Zmena za Dynaudio contour 1.3 mk2

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Re: Zmena za Dynaudio contour 1.3 mk2

Příspěvek od LawIAR »

bartoli píše:Uz dlouho jsem nevidel horsi zesilovac: http://www.stereophile.com/content/prim ... 3H29c1W.97
njn preto ho stereophile zaradil do A triedy zosilnovacov medzi 10k€+ :lol:

http://www.stereophile.com/content/reco ... JJT3Ppy.97

Kód: Vybrat vše

"A very strongly recommended amplifier and a hell of a good value," AD concluded. Due to the amp's high output impedance and its rising distortion when the load impedance drops below the nominal value of the output-transformer tap, careful matching with the user's loudspeakers is mandatory, cautioned JA.
edit: a porovnávate dva rozdielne zosilňovače. Aj keď aj ten druhý (ktorý vlastní pýtajúci sa) je už roky kladne stereophile-om hodnotený.
Naposledy upravil(a) LawIAR dne 22 led 2017 19:19, celkem upraveno 1 x.

bartoli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bartoli »

To jsou PR reci, je to casopis co komercne zije z inzerce HIFI vyrobcu - reklama. Nemuze o nicem napsat ze je to echt spatne a ver mi ze to echt spatny zesilovac je *sunglases*

Ty jejich seznamy jsou jen k smichu :D

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

bartoli píše:To jsou PR reci, je to casopis co komercne zije z inzerce HIFI vyrobcu - reklama. Nemuze o nicem napsat ze je to echt spatne a ver mi ze to echt spatny zesilovac je *sunglases*

Ty jejich seznamy jsou jen k smichu :D
njn, americký časopis žije z holandskej značky produkovanej v Číne. :lol:

Prestaňte spamovať a choďte si ho vypočuť.

bartoli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bartoli »

Vysokozkreslujici lampy me nebavi. Diky za tvoji podmetnou "osvetu" ale osobne uz dnes davam prednost nizkozkreslujicim zesilovacum.

BTW skoro to vypada ze veris tomu ze recenze jsou objektivni, jakoze snad veris ze jsechny ty nadseny recenze jsou pravda, krasny ruzovy hifi svet :lol:

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

bartoli píše:Vysokozkreslujici lampy me nebavi. Diky za tvoji podmetnou "osvetu" ale osobne uz dnes davam prednost nizkozkreslujicim zesilovacum.

BTW skoro to vypada ze veris tomu ze recenze jsou objektivni, jakoze snad veris ze jsechny ty nadseny recenze jsou pravda, krasny ruzovy hifi svet :lol:
verím svojmu sluchu v tomto prípade a od toho som sa odrážal.

bartoli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bartoli »

V pohode, kazdy si muze koupit cokoliv chce, a BTW taky jsem kdysi mel doma lampy - audiomat solfege a hralo to medove prijemne :)

Ondrejst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondrejst »

Každému, kto by si chcel vypočuť tie skreslenia na vlastné uši a úplne hnusný bas z primaluny, kupovanej ako najvyšší jej vtedajší intregráč, sú Vám dvere otvorené (Myjava)
:)
Osobne si nemyslím že je to šmejd zosík. Keď tým contourom ucpem tie basreflexy, tak to fakt šlape pekne, ( problém je u mňa miestnosť, kde ich zatiaľ neumožňujú nechať otvorené)
Keď doriešim možné akustické úpravy a uvidím že v akustike sa už ďalej nedostanem, tak potom uvidím, ako sa to celé bude chovať. A budem buď spokojne poslúchať, alebo pokračovať v boji :)

Ondrejst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondrejst »

Ešte k tým diagramom Cardas na umiestnenie repro vie mi niekto povedať ktorý diagram by mal byť pre moju miestnosť nechápem prečo ich je tam tak veľa a som anglicky neznalý :(
http://www.cardas.com/room_setup_main.php

Díík.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

http://translate.google.com ti pomuze. Muzes tam dat nejen zkopirovany text, ale i odkaz na celou stranku.

Tebe zajimaji koeficienty pro ctvercovou mistnost.

bartoli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bartoli »

Ondrejst píše:Každému, kto by si chcel vypočuť tie skreslenia na vlastné uši a úplne hnusný bas z primaluny, kupovanej ako najvyšší jej vtedajší intregráč, sú Vám dvere otvorené (Myjava)
:)
Osobne si nemyslím že je to šmejd zosík. Keď tým contourom ucpem tie basreflexy, tak to fakt šlape pekne, ( problém je u mňa miestnosť, kde ich zatiaľ neumožňujú nechať otvorené)
Keď doriešim možné akustické úpravy a uvidím že v akustike sa už ďalej nedostanem, tak potom uvidím, ako sa to celé bude chovať. A budem buď spokojne poslúchať, alebo pokračovať v boji :)
Tak jsi nakonec spokojeny s tim jak to mas doma ted. Hele tak to nech byt tak jak to mas a poslouchej muziku a nic neres.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Z pohledu čísel hodnota BL faktoru se musí vztahovat k hmotnosti kmitacího systému, takže je důležitý onen poměr.
Při porovnávání koukat alespoň na stejně velké měniče (6,5“) a je potřeba porovnávat provedení se stejnou impedanci (zde 4Ohm), protože 8Ohmové měniče mají z principu BL výrazně vyšší a výrazně větší měniče mají výrazně větší pohyblivou hmotnost, takže je jasné, že potřebují i motor s větším BL.
Hodnota 5Tm na 15g u Dynaudio 17W75LQ 4Ohm je v naprostém pořádku a nemůže být řeč o slabém motoru či magnetu a přičítat tomu problém se špatnou kontrolou basů.
Například skvělý čtyřohmový Scan Speak Revelator 18W/4531G00 má 5,7Tm na 17,5gramu. Tedy má tento Scan Speak BL vyšší o 14% a naopak motor pracuje s hmotou těžší o 17%, takže je na tom ten Dynaudio ještě o chlup lépe. SS Iluminator 18WU/4741T00 má 6Tm na 18,9g

Z praxe mohu k věci napsat, že Contour 1,3mkII jsem vlastnil v době jejich aktuálnosti, měl jsem je umístěné více jak půl metru od zadní stěny, ucpávky jsem nepoužívat a měl k nim připojen jak lampáč podobné konstrukce jako ta Prima Luna, tak i tranzistorák a problém na basech vyloženě nebyl. Pravda místnost byla větší -19m2. V podobně velké místnosti jsem je slyšel u známého umístěné blíže zadní stěny a vyloženě to houkalo. Na stojanech je vystřídaly větší Sonus Faber - Elekta Amator známé svým překvapivým basovým fundamentem na svou velikost, basreflex také dozadu, ale níže naladěný a houkání se nekonalo. Bas vykazoval dospělejší proporce a nepoutal na sebe v podstatě neblaze pozornost.
Noble Audio - výroba a prodej

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

NA píše:Z pohledu čísel hodnota BL faktoru se musí vztahovat k hmotnosti kmitacího systému, takže je důležitý onen poměr.
Při porovnávání koukat alespoň na stejně velké měniče (6,5“) a je potřeba porovnávat provedení se stejnou impedanci (zde 4Ohm), protože 8Ohmové měniče mají z principu BL výrazně vyšší a výrazně větší měniče mají výrazně větší pohyblivou hmotnost, takže je jasné, že potřebují i motor s větším BL.
Hodnota 5Tm na 15g u Dynaudio 17W75LQ 4Ohm je v naprostém pořádku a nemůže být řeč o slabém motoru či magnetu a přičítat tomu problém se špatnou kontrolou basů.
Například skvělý čtyřohmový Scan Speak Revelator 18W/4531G00 má 5,7Tm na 17,5gramu. Tedy má tento Scan Speak BL vyšší o 14% a naopak motor pracuje s hmotou těžší o 17%, takže je na tom ten Dynaudio ještě o chlup lépe. SS Iluminator 18WU/4741T00 má 6Tm na 18,9g

Z praxe mohu k věci napsat, že Contour 1,3mkII jsem vlastnil v době jejich aktuálnosti, měl jsem je umístěné více jak půl metru od zadní stěny, ucpávky jsem nepoužívat a měl k nim připojen jak lampáč podobné konstrukce jako ta Prima Luna, tak i tranzistorák a problém na basech vyloženě nebyl. Pravda místnost byla větší -19m2. V podobně velké místnosti jsem je slyšel u známého umístěné blíže zadní stěny a vyloženě to houkalo. Na stojanech je vystřídaly větší Sonus Faber - Elekta Amator známé svým překvapivým basovým fundamentem na svou velikost, basreflex také dozadu, ale níže naladěný a houkání se nekonalo. Bas vykazoval dospělejší proporce a nepoutal na sebe v podstatě neblaze pozornost.
To jis mě SF EA I nebo II? I byly tuším s měniči DA (zejména tam byl T330), ale II už byly nějaké Scan Speaky. Ale jelikož píšeš o BR doszadu, musely to být I. II měla pasivní měnič vzadu.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

NA: dakujem za konstruktivnu reakciu, ta na forach casto chyba. Ano mas pravdu pomer BL k Mm je taky ako pises. Tak ci tak namatkovo napr: Focal 6k 4311 ma Mm 11,7g a BL 7,9, (Re 6,88Ohm) alebo Focal 6V 4411 - BL 9,7Tm, Mm 15,1g (Re 7,9Ohm), 7V 4212 (Re 3Ohm) BL 6,55, Mm 14,77... dalsie udaje tu:

http://site.diy-loudspeakers.com/datash ... datasheets
ale sno asi mas pravdu ze pomer Mm/BL nebude limituce u Dynaudio 17W LQ ale su v tomto smere aj o nieco lepsie menice

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

To Zdeny
ano byly to jedničky, 7" pravděpodobně zakázkový asi SS a výškáč ten ESOTAR T330

To blesk666
když už ego tvrdě nevládne dá se psát věcně a bez útočného či posměšného tónu. V opačném případě se píšící dočká stejného co sám vyslal. Už kolem nevidím zejména nepřátele a hlupáky, a nemám nutkání mít navrch a dávat to i pořádně najevo.
Největší rošambo dělají ti, kteří si ještě ani neuvědomili, že je uvnitř něco ovládá a manipuluje jimi. Tací mají v mysli jen to jak ostatní ponížit, zesměšnit, jak jim to ukázat a vždy se najdou stejní, kteří se s nimi musí přirozeně poprat.
Ty Focaly jsou v těchto parametrech nadprůměrné, a v té poslední větě jsi to vystihl dokonale.
Noble Audio - výroba a prodej

Odpovědět