Zmena za Dynaudio contour 1.3 mk2

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Zmena za Dynaudio contour 1.3 mk2

Příspěvek od PítrsPraha »

bartoli píše:doba dozvuku je silne fr zavisla
...což ničím nerozporuju ani nepopírám a nijak to nesouvisí s tím, že doba dozvuku na basech není nesmysl, jak se bacil snažil bez jediného argumentu naznačovat.

OT:
Chápu, že tvá obsese vymýšlet si jedu pitomost za druhou (naposledy, že všechny zesilovače na všech bednách kromě těch tvých zbastlenin a při všech hlasitostech limitují), je nezastavitelná. Na Slovanetu jsi za to dostal ban, tak ses rozhodl zaneřádit i tohle fórum. Sám ale dobře víš, že se ti až na výjimky potvrzující pravidlo všichni jen smějí a neberou tě ani trochu vážně. Ale všeho jen do času.
Naposledy upravil(a) PítrsPraha dne 24 led 2017 10:09, celkem upraveno 1 x.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Měl jsem podobný problém s novou poslechovkou. Akustický sádrokarton na stropě a v rozích. Zvuk bez výšek s dunivými basy. Nedalo se tam nic poslouchat. Byl jsem z toho nešťastný.
Postupně jsem to řešil ustavením reproduktorů do prostoru, zakrytím akustického sádrokartonu v rozích. Do rohů za bedny jsem dal basové pasti z minerální vlny. Akustiku zlepšilo dceřino pianino na protější straně, pověšení zasklených obrázků na stěnu, police atd. Dnes jsem se zvukem spokojený, ale byl to běh na dlouhou trať. Uf !

Obrázek

bartoli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bartoli »

fox píše:Měl jsem podobný problém s novou poslechovkou. Akustický sádrokarton na stropě a v rozích. Zvuk bez výšek s dunivými basy. Nedalo se tam nic poslouchat. Byl jsem z toho nešťastný.
Postupně jsem to řešil ustavením reproduktorů do prostoru, zakrytím akustického sádrokartonu v rozích. Do rohů za bedny jsem dal basové pasti z minerální vlny. Akustiku zlepšilo dceřino pianino na protější straně, pověšení zasklených obrázků na stěnu, police atd. Dnes jsem se zvukem spokojený, ale byl to běh na dlouhou trať. Uf !

Obrázek
Hele neber to zle, ale tak jak to popisujes to je cesta omyl na omyl. Takhle se to bez znalosti delat nema - a ty mizerne vysledky se pak dostavi.
A koneckoncu jestli mas tannoy tak je to imho ve vysledku mizerie *sunglases*

Ondrejst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondrejst »

Bartoli, veď na tie dunivé frekvencie som myslel tie boomkilery sú to rezonátory, nie?

bartoli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bartoli »

Ondrejst píše:Bartoli, veď na tie dunivé frekvencie som myslel tie boomkilery sú to rezonátory, nie?
Na rezonatory se vyser, jsou neucinne.

Problem je, ze ta energie na rezonanci cimry je vysoka, aby se kmitajicim panelem - rezonatorem ucinne pohltila musi byt ten rezonator kurevsky velky ....je to slepa cesta.

DRC je spravna elegantni cesta.

Ale uprimne mas tak spatne hifi ze nevim jestli to stoji za to se trapit....

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Bartoli, tak nám ukaž, jak má vypadat jediná správná správná poslechovka, tedy ta tvá, s těmi jedinými správnými bednami, tedy těmi tvými. Stačí frekvenční odezva a doba dozvuku v poslechovém místě :-D.

bartoli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bartoli »

PítrsPraha píše:Bartoli, tak nám ukaž, jak má vypadat jediná správná správná poslechovka, tedy ta tvá, s těmi jedinými správnými bednami, tedy těmi tvými. Stačí frekvenční odezva a doba dozvuku v poslechovém místě :-D.
Petane moje kvalitni hifi tady nikoho nezajima, to nevis?
I tohle vlakno se hemzi lampacem s THD 2%, vysokozkreslujicim DACem, nekvalitni 2p. Dynaudio.

