Výběr sluchátek

Sluchátka, sluchátkové zesilovače
Odpovědět
progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Výběr sluchátek

Příspěvek od progsociety »

Napríklad mne sa ten hrb na začiatku Harmanovej krivky vyslovene nepozdáva. Viac mi sedí (iba podľa obrázka) priebeh toho Hifimanu HE400, a aj keď s vyskami to nemuseli preháňať, trafili sa do Harmana takmer idealne. Každopádne absolútny ideál neexistuje, skoro vždy platí, že niečo sa obetuje za niečo.

klasický český hifista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klasický český hifista »

Ahoj, po době :-)))))
Kosáci Sporta Pro mi definitivně zdechly, zkoušel jsem pájet kabel a neúspěšně, takže šly do popelnice, po mnoha letech, na záruku jsem se vykašlal. Pořídil jsem AKG K52→ten zvuk, to je prostě paráda. Ten komu se líbily kosy, ten z AKG bude nadšený. Basů je tam ještě víc , daleko daleko svěžejší, čistší zvuk, daleko čitelnější výšky. Prostě paráda za rozumný peníze. *jupi*
p.s.: jen nejsem zvyklý na ty mušle a utlumení okolního zvuku

klasický český hifista
Kontaktovat uživatele:

Ahoj po době, ježíšek přinesl synovi Audio-Technica ATH-AVC200 a zase jsem je vrátil a nechal poslat místo nich opět AKG K52 protože hrajou prostě líp, bohatší zvuk, brutální basy, to audiotecnika neměla

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Jj, brutal basy, to je zaklad.......

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

AKG K52 - jednoducho sen každého klasického českého hifistu ! :lol:

klasický český hifista
Kontaktovat uživatele:

bacil2: jak je to myšleno? Srovnávám s kdysi geniálními kossami. Na těch zařízeních co mám to má opravdu bohatý zvuk, které audiotechnika ani koss nedá. Tak to prostě je. A uvědomte si že to jsou sluchadla kolem 1000,-czk, takže jestli AKG někoho uráží, ok.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Presne tak - na to ze su to sluchatka v cene 2 menuciek v McD , tak to je asi v pohode. Kvalita zodpoveda cene.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

"klasický český hifista"
Porty mi zdechly pred Vanoci. Taky nějaký drátek ve sluchátku. Jediné plus byla jejich váha. Zvuk moc ne. Udajně hrála dobře puvodni verze, pak to zacali sidit a zilo to uz jen ze staré slávy. I levné Sennheisery to prehrajou jak nic.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

První Porty jsem koupil v devadesátým třetím, druhý v devadesátým pátým.Pak dlouhatánská pauza a mezitím z trhu zmizely.
Pak se objevily znovu a po pár letech mi začly přistávat na stole na servis.
Běžný závady jako zlomenej kabel, výměna jacku.
Hroznej zvuk.
Zahuhňanej, nebo naopak plechovej.

Ptal jsem se, jak jsou starý.Odpověď byla rok, dva, tři, kupovaný v Alze.Zvukově to opravdu bylo něco úplně jinýho, než ty původní, kupovaný v devadesátejch letech.
Párkrát jsem ty sluchátka vzal na sluchátkovej sraz, na porovnání.Kluci z toho byli většinou dost překvapený, páč znali jen tu novější verzi.

Tu novou verzi Porta PRO s přehledem přehrajou sluchátka z Lidlu za dvěstě padesát korun.
kabelguru.cz

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

klasický český hifista píše:
08 led 2023 14:14
bacil2: jak je to myšleno? ...
je to myslené presne tak, ako som to napísal ...
... áno, možno sa dalo v danej cenovke napísať aj niečo iné - ale AKG bude pre českého hifistu vždy viac ako nejaký "číňan"

... a mimochodom tie nešťastné Koss Porta Pro - to je tiež klasicky nekonečne nezmyselná téma v tomto našom hifi-regióne :lol:

jolefoto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jolefoto »

šeďour píše:
08 led 2023 18:29

Ptal jsem se, jak jsou starý.Odpověď byla rok, dva, tři, kupovaný v Alze.Zvukově to opravdu bylo něco úplně jinýho, než ty původní, kupovaný v devadesátejch letech.
Párkrát jsem ty sluchátka vzal na sluchátkovej sraz, na porovnání.Kluci z toho byli většinou dost překvapený, páč znali jen tu novější verzi.
šeďour plný súhlas. Mám ešte stále Koss Porta Pro kupované tiež niekedy po revolúcií v 90 tych rokoch. Už som na nich ani neviem koľko krát menil molitany, ale inak hrajú stále. Používam ich teraz hlavne keď lovím na webe novú hudbu a nechcem aby som s tým otravoval zbytok rodiny. Tiež mi známy doniesol Koss Porta Pro kupované možno pred rokom. A nestačil som sa diviť aký veľký je to rozdiel. A to si nemyslím že moje Kossy sú nejaká extra trieda. Vtedy keď som ich kupoval tak som ich považoval v danej cene za Top.
Primare I32, CD32, PJ 2Xperience SB, MF Studio Phono, Hana EH, Sanyo Expert 1640, 2A acoustic EMPIRE , Káble Chord, Cardass, IBasso Dx 150, IT 01s, Sennheiser HD 660 S, RME ADI-2 DAC FS

klasický český hifista
Kontaktovat uživatele:

Ty kossy, troje jsem kdysi kupoval, hrály cca 10-12 let, pak jsem kupoval sportapro, ty hrály asi 8 let, pak kabel K.O. jen se měnily molitany. Pak šly kabely do háje, letovat jsem to neuměl takže co pokus o opravu, to znehodnocení měniče. Poslední vadný koss mají rozlámaný kabel u jacku, tak to snad opravím, další kossy už asi nechci ale jejich lehkost je návyková

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Pokud si pamatuji, dávali na Koss doživotní záruku. Takže s doklady o koupi by to měli bezplatně opravit u nich.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Jo, teoreticky. prázdný reklamní slogan pro naivy. Znáte někoho komu vyhověli ?
já ne!

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Špatně položená otázka.
Znáš někoho, komu nevyhověli?

Odpovědět