Xavian Jolly

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Re: Xavian Jolly

Příspěvek od Bazi 36 »

V tom pripade by si mel kazdy ujasnit,co od poslechu ocekava. Bud si uzit defacto originalniho zvuku zivych koncertu filharmonickych orchestru a rockovych seskupeni(tam se bez kvalitnich podlahovych repro neobejde),anebo dat prednost prijemnemu poslechu (ohled na sousedy,panelakovy byt,mensi poslechovka) z malych beden,ktere se nebudou snazit hrabat odspodu,ale nechaji posluchace,soustredit se pouze na fajn stredove pasmo a kvalitni ciste vysky. Zkratka O2 arenu si doma zrejme nikdy nevychutnam.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Ak to v audio.com.pl dobre zmerali, tak o fajn stredovom pasme a kvalitnych cistych vyskach by sa dalo diskutovat...
49032-xavian-jolly-audiocompl-lab7.jpg
Zdroj: https://audio.com.pl/testy/stereo/zespo ... vian-jolly

tda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tda »

jirka28 píše:
04 říj 2018 12:36
O Xavian Jolly uavžuji, mám poslechový prostor vytvořený v obýváku 3,5x6,3m rozděleného v polovině otevřenou knihovnou s repro v první polovině delší stěny. Zatím mám tannoye 636 a chtěl bych si udělat radost něčím novým :-) Jolly se mi líbí vzlhedově a ještě zvařuji o fous větší Madre Perla. Bojím se, že poslech u Xavianu, kde mají poslechový prostor větší, než mám doma asi nebude příliš vypovídající. Nemáte je někdo (Jolly nebo Perly) v takhle malém prostoru?
Kdyz jsem uvazoval o Xavianech, tak mi nabizeli moznost si reproduktory domu pujcit za zalohu. Klidne bych jim zkusil napsat, zda-li to stale delaji. Pokud to nemas do Hostivic daleko a mas auto, tak proc ne. Nebo koupit obe pres net a pak jedny vratit.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

For miero: to jsem ted nepsal o tech jolly,pro mne tak ciste hraji treba perly,nebo ambra,to bylo mysleno na souboj mezi podlaharema a stojanovcema!!!

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

Bazi 36 píše:
04 říj 2018 14:40
V tom pripade by si mel kazdy ujasnit,co od poslechu ocekava. Bud si uzit defacto originalniho zvuku zivych koncertu filharmonickych orchestru a rockovych seskupeni(tam se bez kvalitnich podlahovych repro neobejde),anebo dat prednost prijemnemu poslechu (ohled na sousedy,panelakovy byt,mensi poslechovka) z malych beden,ktere se nebudou snazit hrabat odspodu,ale nechaji posluchace,soustredit se pouze na fajn stredove pasmo a kvalitni ciste vysky. Zkratka O2 arenu si doma zrejme nikdy nevychutnam.
OK, jen ty velke bedny maji ty stredy a vysky v pohode taky, kvalitni teda

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

O penězích to (samozřejmě) je taky. Ale až ve druhé řadě. V první řadě jde o stanovení posluchačského cíle. Pokud něco opravdu chci, tak si na to časem ušetřím. Pokud to nechci, nedám do toho peníze, i když je mám. Tzn., že peníze nejsou rozhodující.
Životních příběhů mám kolem sebe dost. Všichni šli do velkých beden, pokud jim na poslechu záleželo. Malé bedny nehrají, nemá smysl o nich pro náročný poslech vůbec uvažovat. Neznám nikoho, kdo by šel z velké bedny do malé, a byl spokojený. Pokud tento krok učinil, bylo to vždy z nouze a dočasně (nátlak manželky, změna existenční a bytové situace, atd.). V mých životních příbězích platí: malá bedna = velký posluchačský problém.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Antony
To je kravina jako mraky, pokud je například sto k utracení, nemá smysl vůbec uvažovat o něčem velkém.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Paolo Dosco: no tak jsem to i myslel,kdo rad pidi budky(i já),musi se soustredit pouze na to,co nabizeji. A dokonce si umim predstavit i to,ze na "trase" podlahove-stojanove vlaky nejezdí,anebo to jde dost pres zuby.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

Bazi 36 : no nick snad opsat budes umet, vid

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Zdeno1: Vždycky má smysl uvažovat o něčem velkém.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Antony
Možná jen mám názor, který si nechci nechat vymluvit, vyjímky mohou potvrzovat pravidlo.

jirka28
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirka28 »

Jestli je možnost u Xavianu repro půjčit proti záloze na poslech doma, je vyřešeno. Zjistím a vyzkouším. Sice bych raději regálovky ale stojany mi doma neprojdou. A u větších beden, které by zahrály i kontrabas mám zas obavu aby se v tak malém prostoru zvuk "netloukl". Akustiku místnosti nějak zvlášť řešenou nemám, normální obývák, koberec, závěsy, knihona, obrazy atd.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

PavelDosko píše:
04 říj 2018 15:51
Bazi 36 : no nick snad opsat budes umet, vid
Ježiš,ja jsem si omylem přemáčk na italskou klávesnici.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

No nic,jdu na meating ods,budou tam nejake projevy z dooooost velkých beden,snad si to konecne uziju!!!

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Vlastní názor je to nejlepší, co může posluchač mít. Ostatní je otázka vývoje a okolností.
Reagoval jsem původně kvůli snaze dělat blba z někoho jen proto, že poslouchá na velkých bednách. Nemám potřebu se vymezovat, nechť každý poslouchá, na čem je mu libo. Že se mi zvuk malých beden nelíbí, nemá žádnou souvislost s mým názorem na jejich posluchače. Sám jsem s různými malými bednami žil 30 let. A vždy snil o velkých, a nikdy mne nenapadlo tvrdit, že si je pořizují jen megalomani. Prostě, hrají lépe muziku, kterou mám rád. To je vše.

Odpovědět