Uz me ty flame nebavi, nema to co delat s tim ze mam doma state of the art hifi, je to proste problem hifistu ze se o problematiku technicky nezajimaji a misto toho resi peknou dyhu dynaudio nebo focal *thumbs down*

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Nekličkuj a ukaž nám, jak to "jediné pravé hifi" a "jediná pravá poslechovka" vypadá z pohledu frekvenční odezvy a doby dozvuku.

Vystupuješ zde a sám sebe pasuješ do role absolutního guru, přestože ti téměř všichni na všech CZ/SK diskusních fórech, kde ses vyskytl, dávno mnohokrát vysvětlili, v čem všem a proč se mýlíš. Na Slovanetu jsi za svůj způsob vedení diskuse a argumentace dostal ban.

Přes to všechno zůstáváš jen ty jediný TEN ZNALÝ a proto si například myslíš, že všechny zesilovače se všemi bednami (kromě tvých, samozřejmě) na jakékoliv hlasitosti permanentně limitují.

bartoli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bartoli »

PítrsPraha píše:Nekličkuj a ukaž nám, jak to "jediné pravé hifi" a "jediná pravá poslechovka" vypadá z pohledu frekvenční odezvy a doby dozvuku.

Vystupuješ zde a sám sebe pasuješ do role absolutního guru, přestože ti téměř všichni na všech CZ/SK diskusních fórech, kde ses vyskytl, dávno mnohokrát vysvětlili, v čem všem a proč se mýlíš. Na Slovanetu jsi za svůj způsob vedení diskuse a argumentace dostal ban.

Přes to všechno zůstáváš jen ty jediný TEN ZNALÝ a proto si například myslíš, že všechny zesilovače se všemi bednami (kromě tvých, samozřejmě) na jakékoliv hlasitosti permanentně limitují.
Hehe ty jsi umanuty fanatik, normalne to co pisu necti a budes mit klid.
Stejne vetsinu dulezitych veci v akustice v souvislostech nechapes *sunglases*

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Takže to měření, prosím, ať vidíme to ryzí zlato... :-). Ale tak je to vždycky. Sebevychvalujících řečí plná nůše, všichni jsou blbci, jen ty "víš", ale skutek zatím vždy utek...

Ondrejovi se omlouvám za OT. Bartoliho do dokonalosti dovedená nepřímá úměra mezi vědomostmi a sebestředností okořeněnou sprostými nadávkami všem kolem je prostě legendární. Viz Slovanet.

bartoli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bartoli »

PítrsPraha píše:Takže to měření, prosím, ať vidíme to ryzí zlato... :-).

Ondrejovi se omlouvám za OT. Bartoliho do dokonalosti dovedená nepřímá úměra mezi vědomostmi a sebestředností okořeněnou sprostými nadávkami všem kolem je prostě legendární. Viz Slovanet.
Tady je to OT, koneckoncu ban na slovanetu me poucil ze nemam pouzivat expresivni a jadrne vyrazy ani v sekci bojisko.
Nabizim ti Petre osobni skoleni ve vlaknu Focal, ale musis taky neco sam predvest, musis sam zkusit formulovat technicke argumenty proc jsou treba ty focaly v souctu mizerna predrazena sada kompromisu *sunglases*

At teda nepropirame jen ty dynaudia :mrgreen:

