Xavian Jolly

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Xavian Jolly

Příspěvek od PavelDosko »

presne proto jsem reagoval na ten dobry zvuk ve 120 m jak psal tda ... proste kazda bedna ma svou idealni poslechovku

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Hele, když už jsi mě tu dadafte zmínil, tak musím uznat, že do třetí sestavy, která hraje při hledání zavařenin ve špajzu budou za 33 super a kor pro ty, kdo rádi poslouchají hodně zblízka prostorovou scénu myších kapel ;-)

tda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tda »

A pak už následuje pouze povzdech na téma "Kam kráčí hifi forum" ...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Nejúžasnější velkosračkobednista tady byl jistý Machalík. Ten se navážel do každého, kdo neměl aspoň 30cm basák. Pak z něj vylezlo, že Bridges to Babylon od RS jsou hrozně nahraná neposlouchatelná deska a bylo celkem jasno..........

Kup si je třeba na h...l RedBarone, je mi to fuk.

Já jen zopakuji, že s CAA851A to byl parádní zážitek -- takový britský. ;)

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Přidejme i poučenou recenzi a měření, která jsou k Jollám značně kritická na polském Audio.com:

https://audio.com.pl/testy/stereo/zespo ... vian-jolly

Autor Jollám vytýká kde co a moc se s nima po technické a konstrukční stránce nepáře,,,,,,,,,,,,,,,,,,

,,,,,,,,,,,,,,,,,,, nicméně když dojde na poslechový dojem, který nebyl podložen znalostí naměřených hodnot ani systémem (domníval se, že poslouchá 2,5 pásmové uzavřenky, stejně jako já), mluví o vždy přítomné lehkosti, kultivovanosti, delikátnosti a příjemnosti zvuku, ze kterého nic nepřečuhuje, ani mu nic nechybí.
Britští gentlemani jako vyšití.

Líp to asi popsat nejde.

Pro posluchače na nižších a středních hlasitostech mnoho hodin denně ideální bedny.

Pokud chcete pořádný nářez na hodinku jednou za týden popřípadě ohromovat své kolegy hifisty, tak rozhodně nebrat...

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

dadaft píše:
03 říj 2018 18:09
Nejúžasnější velkosračkobednista tady byl jistý Machalík. Ten se navážel do každého, kdo neměl aspoň 30cm basák. Pak z něj vylezlo, že Bridges to Babylon od RS jsou hrozně nahraná neposlouchatelná deska a bylo celkem jasno..........
...
Po pravdě, Machalda slyší dobře. A Titany pětky má v ložnici na usínání...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Antony -- o těch BtB to fakt napsal, přitom to je fantasticky nahraná deska,,,,,,,,,,,,,,,, ale o to nejde, spíš o tu agresivitu, kdy tvrdil, že pod 130 litrů objemu to nemůže hrát a kdo poslouchá menší bedny a tvrdí, že mají dobrý zvuk, je dement.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

*offtopic* Dadafte, "Bridges to Babylon" opravdu . . . ale opravdu NENÍ "fantasticky nahraná deska" ;) Jestli tedy nemáš na mysli vinyl.

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

Obávám se, že Dadaftovo doublestereo vytvoří i z blbý nahrávky dobrou.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Aparát, který vytvoří "z blbý nahrávky dobrou" je mým snem.
Ale je to opravdu dost *offtopic* , tož to tu nebudeme zasírat něčím, co patří do jiného vlákna.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Že není?
To je mi opravdu líto, že vám to nehraje...

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Ne NENÍ! A líto ti to není, nekecej.
A obrázek o tvém posuzování, co je skvělá nahrávka jsem si udělal u alba Roberta Planta - "Carry Fire" (citace: podle mě to má znít takhle "špinavě" a prasácky, Robert Plant je přece pojem, legenda, myslíš, že by se svou tvorbou dovolil vyjebávat? Já fakt myslím, že to tak znít má...") :lol:
HOWGH.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Ten Plant je špatný, to přiznávám, on má magický hlas, který na sebe strhnul pozornost, ale víc jak dvakrát jsem to už nedal - a opravdu to podle mě má tak prasácky znít, takhle se to dneska prostě dělá. Nedá se třeba ani Black Sabbath 13, který jsem taky chválil a určitě by se toho u rocku našlo víc, BtB jsou ale mnohem lepší, i když jsou tam jen dvě tři dobré písničky............... že mají BtB DR 7? Nevím, v tomhle případě to nějak moc nevadí, i když by mělo,...ale už jsem to dlouho neslyšel a ani nevím, jestli ještě mám to cd..... jen si vzpomínám, že se tehdy za BtB kladně ozval i PMA..................... a Machalík tehdy mluvil o basech, jestli si vzpomínám.
Ale to je fuk, přesně jak říkáš...

bryston -- vždyť i ne-double stereo ti v uších smíchá oba kanály, v levém uchu zvuk z levé bedny a o chvíli zpožděný zvuk z pravé a naopak, pak příjdou první druhé odrazy.......... takže jde jen o to, jak to namícháš, o nic víc...

Ale škoda zasírat tohle vlákno...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

už to mám, začíná to příspěvkem Zdenyho (třetí zdola)

kdo-je-kdo/zdeny-t855-30.html

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Objem nenahradíš, fyziku neokecáš. Malé bedny budou vždycky kompromis. Posuzování kvality nahrávky s tím nijak nesouvisí. Jolly můžou být zázraky, ale pořád je to malá bedna se vším, co k tomu patří.

Odpovědět