Xavian Jolly
- PavelDosko
 - Kontaktovat uživatele:
 - Vybavení

Re: Xavian Jolly
presne proto jsem reagoval na ten dobry zvuk ve 120 m jak psal tda ... proste kazda bedna ma svou idealni poslechovku

Hele, když už jsi mě tu dadafte zmínil, tak musím uznat, že do třetí sestavy, která hraje při hledání zavařenin ve špajzu budou za 33 super a kor pro ty, kdo rádi poslouchají hodně zblízka prostorovou scénu myších kapel  

A pak už následuje pouze povzdech na téma "Kam kráčí hifi forum" ...

Nejúžasnější velkosračkobednista tady byl jistý Machalík. Ten se navážel do každého, kdo neměl aspoň 30cm basák. Pak z něj vylezlo, že Bridges to Babylon od RS jsou hrozně nahraná neposlouchatelná deska a bylo celkem jasno..........
Kup si je třeba na h...l RedBarone, je mi to fuk.
Já jen zopakuji, že s CAA851A to byl parádní zážitek -- takový britský.

Kup si je třeba na h...l RedBarone, je mi to fuk.
Já jen zopakuji, že s CAA851A to byl parádní zážitek -- takový britský.
Přidejme i poučenou recenzi a měření, která jsou k Jollám značně kritická na polském Audio.com:
https://audio.com.pl/testy/stereo/zespo ... vian-jolly
Autor Jollám vytýká kde co a moc se s nima po technické a konstrukční stránce nepáře,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,, nicméně když dojde na poslechový dojem, který nebyl podložen znalostí naměřených hodnot ani systémem (domníval se, že poslouchá 2,5 pásmové uzavřenky, stejně jako já), mluví o vždy přítomné lehkosti, kultivovanosti, delikátnosti a příjemnosti zvuku, ze kterého nic nepřečuhuje, ani mu nic nechybí.
Britští gentlemani jako vyšití.
Líp to asi popsat nejde.
Pro posluchače na nižších a středních hlasitostech mnoho hodin denně ideální bedny.
Pokud chcete pořádný nářez na hodinku jednou za týden popřípadě ohromovat své kolegy hifisty, tak rozhodně nebrat...

https://audio.com.pl/testy/stereo/zespo ... vian-jolly
Autor Jollám vytýká kde co a moc se s nima po technické a konstrukční stránce nepáře,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,, nicméně když dojde na poslechový dojem, který nebyl podložen znalostí naměřených hodnot ani systémem (domníval se, že poslouchá 2,5 pásmové uzavřenky, stejně jako já), mluví o vždy přítomné lehkosti, kultivovanosti, delikátnosti a příjemnosti zvuku, ze kterého nic nepřečuhuje, ani mu nic nechybí.
Britští gentlemani jako vyšití.
Líp to asi popsat nejde.
Pro posluchače na nižších a středních hlasitostech mnoho hodin denně ideální bedny.
Pokud chcete pořádný nářez na hodinku jednou za týden popřípadě ohromovat své kolegy hifisty, tak rozhodně nebrat...
Po pravdě, Machalda slyší dobře. A Titany pětky má v ložnici na usínání...
Antony -- o těch BtB to fakt napsal, přitom to je fantasticky nahraná deska,,,,,,,,,,,,,,,, ale o to nejde, spíš o tu agresivitu, kdy tvrdil, že pod 130 litrů objemu to nemůže hrát a kdo poslouchá menší bedny a tvrdí, že mají dobrý zvuk, je dement.

Obávám se, že Dadaftovo doublestereo vytvoří i z blbý nahrávky dobrou.

Aparát, který vytvoří "z blbý nahrávky dobrou" je mým snem.
Ale je to opravdu dost
 , tož to tu nebudeme zasírat něčím, co patří do jiného vlákna.

Ale je to opravdu dost
Že není? 
To je mi opravdu líto, že vám to nehraje...

To je mi opravdu líto, že vám to nehraje...
Ne NENÍ! A líto ti to není, nekecej.
A obrázek o tvém posuzování, co je skvělá nahrávka jsem si udělal u alba Roberta Planta - "Carry Fire" (citace: podle mě to má znít takhle "špinavě" a prasácky, Robert Plant je přece pojem, legenda, myslíš, že by se svou tvorbou dovolil vyjebávat? Já fakt myslím, že to tak znít má...")

HOWGH.

A obrázek o tvém posuzování, co je skvělá nahrávka jsem si udělal u alba Roberta Planta - "Carry Fire" (citace: podle mě to má znít takhle "špinavě" a prasácky, Robert Plant je přece pojem, legenda, myslíš, že by se svou tvorbou dovolil vyjebávat? Já fakt myslím, že to tak znít má...")
HOWGH.
Ten Plant je špatný, to přiznávám, on má magický hlas, který na sebe strhnul pozornost, ale víc jak dvakrát jsem to už nedal - a opravdu to podle mě má tak prasácky znít, takhle se to dneska prostě dělá. Nedá se třeba ani Black Sabbath 13, který jsem taky chválil a určitě by se toho u rocku našlo víc, BtB jsou ale mnohem lepší, i když jsou tam jen dvě tři dobré písničky............... že mají BtB DR 7? Nevím, v tomhle případě to nějak moc nevadí, i když by mělo,...ale už jsem to dlouho neslyšel a ani nevím, jestli ještě mám to cd..... jen si vzpomínám, že se tehdy za BtB kladně ozval i PMA.....................  a Machalík tehdy mluvil o basech, jestli si vzpomínám.
Ale to je fuk, přesně jak říkáš...
bryston -- vždyť i ne-double stereo ti v uších smíchá oba kanály, v levém uchu zvuk z levé bedny a o chvíli zpožděný zvuk z pravé a naopak, pak příjdou první druhé odrazy.......... takže jde jen o to, jak to namícháš, o nic víc...
Ale škoda zasírat tohle vlákno...

Ale to je fuk, přesně jak říkáš...
bryston -- vždyť i ne-double stereo ti v uších smíchá oba kanály, v levém uchu zvuk z levé bedny a o chvíli zpožděný zvuk z pravé a naopak, pak příjdou první druhé odrazy.......... takže jde jen o to, jak to namícháš, o nic víc...
Ale škoda zasírat tohle vlákno...
Objem nenahradíš, fyziku neokecáš. Malé bedny budou vždycky kompromis. Posuzování kvality nahrávky s tím nijak nesouvisí. Jolly můžou být zázraky, ale pořád je to malá bedna se vším, co k tomu patří.