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Ondrejst píše:NA dík
V rohu pri biku je basová pasca má to základňu cca 45x45 plné nobasilu až na ňom sú ihlánky, ako aj vzadu nad dverami( tam je trochu menšia) a za bedňami sú také krátke cca 80cm, ale tie teraz doplním až po strop už origoš z muzikeru nechce sa mi teraz hrať už s tým nobasilom, toľko času už žiaľ nemám ( ach tie deti :) )
A máš pravdu bližšie ku sebe výrazne klesá basov. Pohrám sa s umiestnením, každý cm je poznať.
Dík
Vidím ty rohy, mam to u sebe větší a měřil jsem to, takže vím, že to co tam máš postihuje ještě trochu vyšší basy, ale ne tam kde to potřebuješ, Ty to potřebuješ zjevně nejvíce někde v oblasti cca. 30-60Hz, mimo jiné vycházím z Tvé informace, že pomáhá ucpání basreflexu a ty mají tyto bedny naladěný na 40Hz. Pohraj si s tím umístěním beden, to dělá hodně, jsem rád, že jsem trochu pomohl.
Noble Audio - výroba a prodej

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Milý Bartoli,
děkuji, že jis mi to připomněl. ANo, Confidence 5 jsem skutečně prodal. Doufám, že ještě dohledáš ten ´můj příspěvek, když jsem celou kauzu popisoval. je to v sekci Dynaudio, tuším, ty budeš jistě aktivní a dáš sem link. POkud ale - a já to hledat nebudu - tak opět uvedu důvod, proč jsem tuto transkaci udělal. Důvodem bylo, že jsem odkojenec rocku 70. let a tomu podobných stylů. Na co by mě ovšem byly špičkově hrající C5 na výškách a středech, když jim přeci jen chybí basový fundament? ANo- obětoval jsem preciznost podání výšek na úkor basové složky a za velmi slušný peníz koupil Kocourův výrobek, IMHO velmi dobře zpracovaný a i velmi dobře hrající - na mém aparátu. Na tom nevidím nic špatného, jen ty hledáš něco, co vlastně neexistuje. Sáhnutí po C5 byl můj kdysi dávný sen, který jsem si dopřál a shledal, že C5 na rock opravdu není a na to mal= % žánrů, které jíé sedí, se nevyplatí doma chovat. C 5 je ŠPIČKOVÝ výrobekl a ani ty, mili Bartoli, to nevyvrátíš, kdybys dělal bůhví co. Světový názor prostě nezměníš a s tím se musíš smířit. C5 BYLA a JE legendou a ti, kteří její zvuk hledají, ho v ní opravdu našli. Ber to jako holý fakt. A propos, mám dojem, že jsi Kocourovy bedny (Ekta Grande, pro osvětu ostatním) na slušném aparátu nikdy hrát neslyšel. Při vší úctě k výrobci, jeho aparát nebyl schopen dost z nichmaximum. Já se domnívám, že toho maxima blízko už jsem a zvuk mě absolutně v ničem nevadí. Naopak, oceňuji níže posazený zvuk, který velmi dobře přenese někdy špatné staré nahrávky a ty dobré podá v kvalitě více než mně vyhovující.

To, že tě frustrují tvopje obludy, které už asi zřejmě nikdy neprodáš, tě ovšem neopravňuje klamat lidi, kteří se zde chtějí dovědět opravdu pravdivé informace. Kydáním špíny na značku DA ze sebe děláš jen šaška, zatímco celý svět tuto značku chválí a to ve všech cenových třídách bez výjimky. Jako každá značka, tak i DA má model vynikající, velmi dobré a také méně povedené, ovšem u DA žádný model není žádný totální propadák. A zrovna to, že ty očerňuješ legendu, což je celá produktová řada Contour thedejší doyb a ponjevíce její modely 1.1 , 1.3, 1,3mkII a 1,3SE je výrazem toho, jak si lžeš do kapsy. My nevíme, proč máš problém přiznat, že tyto bedny dobré jous. Nebo si myslíš, že všichni, co je kdy měli a mají, se spetli?

No schválně...

bartoli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bartoli »

Zdeny, nikdo ti nebrani aby sis dynaudio koupil, koneckoncu nechci ti kazit radost z dynaudio, stejne ani nevis co je to vyhybka 1. radu 6 dB /octava, tak o co jde *bravo*

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Bartoli, do kdy ze mas ten ban na slovanetu? Nenapsal si .. :)

Odpovědět