http://www.cardas.com/room_setup_square.php
... to je prakticky úplne zbytočná rada pre niekoho, kto má miestnosť iba 3x3,4mweiron píše:Mám nastaveno podle návodu ze stránek Cardasu a problém s basy nemám. Místnost 6x5,5x3m několik molitanů a bastrapů. Chce si to jen dát práci s umístěním.
... však nech si to s danými bedňami Ondrejst vyskúša ... ja nepochybujem o tom, že sa to dá aj v kamrlíku 3x3,4 do určitej miery optimalizovať, ale pochybujem že takéto "optimum" bude niekomu vyhovovať aj posluchovoPítrsPraha píše:Rada jak umistit repro v temer ctvercove mistnosti je uzitecna a k veci.
... weiron je rozmermi posunutý skoro o celú oktávu nižšie, a to je v danom prípade obrovský rozdieldkdkdk píše:Proč? Jde o rozestavění dle zobrazených poměrových čísel a ne o to, že má weiron jinak velkou místnost.
Tyhle male dynaudio dobre znam, jsou to mizerne drahe 2p. bedny + ten zesilovac ma extremne spatne parametry, opravdu lamalampac s parametry cca jako z roku 1955.Ondrejst píše:Zdravím Vás
Prosím o Váš názor, vlastním horeuvedené Dynaudia so siličom Primaluna Dialogue Two, hrá to pre mňa fantasticky ale problém je že mám malú posluchovku cca 3x3,4m aj keď je akusticky upravená, bassreflexy musím nechať upchané inak je toho spodku pochopiteľne moc.
Tak zvažujem výmenu za bedne buď bez bassreflexu alebo aspoň s predným. Po prečítaní všetkého možného na napadli kandidáti, Sonus Faber Venere 1.5, ATC SCM 11, Proac Studio 118, Xavian Perla. Uvítam aj iný návrh. Problém je že všetko sa mi nedá popočúvať a nedajbože doma. Veľa ma lákajú tie ATC ale píšu že chce tvrdé železo. Tie Sonusy vyzerajú pekne a ževraj aj pekne hrajú.
Ide mi tu hlavne o to či niekto nepočul aj tie moje Dynaudio a dačo z tohoto zoznamu a vedel to porovnať.
Nechcel by som samozrejme ísť s kvalitou doluaspoň sa vyrovnať s menším basom.
Vďaka za ochotu.
S pozdravom Staněk.
Ty jsi motak, DF vysoky = dobry tranzistoraky, nizky DF maji lampy (basy jako hovno o stan jak rika Dudek).Zdeny píše:Znovu zopakuji - jaký činitel tlumení má tvuj zesilovač? (DF)? POkud není dostatečně nízky (a jako že u lamp asi nebude), pak mám zesilovač problém uřídit basový měnič. To za prvé. Za druhé, malý výkon je druhý problém. A malý výstupní proud je u lamp problém vždy, takže pokud impoednace bedny klesá nízko, zesilovač se dostává do dalšího problému. Více ti jednak napíší pánové, jako BVA a podobní, kteří tomuto rozumí po technické stránce nad všechny ostatní. Ale problém s tvým zvukem nehledej v bednách. ty mají takvé rezervy, až by ses divil. Jen to z nich musíš dostat.
Hlavně, že máš radostbartoli píše:Ty jsi motak, DF vysoky = dobry tranzistoraky, nizky DF maji lampy (basy jako hovno o stan jak rika Dudek).Zdeny píše:Znovu zopakuji - jaký činitel tlumení má tvuj zesilovač? (DF)? POkud není dostatečně nízky (a jako že u lamp asi nebude), pak mám zesilovač problém uřídit basový měnič. To za prvé. Za druhé, malý výkon je druhý problém. A malý výstupní proud je u lamp problém vždy, takže pokud impoednace bedny klesá nízko, zesilovač se dostává do dalšího problému. Více ti jednak napíší pánové, jako BVA a podobní, kteří tomuto rozumí po technické stránce nad všechny ostatní. Ale problém s tvým zvukem nehledej v bednách. ty mají takvé rezervy, až by ses divil. Jen to z nich musíš dostat.
Kdyz tomu Zdendo nerozumis tak se neztrapnuj.
Odporúčam si tie Primaluny najprv vypočuť a zistíte, že ich parametre (ktoré podľa meraní skutočne zdvíhajú obočie) sú úplne hofno platné, ak sa k ním pripoja bedne, ktoré nepotrebujú Jáchimov na to, aby boli ukontrolované.bartoli píše:Tyhle male dynaudio dobre znam, jsou to mizerne drahe 2p. bedny + ten zesilovac ma extremne spatne parametry, opravdu lamalampac s parametry cca jako z roku 1955.
Nejlip za 1.vymenit ten lampac za obycejny zesilovac BV audio, a za 2. lepsi bedny treba malinke JBL L90, ty to dynaudio natrely jak se rika o konskou delku
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů