"A very strongly recommended amplifier and a hell of a good value," AD concluded. Due to the amp's high output impedance and its rising distortion when the load impedance drops below the nominal value of the output-transformer tap, careful matching with the user's loudspeakers is mandatory, cautioned JA.
edit: a porovnávate dva rozdielne zosilňovače. Aj keď aj ten druhý (ktorý vlastní pýtajúci sa) je už roky kladne stereophile-om hodnotený.
Naposledy upravil(a) LawIAR dne 22 led 2017 19:19, celkem upraveno 1 x.
To jsou PR reci, je to casopis co komercne zije z inzerce HIFI vyrobcu - reklama. Nemuze o nicem napsat ze je to echt spatne a ver mi ze to echt spatny zesilovac je
bartoli píše:To jsou PR reci, je to casopis co komercne zije z inzerce HIFI vyrobcu - reklama. Nemuze o nicem napsat ze je to echt spatne a ver mi ze to echt spatny zesilovac je
Ty jejich seznamy jsou jen k smichu
njn, americký časopis žije z holandskej značky produkovanej v Číne.
Každému, kto by si chcel vypočuť tie skreslenia na vlastné uši a úplne hnusný bas z primaluny, kupovanej ako najvyšší jej vtedajší intregráč, sú Vám dvere otvorené (Myjava)
Osobne si nemyslím že je to šmejd zosík. Keď tým contourom ucpem tie basreflexy, tak to fakt šlape pekne, ( problém je u mňa miestnosť, kde ich zatiaľ neumožňujú nechať otvorené)
Keď doriešim možné akustické úpravy a uvidím že v akustike sa už ďalej nedostanem, tak potom uvidím, ako sa to celé bude chovať. A budem buď spokojne poslúchať, alebo pokračovať v boji
Ešte k tým diagramom Cardas na umiestnenie repro vie mi niekto povedať ktorý diagram by mal byť pre moju miestnosť nechápem prečo ich je tam tak veľa a som anglicky neznalý http://www.cardas.com/room_setup_main.php
Ondrejst píše:Každému, kto by si chcel vypočuť tie skreslenia na vlastné uši a úplne hnusný bas z primaluny, kupovanej ako najvyšší jej vtedajší intregráč, sú Vám dvere otvorené (Myjava)
Osobne si nemyslím že je to šmejd zosík. Keď tým contourom ucpem tie basreflexy, tak to fakt šlape pekne, ( problém je u mňa miestnosť, kde ich zatiaľ neumožňujú nechať otvorené)
Keď doriešim možné akustické úpravy a uvidím že v akustike sa už ďalej nedostanem, tak potom uvidím, ako sa to celé bude chovať. A budem buď spokojne poslúchať, alebo pokračovať v boji
Tak jsi nakonec spokojeny s tim jak to mas doma ted. Hele tak to nech byt tak jak to mas a poslouchej muziku a nic neres.
Z pohledu čísel hodnota BL faktoru se musí vztahovat k hmotnosti kmitacího systému, takže je důležitý onen poměr.
Při porovnávání koukat alespoň na stejně velké měniče (6,5“) a je potřeba porovnávat provedení se stejnou impedanci (zde 4Ohm), protože 8Ohmové měniče mají z principu BL výrazně vyšší a výrazně větší měniče mají výrazně větší pohyblivou hmotnost, takže je jasné, že potřebují i motor s větším BL.
Hodnota 5Tm na 15g u Dynaudio 17W75LQ 4Ohm je v naprostém pořádku a nemůže být řeč o slabém motoru či magnetu a přičítat tomu problém se špatnou kontrolou basů.
Například skvělý čtyřohmový Scan Speak Revelator 18W/4531G00 má 5,7Tm na 17,5gramu. Tedy má tento Scan Speak BL vyšší o 14% a naopak motor pracuje s hmotou těžší o 17%, takže je na tom ten Dynaudio ještě o chlup lépe. SS Iluminator 18WU/4741T00 má 6Tm na 18,9g
Z praxe mohu k věci napsat, že Contour 1,3mkII jsem vlastnil v době jejich aktuálnosti, měl jsem je umístěné více jak půl metru od zadní stěny, ucpávky jsem nepoužívat a měl k nim připojen jak lampáč podobné konstrukce jako ta Prima Luna, tak i tranzistorák a problém na basech vyloženě nebyl. Pravda místnost byla větší -19m2. V podobně velké místnosti jsem je slyšel u známého umístěné blíže zadní stěny a vyloženě to houkalo. Na stojanech je vystřídaly větší Sonus Faber - Elekta Amator známé svým překvapivým basovým fundamentem na svou velikost, basreflex také dozadu, ale níže naladěný a houkání se nekonalo. Bas vykazoval dospělejší proporce a nepoutal na sebe v podstatě neblaze pozornost.
NA píše:Z pohledu čísel hodnota BL faktoru se musí vztahovat k hmotnosti kmitacího systému, takže je důležitý onen poměr.
Při porovnávání koukat alespoň na stejně velké měniče (6,5“) a je potřeba porovnávat provedení se stejnou impedanci (zde 4Ohm), protože 8Ohmové měniče mají z principu BL výrazně vyšší a výrazně větší měniče mají výrazně větší pohyblivou hmotnost, takže je jasné, že potřebují i motor s větším BL.
Hodnota 5Tm na 15g u Dynaudio 17W75LQ 4Ohm je v naprostém pořádku a nemůže být řeč o slabém motoru či magnetu a přičítat tomu problém se špatnou kontrolou basů.
Například skvělý čtyřohmový Scan Speak Revelator 18W/4531G00 má 5,7Tm na 17,5gramu. Tedy má tento Scan Speak BL vyšší o 14% a naopak motor pracuje s hmotou těžší o 17%, takže je na tom ten Dynaudio ještě o chlup lépe. SS Iluminator 18WU/4741T00 má 6Tm na 18,9g
Z praxe mohu k věci napsat, že Contour 1,3mkII jsem vlastnil v době jejich aktuálnosti, měl jsem je umístěné více jak půl metru od zadní stěny, ucpávky jsem nepoužívat a měl k nim připojen jak lampáč podobné konstrukce jako ta Prima Luna, tak i tranzistorák a problém na basech vyloženě nebyl. Pravda místnost byla větší -19m2. V podobně velké místnosti jsem je slyšel u známého umístěné blíže zadní stěny a vyloženě to houkalo. Na stojanech je vystřídaly větší Sonus Faber - Elekta Amator známé svým překvapivým basovým fundamentem na svou velikost, basreflex také dozadu, ale níže naladěný a houkání se nekonalo. Bas vykazoval dospělejší proporce a nepoutal na sebe v podstatě neblaze pozornost.
To jis mě SF EA I nebo II? I byly tuším s měniči DA (zejména tam byl T330), ale II už byly nějaké Scan Speaky. Ale jelikož píšeš o BR doszadu, musely to být I. II měla pasivní měnič vzadu.
NA: dakujem za konstruktivnu reakciu, ta na forach casto chyba. Ano mas pravdu pomer BL k Mm je taky ako pises. Tak ci tak namatkovo napr: Focal 6k 4311 ma Mm 11,7g a BL 7,9, (Re 6,88Ohm) alebo Focal 6V 4411 - BL 9,7Tm, Mm 15,1g (Re 7,9Ohm), 7V 4212 (Re 3Ohm) BL 6,55, Mm 14,77... dalsie udaje tu:
To Zdeny
ano byly to jedničky, 7" pravděpodobně zakázkový asi SS a výškáč ten ESOTAR T330
To blesk666
když už ego tvrdě nevládne dá se psát věcně a bez útočného či posměšného tónu. V opačném případě se píšící dočká stejného co sám vyslal. Už kolem nevidím zejména nepřátele a hlupáky, a nemám nutkání mít navrch a dávat to i pořádně najevo.
Největší rošambo dělají ti, kteří si ještě ani neuvědomili, že je uvnitř něco ovládá a manipuluje jimi. Tací mají v mysli jen to jak ostatní ponížit, zesměšnit, jak jim to ukázat a vždy se najdou stejní, kteří se s nimi musí přirozeně poprat.
Ty Focaly jsou v těchto parametrech nadprůměrné, a v té poslední větě jsi to vystihl dokonale.