@ Fidji99: skús radšej presvedčiť priamo toho tvojho "dobrého známeho", nech sa tu s nami podelí o vlastné "sluchátkové názory" ... celkom by ma zaujímali
Než Stealthy se mi zdají ještě lepší LCD 5 ale já musím mít uzavřené jinak bych je vyměnil.Fidji99 píše: ↑02 črc 2022 08:18Moja skusenost/nazory su dost ovplyvnene jednym dobrym znamym, ktory pred nejakou dobou sluchatkam prepadol. Nie je to ziadny technokrat [ma napriklad velmi rad ten elektronkovy sluchatkac od Feliks Audio] atd, a je tak trochu extremista a ako ho dlhe roky poznam, veciam sa venuje poriadne a do hlbky [napokon tak si aj zarobil peniaze, aby sa podla nalady mohok rozhodovat ze ci Utopie, Audeze alebo tieto Stealthy]bacil2 píše: ↑01 črc 2022 20:04... áno, to je výsledok "vedeckého výskumu" u Harmana, ktorý je momentálne "in" ... vychádza sa z určitých podmienok pri posluchu a použitej technológie, s ktorými sa dá súhlasiť ale aj celkom dosť polemizovať ... mimochodom nie je problém nájsť sluchátka veľmi blízke harmanovmu targetu s dosť mizerným zvukom a naopak dobre hrajúce sluchátka vzdialené tomuto "harmanovmu ideálu" - samotná frekvenčná charakteristika kvalitu zvuku ešte negarantuje
... v každom prípade je dobré laickej verejnosti ponúknuť nejaký mainstream (skutočnosť, že ideálna pravda/zvuk neexistuje je pre väčšinu hifistov frustrujúca) ... a aj amirm potom môže zo svojich meraní vyrábať tie bizarné rebríčky kvality
A ten je tiez nazoru, ze Stelthy su asi najlepsie sluchatka co ma doma. Pocul som ich zopar krat unho, a neviem si zivo predstavit, ako nieco moze hrat VYRAZNE lepsie. Hraju fakt velmi, ale velmi dobre.
Je velmi zaujimave, ze sa so subjektivneho hladiska velmi zhoduje s Amirom, [az na Amirovu trochu prestrelenu posadnudost basmi, kde preferuje trochu menej]. A dokonca sa zhoduje aj s tymi EQ navrhmi , co Amir zvykne navrhovat a uznava, ze po ich pouziti aj tie velmi drahe sluchatka hraju vyrazne lepsie.
Ja mam relativne velmi dobry pristup k studiovym monitorom, co je kategoria, ktoru Amir tiez meria - a ja sa napriklad tiez s jeho subjektivnymi nazromi tiez zhodnem [napr. na Neumanny, Genelecy atd]. Za to ze seka tie svoje merania cinskych DAC so SINAD 3500, tak to neznamena, ze sa nevyzna a nepocuje vyrazne lepsie ako priemerny subjektivista a zlate ucho. Napokon, ma na to trening.
Ked si niekto kto to mysli vazne, potrebuje podiskutovat tak ide skor k Amirovi alebo na head-fi. A to aj v pripade, ze je rozprava po slovensky, co bohuzial pripad tohto mojho dobreho znameho a byvaleho kolegu nie je. Tuto na hifi roome sa mi zda ze sa skor specializujeme na poradenstvo pri vybere bazarovych kuskov.
@tesarpa: veľmi dobrý postreh ... zodpovedá aj mojim posluchovým skúsenostiam ... navyše myslím, že aj zvuková kvalita niektorých cenovo relatívne dostupných sluchátok sa za posledných cca 5-10 rokov dostala na celkom slušnú úroveňtesarpa píše: ↑01 črc 2022 08:54
... Tím, že jsem úplně uvnitř, tak se mi poslech tak moc líbí (samozřejmě si pouštím jen věci, které mně baví), že už nejsem úplně schopen rozlišovat mezi dobrými sluchátky a skvělými sluchátky, protože i ta "jen dobrá", jsou prostě už tak dobrá, že už neposlouchám zařízení, ale hudbu...
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti