Noble Audio-Great Lucid AMT
Re: Noble Audio-Great Lucid AMT
WaWe_99: gratulujem k novym bedniam. Design mi tiez vyhovuje
blesk666 - ahoj, moc děkuju 

jimmi - to mě včera také napadlo, jdu se podívat dnes do místního kamenictví, tak uvidíme, co zvládnou
Díky za tip.

Mně třeba ve zpevnění basů pomohla žula v kombinaci s cerabally. Je to individuální.
No, tohle má přesné, rychlé, tvrdé basy již teď a to bedny stojí provizorně na překližce na hrotech
U mě je spíše problém s místností jako takovou, na basech nemám šanci v místnosti nic vyřešit, bohužel. Ale rozhodl jsem se, že si alespoň, i když je to provizorium pohraju s nějakým tlumením, uvidíme, zda to má smysl, musím to probrat s někým, kdo o tom něco ví, což já nejsem 

WaVe_99 - a co chceš řešit, když to má přesné, rychlé a tvrdé basy?
(Jenom aby to nebyla stará známá píseň o pořízení "konečně dospělých beden", které jdou opravdu "hodně dolů" a hrají rovinu už od 20Hz. Okouzlení ohromné..................... Místnost ty basy zesílí zhruba o 10dB a začíná urputný boj - rezonátory, basové "pasti", kabely, podložky, psy furupsy.................... po čase buď na sestavu a poslech "není čas" nebo dokonce přichází prodej, odchod z hififór a šťastný poslech v autě.......................
Ale určitě se pletu.)
(Jenom aby to nebyla stará známá píseň o pořízení "konečně dospělých beden", které jdou opravdu "hodně dolů" a hrají rovinu už od 20Hz. Okouzlení ohromné..................... Místnost ty basy zesílí zhruba o 10dB a začíná urputný boj - rezonátory, basové "pasti", kabely, podložky, psy furupsy.................... po čase buď na sestavu a poslech "není čas" nebo dokonce přichází prodej, odchod z hififór a šťastný poslech v autě.......................
Ale určitě se pletu.)
dadaft - to je v mem pripade uplne zbytecne rypani... Nepovazuji se za hifistu
Zkusim tedy upresnit muj prispevek - oproti predchozim bednam a to vsem, ktere jsem mel, maji tyhle dospele bedny s 15” basakem subjektivne nejmene potizi ve spojeni s mou naprosto nedostatecne vyresenou akustikou v mistnosti.

Basy maju Lucidy naozaj dobre.
WaVe_99 ja mám miestnosť 6x5m kde je veľká rohová sedačka , hustý koberec a min. akustická úprava a čo sa týka basov, tak s Lucid AMT som nemal problémy . Pred tým som mal bedne, ktoré mali 2x 18cm basáčiky + TML systém a to by si mal počuť akú basovú guľu robili, až poháre v regáloch sa triasli. 

Wave_99, tiez ked som mal prve “velke” repro, tak som sa prve dni takto motal.
Teraz by som chvilku nic neriesil, Len pocuval veci, ktore mas rad a dobre poznas,
Aby si sa mentalne aklimatizoval na velky bas.
Mne najviac pomohla kupa kalibrovaneho mikrofonu, usetris velmi vela casu
A asi aj penazi. A bolesti chrbta.
Plus je to super zabava, sledovat co vsetko ma na zvuk vplyv.
Napr. Spiaca doga medzi repro
Teraz by som chvilku nic neriesil, Len pocuval veci, ktore mas rad a dobre poznas,
Aby si sa mentalne aklimatizoval na velky bas.
Mne najviac pomohla kupa kalibrovaneho mikrofonu, usetris velmi vela casu
A asi aj penazi. A bolesti chrbta.
Plus je to super zabava, sledovat co vsetko ma na zvuk vplyv.
Napr. Spiaca doga medzi repro

WaVe_99 měl dosud také velké bedny - JBL L250.
Podložení beden neřeší z důvodu nějaké korekce basů, ale protože má doma lino a GL AMT mají hroty. I když pod ně nainstaluje protikusy (malá kolečka se zápichem) tak si je spolehlivě vymáčkne do toho lina.
Podložení beden neřeší z důvodu nějaké korekce basů, ale protože má doma lino a GL AMT mají hroty. I když pod ně nainstaluje protikusy (malá kolečka se zápichem) tak si je spolehlivě vymáčkne do toho lina.
Noble Audio - výroba a prodej
Na té fotce od lubose, vypadají nakonec docela hezky.Byl by někde možný poslech? 

jj, "mentální aklimatizace", díky Fidji99, velmi přiléhavá slova.