupit supr bedny, dát jim super elektroniku a super dráty, to celý posadit do super akusticky upraveného prostoru, tzn. udělat investici za 5-10M, si myslím, že Jolly nejsou špatná volba. A ano, ten symfonický orchestr se jim tam skutečně nevejde. A varhany také ne. Ale to mně se tam také nevejdou a to jsem nakonec s mým řešením o třídu výše.

Zas je to tu. každý obhajuje to co mu stojí v obýváku..  

Presne tak

Ne každý se honí a je ochotný platit hoňku za co nejlepším zvukem.Pro někoho ty Jolly můžou být dobrá volba .To je vše a není potřeba se tu dohadovat.Nejsou super dokonalé ,ale za tu cenu velmi dobré.

- PavelDosko
 - Kontaktovat uživatele:
 - Vybavení

ono by stacilo min nadsenych vykriku jak to hraje ve velkem prostoru nebo nekonecne haneni velkych beden dadaftem s tim, ze jeho reseni je nej ...
kazdemu dle jeho uvazeni a ochote do naseho konicka investovat

kazdemu dle jeho uvazeni a ochote do naseho konicka investovat
- PítrsPraha
 - Kontaktovat uživatele:
 - Vybavení

tda, Lemon, PavelDosko:
Co pisete na tehle strane perfektne vystihuje i muj nazor.

Co pisete na tehle strane perfektne vystihuje i muj nazor.
Jde o to, ve které fázi si uživatel řekne, to je dobrý, to stačí. Pokud si to řeknu u sestavy ntb+Genius, budu vzhlížet na majitele Jolly, jako na snoby, co marnotratně rozhazují za zbytečný super zvuk. Vždyť (parafrázuji): "Ne každý se honí a je ochotný platit hoňku za co nejlepším zvukem.Pro někoho ty Genius můžou být dobrá volba .To je vše a není potřeba se tu dohadovat.Nejsou super dokonalé ,ale za tu cenu velmi dobré." Atd, záleží kam si tu laťku nastavíš. Víc než na penězích záleží na tom, kam se chci směřovat, a s čím se už spokojím. Spousta milionářů poslouchá muziku z mobilu a stačí jim to. Být zdravý a bohatý nestačí. Záleží, jak máš poskládané priority.

A vovovotom to je. Stejně jako někdo nechápe "kravál" za půl míče, jiný zase nechápe auto za míč, kolo za půl míče, nebo třeba fajfku za 10 litrů, věci na rybaření za 100 L, oblek za 250 L nebo dovolenou u moře za míč a půl .....

lidumil: přesně tak jsem to myslel

No a kdyz uz kazdy vi,jak to tu na fóru a na svete vseobecne chodi,proc se tedy neustale dokola hadat a napadat,agresivni invektivy kazdy vyciti na sto honu,tak je proste ignorujte a reagujte jen na normalni vecne podnety(tim myslim obe strany se svou pravdou) a bude klid!!!

O Xavian Jolly uavžuji, mám poslechový prostor vytvořený v obýváku 3,5x6,3m rozděleného v polovině otevřenou knihovnou s repro v první polovině delší stěny. Zatím mám tannoye 636 a chtěl bych si udělat radost něčím novým 
 Jolly se mi líbí vzlhedově a ještě zvařuji o fous větší Madre Perla. Bojím se, že poslech u Xavianu, kde mají poslechový prostor větší, než mám doma asi nebude příliš vypovídající. Nemáte je někdo (Jolly nebo Perly) v takhle malém prostoru?

Myslím si, že všechna ta "zbytečná" debata vznikla z toho, že Dadaft u beden, kde ani neví, že je tam pasivní membrána místo reproduktoru, používá zvukomalebné výrazy "zvuk vysloveně audiofilský . . . vřelost, lokalizace, luft a rychlost, dohromady neunavující zábavnost. Bravo. Poměr kvalita/cena z říše snů". Nejde o to, co kdo preferuje, pro někoho můžou být Xavian Jolly ideální volba, já bych je třeba doma mít nemusel . . . jde o to, že pro Dadafta je vždy to, co zrovna má nebo začne vychvalovat nekritizovatelný grál. A že Dadaft se zrovna obouvá do Machalíka  

Osobni poslech je dulezity kvuli charakteru zvuku,zda ti bude(nebude)vyhovovat. V mistnosti zalezi na tom,jak daleko bude ucho posluchace od měničů a kolik prostoru kolem repro vytvoris. Pokud nemas v obývce ozvenu(absence zavesu,koberce,zakladniho nabytku),budou oboje jmenovane i v malem prostoru hrat urcite fajn. Konec koncu,pokud jsi byl doposud s tannoy spokojeny,muzes se jen posunout. Ty xavíky si vetsinou rozumi s komponenty napric znackami.

(překvapivě) je to o penězích. Velký basák a levná bedna, dobrý zvuk - nejde spolu dohromady.. Známý měl hezkou poučku: "velký basák = velké problémy". Nakonec on i další kolem něj skončili s hi-end regalovkami. Hrají klasiku. A to už měli velmi dobré sloupovky. Jen jeden příběh ze života.

To je ale konkrétní problém v konkrétní místnosti, ty bedny nemůžou za to, že místnost budí jejich mody. Já jsem naopak ve všech malých regálovkách našel nabučený snaživý "jakobybas" který je mi nepříjemný tak, že se bez ekvalizace -4dB v pásmu 80-200Hz neobejdu. Prostě se ta bedýnka snaží o bas, ale nemůže ho vyloudit, protože není z čeho. Kor ne zde probírané maličké sloupky, které jsou vlastně regálovka, mají spodek těla jen jako stojan, ne ozvučnici. Dospělý bas, který jde až dolů bez přehnaného snažení, je mi podstatně příjemnější.